Jennifer Andersson

The end är snart här...

Publicerad 2013-10-31 23:00:26 i Allmänt,

Sista natten, sista jobbpasset på posten! Men tur är det inte sista gången man träffar alla jobbkompisar, men det lär knappt bli mycket man ser av dem efter avslutningsfesten på lördag.. Det suger.. Alla nätter vi spelat plump osv, alla skadeglada skratt och sura miner när allt bara skiter sig haha. Allt hängande vid sorteringen i väntan på nått att göra, vi har blivit ett rätt sammansvetsat gäng nu. 

Inte bara kompisarna man kommer sakna, snart kommer jag ju inte få läsa alla tidningar heller gratis! Det var ju så smidigt..



Har sett några brev till folk jag känner, och även till olika föreningar. Men inte alls blivit så många faktiskt, men är inte så ofta och sorterar vid skoghall/Karlstad och kollar oftast bara på nummer. Man orkar inte läsa alla namnen också! Men det coolaste brevet jag hittat var faktiskt till Melinda. Stod vid torshiban (stav) den ni såg en bild på  i ett tidigare inlägg. Den spottar ur sig kanske en miljon brev eller säkert fler i 8 sådana fack på kvällen. Det man ska göra då är att ta bort breven när stapeln blev full och ställa på vagnar bredvid maskinen. Okej det kommer nog ut typ 500 000 sådana i ett fack på en kväll kanske? Så står man där och plockar bort högar med brev. Och så lyckades jag få så just melindas brev från Elverket kom högst upp så jag såg det!? Chansen att det ja hända är mindre än 0,0000001 procent typ. Fasen jag hitta inget brev till mig fast jag stod vid skoghall ibland och där är chansen större i alla fall! Men lyckades hitta ett brev jag kunde känna igen vid torshiban, och det är ju faktiskt mycket häftigare för chansen är såååå liten! 


Efter inatt är det bara att tagga upp inför lördagen, antagligen sista dagen/natten alla är samlade!! Kommer bli kul men tomt efteråt..






På jobbet

Publicerad 2013-10-29 00:22:34 i Allmänt,

Men snart kommer jag aldrig skriva mer om posten.. För efter den här natten är de bara 2 nätter kvar, sen är det slut! (Då blir jag några snäpp fattigare.. S U C K) 

I alla fall, har shoppat lite saker idag. Lyckades handla massa fast jag inte hade någon plånbok! (Min lösning var pappas kontanter och tillslut få låna av Corinne så att jag även kunde få med mig skorna hem haha) men vad ska man göra när plånboken åkt iväg til Malung?! 


När vi shoppat klart gick vi och hämta bilen hos bror, en promenad på typ en halvtimme. Sen hem och äta, iväg till stallet och fixa. Ut och gå med chezter i 35min i regnet, snacka om hurtigt! 


Hej igen

Publicerad 2013-10-27 23:04:47 i Allmänt,

Ska snart sova tänkte jag, blir sovmorgon imorgon och sedan stan med en kompis. Hämta upp brors bil på hemvägen som jag ska låna, antagligen åka och köpa stallpellets också när jag ändå har bil och är ute och ränner. 


Chezter ska antingen skrittarbetas eller gå ett kortare vanligt pass imorgon. Ska hoppträna på tisdag så vi får se hur det blir. 

Idag red jag han bara lätt i 20min i ridhuset. Ganska mycket övergångar och sedan bara rulla på i godan ro. Han kändes rätt fin men tror att han kan vara lite sliten så imorgon ska alltså bli en till lugn dag. 


Idag har jag även handlat från internet för andra gången i mitt liv haha. Och det tog mig 10-15 min typ att lyckas betala! Förra gången gick det smidigt men nu var det värre. 


Jaja godnatt på er då så hörs vi imorgon! ;)



Kvällen blev räddad

Publicerad 2013-10-27 12:13:51 i Allmänt,

Blev ingen promenad med tremening, istället åt vi tacos hos henne och såg på film. Sen blev det så sent så jag sov över, kom hem för en liten stund sedan. Ska till stallet vid typ halv 3 och rida en sväng i ridhuset, mycket övergångar står på schemat idag!

Bilder på tremenings nya söta galna katt! Ens stunden ligger han och sover över ens axel, sen är det upp och slänga sig omkring och buss som en galning!







Vart tar alla vägen???

Publicerad 2013-10-26 17:37:47 i Allmänt,

Jag är i princip fast i mitt eget hus.. Eftersom alla verkar vara iväg och då är det svårt att kunna åka iväg och hitta på  något när man inte har någonstans att åka! Antingen är de utomlands, 10000 mil bort, jobbar, har annat planerat osv. 

Och det är ju egentligen saker jag behöver göra. Har lite presenter att inhandla exempelvis, men stan är stängd så det går inte. Behöver köpa stallpellets till hästen, men har för det första ingen bil så även om det hade varit öppet hade jag inte direkt kunnat slänga på en massa påsar på packethållaren! (Som ändå är trasig, ihop med stödet som är av, och korgen är mer fyrkantig än någonsin. Ja min cykel har genomgått endel tydligen). Och den mest betungade argumentet till att inte åka och handla är att mamma åkt med min plånbok till Malung.. Inte ens min plånbok är hemma! -.- 

Så det jag har störst lust med nu är att åka in till stan och shoppa och strosa runt med någon rolig människa, men det är ju omöjligt att få något av det så här är jag. I mitt hus, helt ensam, sen typ kl 1. Det är 4 timmar och 20min.. Jag har inte haft något att göra på 4 timmar och 20min. Det jag har gjort är att ätit mat, sett på grey's anatomy (3 avsnitt) och ätit en hel ben och Jerry.


Nu bara måste jag göra något, så fick faktiskt tag på tremening som ha gjort högskoleprovet idag och var tydligen rätt sliten, men jag tänker i alla fall dra med henne på en promenad haha. Sen får vi se vad som händer, traska ner till Coop och handla, kolla till hästen och kanske gå med han. Det här med att ha ledig tid tar på en..



Och till dagens ridpass:

Red i ridhuset eftersom det regnar jämt nu. Flyttade mycket in/ut bakdelen i alla gångarter. Red över en galoppbom i galoppen ett tag och gick riktigt bra. Sen red jag "klockan". Men med 3 bommar och 4 steg mellan. Kunde göra både 4-4, 5-5, 4-5, 5-4. Så det gick bra! Han var sitt gamla jag igen idag också, jättefin att rida. 

Går även redan bra i nya stallet, idag ställde han sig direkt och åt hö i hagen, hans granne hatar han inte längre. Tvärtom gnäggar hon när han är borta! 







+ & -

Publicerad 2013-10-26 09:00:00 i Allmänt,

PLUS
 

- Jag är väldigt ordningssam med mina hästsaker, nu har allt sin plats. I korgar, lådor, hängare osv.
 
- Jag är noga med hästen. Ryktar, stretchar, lägger upp ridningen, ser till att han har både det ena och andra.
 
- Jag tar alltid den tid som behövs
 
- Jag ger hästen beröm ofta, det går alltid hem
 
- Om jag rider mitt bästa, då är vad som helst lätt
 
- Jag har oftast ett bra avståndsseende
 
 
MINUS
 

- Jag har alltid för lite saker till både mig och hästen
 
- Jag tar lite väl lång tid på mig ibland, eller ofta beroende på hur man ser det
 
- Jag kan ibland bli irritterad om det inte går bra på ett ridpass, och då spänner jag mig.. Det går aldrig hem
 
- Jag kan ibland bli passiv i ridningen eller tappa känslan totalt, då är allt svårt
 
- ibland blir jag osäker  när vi hoppar av stort och blir lite efter i språnget
 
 
 

Imorgon kväll..

Publicerad 2013-10-25 23:07:08 i Allmänt,

Är jag sugen på att ha ett lejonkungen maraton! Jag vet inte varför det bara slog mig nu (som den Disney nörd jag är) 


Hästen installerad

Publicerad 2013-10-25 22:00:05 i Allmänt,

I nya stallet. Har gått bra ändå. Igår red jag ju iväg och red på eq först, ett ordentligt dressyrpass som gick rätt så bra, därefter gick jag helt enkelt upp till nya stallet. Hans granne var lite arg på han igår haha, pep och sparka. Men idag gnägga hon glatt på honom så det blir nog bra!
När han gick ut idag fick han ha boots+benskydd på sig. Tänkte att jag var töntigt överdriven men de behövdes! I alla fal i början. Han blåste som en roligt drake över hela Hammarö och flängde runt en stund, men sen lugna han sig och börja beta i alla fall och han var fortfarande hel när han kom in.

Red sen på kvällen, två plank med 16m emellan (4 galoppsteg) varierade mellan 4 och 6 och det gick bra. Sen var det ett plank som låg vid medellinjen så man gick på båge, där stegade jag inte men var antingen 4 fram eller 5 lite tillbaka. Bra när man både får rida på känsla och det som det ska va eller vad man ska säga. Marielle och Ninni hänge med också.

Han kändes stel att rida idag, stum i munnen och lång.. Fick en rätt dålig känsla även fast det funkade rätt bra på bommarna. Men det är ju så mycket för han nu, han har ju säkert gått och spänt sig under natten och dagen, så får ta det som det blir antar jag. 

Det som stör mig lite är att han inte sa något när vi var i Nora, då bara fann han sig direkt.
Men när vi flyttar 500m DÅ är det så läskigt som det kan bli! Herregud ett stall med 3 hästar till.. I Nora var det 25! Ibland fattar jag inte hur han tänker.. 

Bilderna från nya stallet lovar jag kommer imorgon!



Ordnar till saker och ting

Publicerad 2013-10-23 20:56:32 i Allmänt,

Jäklar vad hästsaker man har när man väl ska flytta allt.. Fick proppa mammas bil full 2 gånger, och även pappa fick ta med saker i sin bil. Men har kommit på några saker jag glömt.. Så ännu mer imorgon!

De saker jag fick iväg är i alla fall på plats i korgar, men pappa fick inte upp hyllorna så fick ställa in några i garderoben. Men alla täcken är de de sak och fodertunnorna och osv, blir så bra ordning så! Tills man börjar använda allt igen hehe. Ska ta lite bilder imorgon så ni får se hur bra jag kan organisera grejer!

Chezter hann jag inte rida idag.. Men han är ju nyskodd och vill ju ändå inte rida då så det gick ju bra ändå. 


Pappa skickade även ett sms med hur mycket min lön blev för september... Och jag är RIIIIIIIK! (Okej jag måste spara undan allihopa och långsamt ta dem till stallhyra osv men ändå) jag kommer ha så mycket pengar!  (Som jag inte kan använda). 


Godmorgon världen!

Publicerad 2013-10-23 16:01:55 i Allmänt,

Nu har jag äntligen sovit i nästan hela 8timmar! Inte dåligt haha. Var uppe i hela 44timmar har jag kommit fram till, nästan 2 dygn! Att jag inte bara föll ihop sovandes.. Men det konstiga är att jag kom in i en "jag är pigg" känsla, så jag kan inte ens fatta att jag var uppe så länge för det känns inte så..

Idag i alla fall är det mycket att göra. Åka till granngården och köpa gummimatta+b-vitamin till chezter. Sen ska vi flytta grejer till det nya stallet eftersom jag ska flytta chezter imorgon. Visserligen bara typ 300m men ändå. Lite blandade känslor är det men det kommer bli hur bra som helst tror jag! 

Sen är det iväg och jobba natt igen, men resten av veckan är jag ledig! Så då kan man ju hinna med att sova lite


Ridpasset

Publicerad 2013-10-23 01:49:06 i Allmänt,

Chezter reds i ridhuset idag. Ett ordentligt dressyrpass så vi båda fick ta i ordentligt, ett blandat pass med mycket lösgörande och lite minska/öka tempot och rida rakt innanför spåret och lite sådant. Han blev jättefin! Lite jobbigt blev det när vi skulle rida över i förvänd galopp på slutet men det blev bra det med tillslut. Blev tillslut ett riktigt bra pass och jag är nöjd med oss båda.




Sen red jag även Svea, också i ridhuset. Där blev det mycket "luuugn" ridning. Trava, sakta mjukt och lugnt av till skritt. Inte att hon ska nästan tvärnita utan bara lugnt sakta av, och sen utan konstigheter trava igen. Brukar försöka få henne så "slö i huvudet" som det bara går. Inte att hon ska gå och dra benen efter sig eller vara seg i reaktioner och sådär men att hon ska få ett "lugnt moln" över huvudet så hon inte ska vara spänd som en stålfjäder och tro att allt bara får ta en 1000 dels sekund att göra. Det släppte stundsvis och då kändes hon jättefin. Men så kommer alltid det där spända läget förr eller senare, då gjorde jag helt enkelt lugnt halt och så väntade jag helt enkelt tills hon stod helt still och blev "lugn" innan vi red vidare. (Det var det mest påfrestande på hela passet tyckte Svea, att behöva stå still när man egentligen borde springa). Men det kändes som att hon kunde hinna med att slappna av om jag helt enkelt lugnt saktade av och väntade ut henne lite. 





Sist jag sov..

Publicerad 2013-10-23 01:09:25 i Allmänt,

Var i måndags mellan 07-11. Nu är det åter natt och jag har tappat räkningen på hur många timmar jag varit uppe..


Sömn verkar inte vara något jag behöver...

Publicerad 2013-10-22 06:39:54 i Allmänt,

Hade missat att jag skulle jobba natten.. Eftersom jag redan visste att jag skulle jobba dag så trodde jag aldrig att jag kunde ha natten också. Men det hade jag! Fick åka till jobbet precis när jag skulle gå och lägga mig. Hann inte få med någon mat så var hungrig nästan hela natten, fast va inte så farligt.

Slutade natten tidigare tack och lov vid halv 6, fick åka till mc donalds så jag fick något att äta. Och nu sitter jag och ska jobba fram till 12 (tvivlar starkt på att jag kommer stå ut så länge.) eftersom jag sov 4 timmar imorse och jobbade hela söndagnatten. 

Sen blir det inte direkt i säng heller när jag kommer hem eftersom jag har två hästar att rida innan ridhuset är bokat vid 7. Så först stallet, fixa+rida. Sen hem  och sova. Tror min säng kommer bli glad att jag kommer igen eftersom det kommer vara runt 30 timmar sen vi sist sågs!

åh herregud...


Hoppträningen igår

Publicerad 2013-10-21 22:38:20 i Allmänt,

Vi började med att rida över 4 galoppbommar på volt, sen vid ena långsidan ökade vi galoppen för att sedan ta tillbaka och gå in på en liten volt. Vid den andra långsidan red vi upp rakt och flyttade hästen ut till spåret igen. Chezter sätter vinterpäls nu vilket får han att bli lite "knaklig" att rida, men det kändes bra ändå. Både han och jag gjorde det vi skulle.

Sedan red vi in på en krysstuts, ett steg till ett räcke. Kom bra in varje gång vilket kändes bra, hoppade den ändå några gånger ensamt och sen på slutet när allt blev en bana. Vi hoppade även rätt rakt och inte lite åt höger som är vår "stora svaghet". Var nog den delen som kändes bäst under träningen.

Sen började vi hoppa lite bana. Gick ganska bra det med, men kändes inte som att vi var helt på topp varken jag eller chezter. Fast det blev ingen direkt stor miss eller svacka. Allt flöt ändå på hela banan runt, även fast jag har en känsla som säger att det kunde varit bättre. Lite bättre tempo och lite bättre sits från min sida. Menmen alltid är det något man ska förbättra, det är väl tur det så man kan komma vidare och bli bättre.


Nu får ni inte skratta åt min fina bild på banan vi red, jag sitter vid mobilen och orkar inte ta fram datorn och göra något bättre haha. Men ni fattar väl hyfsat i alla fall, de fyra på rad är de upphöjda galoppbommarna. Sen så står inte hindren riktigt där de ska men visst är det rätt bra gjort för att vara gjort på mobilen? ;)



Handlat+tränat

Publicerad 2013-10-19 18:47:14 i Allmänt,

Mina rubriker blir väldigt hurtiga idag tycker jag. Ridit, handlar och tränat. Åkte med grannskapet hos mamma och spelade innebandy i en timme, jobbigt och jag var väl inte så bra men haha jag gjorde det bästa av det och sprang tunt där som en speedad ekorre! 

Chezter fick två fina gröna vattenhinkar idag på granngården, en stor haghink, ett litermått och en diskborste (gröna) och så en stor haghink. Betfor och en tunna till betforn. Sen har mamma köpt två fina nya ljusgröna mathinkar. Och en grön krubba, den som fanns ar lite väl liten. Så temat är grönt kan man säga! Köpte även 2 täckeshängare till nya stallet så man får en varsin plats att hänga täckena på. 

Ikväll blir det filmkväll med Marielle, inte så sent eftersom träningen är kl 9 imorgon! Och jag har morgonfodring och utsläpp imorgon, så stallet blir tidigt kan man säga.


Chezter riden

Publicerad 2013-10-19 14:50:49 i Allmänt,

Var inget direkt "wow" pass idag. Men han är i alla fall riden så får hoppas det blir bättre imorgon på träningen. Nu ska det shoppas på granngården och Ikea, sen om det hinna med hööks också.


Fixardag i stallet

Publicerad 2013-10-18 21:56:26 i Allmänt,

Idag har varit en sådan dag då man bara känner för att gå runt och greja i stallet. Ingen stress eller måsten, bara greja runt. Så började med att mocka ur hagen åt chezter, så nu är allt höspill borta. Sedan mockade jag chezters, Sveas, rivas och Alfons boxar. Sen tog jag in havresäckarna som kommit (30kg•4, så nu har jag fått lite styrketräning idag) och till sist tog jag och Fillan in nästan en hel höbal. Sen blev det en uteritt ihop med Fillan, så härligt när man bara kan gå ut och ha kul och känna att hästarna är lika glada som en själv! Chezter vilade idag då jag tyckte han inte kändes 100 igår, men syntes inget idag när vi sprang med han så den jäkeln lurade mig igår med att tygelhalta (som jag hade lite på känn att han gjorde). Han gör det extremt sällan, typ bara om han blir extremt tittig på något. Så när han gör det i en annan situation så blir jag osäker. Och då känner han att jag är osäker och fortsätter i samma stil. Vad är det för häst som fejkar förkylning efter att ha stått 10min på gången eller tygelhaltar bara för att det hänger ett täcke på sargen? Det finns ju hästar som är mer normala kan man säga.. 

Men imorgon ska det ridas! Antagligen småhinder på fibern men vi får se vad som blir tillslut. Planer håller ju inte alltid. 

Sen blir det även att shoppa lite imorgon. Så ska till granngården, Ikea och hööks. Så är det alltid, 9,9/10 gånger är det hästen som ska ha saker.. Får köpa mig något roligt imorgon också annars är det bara FÖR orättvist!


Sova? Vadå är klockan mycket?

Publicerad 2013-10-17 02:18:14 i Allmänt,

Så blir det när man jobbar nätter. Ingen idé att försöka gå och lägga sig i tid idag eftersom jag ska jobba natt imorgon också. Och det går lättare om man inte försöker somna tidigt och gå upp tidigt, man ska göra tvärtom. Så imorgon går jag upp när jag går upp tror jag, chezter ska ridas på fibern. Någon bomövning tror jag det blir lite av och en del dressyr också såklart.

Red idag/igår (vilket man nu vill säga efter kl 00) på gruset. Red lite över en bom som låg där i uppsamlad trav och galopp. Red litet fyrkantspår i både trav och galopp där man vänder så framdelen flyttar sig. Gjorde en hel del galoppombyten också, gick bra men han blir gärna springig och giraffaktig efteråt innan jag får ordning på sakerna igen. Så det behövs tränas på. Tycker det gick rätt bra idag. 

På kvällen blev det att ha lillördag med bästa tremening. Vi gjorde tacopaj helt själva och den blev faktiskt riktigt god! Pratade en massa innan hon åkte hem. Sen kollade jag på lite greys anatomy, herregud vad intressant det skulle vara att jobba med så mycket drama överallt. Undrar var man själv skulle hamna om man hoppade in i en serie? Vad skulle man bli för rollfigur? 

Jaja ska väl försöka sova lite nu i alla fall, det är en dag imorgon/idag också!


Nagellack..

Publicerad 2013-10-15 21:54:50 i Allmänt,

Är helt värdelöst att ha, det håller i knappt ett dygn. Sen efter två dygn är hälften borta! Ska man behöva pensla på 24/7 verkligen? Det borde ändå kunna hålla en vecka i alla fall tycker jag.


Dagen den går

Publicerad 2013-10-15 21:14:07 i Allmänt,

Och nattjobb består. Börja kl 23 och fortsätta fram till 06. Men under den tiden på dygnet då alla andra också är vakna så har jag jobbar lite på eq från 12-16. Sen till stallet och tagit in hästarna och ridit en mysig uteritt på chezter i mjukis. Att bara få rida ute i skogen helt kravlöst och bara vara är otroligt skönt ibland. Travade lite men blev mest skritt, skönt för han också efter hoppningen igår att bara få röra lite på sig idag. 

Nu ligger jag i soffan och tänker lite. Ska försöka komma in i duschen snart, men har hamnat i ett typiskt soffläge så får se när jag kommer upp.


Vad är hästen för oss?

Publicerad 2013-10-15 00:04:29 i Allmänt,

Måste bara börja med att nämna en nackdel med att inte gå i skolan, typ den enda dessutom. Och det är att man inte skriver direkt någonting. Och då menar jag svenska inlämningar, så som debattartiklar eller noveller osv. Sådant som är KUL att skirva. Jag har som plan att försöka hinna med att börja skriva en ny serie böcker (av bättre kvalite än den första) när jag inte längre kommer och jobba på posten och kanske får mer tid över. Fast det känns som att även fast att posten försvinner så kommer tiden ändå gå åt, men man får väl försöka ta sig tid helt enkelt!
 
Men i alla fall, kom bort helt från ämnet där. Kom att tänka på en sak nu när jag kom hem från stallet efter att ha kvällsfodrat. Vad är hästen egentligen för oss? Jag försöker och vill att hästen ska just få vara det- en häst. Ett djur som alla andra, som har sina instinkter och behov och som man borde anpassa sig efter.
 
Ett djur som helt enkelt ska få ha kvar så mycket av sin naturliga livsstil som möjligt. Nu menar jag inte att vi borde släppa ut alla hästar på lösdrift för att sedan låta de gå där och klara sig själva. Men om man tänker på vad jag tillexemple har gjort med chezter idag:
 
 
- Först tog jag in han vid halv ett, gav han 1/4 av sin betfor med lite vatten i. (som jag brukar göra innan träning)
- Stretscha han sedan, och ryktade honom
- satte på han benskydd, magplatta, sadel osv. Täcke på med för det var ju ruggigt ute och han är klippt
- Gick iväg och tränade, var borta dryga en och en halvtimme
- Linimenterade benen, och masserade honom med massagliniment
- Gav han 1/2 sin betfor med lite ljummet vatten så han inte skulle gå ut och dricka en massa kallvatten ur hinken vilket inte skulle vara bra för hans mage
- Sen fick han gå ut en sväng medans jag fixade stallet osv
- Tog in han sen, satte på ett back on track täcke. Sen åkte jag hem en stund
- Tillbaka vid halv 8, gick ut och gick med han en halvtimme. Försöker alltid låta han komma ut och skritta på kvällen om jag hopptränat på dagen. Sen in igen och på med magnetskydd på alla fyra benen.
 
 
När man radar upp ALLT man håller på med så kan jag faktiskt undra vad som sker.. Jag tycker inte att något av det jag gör är dåligt. Allt görs för att han ska må bra. Men hur långt kan man gå innan man kommer till en överdrift? När blir det för mycket och är mycket/för mycket dåligare än om man gjorde mindre? Jag skulle vilja påstå att det gör jag är ett fungerande koncept. Sedan vet jag inte vad skillnaden skulle bli om jag lät bli något, men varför prova om man tycker att det funkar bra?
 

Det finns ju hur mycket som helst som man kan ge sin häst. Massa special utrustning, som mitt hoppträns som nästan ska vara skapat av gud själv. Visst han funkar bra på det och kanske lite bättre med det än med det "vanliga", men om det är jättestor skillnad vet jag inte..
 
Sen finns det alla hokuspokus liniment osv, 1000000 olika saker som ska vara bra för allt från gallor till mungipor. På ett vis är det bra att det finns ett stort utbud och man kan få tag på specifika grejer. Men HUR mycket av all kräm och dyra saker är nödvändiga och vad skaffar man för att det är "inne" eller "låter bra"? Är det någon som kollar innehållsförteckning så man vet vad man smetar på hästen? Inte jag i alla fall..
 
Jag har en del liniment osv till chezter. Men använder ca 4 kanske varje vecka. Resterande 10-15 (?) flaskor står mest och samlar damm. Vore intressant om någon kunde göra en undersökning på hur hästen påverkas med hållbarhet osv om man använder liniment och inte.
 
Så om man slår ihop allt man gör, ser man då fortfarande hästen som det tåliga djur de är eller vill vi känna att vi måste ta hand om hästen som att den vore vår sköra lilla leksak? När kan man veta att okej, nu har det gått för långt. När börjar man göra hästen en björntjänst? Det är ju lättare att se när hästen inte tas hand om och far illa, men var går gränsen för hur mycket man ska "ta hand om" hästen?
 

Måste kolla..

Publicerad 2013-10-14 11:00:54 i Allmänt,

Vad det står i mitt pass vad jag har för ögonfärg. För själva irisen verkar vara blå, men runt pupillen är det grönaktigt ("solrosögon") har jag hört det kallas. Vet inte varför jag kom på det nu (kl 5 på morgonen, detta är tidsinställt haha) för tänk om det står blå och så när de stränga passkontrollanterna i något exotiskt land kollar noga så är de inte det?! Då kan det bli klurigt.. (Inte för att jag lär åka utomlands på ett tag, men i alla fall!)


När alla sover jobbar jag..

Publicerad 2013-10-14 00:47:36 i Allmänt,

Har snart "bara" 5 timmar kvar.. Och jag hittade inte mina hörlurar när jag skulle åka, så kommer att få vara helt utan musik hela natten!! Vet ni hur tråkigt detta kommer bli?!?! Ååå hoppas tiden går riktigt fort!


saker ni kanske inte visste om pollen:

Publicerad 2013-10-13 23:26:23 i Allmänt,

- Chezter är inte direkt tittig på hinder, han hoppar typ allt jag styr mot. Men rider man förbi hinder utan att hoppa något är det ibland en annan femma. Då är de helt plötsligt väldigt konstiga, hinder man inte får hoppa?! Hur fel som helst. De måste inspekteras noga. Och rider man runt bland hinder utan att man ska hoppa är han ändå fast beslutan att tillslut måste jag ju styra mot ett, så han kan gå beredd hela passet och väntar på att jag hastigt och lustigt ska sluta rida skänkelvikning och styra rakt mot en oxer på 110. Är man hopphäst så är man antar jag..
 
- Om jag gör iordning Chezter i boxen har jag den nästan alltid helt öppen. Han står där han står i alla fall. så slipper man öppna och stänga stup i kvarten när jag ändå alltid är kvar i stallet.
 
- Chezter gillar att ställa sig i dörröppningen och titta ut när man tränsar. Då kan han kolla ut och stå redo att gå ut på samma gång!
 
- Chezter dreglar ner sin mat så mycket att den nästan är grötig på slutet.. mums
 
- Om man berömmer han mycket så går allt mycket enklare och bättre! Som när vi klippte han nu stod jag och klappa han hela tiden (som om han vore någon jättebäbis, vilket han var då hehe) och vips så kunde vi klippa hela halsen också! Samma sak i ridningen, ger man beröm så slappnar han av bättre och går i fin form och blir inte spänd eller irriterad på mig.
 
 

Grattis lillebror!

Publicerad 2013-10-13 13:31:39 i Allmänt,

Som fyller hela 15år idag! Herregud känns som förra veckan han var Gizmo och gjorde en massa tjänster för några gizmokex. Nu har han blivit nästan stor ju.. Så stort grattis broder!


Dagen idag lördag

Publicerad 2013-10-13 00:06:36 i Allmänt,

- tagit sovmorgon, sett på greys a. Tog pizza till frukost, lördag!<3

- ridit chezter. Tre galoppbommar med 3m emellan, 2 bommar med något avstånd emellan. 2 korta eller ett långt var det i alla fall hehe. Gick jättebra, kunde se hur jag låg typ 5 steg ifrån. Hästen var fin och det blev en bra känsla. 

- bio och käk i stan med Fillan. Hur härligt som helst, hon blir kvar här så åker vi iväg mot pollarna imorgon i skaplig tid. 

Dags att sova för imorgon är det full rulle hela dagen+ att jag ska jobba natten! Ingen ro, ingen rast!


Vindarna vänder

Publicerad 2013-10-11 22:52:00 i Allmänt,

Känslan när ens problem inte är problem längre är väldigt skön.. När man har kommit upp för backen och ser hela vägen man kämpat sig uppför och tänker- varför gick jag bara inte runt? Varför ska det ta så lång tid innan man accepterar läget och gör det bästa av det, så att det till och med kan bli en ny möjlighet till något bättre. Jag har märkt att jag är lite av en vanemänniska. Varför ändra på något om det funkar bra/helt ok? Jag är för feg för att vilja ändra en massa, att påbörja nya saker som jag inte riktigt har 100% stenkoll på. Det stör mig något enormt för det begränsar en, man missar chanser att få ut något nytt av livet om man drar sig undan för det som kan förändra. Sen har jag väldigt lätt att se negativt på allt också, det är svårare att kunna lägga vikt vid det bra istället för det dåliga.. Tror en attitydförändring kan sitta bra nu, 2014 ska bli mitt nya jag år! Fram tills dess får jag börja öva helt enkelt!
 
 
Stäng inte dörren innan du sett vad som finns bakom den
 

Roligt ridpass

Publicerad 2013-10-11 19:32:10 i Allmänt,

Idag blev det ridning på fibern, får passa på att försöka vara ute och rida nu medans det går! Inte alltid man hinner det innan mörkret kommer och snart är ju vintern här och det blir ridhus 24/7..
 
Red lite travbommar på en volt, så de låg i en solfjäder. På det viset behövdes inte avståndet ändras utan mätte ut så det var normalt i mitten och så kunde jag komma längre ut på bommarna om jag ville ha ett längre avstånd och längre in ifall jag ville korta upp han. Gick jättebra faktiskt! Han jobbade på jättefin.
(Sommar.. de va tider de)
 
Sen körde jag lite basik galoppbommar, fast hade en "tunnel" innan/efter en bom för att ha han 100% rak. Behövdes kanske inte men tror det är bra att trimma med ibland! Gick helt okej det med, fick en fin känsla oftast.
 
Har precis tagit kuren vid hornen och kollat in kils resultatet..Bara så ni vet så var jag aldirig där... Jag tänker nöja mig med de övriga som var under sommaren. Resten kan gfthtyjtjrykuiukoi

App nummer 1! (Crazy helium)

Publicerad 2013-10-11 17:19:06 i Allmänt,

När jag jobbade på eq igår blev det väldigt mycket skrattande kan jag säga... Det var en som hade hittat en rolig app där man filmade sig själv med någon sorts spegeleffekt så man ser helt knäpp ut och sedan lägger man till någon sorts röst (ekorren är klart min favorit, de andra var inte lika roliga..) sen kan man skicka dem till andra eller vad man har lust med! Ladda ner den NU!





Bra ridpass

Publicerad 2013-10-10 22:02:24 i Allmänt,

Chezter var jättefin idag. Började med att låta han gå på halvlång tygel i traven i kanske en kvart tills jag kände att han började bli varm i kroppen och smidigare i sina rörelser. När han längde steget, frusta och var lättare att runda till på volten osv. Plockade upp tyglarna efter det och red mindre volter på ena långsidan, öppna/sluta på andra och övergångar på kortsidorna. Sen när det verkligen släppte red jag bara ett varv runt fyrkanten eller stora volten. Då kunde jag vara i princip helt stilla och bara ge beröm, funkade jättebra och han slappnade av bättre när han fick ta korta "breaks". Började på samma sätt i galoppen, längre tygel och låg form och bara låta han rulla på tills han kommit igång. Sen övade jag mycket byten och förvändgalopp, gick jättebra och han var blixtsnabb på att byta och inte lika på när jag ville att han skulle fortsätta ut i förvänd som han ibland blir. Drog det ett steg längre också och red upp i galopp längst medellinjen och försökte ha honom rak. Gick ganska bra, visst han ville byta ibland men fick till det ett par gånger.


Godnatt

Publicerad 2013-10-09 23:23:27 i Allmänt,

Imorgon blir det att börja jobba på eq kl 8. Får ser hur det går med sömnen inatt, har ju jobbat två nätter och helt plötsligt så ska jag sova på natten och inte dagen? Efter att jag jobbade 5 nätter i rad var det lite sådär att komma tillbaka till det "vanliga". Men brukar funka om det inte är så många nätter.

"De flesta människor går och lägger sig när de inte är sömniga men går upp när de är det"


Slö dag

Publicerad 2013-10-09 21:32:21 i Allmänt,

Gick upp ur sängen vid TRE! Även fast jag vaknade vid halv 1, sen slumra jag ända fram till 3. Gick upp för att äta lite i soffan, se i soffan fram tills 5 då jag fick vakna till ordentligt och åka till stallet. Anna hjälpte mig klippa chezter idag, båda var duktiga ;) stod och klappade på chezter hela tiden, gav han någon morot då och då och han skötte sig bra. Gick att klippa upp till huvudet också! Sen när han väl fick komma in i boxen igen var han nästan lite ovillig att gå in haha. 

Hans inte med att rida idag, men efter att jag jobbat mellan 8-17 på eq så blir det att trimma i ridhuset.

Ni får se före bild idag så kommer efter imorgon!



Hellooo

Publicerad 2013-10-08 22:19:05 i Allmänt,

Kan börja med att säga att jag var helt slut när jag kom hem imorse, gick raka vägen till sängen och somna direkt! Det var faktiskt första gången som jag kände mig en aningens för trött för att köra hem från jobbet, lite för slö blev jag någon sekund. Men gick bra och sen sov jag som en gris till 2 ungefär. Åkte till stallet vid 3 och pyssla runt, red chezter lite. Rätt kravlöst och bara tralla runt, händer väldigt sällan att jag rider så. Men ibland är det skönt att bara kunna släppa på disciplinen och rida runt lite.

Är på jobbet nu igen, kvällspasset slutar ju 9 och natten börjar 11. Så idag åkte jag och handla lite skräpmat från mc donalds, man njuter medans man äter och ångrar sig efteråt.. Men orkade inte fixa någon matlåda så då får man ta vad man kan!


På jobbet

Publicerad 2013-10-08 01:59:08 i Allmänt,

Är hur lugnt som helst. Har inte gjort direkt något sen kl 23. Satt och kodade (skrev postnummer på datorn) i 45min annars har vi haft rast i typ en timme innan vi gick ut och nu sitter vi istället vid "arbetsplatsen" och väntar på att få något att göra. Suttit här i nästan en timme och om en halvtimme är det rast igen. Lugnaste natten jag vart med om på länge. 

Och precis när jag skriver detta kommer  det faktiskt några lådor med brev, hejdå!


Chezters vecka:

Publicerad 2013-10-07 22:37:22 i Allmänt,

Måndag- uteritt
Tisdag- jogg
Onsdag- markarbete
Torsdag- trim
Fredag- markarbete
Lördag- småhinder
Söndag- hoppning

Idag som sagt red vi ett varv på ridstigen ihop med Fillan och riva. Roligt var det och nöjda var vi allihopa! Chezter skötte sig exemplariskt också i princip och tyckte det var ok faktiskt att vara sist när vi galoppera haha.

Imorgon ska han bara joggas lite på banan hemma, han verkar lite sliten efter hoppningen igår så han får ta det lugnare två dagar nu. Så blir bara att rida kanske 20min eller något imorgon.

Onsdag blir det lite markarbete, bomövningar så han kommer ihop ordentligt och noga med vägar och så. Rakt före rakt efter alla bommar, hålla koll på högersidan som gled iväg igår. Tänkt lägga ut först 2 bommar på rakt spår på typ 18m och sen tre med 9m emellan och sen öva på att få han ordentligt tillbaka på bakbenen och sen få fram han igen men fortfarande lika ihop så han inte blir längre.

Torsdag blir det vanlig dressyr, får se vad som blir fokus på. Lite skänkelvikningar antagligen som var lite halvknakligt igår och galoppombyten som strula lite åt ett håll igår. Var länge sedan det var problem med bytena, men tror han tyckte det var extra jobbigt igår eftersom stackaren inte är klippt än... Upps... Men på onsdag ryker pälsen! (Ja det kan vara smart att köpa en egen klippmaskin, men.. Wait for it.. Okej kanske ska fundera på det.)

Fredag blir det återigen någon bom. Tänkt just nu att ha bom på volt, och lägga ut "staket" före/efter så man kan få lite hjälp med att hålla koll på bägge sidor. Kanske lägga ut så man kan köra klockan också, både på ett litet fyrkantspår och rundad volt. Beror alltså på om man har "bomstaketen" utlagda

Lördag blir det ett kortare pass med en liten bana på typ 70cm. Bara för att hitta en känsla och tempo och sedan rulla på. Öva lite olika vägar, växla galoppen och checka av hur det ligger till.

Söndag blir det (tror jag) hoppträning. 




 

Bra helg

Publicerad 2013-10-06 21:27:50 i Allmänt,

Nu är snart helgen över, känns sådär att komma in i vardagen igen. Har svävat lite över marken i helgen, tryckt ner all skit och glömt att det finns. 

I fredags var jag och provjobbade på mitt extrajobb som jag kommer ha efter posten. Ska jobba på equality line på lagret, packa ordrar till kunderna. Gick runt med en kartong på en vagn och blippa saker med en skanner, sen är det olika gångar (från a till y) så det kändes lite som att handla i en mataffär fast man handla inte mat utan roliga hästsaker, och jag handla ju inte till mig.. Men lite av lönen kommer säkert gå till saker från jobbet, om de är bra eller inte ska man kanske inte fundera över hehe.
Chezter fick en skrittpromenad på en halvtimme.

Sen på kvällen åkte jag till tremeningen och hade det roligt, hon fyllde ju 20 så vi var ett gäng som åt tacotårta och hade så skoj så.

Lördagen var helt fullspäckad. Tog en sovmorgon som inte hänt på kanske 10 dagar eller något. Sen iväg till stallet, red lite bommar ihop med Fillan. Red Svea lite på banan hemma också, sen iväg till krk och kolla när Anna tävla Alfons. Sen hem igen, duscha och göra iordning sig på typ 20min, iväg till föreläsning+middag med sportryttarna. Väldigt rolig kväll det med.

Idag då så hade jag morgon och ut i stallet så ingen sovmorgon, sen hoppträning. Gick sådär, finns endel att jobba vidare med. Men gick väl helt okej.
Sen var jag med Fillan när hon hoppa och filma lite, hon hjälpte ju till när jag hoppa så då hängde jag me henne också. Take and give säger man eller?;) var ju ett tag sen hon hoppa riva men tror allt riva var rätt nöjd över att ha matte i sadeln igen, för oj vad hon såg lycklig ut! 

Sen blev det att käka upp det som fanns kvar från middagen igår, gött med "finmat" tre dagar i rad ;) 

Och nu är jag hemma från stallet, chezter har fått en promenad på ca en halvtimme i mörkret. Ganska mysigt faktiskt! Han verkar uppskatta promenaderna för han ser väldigt nöjd ut. 
Pyssla runt i stallet i nästan en och en halv timme innan jag kom hem igen. Nu blir det soffan en stund och sen blir det väl att sova antar jag, bara att alla tankar kommer som på beställning när man ska sova.. Tror John blund inte fattar att han ska komma med sömnpulver. 



Shopping gör en glad

Publicerad 2013-10-03 20:39:16 i Allmänt,

Var med mamma i Örebro idag. Åkte typ 07 och var hemma vid 16. Shoppade i mängder. Hade som mål att köpa en vinterjacka, skor och en present till världens bästa tremening som fyller år idag (men hon får den imorgon på "kalaset"). Jag lyckades köpa en jacka och present, men även fast vi va inne i kanske 5 skoaffärer hitta jag bara ETT par skor som jag tyckte var helt okej. Men de kostade 1200kr och SÅ okej var dem inte. Så jag kommer få gå runt i lillebrorsans avlagda Nike skor eller mina vita totalt söndergådda skor ett tag till. Ni kanske minns bilden jag la ut där en sko hade blivit helt sne? Det är dem jag har fortfarande! 

Men köpte annat som också var välbehövligt! Men kan säga att det är tur jag inte shoppar oftare, tror senaste gången var i början av sommaren? Eller innan sommaren? 

I alla fall kom hem med två myströjor, från en affär som inte finns här i Karlstad men som jag tycker jättemycket om! Den hette new yorker och borde komma hit med tycker jag..

Sen jackan då, och 5 olika doftljus med text, tog och hämtade ut allergimedicin, köpte krimskrams, ett "roligt" kuddöverdrag. Och en mössa och en halssak. Och presenten, och en choklad från lager house, deras choklad smakar som julkalender choklad, muummmms!

Sen åt vi lunch på en kinaresturang, det var buffé för typ 90kr. Och de hade ALLT! De hade sushi, friterat, osv. Allt var med på buffén, riktigt bra restaurang!


Sen åkte vi ju hem då da. Åkte till stallet och konditionsträna chezter på fibern. Gick riktigt bra! Jäklar vilken energi han har, började med att trava fram lite och han kändes fin.

Sen var upplägget detta;
- 1 lugnt varv i galopp i båda varven, sen en kort skrittpaus 
- 3 galoppvarv i båda varven, längre skrittpaus emellan. Sen så fick han skritta ordentligt innan den sista delen.
- 4 galoppvarv i bägge varven, skrittades emellan

Sen fodrade jag och greja när jag kom tillbaka, och nu sitter jag och väntar på två dryga vänner som skulle varit här för 35min sedan. Tur det inte alltid är jag!







Tiden går och tankarna de består

Publicerad 2013-10-02 22:50:13 i Allmänt,

Började med tidigt jobb, 6-12. Hem och var rätt sleten, somnade sent så blev inte många timmars sömn innan jag var tvungen att gå upp. Varför kommer alla tankat osv upp när man ska sova? Med huvudet fullt blir det ingen sömn.. 

Låg i soffan ett bra tag och gjorde inget när jag kom hem igen. Typ halvsov och kolla lite på grey's anatomy, har äntligen lyckats hitta säsongerna utan att behöva ladda ner dem! de fanns på www.swefilmer.com

Chezter reds ett trimpass på gruset, gick helt okej. Övade lite byten och förvänd galopp. 




Det sägs att ensam är stark. Men vad hjälper det att vara stark när man är ensam. Okänd



Upp och ner, men mest ner..

Publicerad 2013-10-01 22:30:56 i Allmänt,

Livet är ju för jobbigt ibland. Ena sekunden bra, andra skit. Backe upp, backe ner. Va i helvete händer... Mår skit, mår bra. Gått ner 1,5kg sen i lördags, lite tufft just nu.. Tänker inte gå in närmare på orsakerna till min bergodalbana. Det samlas på hög och sen kommer allt på en gång, som alltid.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela