Jennifer Andersson

$Store

Publicerad 2014-08-31 15:25:09 i Allmänt,



Åkte förbi påväg hem från mormor och morfar. Köpt massa småsaker (våtservetter för ansikte och händer, ögonskuggspalett, sminkborstar, torrschampo, osv..) även två canvas. En målad zebra och en cool svartvit uggla! Sitter i bilen nu så ni kanske kan få se dem sen.

Sannerudsmarknaden

Publicerad 2014-08-30 19:22:26 i Allmänt,

Just nu sitter jag hos mormor och morfar. Åkte hit igår och åker hem imorgon. Idag har det varit marknad, vilket betyder MASSA folk och en MASSA marknads(stånd). haha
 
Men köpte inte så mycket. Tre godisremmar (suräpple, surcola och surjordgubb för den som är nyfiken) de var lite väl söta men godis går alltid ner!
Köpte också ett linne och en liten porslinsfigur, sen var det inget mer...
 
Kollade på tornerspelen de hade, tog även kort! 
 
Chezter satte en baksko sne i onsdags så han vilar tors-lör... Hovslagaren kom igår kväll och rätta till den men då hade vi redan hunnit åkt. Så blir ridning 3 dagar denna vecka, Inte jättekul menmen nu blir det i alla fall boots även när jag rider. Egentligen vill jag inte ha en "massa" grejer när jag rider men har inte mycket till val när det inte funkar utan.. då får man börja sätta på det ena och det andra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu när man tänker efter..

Publicerad 2014-08-26 13:17:43 i Allmänt,

Så blev det inte så lika.. Men kan va att modellens hår är tjockare, och mitt är för ljust just nu.. Det ser mer fylligt ut när det är ordentligt brunt, så ska försöka fixa det ikväll eller imorgon. Men ska ta en mörkare brun den här gången och försöka hitta en med lite röd i.




Ridit idag igen

Publicerad 2014-08-24 23:04:37 i Allmänt,

Och hästen kändes helt okej. Lite halvdant ena stunden och fint nästa.
Tycker det gick allra bäst när jag red i galopp på en 8-volt så vi gick över i förvänd. Där kändes det faktiskt riktigt bra ibland!
Ska införskaffa en graman imorgon tänkte jag, bra att kunna ta fram när man behöver.

Imorgon hade jag tänkt att kanske rida ut om vädret tillåter, annars vet jag inte..


Jättefin häst idag

Publicerad 2014-08-22 17:32:03 i Allmänt,

Som rubriken avslöjat så gick det väldig bra att rida idag. Började med att värma upp med lite tempoväxlingar och volter i traven. Sedan red jag en bra bit innanför spåret under hela passet nästan idag och det gav resultat. 

Sen red jag på i början av galoppen i lätt sits, gjorde något byte och det funkade helt okej. 

Därefter jobbade jag mycket på en stor mittvolt över två galoppbommar. Försökte hela tiden ha jämna galoppsteg på båda sidor. (Och rida samma sort båge på båda sidor..) red mellan 9-15 steg! Det gick faktiskt jättebra att kunna behålla samma tempo (och steg) varvet runt, finfint flyt. Även fast jag red fram blev han inte så lång och hängig i handen, och jäklar vad han kunde korta sig! 


Sen mixade jag och red fram ena sidan och tillbaka på den andra. Det gick också rätt bra, ibland blev det inte som jag tänkt mig men då var det antingen att jag agera för sent eller så lyssnade inte riktgt Chezter. Men alla gånger kan inte bli perfekta herregud.. 

Men innan jag började mixtra så red jag serpentiner över bommarna i galopp. Så då var alltså tanken att han skulle byta över bommen och landa i den andra galoppen. Det här är en övning han har haft svårt för. Det hade varit enklare för han om det varit ett litet hinder istället för bom. 
Så egentligen trodde jag inte han skulle byta över alls utan göra det efter bommen genom att sparka bakut. Men inte!

Han lands i korsgalopp två gånger men inte mer! Han bytte jättefint över bommarna! Oftast brukar han kasta sig lite över när han vet att han ska byta men idag gjorde han det klockrent! 

Så satt där och körde serpentinen fram och tillbaka, blev jätte snopen för trodde jag skulle få sitta och älta ett tag i alla fall innan det skulle kännas okej. Men han överraskade mig och var super från början!

Så idag är vi nöjda bägge två


Hår, frisyr, kort, långt, vanligt, annorlunda, färgat, naturligt, slingor, vanliga färger, regnbågsfärger, raka, klippa, stajla

Publicerad 2014-08-20 16:33:42 i Allmänt,

Så är jag där igen. Mitt hår, min frisyr.. Jag har ju sagt att jag vill fortsätta med det jag har nu. Kort ena sidan, sen längre bak för att sedan "växa ut" på den andra. Men chanserna att det kommer växa ut och bli så långt som jag vill ha det är ca 1%.. Och inan det har kommit ut har det gått 10år, minst.

Och när tänker efter trivs jag mer att se mig själv från den korta sidan. Ni vet när man står vid spegeln och ska sminka sig eller tvätta ansiktet osv.. Jag vill ju hellre se den korta sidan än den "långa". Visst kan den långa också vara fin men då måste jag platta osv för att den ska se bra ut. Den kan aldrig se fin ut naturligt!

Så nu är jag 80% säker på att jag ska skaffa mig en kort frisyr. Mitt hår har inte kvalitén att bli långt, så är det bara. Det att bara en massa pengar och energi att försöka. Så här kommer mina tankar om nästa revolution angående mitt hår: (revolution nummer 22 eller något sådant tror jag)


(Haha tog typ 10kort innan denna, vet inte varför jag har så lätt för att se drogad ut på kort..)


Ja såhär ser det ut just nu... Mer eller mindre! Ni ser att det längsta är typ genomskinligt..

Så nu vet ni utgångsfasen så att säga..

Då börjat jag spåna (säger man så?!) mina idéer: 

Jag vill inte ha något sådant här. Jag känner mig mest som en tant då, nej det kan inte vara så platt. Och jag vill inte vara blond igen. Tycker det förstörde lite när jag började ha kort hår, eller så var det just min blonda färg som jag inte tyckte passa.. Enligt mig ska man ha lite mer "synlig" hårfärg när man har kort hår. Man kan ju fortfarande vara blond men kanske att man lägger slingor eller har väldigt ljust eller mörkt.. Jag vet inte, har man en frisyr som sticket ut måste färgen hänga med om ni fattar vad jag menar. 



Den här har jag kollat på förut. Jag tror inte håret i sig är då kort utan här krävs mycket stajling, vilket jag inte vill behöva hålla på för mycket med.. Annars tycker jag den är rätt snygg men tror mitt hår inte är tillräckligt tjockt för att det ska se lika bra ut!



Den här är ju jävligt frän! Men tror också att det blur mycket stajling och det kommer jag inte orka göra varje dag, så frågan är hur det skulle se ut när jag inte fixa det?! Så blir nog inge med den här heller..


Den här gillar jag rätt mycket faktiskt. Kanske inte lång lugg och ingen "flamma" på toppen. Men aj något åt den här stilen skulle jag vilja ha!


Om man mixar bilden över med den här tror jag att jag har just min frisyr!


Städa städa

Publicerad 2014-08-20 13:51:53 i Allmänt,

I måndags städa jag ur all bädd ur Chezters Box. Blev typ 10 kärror varav 2 var det enda jag behöll, lika bra att ta bort det mesta kände jag. Sen städa jag hela boxen, ska måla den på torsdag då färgen var slut i affären.
Tog mig 4 timmar att bli färdig!

Sen nu har jag precis blivit klar att städa pappas bil invändigt. Tog mig drygt 2 timmar! Jag har dammat, dammsugit, dammat, använt roller och dammat igen. Så nu är den ren!

Och jag tror att det var förra veckan jag och mamma hjälptes åt att städa mitt rum.
 (Okej mamma dammsög osv men jag fixade upp böckerna i alla fall.. Och så hjälptes vi åt att rensa skrivbordet.. Men jag var verkligen inte på städhumör som hon var hehe) man måste vara på städhumör annars så. Nä

Sen veckan innan det eller samma jag vet inte så städa jag hela rummet hos pappa. Dammsög, damma, städa osv. Nu är det så fint så!!

Igår var jag också duktig och smörjde alla träns och sadelgjordar i stallet, det är så skönt att få saker gjorde ibland.

Resten av dagen vet jag inte hur den blir. Ska till stallet och fixa det vanliga, ta en promenad med Chezter. Han har gått 5 dagar i rad nu så idag blir det en myspromenad. 



Första hoppträningen inomhus (jag är så kritisk..)

Publicerad 2014-08-20 00:39:12 i Allmänt,

Idag (igår eftersom klockan är över tolv) så var första hoppträningen inomhus eftersom det regnar även när det är sol just nu..
Det gick bra, körde bana med linjer och bågar. Fick korrekta jämna galoppsprång. Men har svårt att vara helt nöjd över dagens träning även fast jag borde vara det..
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga var fel, han känns för hängig i handen och lite för lång. Sen är det svårt att hålla galoppen igång inne, det blir lätt undertempo. Sedan att landa i rätt galopp eller byta är ju också en grej som inte alltid funkar..

Men egentligen så var det bra, jag hitta mina avstånd och fick så många galoppsprång mellan linjerna och bågarna jag skulle ha. Det känns inte likadant ute och inne, varken för hästen eller en själv. Inne kommer hindren fortare och man har väggar som bromsar upp åt en. Det är annorlunda och egentligen så borde jag vara helnöjd över träningen. Visst finns det saker vi måste jobba mer med. Men det var första inne och det är inga "stora" saker som inte fungera, helheten var bra! 
Men det är så typiskt mig att inte kunna släppa de saker som inte funka. Men nu ska jag lista saker som jag är nöjd med:

- hitta bra avstånd
- fick jämna galoppsprång på både linjer och bågar
- kunde rida på ett extra galoppsprång och han lyssna superfint
- hade överlag ett bra tempo
- även fast han landa i fel galopp så kunde vi ordna upp det inför nästa hinder
- kunde rida hela banan på ett bra sätt även fast han kändes stark


Så jag är allt nöjd och tycker att det gick bra på träningen! Fick ju faktiskt en väldigt bra känsla stundvis och för att vara första inne var den kanon

Sen när jag kom tillbaka till stallet såg jag att drummelhästen hade trampat lite på sin framsko.. Så skickade ett sms till Hovslagaren och undra om hon kunde komma ut någon dag. Chezter ska ju ändå ta det lugnt imorgon så var ju ingen panik. Fick svar att hon kunde imorgon, sen kom ett sms vid halv 10 ikväll att hon hade varit där redan och fixat skon! Vilken speedservice! Så nu kan jag gå en promenad med hästen imorgon som jag tänkte mig




Det slitiga klart, (soffan nu kommer jag)

Publicerad 2014-08-12 16:56:55 i Allmänt,

Hästen riden, stallet fixat, sprungit 5km. Bara ätit tre degistive kex idag så nu ska det hem och ätas!! Och även duscha, tog en bomb med oljerna i håret i förrgår och lät de sitta kvar igår. Så har inte duschat på två dagar men känns som om det var mycket längre sedan.. Håret ser för j*vligt ut kan man säga haha



Chezters vecka:

Publicerad 2014-08-10 22:20:42 i Allmänt,

Måndag: Promenad
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Markarbete
Fredag: Trim med graman (?)
Lördag: Jogg
Söndag: Hoppträning (?)
 
 

Hopptränat med Chezter idag

Publicerad 2014-08-10 15:48:24 i Allmänt,

Gick rätt bra. Prova det nya bettet igen och tror det kan funka riktigt bra när det är mer "inridet". Värmde upp på en låg linje där jag växlade mellan 4-5 språng emellan. Gick jättebra! Sen tog vi en till lite lägre bana med snäva svängar hit och dit, funka också rätt bra. Blir lite problem när han inte har lust att byta galopp men ibland blev det bra och ibland inte. Han har ju problem med att byta galopp så när man är "mitt i en bana". I vanlig ridning funkar det men när man hoppar spänner han upp underhalsen och hänger sig i handen när jag ber han byta osv..

Hoppade sen en bana på 8 hinder typ med kombination, linje och olika långa vägar. Gick både bra och dåligt. När han kom ihop ordentligt kändes det kanon, då är det inga problem, då har jag ett bra tempo och allt stämmer! 
Bara att jag har väldigt svårt att få han så ihop jämt eftersom allt han vill är att bli längre. Men får jobba för att hitta "gummibandet" i honom HELA PASSEN. Ska även prova att rida med graman ibland, för nu blir det så mycket slit och bråk hela tiden. Har jag en graman behöver vi inte krångla så mycket!

Sen ska jag inte ha den jämt men kan vara bra att ha ibland. Kanske bara när man värmer upp beroende på hur den fungerar. 

Mamma filmade en massa, men fattar inte hur man får in dem här! Så kanske kan printa några bilder istället och lägga ut sen :)


Jobb på eq

Publicerad 2014-08-10 14:35:01 i Allmänt,

Tar lite tid, mer slappt än att kånka hinder som jag brukar göra ;) väldigt bekvämt inomhus i en rätt bekväm stol, men är inte samma sak som på banan. Men saknar inte allt slitjobb!

Dagens att göra:

Publicerad 2014-08-09 07:00:00 i Allmänt,

1. Ta ut hästarna
- fixa stallet
- rida ut en sväng i skogen
 
2. Springa
- 5km
- köra lite styrka därefter
 
3. Åka till bibloteket
- Kolla efter kursböckerna
 
4. Åka på bio
- Se förr eller senare exploderar jag
 

"Tillbaka" börjar bli väldigt använt..

Publicerad 2014-08-08 22:42:47 i Allmänt,

Det är inte mycket blggande nu.. Men till mitt försvar har jag inte haft en "fungerande" mobil sedan i maj tror jag?! eller jag har kunnat ringa osv men den har varit så seg och dum så har inte kunnat ha några appar typ.. Haft pappas gamla iphone 3 och den var inte rolig. Hemknappen fick man nästan använda en hammare på för att den skulle reagera, seg vad jag än skulle göra..
Men den slutade helt att fungera i onsdags (?) den bara dog, batteriet sa upp sig. Så nu har jag en uråldig samsung (den kanske är typ 2-3år.. wow snacka om gammal, jisses hur fort mobiler blir gamla nuförtiden)
 
Fast som tur är så har jag köpt en begagnad iphone4 S som vi ska fixa imorgon så jag kan ha en "ordentlig" mobil igen!!!
 
 
Annars då? Jo jag har inget jobb längre. Blev uppsagd för att jag sålde för dåligt. Men ärligt, jag sålde hemtelefoni abonemang på telefon. VEM VILL HA? inte en jävla kotte....
Kan säga såhär att från att vi var 10 blev det 4 kvar. Får se hur det går för dem. 2 kunde faktiskt sälja så de kom upp i budget typ hela tiden.
 
 
Vad ska jag göra nu? Jag ska börja plugga litteraturvetenskap på karlstads universitet, läste välkomsbrevet osv idag. Blev stressad av att bara läsa allt! Men det är den 26:e vi börjar så finns tid att fixa, men jag vill ha allt under "kontroll" så fort det bara går..
 
 
Chezter går det väl helt okej med nu. Han har börjat med en ny stil nu- Hänga sig på bettet och göra motsattsen till altt jag vill.
 
Okej, lite överdrivet men vissa stunder känns det verkligen så. Har bytt bett i hoppningen nu och tror det kan bli bra. Sugen på att prova rida på hackamore  ibland bara för att prova något HELT annat. Men ska jag ha ett hackamore vill jag ha PS of Swedens träns Hackamore Sport Revolution, och det kostar 2400kr... Ja de tär billigare att bara köpa ett hackamore, men det är drygt att byta från munbett till hackamore. Då måste jag ändra sidostycken och allt varje gång.. Krånligt hehhe
 
 
Annars så har jag börjat springa 2gg i veckan, den här veckan har jag inte sprungit än.. Men ska springa lör-sön. Så blir 5km imorgon och 2,5 på söndag. Ska hoppträna också på söndag och det är jobbigare att springa 2 dagar i rad! Bättre egentlgien att ha en dag emellan..
 
Ja det får duga med skrivandet för idag, ska verkligen försöka skriva mer!!
 
 
Lite bilder från i sommar:
 
Senaste hoppträningen
 
 
Mamma och jag var och fotade bilder på västra skagene en kväll. Hon har en av bilderna som fb profilbild, hon fick 81 gilla för den, ojoj ;)
 

Tog även bilder med Jacob och Desiree vid mörudden. Men de tröttna rätt fort så jag fick ta och klura ut hur man gjorde för att få kameran att ta fototn efter 10sek (nej jag har intte kollat det tidigare..)
 
 

Bilder från båttur när pappa fyllde år, tog båten in till stan och åt på resturang
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela