Jennifer Andersson

Första hoppträningen på 3 veckor!

Publicerad 2013-03-24 19:58:12 i Allmänt,

Orkar inte göra något utvärderingsinlägg nu för vi ska äta pizza!;) kanske skriver ett inlägg om vad vi gjorde imorgon. men det gick bra idag ändå, har ju varit ett ofrivilligt uppehåll på hoppningen pgr av tappad sko mm.. Så hoppa runt 90-1m och något hinder som höjdes upp.

Tillbaka till.....

Publicerad 2013-03-21 18:54:55 i Allmänt,

Plugg x( prov imorgon på hinduism och buddism, var inte så lätt att plugga i Sälen så idag har jag suttit i 3timmar och bara råpluggat! Blir mer nu fram tills provet imorgon, nattplugg gillas;)

Var i stallet förut och red chezter ihop med Fillan, han kändes fin! Låg en slang vid ena kortsidan då det hade vattnats så han blev tittig och spänd men fick till det helt ok ändå.

Sälen dag 1

Publicerad 2013-03-16 18:44:25 i Allmänt,

En bra första dag! Varit blåsigt och rätt kallt men backarna har varit bra att åka i så det var bara att ha rätt kläder på sig och köra. Men tillslut blev det för kallt så vi drog tillbaka till stugan. Nu ska det bastas och annat som hör lördagar till.. ;)

Super pass!

Publicerad 2013-03-15 13:11:50 i Allmänt,

Skrittar hem från ett riktigt härligt ridpass! Joggade han i en låg och avslappnad form och han gick som en klocka! Sååå härligt när man får ett perfekt ridpass, oavsett om det är en hoppträning eller ett skrittpass.

F*ck this shit i'm going to Sälen!

Publicerad 2013-03-14 19:56:24 i Allmänt,

Så irriterad just nu.. Klart det ska börja strula med saker precis innan avfärd! Blir en bajsdag imorgon innan vi åker med massa stress, oro och nervsammanbrott. Som dessutom kommer förfölja mig även i Sälen... Och självklart ska man vara i princip maktlös för det är ingen som har lust att kompromissa, och så får man ta hela skiten istället.. Vet inte hur det alltid lyckas bli MIN som får ta smällen, känns skit... Blir det illa imorgon vet jag inte vad jag gör! Men får försöka fixa det så gått det går.. Har i alla fall några som kan försöka hjälpa mig, tack och lov för det!

Segt

Publicerad 2013-03-14 14:22:44 i Allmänt,

Inte blivit mycket bloggande, men red chezter tis-ons och han var rätt stel och pigg i tisdags men kändes bättre igår. Red inte länge utan han får en lugn start. Igår jobbade jag även i cafeterian på hammarö arena, ska jobba där ikväll med så idag får chezter skrittas för hand.
Och när jag väl kommer hem ikväll ska jag försöka hinna packa det mesta, sen har vi en lektion imorgon till 10 så har tid då att packa med. Innan vi drar mot SÄLEN!

Måndag

Publicerad 2013-03-11 15:20:32 i Allmänt,

Blev en väldigt chill dag i skolan, hade filmkunskap på morgonen (som jag blev tvungen att ta, ingen kurs jag valde själv! Blev utlottad ur rättskunskap som jag hade valt) där vi såg på film i princip hela lektionen, sen hade vi en halvtimmes ung företagsamhet där vi bara satt och lyssna. Sen har vi lästid på etik och livsfrågor så sluta redan vid halv 2!

Har ätit lite nu och ska snart ut till stallet och fixa och skritta ut en sväng. Lite plugg till kvällen annars ska dagen få fortsätta i sitt slappa tempo!

Back on track

Publicerad 2013-03-10 14:57:22 i Allmänt,

Hästen visa inget idag, så skrittar idag och imorgon så får vi se hur han känns att rida på tisdag!:)

Idag blir det även lite skolarbete, ska planera en idrottslektion tillsammans med en kompis, sen ska APU-rapporten skrivas.

Back to horses

Publicerad 2013-03-09 07:31:41 i Allmänt,

Har morgonfodrat och släppt ut hästarna nu på morgonen. Och just nu sitter jag i en bil påväg till ponnytävling. Hann inte fixa klart stallet så får mocka mm når jag kommer hem. Chezter har jag beslutat ska longeras lördag eller söndag om lillis kan hänga med och se hur han rör sig, hon är bra på sådant;) tror det blir imorgon så kan jag prata med hovslagaren när den kommer på måndag.

Gahhhhh

Publicerad 2013-03-08 19:23:29 i Allmänt,

Jaha hästen fortfarande öm, inte lika mycket som igår men tillräckligt. Så han får helt enkelt vila helgen tills hovslagaren åter kommer på måndag. Så blir ingen hoppträning...

Det går inte bra nu!!!..

Så nu kommer han ha "vila" i över en vecka, sen åker vi till Sälen fre-ons (<3) med familj och härliga vänner!
En kompis som heter David ska få rida chezter lite, så han ska prova rida honom någon gång nästa vecka. Sen kanske Fillan kunde rida om hon var bättre. De får ta en dag var eller något, vi har inte gjort upp det än..

Sen är jag hemma och kan typ ha en hoppträning, veckan efter är det krk. Så funderar allvarligt på att skjuta upp "debuten", tycker det blir så mycket på och av -.- men vi får se..

Men nu har jag varit och svettats ett medel pass på Friskis och Svettis, fått ut lite aggressioner!;)
så nu ikväll ska jag glömma allt vad häst heter för det f*n krånglar bara just nu. Så blir ja kanske en glad och positiv hästtjej imorgon igen!

Wtf...

Publicerad 2013-03-07 22:47:41 i Allmänt,

Hästen öm i framhovarna, fick ta ett lösgörande skrittpass på 1timme efter att ha skrittat fram en halvtimme med Marielle... Nu har han skrittas 3 dagar och vilat 3, allt för dessa jäkla skor... Får se hur han känns imorgon. Har i alla fall börjat ge han biotin igen, får se om det kommer hjälpa(?)

Skolan var som dagis idag, vi satt och klistra och klippte mellan 09-15. Seriöst arbete sista året på gymnasiet!

Imorgon så..

Publicerad 2013-03-06 20:42:22 i Allmänt,

Kan jag som sagt äntligen rida! Han har ju stått 2 dagar och skrittats 2 så blir nog en pigg och glad häst imorgon!! Ska trimma en stund, ska inte gå ut för hårt nu när han har haft lite ofrivillig vila.

Sen på fredag är jag ledig (:D) så rider nog på förmiddagen tillsammans med Marielle, blir nog lite småhinder och bommar.

Lördag åker jag med Marielle till Mariestad då hon ska tävla. Sen rida och fixa chezter innan jag ska till en kompis som fyller år! (Hon fyller på söndagen men är roligare att fira när det inte är skola dagen efter..)

På söndag blir det förhoppningsvis hoppträning, inte hört med Melinda än. Sen så måste jag nog göra lite skolarbete, det är bara ett måste...

Fortsätt simma, fortsätt simma

Publicerad 2013-03-06 17:01:14 i Allmänt,

Idag har hästen fått besöka hovslagaren så äntligen har han 4 skor igen, så imorgon ska de ridas!
För övrigt har jag varit duktig och gått till stallet idag (30min) och till hrf (20min tur och retur) och nu går jag hem från stallet (ytterligare 30min) vad gör man när man varken har bil eller cykel?!;) så har GÅTT sammanlagt 1 timme och 40min! Tycker jag var lite duktigt..

Gjorde även iordning 3 dubbel sats kakdeg i förmiddags så när pappa kommer hem från affären med blockchokladen ska här bakas kakor! Kommer bli ca 90 kakor, Marielle och jag fick typ 60 på dubbel. Tänkte frysa de flesta och ha med till Sälen!:)

Nej nu ska jag öka tempot lite, hejhej!

Vill ha sommar och sol!!

Publicerad 2013-03-05 22:00:59 i Allmänt,

Börjar bli så trött på snö, kyla och mörker. Så kan det vara i Sälen, Branäs och alla ande skidställen. Men här hemma kan vi väl få värme och sol!? Jag vill kunna lägga undan vinterjackan snart!;)

Speciellt vore det bra när man är i stallet. Slippa harva runt så mycket i ridhuset, så man kan rida på de fina fiber- och grusbanorna. Att slippa hålla stenkol när man kan rida i ridhuset och inte, ska bli såååå skönt! Kunna variera underlag och kunna rida ut utan att vara orolig för is.

Tisdag

Publicerad 2013-03-05 10:16:19 i Allmänt,

Startade dagen med att fixa så hästen får på sig en sko imorgon! Gud så bra!! Så blir han skodd helt på måndag. Så han får ta det lugnt idag också så får vi ta tag i ridningen igen imorgon, hatar när det inte går att rida ordentligt...

Men idag ska jag nog fortsätta storstädningen, har kvar undervåningen vid mitt och brorsans rum, tog kök och tvättstuge "undervåningen" igår. Vi har en liten trappa på två steg som delar upp undervåningen i två delar. Kan ju inte ha 2/3 av huset storstädat och resten inte..!
Ska försöka fixa lite skolarbete också, men vi får se.. Gjorde en hel del matte på lektionen nu på morgon så behövs inte göras någon matte hemma, men praorapporten behövs göras och lite på projektarbetet.
Annars har jag insläpp idag så är i stallet på eftermiddagen, så får kvällen fri.

Vuxenpoängen trillar in idag!

Publicerad 2013-03-04 16:06:24 i Allmänt,

•plockat ur och i diskmaskinen
•plockat undan på undervåningen
•dammat undervåningen
•dammsugit undervåningen
•torkat golven på undervåningen
•plockat undan på övervåningen
•dammat övervåningen
•dammsugit övervåningen
•torkat golven på övervåningen
•dammat, dammsugit, och torkat den långa trappan upp till övervåningen;)
•vattnat de "levande blommorna"

Hade jag bara skrivit "storstädat" hade inlägget blivit mycket kortare!;)

Den bästa och ovärdaste borsten

Publicerad 2013-03-03 21:01:45 i Allmänt,

Köpte som jag skrev en borste när jag var i Örebro. En borste helt gjord av gummi, för 40kr på Häst och hund. Har egentligen borstar i överflöd och hade ingen aning om vad den skulle vara bra till men den var ju frän! Provade i alla fall att använda den idag, och Chezter älskade den! Speciellt när jag förde den i små cirklar över kroppen på honom, han stod och verkligen njöt! Öronen stack ut åt sidorna och han gäspa gång på gång. Han tyckte om den jättemycket! Han kan tycka det är skönt att bli borstad/ryktad men den här borsten var på en helt annan nivå.

Så nu vet jag vad den ska användas till, mys/massage borste! Om ni besöker någon Häst och hund butik tycker jag verkligen att ni ska köpa en sådan borste! Stor hiss till den!

Bakhelg!

Publicerad 2013-03-03 14:57:41 i Allmänt,

Igår blev det bullbak med Emelie och idag blir det chocolate chip cookies med Marielle! Göttgött, chezter får bog vila idag också, eventuellt en skrittur. Han har ju som sagt bara en sko fram just nu och ska ändå skos om nästa vecka (det är 8v sedan förra skoningen då) så han kan få ta det lite lugnt fram till dess, kan han behöva efter Nora resan. Funderar på att prova överrullningsskor, om de går vi får väl se vad det blir.

Stall Danora

Publicerad 2013-03-02 22:10:07 i Allmänt,

Fick lite saker av Eva innan jag åkte, en jacka med stall Danora tryck, en tröja och en t-shirt. Kommer användas flitigt tror jag;) bra att ha när jag åker tillbaka också!:)

Härligt!

Publicerad 2013-03-02 22:06:31 i Allmänt,

Klart att jg inte gjorde typ något av det jag skulle idag, blev att bara chilla hela förmiddagen. Kändes rätt konstigt faktiskt, nu MÅSTE jag ha något att göra hela tiden..
Sen på eftermiddagen kom bästa tremeningen Emelie hit, alldeles för länge sen vi sågs! Så vi bakade bullar under en massa skratt! Jävlar vad kul det kan vara att baka ibland, vi tvivla många gånger på vad vi höll på med men de blev jättegoda i slutändan! Dock gjorde vi en dubbel sats som enligt receptet skulle bli 80 bullar, men vi fik 40!;) så en sats försvann.. Men våra bullar blev stora konditori bullar så receptet var kanske för minsta laget bullar!
Efter viskningen såg vi någon låt på melodifestivalen, har inte hängt med för fem öre, ingen aning om vilka som är med...
Så vi drog till stallet och fixade åt chezter och kvällsfodra, därefter en andra tur till Coop innan hon skjutsa hem mig, så nu blir det lite mys med de här hemma innan man ska sova.

Lördag, hemma igen

Publicerad 2013-03-02 10:56:02 i Allmänt,

Då var man alltså hem igen, känns sådär just nu.. Att gå från att jobba ständigt i princip från 8 till allt mellan 17-22 känns konstigt. Vet att jag har lite skolarbete att ta tag i men vem har lust att göra det på helgen? Vet inte om jag ska rida chezter något idag heller eftersom han trampat av sig skon igen.. Blir nog en ordentlig ryktning, tvättning av svansen, mys, massage, promenad och stretchning istället. Även fast jag 9/10 gånger ryktar honom innan ridning så är han ändå rätt skitig nu.
Det blir ju ändå ca 2cm skillnad på höger och vänster fram nu så känns dumt att rida mer än nödvändigt tills hovslagaren kan komma...

Bestämmer här och nu en plan för dagen:
•kolla lite på matten, måste antagligen hem till mamma för tror matteboken är där-.-
•skicka praktikpapprena till Nora som jag naturligtvis glömde hemma, dem är nog också hos mamma hoppas jag...
•arbeta på mitt projektarbete som är att planera ett stall, med planritningar och liten modell. Även en power point med regler osv ska det bli!
•till stallet och kvällsfodra, fixa chezter

Det är de måsten som finns idag, så lika bra att börja!

Överblick praktiken

Publicerad 2013-03-01 22:57:29 i Allmänt,

Ledsen för ingen bloggning på typ 100år, men mitt internet tog slut så blev i princip omöjligt att få ut något inlägg. Och så har vi haft full rulle i princip hela tiden! Och har vi inte haft det har vi roat oss med något annat, typ bakning eller annat roligt ni vet;) Åkte på tävling en helg till örebro med lite hästar, då var det verkligen fullt upp!
 
I alla fall så har vi gjort en massa av de vanliga man gör i ett stall. Ni vet, mockat, gjort maten, tagit in och ut, fodrat, ridit.

 
Tänkte snabbt presentera hästarna som vi haft hand om, så ni blir lite mer insatta;) hoppas jag inte glömt någon.. (de flesta här är smeknamn, fast det kanske ni förstod)
 
Donna- Var en hopphäst som var och återhämta sig hos eva men åkte till sin ägare i holland typ v2.
Bonita- "drottningen" i stallet
Kakan- En häst som ville vara med och greja hela tiden, skulle lätt kunna hjälpa en att mocka 24/7
Five- helbror med kakan, en riktig "show" häst
Chiqita- en häst som jag tyckte hoppa väldigt trevligt, fastna lite extra för henne.
Wiggen- En häst som kom i v 3, hann inte se den så mycket men longerade den och den såg helt ok ut.
Jack- en skimmel som kom från samma ställe som wiggen, såg jättetrevlig ut i markarbetet
Ammie- En lite mer "jobbig" häst attt rida,och tyckte skritten var läskig när den var igång och inte hon var i den;)
 
Nelly- En unghäst på 4år, en häst med många egna åsikter
Ruth- Också unghäst på 4år, snäll men lite lat ibland
Nettan- Ungponny, fanns allt krut i den.
Sessan- En 2-åring, hur snäll som helst. Verkade alltid fråga "vad vill du att jag ska göra nu?"
 
Jacob- en c-ponny jag trimma en hel del. Snäll och pigg men att verkligen jobba honom var inte lika lätt, men han blev allt fin efter lite jobb. Eva tyckte jag gjort ett jättebra jobb med honom, sådant gillar man att höra!:)
 
Pompe-En söt shettis som inte gjorde mycket mer än just var söt;)
Uffa- en b-ponny som hängde med pompe
 
Mysan- en privatägd liten,liten shettis. helt beroende av casella
Casella- totalt beroende av mysan, storhäst. också privatägd.
Feelina- En privatägd häst som vi hade hand om vissa dagar, inte min typ av häst men jättesnäll att rida.
Lillen- en häst som kom två gånger och "sov över" några dagar
Agda- en häst som nog var intressant att rida
Dante- privatägd ponny, hängde tillsammans med jacob
Qounjal(?) Konjak enkelt stavat- en privatägd häst, enda 100% dressyrhästen.
Tindra- En privatägd häst som nu är till salu
->  http://www.blocket.se/orebro/Valridet_varmblod_45521198.htm?ca=7&w=2
 
Det var nog alla...
 
Hann med 4 hoppträningar för eva, kan säga att bara efter första hoppträningen blev det skillnad! Och den tredje hoppträningen kändes i princip klockren! eva prata mycket om att jag måste ha mer ben om när jag ska få tillbaka chezter, vilket känns inte helt 100 när han försöker gå på som tåget, men oj vad skillnad det blev när jag satt upp och hade benen om! blev helt andra språng när jag verkligen red ända tills avsprånget, han fick då hoppa mycket mer på kraft än på fart, vilket är det han ska göra när hindren inte är så jättehöga. det blev bättre språng och jag fick en bättre känsla.
 
Vi red även ut en dag vilket var jättekul! Chezter är egentligen snäll i skogen, men han lan bli så himla spänd och har väl gjort någon krumbukt ibland;) men nu var han helt avslappnad! På ett helt nytt ställe! Visst han blev lite taggad och smågaloppera ibland, men oj vad fin han kändes för att vara ute i "vildmarken".
 
Jag, David och Louisa var även in till Örebro och Nora vid några tillfällen och köpte allt från donken till ridgrejer. Köpte godis på Hemmakväll en gång för 100kr.! Man lever ju bara en gång. (Och det räckte ett tag kan jag säga)
Köpte en jättelurig borste, som var gjord i gummi och hade GUMMISTRÅN! skitfrän!!! Har ingen användning för den överhuvudtaget men har aldrig sett någon sådan förr så var tvungen att ha den! Chezter tyckte som tur va att den var rätt skön! Köpte även ett snyggt hoppspö och en luddsak att dra så han blir lite glansig och fin;)
Cafeterian där jag och några till bodde under veckorna som gick
 
mitt rum;)
Ridhuset
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela