Jennifer Andersson

Blev lite politik såhär på sena kvällen, va händer?

Publicerad 2014-04-28 23:11:07 i Allmänt,

Gick in och läste lite på Aftonbladet, läser så sällan nyheter så kände att jag var tvungen att uppdatera mig lite! Hittade i alla fall ett test där man fick svara på 30 olika frågor som partierna också hade svarat på. Tanken var att man skulle se vilket parti man svarade mest lika med. Så tänkte att varför inte? Gjorde testet och fick som mest 13 lika svar som något parti.. 13 är ju inte ens hälften insåg jag ganska häpen. 
(Inte för att jag tog testet på större allvar men var ändå en lite kul grej att prova även om man inte ska riktigt tro på det)

Men om vi nu kollar bara efter testet så finns det inget parti som passar mig att rösta på. Om det inte ens är hälften som stämmer samman!? Jaja får väl kanske bli blankt eller något vid valet, inte vet jag ;) 

Godnatt då

Publicerad 2014-04-28 22:36:25 i Allmänt,

Hellooo idag har varit en dag med mycket sol! Mamma och jag åkte ut till en badplats vid halv 12 typ och var kvar till tre ungefär. Sola, läste, lyssna på musik. Lugnt och skönt kan man säga, hela stället för oss själva också ;) men tycker inte jag blev så himla brun precis.. Hade solskyddsfaktor 6 så funderar på om jag fått mer färg om jag inte smörjt mig.. Men man ska väl vara extra noggrann med att smörja sig när huden är som "vitast" och inte har fått så mycket sol på sig än. Annars blir man fort röd och kan få hudcanser. Tror många inte inser hur farligt det är med för mycket sol. Tror det är lite för att alla tänker "det händer aldrig mig". Hörde på radion för någon dag sedan att fler dör i hudcanser än i trafikolyckor. Så jag tänker nog fortfarande smörja in mig (ja där kom vi lite ur fokus tror jag..)

I alla fall så blev det till hästen efter utflykten. Tog en promenad runt torp (tog ca en halvtimme) han får en lugnare vecka nu, blev ju hoppning både mån, tors och söndag förra veckan. Pay and jump två klasser på måndagen, kortare träning på torsdagen, och två klasser igår i Säffle. Så denna vecka blir det ingen hoppning. 

Kvällen avslutades med sallad och hitta nemo, och paj med vaniljsås till efterrätt.  Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sova, godnatt!



 

Dagens tävling

Publicerad 2014-04-27 22:15:00 i Allmänt,

Idag var det tävling i Säffle, första klassen var laget (95). Är väldigt nöjd med den rundan, nollade och hade ett bra tempo. Om man ska va petig så flöt hans ytterbog ut i någon sväng, men kan ha varit att jag slarva med att få med den också, så det bryr vi oss inte om.
Det slutade med att vi tog hem segern! Ponnylaget gjorde detsamma igår så denna helgen har verkligen Hammarö Ryttarförening levererat!
 
 
 
 
Andra klassen var 100, gick banan och omhoppningen såg verkligen rolig ut! någon lång galoppsträcka, svängar man kunde ta hur snäva som helst. Kan säga att jag såg fram emot att hoppa omhoppningen!
 
Prövade att komma snävt in på oxern på framridningen, första gången hade jag ingen galopp i svängen så det gick ju sådär hehe.. Men andra försöket blev klockrent. Så efter det språnget gick jag in på banan, satte upp galoppen och red. Men chezter hade börjat bli trött och det lät han mig veta. Han lyckades landa i fel galopp efter i princip varje hinder, och när jag bad han byta bytte han fram. Bak kom när det kom ungefär.. Så han rev 3:an eftersom han kom mot det  i kors och jag kände att han "snart" skulle ta i för allt var han var värd och byta bak. Otur för han kom hindret mitt i hans "laddning" så då rev han den. Känner att den rivningen var så onödig. Vi kom in bra och hade ett bra tempo, fruktansvärt onödigt.. Bytena funkade hur bra som helst på framridningen när jag provade, så tyckte de kunde hängt med in på banan med ;) Så blev ingen omhoppning... Men utom att bytena inte satt så var resten av rundan kanon tycker jag allt. Kom på bra avstånd och tyckte han hoppa bra på resten av hindren.
 
Men har hittat på en bra övning för att just öva på att ha koll på galopp och bogar i lite enkelt vardagsjobb över bommar och små sockerbitar. Så kan man välja själv hur man vill lägga upp det och bryta ner det i olika moment osv beroende på vad man känner. En sådan här övning skulle man kunna ha stående framme då man kan göra olika varianter och bara ta en liten del någon dag osv. Synd man inte har en egen ridbana ;)
 
 
 

Fixat mina ögonbryn...

Publicerad 2014-04-25 23:40:19 i Allmänt,

Färgade dem idag, men samma färg som förra gången (brun) och förra gången blev det jättebra. Nu blev de mer svartbruna plus att det blev lite färg på huden runt som jag nästan kunde tvätta bort. Så nu ser det ut som om jag har smetat ut smuts på mina ögonbryn.. Men om några dagar (hoppas jag) så har färgen på huden helt gått bort och de ser inte lika mörka ut längre. Så får vackert vänta!



Mysig kväll

Publicerad 2014-04-25 23:19:27 i Allmänt,

Träffat tremening ikväll, lagat egengjorda hamburgare som faktiskt blev riktigt goda! Sedan bara myst i soffan framför tv:n och pratat, visade bilderna på Jasper också. Bättre sent än aldrig!

Idag på hästfronten så har chezter och jag gått en promenad på en halvtimme, det blev lagom för idag. Rengjorde vattenhinken i hagen och tog bort gammalt hö, han drack så fort han kom ut. Nästan som om han kunde lukta sig till att vattnet var "sprillans nytt" haha

Har även motionerat ganska bra idag. Cykla fram och tillbaka till stallet, en halvtimmes promenad med hästen, gick fram och tillbaka till Ica med Emelie och handlade. Så nu kan jag äta mer godis men ändå ha rätt så gott samvete!;) 



(Hästen chek.. men VAR är min cowboy?!)

Och dagen blev lite bättre

Publicerad 2014-04-25 14:24:22 i Allmänt,



Jag har ju redan sagt att jag har två träns från ps och fick extra grejer när jag köpte det andra eftersom det blev försenat. (Fick pannband,godis,läderbalsam extra) 

Men historien slutar inte där. Märkte att det var bubbligt på insidan av nosgrimman på det nyaste. Fick ett mejl från ps att vi fick skicka in nosgrimman och få en ny. Men när jag titta efter tyckte jag lädret var torrt på andra ställen också.. Så sa att jag ville ha hela tränset bytt, och de krångla inte utan sa direkt att det var helt ok. Så skickade tillbaka tränset och hämtade ut det nya idag. 

Trodde inte jag skulle få en tränsväska eftersom jag redan hade fått med en till det gamla (och den skickade jag inte tillbaka) men till min glädje så så fick jag en tränspåse med! Så nu har jag en påse till varje träns! (Fanns inga påsar då jag köpte mitt första och man måste köpa träns för att få en påse) och det var ju irriterande eftersom jag hade köpt ett träns. Men nu är det löst! Fick även lite godis med den här gången också, men inte lika mycket..

Så nu kan jag äntligen börja ha detta träns som vardagsträns och bara ha det andra när jag hoppar. Det här tränset har ju snabbklick spännen så om jag behöver byta bett går det fort

Detta ska jag laga imorgon! Lunch <3

Publicerad 2014-04-24 22:00:14 i Allmänt,

nej jaghar inte alls bloggtorka och bara slänger in det jag får i huvudet
 
 
 
sen blev jag väldigt sugen på att göra egna hamburgare till middag.. (ja jag är hungrig just nu, men vet inte  vad jag ska äta.. )
 
 

Nämen hejsan!

Publicerad 2014-04-24 17:07:53 i Allmänt,

Idag har jag hoppat några språng med hästen, det gick bra. Hoppade en låg linje till att börja med och tog mellan 5-7steg och bara rullade över dem ett par gånger, 5 var normalt. gick bäst i höger varv, vänster blev inte riktigt lika bra.. Han hoppar gärna åt höger även på de lägre och var av någon anledning svårare att hitta lika bra avstånd till första hindret från det hållet.. Men överlag kändes det bra!
 
Sen hjälpte Melinda mig att sätta ihop en bana, så hoppade den 2gg. Först på lite lägre höjd och sedan en runda högre. Det gick rätt så bra, han blev lite hängig i handen och då blir det svårt att hålla ihop han så han inte bara blir längre och springigare. Men fick ändå två rätt så bra rundor! Hoppade om någon del efter som blev lite "fel" och därefter fick det räcka. Ska ju iväg och tävla i Säffle på söndag så bäst att inte köra slut på han innan.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela