Jennifer Andersson

Alltså wiiiii!!

Publicerad 2013-02-21 20:31:20 i Allmänt,

Efter en dag i stallet med ridning och allt som hör till blir det nu trip ro Nora och köpa mat, sen ska vi hem och ha det gött!

Gänget har ändrats lite under en tid, det är jag, Louisa, David och en som heter Jessica. Viktor har åkt hem och en annan praktikant som heter Lovisa har varit här en hel del och sovit över hör några dagar och är tillbaka igen på torsdag!

Det är alltså som vanligt, full rulle me massa hästar och goa människor!!!

Tredje hoppträningen

Publicerad 2013-02-20 20:10:36 i Allmänt,

Idag var den bästa hoppträningen hittills, red bättre idag än igår så fick en fin känsla. Det jag måste tänka på är att få ihop honom och inte alltid försöka hoppa på fart, jag måste kunna ha ett bra tempo utan att han bara springer i 190. Chezter måste "sitta ihop" så jag kan få han att hoppa ordentligt och inte bara ta hindret av farten. Har redan blivit stor skillnad sen jag hoppa för Eva första gången! Måste verkligen åka hit igen när jag kan, Eva är en toppentränaren verkligen. Gudars vad jag älskar det här stället!<3

Andra hoppträningen

Publicerad 2013-02-19 21:23:15 i Allmänt,

Andra hoppträningen för Eva gjord, gick mycket bättre än den första. Chezter skötte sig fint och var fin att rida, men det finns saker jag måste få till bättre kan man säga. Men det var himla kul idag, lär mig massor!! Måste verkligen åka tillbaka hit och träna när det går, såååå himla bra! Eva tyckte det var jätte stor skillnad idag också, hon tyckte jag verkligen hade tagit åt mig av vad hon sa förra gången. Men en finns det saker Att bli bättre på!

Imorgon blir det hoppträning igen, och hoppas det blir ett genombrott då. Eva åker sen på torsdag till Holland med lite hästar men någon dag nästa vecka kanske hon kan hinna rida chezter, se vad hon har att säga om han från ryggen.

Avslutar med att skriva att stall Danora är underbaaart!

This is right now!

Publicerad 2013-02-17 21:33:05 i Allmänt,

Händer så jävla mycket hör att jag inte hinner skriva om hälften, men just nu i denna sena tid får chezter ett tömkörningspass av David!

Lever livet

Publicerad 2013-02-16 09:19:31 i Allmänt,

Kan säga att jag stortrivs här i Nora!! Hur kul som helst! Idag och imorgon ska vi iväg på tävling me hästarna. Idag åker bara en häst (som är en av mina personliga favoriter) och tävlar 90 & 1m. Den har inte startat något än så den får en lugn början. Och går den bra idag åker den med imorgon och startar 1.10 så då blir det 6 hästar med! Nej nu har jag annat att göra än att skriva, jag ska till staaaalllettt!:)

Hejhej

Publicerad 2013-02-15 12:43:34 i Allmänt,

Hinns inte med så mycket bloggande. Igår red jag chezter och ponnyn igen, unghästarna vila. Sen kollade jag när eva hoppa tre av hästarna, jisses vad de kan hoppa! Idag blir det tre hästar att rida, ponnyn, en unghästar och en "vanlig" häst. Chezter får vila. Får se om jag hinner slänga in ett inlägg ikväll också!

Utvärdering hoppträning

Publicerad 2013-02-13 20:46:47 i Allmänt,

Det gick väl sådär idag. I början vet jag inte vad jag höll på med, hade ingen bra galopp och mest satt där och vänta på bättre dagar eller nått i den stilen...
Men sakta men säkert blev det bättre, chezter var rätt stark och en aningen spänd men jag får väl inse att vi är där vi är nu. Går inte att hoppa fram 100 steg även fast jag gärna vill det. Skulle vara helt jävla underbart att få en helt klockren runda på typ 1m-1.10.. Men alltid tycker jag att det blir minst 40% fel.

Även fast chezter inte är lätt att rida så ligger minst 50% av felen hos mig. Jag måste komma bättre till i min ridning och tro på det jag gör, våga tro att jag vet vad jag håller på med. Det är då det går bra!

Jag sitter mycket och tjuvhåller i chezter när vi hoppar. Och jag tror det ligger kvar efter att jag i början när jag hoppa han bara fick hoppa på ett tredelat. När hans förra ägare hade honom och jag bara red han åt henne. Då var jag TVUNGEN att ständigt hålla i honom, annars drog han all världens väg.

Kommer ihåg första gången jag hoppade honom. Vi kom mot hindret, vi hoppa, vi landa, och han SPRANG! Det gick inte att få stopp för fem öre, gick inte ens att sakta in. Ända sättet att få hejd på han var att styra in i väggen, det fanns ingen annan utväg om jag inte ville sitta där och skena runt tills han blev trött och sakta av själv!

Blev lite bättre ju mer jag hoppade honom. Men tänk er en häst som är stark på ett pelam... Hur blir den inte då på ett enkelt tredelat?! Så då var jag tvungen att hela tiden hålla honom, och resultatet blev då att han kom fram precis lagom;) men nu är han fortfarande stark på pelamet, men nu kan jag inte håll honom på samma sätt.

Sista rundorna kändes bäst, så de får jag komma ihåg mest. Nu fick Eva i alla fall se vad vi har att jobba på, hon ska även prova att rida honom någon dag, ska bli jätte intressant!

Jag är så glad att jag frågade Melinda om hon trodde jag kunde åka till Eva. Först tänkte jag att nä, det går inte. Det är för kort inpå jag frågar, de har inte tid med mig där...

Men jag fråga och nu är jag här! Så nu ska jag lära mig så mycket som jag bara kan, jag ska bli såååå mycket bättre i min ridning, jag ska slita som ett djur, försöka tro på det jag gör och kämpa, kämpa, kämpa för att få det bästa resultatet någonsin! Man kommer ner för att kunna ta sig upp! Nu SKA jag bli bättre än jag någonsin varit så jag och chezter kan få klockrena rundor på MINST 1.10!!;)

Taggar hoppträning!

Publicerad 2013-02-13 16:44:06 i Allmänt,

Nu blir det första hoppträningen för Eva om en stund, såååå taggad! Får hoppas det går bra och att Eva kan hjälpa mig och tåget!;)

Snabbissss

Publicerad 2013-02-12 18:56:15 i Allmänt,

Ärligt det är full rulle i princip hela dagarna just nu. Var i stallet från 8-18 så har nu käkat och duschat. Snart ska vi fika hos Eva och sen blir det dö lite i sängen tror jag;)

Har i alla fall ridit ponnyn idag igen, känns väldigt speciellt att rida något så litet igen!!:)

Nu ska vi iväg och kvällsfodra tydligen så hejhej!!

Stall fix

Publicerad 2013-02-12 12:51:22 i Allmänt,

Blev inget inlägg igår, hann helt enkelt inte!
Men igår fixa vi allt i stallet på förmiddagen, sen red vi på eftermiddagen och handla på kvällen.

Red 3 hästar igår:

Fyraåringen var rätt stoig och ville sura ihop men fick smickra henne så blev det bra sen, det gällde att få fram henne utan att gå på henne för mycket. Visste inte riktigt hur mycket jag kunde kräva av henne så det mesta av passet gick ut på att känna efter var vi hade varandra. Hon kändes jättefin på slutet.

Ponnyn var jättesöt måste jag säga, trimma den lite och det gick väl ok.

Chezter tyckte ridhuset var läskigt så han var spänd hela passet. Kunde gått bättre kan man säga... Men det är ju mycket nytt för han så det är kanske inte så konstigt att han var spänd...

Idag har jag och Victor ridit ut på två andra unghästar, vad eftermiddagen erbjuder vet jag inte!:)

Rolig kväll

Publicerad 2013-02-10 21:49:20 i Allmänt,

Tänkte snabbt slänga in ett inlägg innan jag går och lägger mig. Kom i alla fall fram vid ca 3 och har haft en jättebra start här, härliga människor och fina hästar. Chezter värkar trivas bra också, han har tagit det med ro. Får se om skon blir på imorgon så han kan ha brodd på alla 4 fötterna...
Imorgon börjar vi 8 så jag och Victor som bor i samma hus som jag ska käka frukost vid halv 8 innan vi beger oss ut till stallet och hästarna! Kanske hinner lägga upp lite bilder imorgon så ni får se hur det ser ut här:)

Dilemman i trafiken

Publicerad 2013-02-10 14:11:59 i Allmänt,

Ett dilemma som kan uppstå när man kör med häst är att det slår om och blir röttljus vid trafikljusen för fort så man inte hinner bromsa in i tid, vad skulle ni göra då? Bromsa tvärt så hästen förlorar balansen och kanske skadar sig eller köra i alla fall?

Eller vad skulle ni säga till en polis som vill stoppa er om ni har en häst som är väldigt orolig utav sig och som du vet kommer bli svår att hålla lugn medan polisen gör sin kontroll?

Kommer ni på någon mer situation när det kan bli besvärligt när man är ute och kör med hästen?

Köra med häst

Publicerad 2013-02-10 13:54:55 i Allmänt,

Att kunna lasta och köra med häst är något som bara måste funka, spelar ingen roll om man tävlar eller inte. Någon gång måste man ut på vägarna med hästen. Som nu på vintern när utebanorna är frusna är många tvungna att åka med släp till ridhus för att kunna rida eller träna.
Jag är otroligt tacksam över att ha skrittavstånd till två olika ridhus. När jag skaffa min ponny fick vi åka med släp på vintern. Det var hemskt ibland när det var svinhalt på vägarna och man skulle åka iväg, oftast struntade vi att åka om det var för dåligt men ibland är man tvungen.

Jag vill helst inte åka mer än nödvändigt med släp på vintern. Känns inte bra när det blir halt och saker på släpen fryser, hästen har brodd som man antingen får ta ur eller så får man ha boots och transprtskydd osv på hästen. Nu står chezter stilla i transporten och trampar inte runt något men man vet aldrig vad som kan hända.

Sedan är det ju de andra bilisterna som blir irriterade över att man kör långsamt. De värkar inte fatta att det faktiskt är ett djur inne i transporten som man måste ta hänsyn till. Utan de lägger sig tätt bakom och gör ibland värsta omkörningarna. Var med en kompis och hennes ponny när de skulle iväg och hopptävla på frykdalen. Då på en raksträcka körde en riktig jubel idiot om oss, det ända som var var att det kom en bil från ANDRA HÅLLET! Sen hade idioten sådan tur så han precis han slinka igenom en lucka mellan vår bil och den andra.
Vissa ska verkligen inte ha körkort!!!

Så ni som känner igen er i att ligga nära inpå djursläp, skärpning!!!

Vi kan inte gasa på som er med hästen där bak, hästen står upp i transporten och håller man på att gasa så blir det svårt för den att hålla balansen. Det går inte att gå från 0 till 70 på några sekunder. Det kan bli riktigt otrevliga skador på hästen om man inte kör försiktigt! Den kanske även börjar krångla vid lastning då den upplever transporterande som något negativt och obehagligt. Så det är viktigt att köra rätt, lugnt och säkert med häst för att kunna fortsätta ha en lättlagad häst.

Sen får man inte köra i högre hastighet än 80km i timmen med släp, och det är också av säkerhetsskäl, det blir en helt annan grej att köra med släp, man måste vara extra försiktig.

Sedan måste man börja bromsa in tidigare när man har hästen där bak. De kan inte se att där framme ska vi stanna, och skulle man bromsa in som med en vanlig bil skulle hästen bli totalt överraskad! Tänk er själva om ni skulle stå upp i en buss som bara bromsa in, ni skulle tappa balansen totalt! Därför saktar man in sakta men säkert, så hästen kan hinna med och kunna hålla balansen.

Mammas nya kille, som är trafiklärare berättade om att polisen har börjat stå med våg mm på vägarna när de vet att det är hästtävlingar i området. Och det här tycker jag både är bra och dåligt.

För hur kul är det att behöva stanna och krångla med att väga hela fordonsekipaget med hästen antingen vid vägkanten eller inne i släpet?! Att ha hästen ute ur transporten vid vägen känns inte säkert eller bra överhuvudtaget, sen börjar ju många hästar trampa runt inne i transporten när den står still för att den tror den ska få gå ut, och det är inget som man heller vill att hästen ska göra.

Sen är det ju bra att polisen får tag i de som åker olagligt, om släpet kanske väger mer än bilen får dra så är det ju en säkerhetsrisk! Men det här att personen inte har BE-kort är en annan sak tycker jag...
För att köra med häst är inte som att köra med enbart tungt släp, egentligen borde de ha ett speciellt körkort just för häst, DET hade varit något de!

Äntligen påväg

Publicerad 2013-02-10 13:09:55 i Allmänt,

Sitter nu äntligen i bilen, var imorse och fodra morgon i stallet och lät chezter gå ut tillsammans med utehästarna så han kunde få strosa i hagen några timmar innan vi skulle åka.
Men tror ni inte att hästen har lyckats ta av sig en sko när jag sen tar in han?!?! Bara att ge sig ut och leta i snön efter en sko! Efter att ha följt hans spår runt i hagen hittade jag den!

Så fick ringa Louisa och höra om de har någon som kan slå på skon, och som tur var ska deras hovslagare komma i början av nästa vecka.. Tur i oturen!
Men nu är allt inpackat och vi styr mot Örebro! Tror det kommer bli 2 härliga veckor!

Praktik

Publicerad 2013-02-09 20:08:10 i Allmänt,

Imorgon åker jag och chezter mot praktik i Nora, 2 veckor kommer vi va där!! Kommer bli perfa för oss! Mer kunskap, mer erfarenhet!

Seriöst värre..!

Publicerad 2013-02-08 20:09:04 i Allmänt,

Jag började för nästan exakt ett år sedan nu skriva upp varje ridpass jag gjort. Eftersom jag har minne som en gulfdisk så var det väldigt bra tycker jag.
 
I den lilla kolumen skriver jag hur hårt passet var, en skala från 1/5. Där typ 3 är normalt. Har faktiskt slarvat lite med den kolumen för är rätt svårt att sätta en siffra på endel pass.
 
datum finns ju inget direkt att kommentera...hehe
 
Plats däremot tykcer jag är jätteviktig. Nu på vintern står det ju mest HRF`s eller EQ`s ridhus.. Men när det går att rida på fibrarna, gruset, ridhuset, och galoppbanan på EQ och även utebanorna på HRF så finns det ju fler platser man kan vara på. Så då kan jag se hur mycket jag är på vissa banor och har möjlighet att verkligen kunna variera mig. Då jag tror att hästarna blir mer hållbara om man varierar underlag så är jag väldigt noga med att inte vara för mycket på ett visst underlag utan det ska vara varierat, helst inte mer än 2 dagar i rad på samma underlag.
 
 
 
 
Sen så påpeka Chezters förra ägare någon gång i sommras typ att hon tyckte det stog mycket om hoppnig på ridschemat, typ att det var 3 hopp/bompass i veckan. Då insåg jag att man inte kunde få någon bra överblick över VAD man rider, så då gjorde jag en till grej. (nu känner jag mig väldigt seriös, eller löjlig ;)..)
 
Nu kan jag verkligen se vad jag gör mycket, lite av. Den här är verkligen jättebra att ha tycker jag, hjälpt mig massor! Inte en chans att jag gör för mycket/ för lite av något  nu.. Här ser man mer över lång tid, men inget detaljerat. Man får en överblick på aktivitetschemat och en mer detaljerad inblick på ridschemat.
 
 
Chezters grundplanering för en vecka brukar vara:
 
- Ett långt skrittpass på minst en timme
- En vilodag
- Ett hoppas
- Ett pass med bommar/små hinder
-Två dressyrpass
- Den sista dagen är valfri
 
Det här är inget som är hugget i sten men på ett ungefär så kan en vecka se ut såhär :)

Hoppträning

Publicerad 2013-02-08 19:26:21 i Allmänt,

Idag blev det som jag sagt hoppträning. Chezter var taggad och kändes som ett 100m långt tåg som gick i 100km/h (utanför spåret). Men får skylla mig själv när jag inte hunnit rida så mycket. Men fick ändå en bra rytm och tempo och han hoppade jättefint och vi fick till bra avståndpunkter för det mesta. Så skönt när man hittar flytet och känner att allt funkar. Sen att han var stark och lite lång emellanåt får jag ta!
Med tanke på det bra tempot, flytet, avståndspunkterna och sprången så var det här en av de bästa träningarna på länge!
Att få till tempot är ganska svårt med chezter. Springa har han inga problem med, men han blir gärna väldigt stark och lång och då är det svårt att få tillbaka honom något alls, han går på och man känner att han inte lyssnar på tygeltag. Så man måste se till att han går på fram men är ihop och ha en normal kontakt med bettet utan att han drar iväg. Det fick vi verkligen träna på idag och jag tycker vi löste det bra! Även om det var kämpigt ;)
 
 

Stressigt värre

Publicerad 2013-02-07 09:11:35 i Allmänt,

Känner att tiden inte räcker till något just nu... I tisdags fick jag stressa som en idiot för att hinna allt i stallet och komma i tid hem till mitt kalas. Och igår var det också full rulle. Red på eftermiddagen innan jag åkte till läkaren och kolla resultatet av mina blodprov, visade sig att jag har dåligt järnvärde och dåliga värden på 2 saker till, kommer inte ihåg ens om läkaren sa vad det var!;) men det var inget katastrofalt så ska äta lite tabletter så blir det bra.

Sen åkte mamma och jag till hööks och handla en massa roliga grejer, kanske visar dem sen.

Idag ska vi ut och äta födelsedagsmiddag på mongolian, så tror inte det finns någon tid att rida på... Ska nog hoppträna imorgon och brukar aldrig låta han stå dagen innan men vad gör man när man har fyllt år!;) det går säkert i alla fall, pigg är han ju alltid vare sig jag rider dagen innan eller ej. Kanske till och med är så att han hoppar bättre när han har lite mer energi?

Bild på täcket som inköptes igår

Ridpass

Publicerad 2013-02-06 10:00:00 i Allmänt,

Tror många har ridpass där man inte har någon speciell ide om vad man ska göra.. Jag brukar altid försöka ha några "grundpelare" när jag rider. Typ att idag ska det tränas mycket övergångar eller någon lösgörande aktivitet osv. Sedan brukar jag känna efter under själva ridpasset vad som kan behövas läggas till/ ta bort. Ifall Chezter är jättepigg och spänd så brukar jag sänka kraven ibland, ifall jag inser att vi bara kommer börja bråka ifall vi följer den planen jag hade. Och då gör jag något annat istället för att slippa få ett dåligt ridpass.

Men oftast blir det ungefär som jag tänkt mig i alla fall, men vissa dagar får jag helt enkelt inse att det inte går. Man kan inte bara anpassa ridpassen efter vad man själv tycker och tänker, hästen måste också kunna övertalas till att göra det!

Planerar ni något inför era ridpass? Hur mycket tycker ni man ska anpassa till hur hästen är?

I stallet har jag två olika häften, ett med dressyrövningar och ett med bommar/hoppövningar. Så om jag känner att jag behöver få insperation så bläddrar jag lite bland övningarna och väljer ut typ 2st som vi ska göra den dagen, jättesmart tycker jag!

Så här har ni en av övningarna från hopphäftet:

Veckans ridövning- Kringlor och bågar, för en lösgjord häst

 

Placera ut två koner, en på bokstaven D och en på G. Värm upp och var noga med att hästen går i form innan du börjar övningen, annars blir det svårt att forma den runt bågarna och ha den disciplin som krävs för alla vändningar.

» Börja med att rida övningen över bommarna i ett friskt tempo och utan att runda konerna. Var noga med hur du kommer an på bommarna, variera mellan att korta och länga stegen och välj därefter var på bommarna du rider. Gör detta i båda varven. Var noga med att hästen bjuder friskt framåt, att den låter sig kortas och att du har kontroll på ytterbogen i bågen.

Tisdag=födelsedag!

Publicerad 2013-02-05 08:19:06 i

Idag som rubriken säger fyller jag hela 19år, herregud vart tar åren vägen... Men hästen är inte glömd idag utan gick upp 05.20 och åkte och gjorde iordning maten till han och så gick vi till ridhuset och longera vilket han tyckte va kul, har bara logerat han en gång tidigare och det var i somras så kändes som att vi kunde göra det igen nu;)

Drar iväg till UF mässan strax, vi har en monter med vårt företag CAMPINESS där, sen blir mocka och ta in hästarna fort som ögat innan jag ska hem och ha släktkalas, hoppas det blir braaa!:) imorgon ska mamma och jag åka och handla fina grejer som jag ska ta med till praktiken, tur att man kan välja sina egna presenter. Speciellt när det gäller hästgrejer... Minns att pappa köpte ett schabrak till ponnyn en gång, och när jag fick se det såg jag att det var i full!;)

Och sen på torsdag kväll blir det ut att äta födelsedagsmiddag på mongolian (här sprider vi ut saker och ting!) och fredag ska jag förhoppningsvis hoppträna då vi slutar redan kl 10 från skolan, kvällen är inget spikat om än me tror det kommer bli super!:)

Lördag blir att packa och på söndag åker jag och chezter mot Nora!

Etik och livsfrågor

Publicerad 2013-02-04 13:49:27 i

Sitter på sista lektionen nu som är Erik och livsfrågor. Det är en kurs som fanns att välja på individuella val tiden, och det är den bästa kursen jag har under gymnasiet! Den är så otroligt rolig och man får så mycket att tänka på efter varje lektion. Alla lektioner är intressanta på sitt sätt och det finns ingen annan kurs som fångar mitt intresse så mycket! Som nu i vår ska vi åka till Stockholm på studieresa under en dag och bland annat gå på de blindas museum mm. Så om det inte är försent så tycker jag lätt ni ska välja etik och livsfrågor! På tingvalla finns den och om ni får Hans som lärare kommer du inte ångra dej ;)

Måndag

Publicerad 2013-02-04 08:46:18 i

Idag blir det fullt upp. Skola fram till 16.00 sen hem och åka till stallet, chezter ska skrittas en sväng tillsammans med Marielle och hennes ponny. Har även matte att plugga, prov på derivata på onsdag.... Orkar inte! Men har i alla fall rätt bra koll på det, får se om jag säger samma sak efter provet! Hoppas hinna skriva något roligt inlägg i alla fall, nu har jag filmkunskap så måste sluta greja med mobilen... Hejhej!

visste du att?

Publicerad 2013-02-03 21:16:00 i Allmänt,

- Världens första hästsko vad faktiskt gjord av våt råhud som fick torka runt hästhoven.
 
- Romarna var de första som började använda skor av metall.

Veckans ridövning

Publicerad 2013-02-03 14:18:18 i Allmänt,

Förberedelse för enkla byten:

1. Kom i vänster galopp genom hörnet och precis när du ridit igenom hörnet saktar du av till skritt.
2. Därefter rider du skänkelvikning i skritt in på diagonalen. Var noga med att framdelen leder rörelsen.
3. När du kommit nästan till medellinjen fattar du höger galopp och rider rakt fram i ca tio meter. Om du vill och känner att du behöver kan du här även lägga en volt till höger ut mot fyrkantspåret, för att komma tillbaka på samma linje som du började volten på.
4. Sakta sedan återigen av till skritt och gör en skänkelvikning tillbaka ut till fyrkantspåret.
5. När du når spåret fattar du vänster galopp.

(Fler ridövningar kan du hitta på hippson.se)

 

Hoppning!

Publicerad 2013-02-03 14:11:30 i Allmänt,

Kom hem från stallet för en stund sedan, har duschat och käkat lite så sitter nu och chillar vid datorn. Blev ingen hoppträning idag utan istället gick jag och 3 andra från stallet iväg till EQ och hoppa tillsammans. Chezter kändes fin idag, han var pigg men inte så stark och han hoppade bra. Tänkte visa lite vilka olika övningar som vi gjorde: (vet att bilden är dålig men skitsamma!)
 
Vi började med att hoppa två sockerbitshinder på en volt med 2 galoppsprång emellan. Hade lite dålig galopp först men sen gick det bra!
 
Därefter tog vi och hoppa oxern (som då var ett räcke) på en 8-volt. Så man bytte galopp i varje landning. Det gick väl sådär... Det är en sak som funkar sådär för oss, att byta galopp över hindret. Ibland funkar det bra, och ibland inte.. Men avstånden såg jag bra i alla fall!
 
Och höjdpunkten var en serie längst medellinjen. Man kom in på travbommarna, sen en stuts och därefter ett galoppsprång till ett räcke. Avslutade sedan med 2 galoppsprång till en oxer. Och här kändes Chezter jättefin! Det bara flöt hela serien. På slutet låg oxern på typ 120-125 kanske. Det ända som var när vi hoppa serien var att jag lutar mig åt höger för mycket vilket gör att Chezter drar sig åt höger, så det måste jag börja tänka på!
 
 
 

Nya saker!

Publicerad 2013-02-02 17:07:19 i Allmänt,

Känner att jag har en hel del saker jag behöver köpa! Som en ny hjälm, den jag har nu tycker jag inte är snygg längre, och den andra har spännings grejen gått sönder på så den blir för lös... Har även en i vanligt svart sammet men den tycker jag är tråkig... Så en ny hjälm vill jag ha innan jag ska åka bort på praktik!
 
Chezter vill även ha ett fint skrittäcke, och en fin lädergrimma! Helst ett tränsockså... Ska bara få fram pengar till allt också, men jag är så fattig så vet inte hur det ska gå till!

Ingen vila!

Publicerad 2013-02-02 16:55:00 i Allmänt,

Igår på kvällen drog jag till en kompis så hade vi Harry potter maraton! Såg 2-4.
Kan passa på att tipsa om Swefilm, som är en sida där man kan se filmer GRATIS! Lite kass bildkvalité men det duger;)
När vi var klara var kl 5 på morgonen så drog hem och sooov en stund innan det var dags att gå upp för att åka till stallet och lunchfodra. Red Chezter i ridhuset en liten stund, inte så länge eftersom han ska hoppa imorgon och han gick ett hårt konditionspass igår. Men kände igenom honom lite och han var hyfsat fin. Hoppas det håller i sig tills imorgon! Ikväll blir det att träffa Fillan och hitta på något, vad vet jag inte än..

Startar upp!

Publicerad 2013-02-01 18:41:15 i Allmänt,

Nu är det dags att se hur det är att blogga, kommer starta upp så smått så kanske inte händer så mycket i början men ska få igång detta så fort som möjligt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela