Jennifer Andersson

Dagen

Publicerad 2013-07-31 18:25:33 i Allmänt,

Tog en sovmorgon för att sedan åka till stallet vid lunch och hopptränade. Gick jättebra, det är sådan skillnad nu! Haha nu är det mest jag som har lite att finslipa, Chezter går som en klocka. Vi gjorde lite olika övningar idag och vi höll tempot och rytmen.
 
Kom hem från stallet vid typ halv 5 men ska dit igen och gå med han nu. Tycker det är bra att rida på förmiddagen och gå/skritta dem på kvällen. Så slaggprodukterna produceras bort ocg de får röra lite på sig så de blir mindre stela, bra för grundkonditionen och hållbarheten också att skrittas även när de redan blivit ridna. Tyvärr hinner jag inte med det lika ofta som jag skulle vilja..
 
Sen ska vi till min tremening och hänga där ikväll med middag och annat. Träffar henne alldeles för sällan nuförtiden!
 
Bjuder på en ful bild av sista banan vi gjorde:
 

Fullt schema

Publicerad 2013-07-30 18:43:52 i Allmänt,

Kul att se att jag fått så fin respons på förra inlägget, inland får jag till det ;).

Har haft fullt upp sedan tävlingen så inte blivit så mycket bloggande. I lördags blev det att åka ut med båten till någon avlägsen ö och så har jag även gjort rent och målat chezters box. Har även haft Svea från fre-tis så har försökt hinna med henne också + chezter + att jag jobbat natt sön-mån och långnatt mån-tis. Så när jag kom till stallet idag var jag halvt död..

Men hann rida både Svea och chezter idag, båda på gruset. Chezter fick det bli markarbetet med, galoppbommar och ett litet plank. Ska hoppträna imorgon så red ca en halvtimme och han kändes fin. Red på fibern igår ett ordentligt dressyrpass med övergångar, skänkelvikningar och massa annat och han kändes så himla fin. Så blev bra att ta det lite lugnare idag.

Svea har jag inte hunnit rida så mycket tyvärr men idag blev det ett lite mer ordentligt pass i alla fall, det var mycket energi men kändes helt okej ändå.

LYCKA

Publicerad 2013-07-28 23:35:03 i Allmänt,

I fredags plockade vi vår första "riktiga" rosett i 100 på KRK. Blev en tredjeplacering och rundan blev skitbra. Kom lite väl nära på 3an annars satt alla sprången perfekt. Jag red verkligen i varje språng och lämna inget åt ödet. Var aktiv hela tiden och satt aldirg och blev passiv. Så härligt! Chezter var helt fantastisk, min fina häst!
 
Och nu till en annan rolig nyhet. Efter att ha jobbat i en och en halv sommar, men flera vakna nätter med postenstortering i hur många timmar som helst, och efter att ha sorterat fruktansvärt många julkort innan jul. Och efter att ha avstått från studentresan och endast haft pengar till det nödvändigaste.. Så ÄNTLIGEN är Chezter helt avbetald och han är nu BARA MIN. Varenda krona har jag själv jobbat ihop, jag har avstått från roliga utekvällar och den eftertraktade studentresan och fått något så mycket bättre! Jag har lyckats tjäna ihop pengar till att köpa min egna storhäst, hur många köper sin egna första storhäst själv som 19åring? Känslan nu är helt otrolig, jag lyckjades ro det i hamn, från att tro att jag inte skulle kunna ha någon ny häst efter Athena.. Den känslan var allt annat än rolig!
 
Sen började jag rida Chezter efter en tid, först någon gång i veckan, sen bara mer och mer. Tillslut red jag han i princip jämt. Sedan kom foderåret. Som pappa inte ville gå med på, men jag var 18 och skrev på i alla fall. Tänk om jag inte gjort det? då hade jag kanske stått här idag utan någon häst.. (FY FAN)... Sedan ett år på foder, innan det stora steget kom. Antingen valde jag att köpa honom, eller så skulle han säljas till någon annan.
 
Det var en spänd tid. Pappa vägrade lägga pengar på att köpa en häst, han ville inte betala mer för häst överhuvudtaget. Mamma hade inte så mycket pengar att lägga ut.. Men jag visste att Chezter skulle vara en bra förstahäst, han är inte lättriden men han kan. Så jag drog ut på det, jag hade sparat pengar från första sommaren för att kunna köpa storhäst. I princip allt var sparat. Så endel pengar hade jag. Det var svårt att bestämma sig, det kom åsikter från alla håll. Vissa sa att jag självklart skulle köpa honom, andra tvivla. Han är ju som sagt inte lätt även fast han kan hoppa osv.
 
Jag visste att jag inte skulle ha råd med en annan häst som skulle ha samma kapacitet. Det skulle bli typ det dubbla priset kanske, och då visste jag inte heller om jag skulle råka köpa "grisen i säcken." Cheztter hade jag haft över ett år och visste exakt vad jag köpte.
 
Att skriva på ett foderavtal var en sak, det varade ett år. Men att skriva på ett köpekontrakt när jag inte hade råd att betala allt sjäv gick inte. Jag var tvungen att se till att pappa och mamma kunde skjuta till de pengar i vardagen som fattades. Sen var det hur mycket jag skulle kunna köpa han för, en fattig student med 1000kr i månaden. Hade jag inte fått postenjobbet hade jag varit körd.
 
Så kom dagen med stort D. Jag hade fortfarande inte kunnat få pappa att säga ja, han var fortfarande på "kanske" stadiet. Det tar ett tag för han att bestämma sig. Som nu har han äntligen bestämt sig att fica pool, tog bara halva sommaren att bestämma sig. I alla fall ringde Anna och sa att hon skulle fixa annons till Chezter samma kväll. Efter det samtalet ringde jag och ställde pappa mot väggen, fick jag köpa hästen eller inte? Och han tveka, men så kom det enkla men underbara ordet- JA. 
 
Då gick jag på toget påväg in till tingvalla för en lektion i etik och livsfrågor. Det var svårt att inte gråta där mitt på torget kan jag säga.. Så gick mot BK där det var mer folktomt och ringde upp anna och sa att jag köper Chezter. Sagt och gjort hästen skulle bli min! Kan säga att jg har inte en aning om vad vi gjorde på den lektionen efteråt..
 
Så det var bara att skicka över alla sparpengarna, det var i samma veva som studentresan skulle fixas. Jag visste redan vad jag skulle välja, häst före resa. Det gick inte att lägga ut flera tusen på en resa, då skulle det bli kärvt att få ihop alla pengarna. Och mamma och pappa la redan ut pengar för Chezter med stallhyra och hovslagare, så de tänkte inte lägga ut pengar på studentresa också. Så när de andra satt vid biblotekets datorer och kolllade hotell och flyg så satt jag mest och lyssnade. Det var deras resas start, men också min, och min skulle vara mycket längre en en vecka i ett varmare land.
 

Sedan jobbade jag veckan innan jul och den lönen gick direkt till avbetalning för chezter, jag sparade inte en krona. Och nu i sommar har jag ju också jobbat och lagt undan, och nu när juni lönen kom hade jag de sista pengarna. Så för ca en halvtimme sedan blev det sista på Chezter betalt!
 
 
 
Om jag inte hade fått postenjobbet den första sommaren hade det här aldrig kunnat hända. Minns att jag letade sommarjobb som en galning, gick runt och delade ut mitt CV som om det var flygblad nästan, gick på någon jobbintervjuv till ICA Maxi, bara att det var 50st som sökte. Och vad hade jag att komma med? Haha nada.
 
Så en dag i stallet frågade Maria bara sådär om jag ville ha sommarjobb på brevterminalen där hon jobbar. Helt plötsligt damp det bara ner ett jobb rätt i famnen på mig. Tack vare Maria så har jag kunnat köpa Chezter, utan henne hade jag inte fått ett så bra jobb och kunnt tjäna de pengar jag behövde.Utan henne hade jag troligtvis gått arbetslös den sommaren och hade nog inte haft ett lika bra betalt jobb idag, om jag ens haft jobb överhuvudtaget! Så all den tid jag får med Chezter är tack vare henne, hon puscha mig också att gå med i Manpower så att jag kunnat jobba vid jul och även nu under sommaren och lite även under hösten. Då var ju fortfarande skolan igång så kunde inte jobba så värst mycket då..
 
 
Sen så klart måste jag tacka Anna, hon hade kunnat få han såld fortare om hon inte väntat på att jag skulle köpa honom. Inte många tror jag som skulle ha gjort så som hon gjorde. Vem vill inte ha pengar så fort som möjligt och inte behöva vänta så länge som hon ändå fick göra? Hon frågade mig vad jag kunde köpa Chezter för, och gick med på det fast hon skulle kunna fått någon annan att betala mer. Hon har även hjälpt mig från första början med Chezter, de första gångerna jag red honom och jag tyckte han hade så lång hals. De första passen bestod bara av skritt och trav, det räckte då haha. Sen har hon följt med på tävlingarna i början och varit tillhands när jag behövt råd eller hjälp med något. Att hon verkligen ville att jag skulle köpa honom känns stort, att veta att hon tycker jag tar väl hand om han. Måste tacka för den här chansen hon gav mig.
 
 
Mamma och pappa har betalat mer på mig än på båda mina bröder. Det är inte jag som valt att hästsporten ska vara så dyr, men det är den ändå. Även fast jag inte fått några pengar i handen så har mycket pengar gått åt till hästarna, och de har betalat mycket pengar genom åren. Och fått avstå från annat som de skulle tyckt vara roligare, som någon resa eller kanske en ny bil? Jag är ändå så otroligt glad att de ändå gått med på att ha häst, det är trotts det här jag brinner för och det jag alltid sätter främst. Det här är mitt liv och de har hjälpt mig att leva det i den mån det går. Sen kan de inte ge allt, jag får stå för mycket själv. Men de  är grunden just nu för att jag ska kunna bygga vidare.
 
 

Hello

Publicerad 2013-07-18 21:32:13 i Allmänt,

Snart är det dags för sista natten den här veckan! Sen är jag ledig, ska sova länge imorgon, äntligen över ca 4 timmar. Chezter red jag idag, skulle jogga han på gruset då han har fått vila 3 dagar och skrittats 2. Ångra mig och gick en halvtimme med han igår istället, nyskodd och allt.

Men efter att ha fått tagit det lugnt i 5 dagar så ville ute chezter jogga. Gud vilken energi han hade! Som att sitta på en raket ungefär, energin spruta åt alla håll haha. Tog på han snodden för att få lite fusk, det brukar räcka med att han står en dag så blir han extra pigg. Och nu kände jag verkligen st det bara var att gilla läget, han var helt övertaggad så fick försöka så gått det gick. Tog i gjorde han i alla fall och var himla glad kan jag säga!!

Imorgon ska jag rida på fibern och då får han gå ett ordentligare pass, mycket skrittarbete i början så han blir loss. Annars lär han bli pigg och spänd och så är det svårt att få till det eftersom han blir ännu mer taggad och lite halvtokig om man ställer krav när han är i sitt "jag måste faktiskt springa som en spänd giraff så fort som möjligt" humör.

På lördag ska vi nog rida lite småhinder och så på gruset och söndag hoppa på gruset. Blir troligtvis ingen hoppträning i helgen men kanske hänger med Alex när hon hoppar. Man ska ju inte hoppa själv egentligen menmen vi får se.

Förövrigt idag utom att jag ridit är att jag, Corinne och Maria körde till trumman och satt på klipporna och prata lite. Sen såg vi en svanfamilj simma en bit bort, så fortsatte v prata men helt plötsligt när jag ser ut över vattnet igen kom svanarna simmandes rätt fort mot oss och de var nästan framme!

Jäklar vad rädd man blev för en sekund, de var ju för fasen typ 500m bort nyss. I alla fall så flög vi upp och rusade upp en bit, Maria fundera allvarligt på om vi skulle springa iväg haha.

Men de svanarna var luriga. De väntade nog på att vi skulle mata dem, men vi hade inget att ge. I alla fall så kom dem ända fram till klipporna och stirra på oss, mamman vaggade till och med upp en sväng. Vi stod där och vänta på en attack typ, och de bra kolla på oss och kom lite närmare. Läskiga fåglar som väser.. Fast hade jag haft något att mata med så skulle jag nog provat att se om det gick att mata dem ur handen ifall de inte verkat helt galna och väsande. Har nästan lyckats en gång från en brygga men den fega ur någon halvmeter ifrån och drog sig väsande tillbaka. Tycker det är orättvist att den väser på mg när det var den som kom mot mig ;)

Men i alla fall så simmade dem tillslut iväg i 190.

Ingen tid på dygnet är i tid

Publicerad 2013-07-15 23:11:07 i Allmänt,

Jobbade sön-mån natt, kvällen idag, långnatt mellan 18-06 imorgon, natt på onsdag, natt på torsdag. Jag kommer bli som en död fisk i slutet verkligen, kommer bli stressiga korta dagar mellan nätterna eftersom jag måste sooova halva dagen. Känns rätt jobbigt att jobba så många nätter men det betalar sig så får stå ut på något sätt..

Chezter har fått en ofrivillig liten vila eftersom han har slitit så på sina skor. Så han fick vila igår och idag, sen ska han få skiftas imorgon. Hovslagaren kommer på onsdag och skor så då blir det ett joggningpass.

Navelpercing

Publicerad 2013-07-14 09:09:00 i Allmänt,

Jag har blivit jättesugen på att skaffa en navelpercing. Det ser så snyggt ut och det finns så fina smycken! Tänkte att jag kunde ta hål i öronen och naveln på samma gång, två flugor i en smäll. Men naturligtvis så ska jag vilja ta hål mitt i sommaren, då det är sämst att ta hål.. och det är ju nu på sommaren som en navelpercing kan synas mest, man går ju inte runt i bikini i november direkt...
 
Läste att man ska undvika både bastu, solarium (som jag aldrig ändå provat, tänker inte heller), bassänger, sjöar osv de första 6-8v. Det betyder att jag inte skulle kunna bada (som jag inte ens gjort än) på typ hela sommaren. Det låter inte kul..
 
Sen ska man helst undvika tryck på percingen i 3mån, hehe får hoppa utan västen om jag tar hål nu alltså..
 
Varför måste jag komma på att jag måste ha hål i naveln mitt i sommaren? det var ingen bra planering! Kunde kommit på det i vintras eller något.. Nästa gång så får jag vara snabbare i min planering.
 

En rolig sak är att:

Publicerad 2013-07-14 00:42:32 i Allmänt,

Chezters öron är inte som andra hästars. Han har typ trollöron. Hans öron är som husalfen Dobbies öron i Harry Potter fast hans vinklas inåt. Om han spetsar öronen rakt fram så går dem nästan ihop ;)

Tävling och annat

Publicerad 2013-07-13 17:25:22 i Allmänt,

Tja vad har jag gjort sen jag skrev sist? I torsdags blev det ett oplanterat besök hos min tremening, solade och käkade kebabsallad så blev att vara i stallet på kvällen. Hoppade lite smått på eq och det kändes bra. Sen igår packade och fixade jag på morgonen eftersom vi inte skulle åka förrens halv 2.

Själva tävlingen blev jag väl nöjd med. Men ska inte hoppa mer 90 nu, förstår inte varför jag har envisats så länge med det.. Lika bra att bara hoppa 1m istället, i 90 rider jag inte så ordentligt först eftersom det är så pass lågt så blir jag för "tänkande". Så fick ett stopp i första rundan, för att jag inte gjorde något. Svårare förklaring än så var det inte, chezter undrade väl ifall jag somnat. MEN istället för att ladda om inför 1m blev jag så irriterad på att jag red "halvt sovande" i 90 så var tvungen att göra om den rundan, och det gick klockrent.

Nästa tävling blir antagligen i Karlstad, och då blir det bara 1m. När det blir lite högre rider jag bättre mot hindren och blir inte passiv som jag ibland har för ovana att bli när det är lägre.

Så tävlingen var väl bra bara att jag starta fel klass helt enkelt, första rundan tog jag inte riktigt på allvar och andra rundan blev perfekt men kändes för lätt.


Idag blev det åter christinehamn, men denna gången som hästskötare. Följde med Marielle när hon gjorde sin första start på storhäst, de 0 i 1m och det såg lekande lätt ut! Fixade därefter ordning det mesta i stallet innan jag åkte hem och somnade en stund ;) ska tillbaka strax och rida Svea och promenera chezter.

Natten

Publicerad 2013-07-11 01:11:38 i Allmänt,

Idag har jag sett nästan en hel säsong av how I met your mother, älskar att ha någon sådan dag ibland då man knappt gör någonting! Händer inte ofta så får passa på. Men fixade hos chezter runt lunch, klappade bara lite på han idag. Det är väldigt sällan han får en helt ledig dag, brukar i alla fall ta en promenad på ca halvtimmen eller rykta honom riktigt ordentligt, men idag fick blir en "mattefri" dag. Klappade bara lite på honom i hagen när jag gav han lunchen ;)

jobbade kvällen så fått ihop lite pengar alltså. La in alla tider för den här veckan på tidskortet och skickat in det så nu är mina 18 timmar denna vecka inlagda. Det roliga är att vi skulle få mellan 30-40 timmar i veckan. Tror ni någon fick det? Svar nej. Skitdåligt verkligen, det skiljer på allas schema. Vissa har massa nätter medans vissa vara har typ kvällar (jag fick mycket kvällar men har haft tur att få några nätter+att jag ställt mig som reserv på en jäkla massa nätter, och bytt till mig några från andra som inte kunnat jobba) sen skiljer det sig på hur mycket timmar vi fått också, vissa har kanske två pass i veckan medans andra har tre långnätter i rad. Jag är väl i mitten någonstans skulle jag tro ;) nej men Manpower tycker jag är rätt dåligt, det känns inte som att det finns någon ordning på något. Vi fick tillexempel en ny chef (i april?) så när jag försökt ringa vår chef i typ en vecka (utan framgång) fick jag tillslut reda på att hon slutat och vi hade fått ett nytt överhuvud. Det var mycket bättre att jobba förra sommaren, då var schemana mer jämna och det var mer koll på läget från postens sida.

Men det är i alla fall högre timlön från Manpower, men det skulle behövas mer kontroll och ordning. Nu gled det här inlägget åt alla håll men jaja det är sent så.. ;)

Imorgon, eller idag som det är. Ska chezter hoppas lite på eq, förhoppningsvis kan mamma fota. Och vara hinderfixare för det är för krångligt att behöva höja och sänka osv själv..

Dagens dias

Publicerad 2013-07-10 17:59:43 i Allmänt,

Går till mina jobbarbyxor i herrstorlek. Hur tajta som helst runt rumpa och midja (fick ta storlek 40 för att jag inte skulle klämmas av på mitten) sen är det som två tält som kommer ner till ben. Får typ plats 3 ben i varje byxben. Sen är det 10 000 fickor (vilket kan vara bra att ha) men även fast man har en massa grejer med sig behöver man ändå bara använda typ 10 av alla fickor. Sen kommer man heller inte ihåg i vilken ficka man la ex passerkortet i. Andra gången jag har arbetsbyxorna, brukar alltid ha sköna springtajts annars. Och det ska jag nog fortsätta med ;)

Läs denna blogg

Publicerad 2013-07-09 00:10:33 i Allmänt,

Det är ju så att en av mina vänner sen tiden då man fortfarande lekte runt i skogen har åkt till England i ett år ( :o ) det är typ först nu jag inser att hon verkligen är där och inte hemma, något alls.. Inte på asalääänge.. Hon bor på en gård vid new forest skogarna (med vildponnys) och tar hand om gårdens djur, vill ni se hur jävla fint det är där och hörs hur det är att leva i England (med vänstertrafik och allt!!) så läs hennes blogg;


http://egagnefalk.blogg.se/

50-50 lydnad osv

Publicerad 2013-07-09 00:03:47 i Allmänt,

Red ut med Marielle igår, spruta på chezter hur mycket flugsprej som helst och då äntligen höll sig de jäkla insekterna borta. Behöver bara spruta på ungefär halva flaskan.. I alla fall red vi galoppstigen och runt lite där. Hade egentligen bara tänkt trava (så att chezter verkligen skulle behålla skorna på) men när vi hoppa över ett "dike" (det är mer som en pytte kulle, fast neråt. Det är inga problem att bara gå över) och med en liten bäckfåra. Det var väl en bra beskrivning.. ;) aja hästarna tyckte i alla fall det var väldigt kul att hoppa över då de blev taggade och började galoppera. Fast de galopperade lika snabbt som om de skulle trava, fast trava ville de inte ;) så vi fortsatte skrattande galoppera då, de var ju lydiga när det gällde tempot, bara inte gångart ;)

Efter uteritten fixade jag mockning mm till chezter och flisan. Innan jag åkte hem, fick även ett nattpass. Börjar kl 00 och slutar 06.

Idag trimma jag på fibern, gick helt okej. Gjorde mycket en övning som jag hittat på (eller gjort om från en annan övning från mitt fina dressyrövningarhäfte) man går in i en skänkelvikning, sen rider man i en 8volt innan man går ut på kortsidan och gör en övergång till skritt och trav igen. Sen samma fast spegelvänt. Sitter och skriver på mobilen så kan inte lägga ut någon förklarande bild tyvärr;)

Imorgon ska chezter trimmas med småhinder på gruset, hitta tempo, känsla, avstånd. Kommer bli ett grymt bra pass så ni vet ;) onsdag ska han få ta det lugnt, en mysig promenad tror jag det blir då. Torsdag blir det småhinder och några språng, checka av inför fredag. Så fredag blir det tävling i christinehamn, 90&100. Hade egentligen lust att hoppa två 1m, men det finns ju aldrig. Ska försöka få så fina rundor som möjligt, samma flyt och känsla som jag hade på träningen och i torsdags. Då kommer det gå kanoners! Får se om mina tävlingsnerver håller ;)


Nästa tävling hade jag tänkt 24 i Filipstad, men jobbar natten till 24.. Har lite beslutsångest om jag ska försöka få bort den natten. Men nätterna är ju det bästa (drygt 200kr i timmen tror jag det ligger på) och har inte så många som det är nu.. Och så är det i Karlstad den 26, eller 27 beroende på vilka klasser jag ska hoppa. Så kan ju helt enkelt bara åka till Karlstad, även fast det hade varit kul att få ha typ ett "meeting". Menmen pengarna måste jag ha så det får bli endagars, om jag inte ska ta två dagar i Karlstad.. Får se, kanske om jag får hjälp me betalningen så kan jag åka två dagar :)

Hoppträning check och allt möjligt

Publicerad 2013-07-06 12:47:14 i Allmänt,

Kom hem från stallet för en stund sedan, har hopptränat chezter och han var lika fin som när jag hoppade i torsdags! Det bara flöt på hela passet, värmen och hans för långa päls tog kanske ner liiiite. Men annars flöt det runt hela tiden. Fick en jättebra känsla och bettet funkade kanoners, såg mina avstånd och både jag och chezter lät hindrena komma till oss istället för att vi ska rusa mot dem ;)

Vi hoppade lite bana med böjda linjer och en 2studs-ett steg- räcke- två steg- oxer. (Chezter var lite väl lydig och fick faktiskt in 3 istället för två först, hehe svårt när man inte är så van att han är så himla lydig)

Så är nöjd med träningen idag, känns bra inför fredag. Allt i stallet är klart också utom att jag har insläpp sen, ska smörja grejerna då också för det orkade jag inte göra nu. Chezter ska få sig en liten promenad också. Ikväll får vi se om det kanske blir bio med någon? Har fått "vill inte vara hemma" humör nu verkligen ;)

Alex i stallet har åkt idag till Spanien och göttar sig, så ska ta hand o hennes häst flisan under tiden. Fram tills nästa lördag, sen jobbar jag tre kvällar nästa vecka och så tävling fredag, sen hänga med till christinehamn igen på lördagen (men då är jag hästskötare/allt i allo/fotograf åt Marielle. Skulle kunna tänk mig att köra tvådagars, men det blir dyrt att betala både tre startavgifter+ bensin tur och retur X2. Speciellt när jag fortfarande har pengar att betala av på chezter och allt annat som behövs betalas, ska kanske köpa mig lite lotter så jag kan vinna någon miljon om sisådär 2000år..

sliiipi

Publicerad 2013-07-05 20:58:20 i Allmänt,

Trimma Chezter idag ca 20min på fibern, han kändes fin trotts att det körde runt byggmaskiner utanför banan. Han lyssnar jättefint på hjälperna, behöver knappt röra mig utan allt sitter nästan med bara "tankekraft". Är fortfarande trött efter att ha jobbat natt, känns som att jag precis stigit upp kl 7 på morgonen fortfarande. Men kommer nog bli desto piggare när lönen kommer!
 
Eftersom jag är sååå trött blir det en lugn kväll hemma, ska åka ner till coop nu och handla lite. Sen blir det väl filmtittande hela kvällen innan sovdags igen. Då kommer det väl kännas som att det börjar bli kväll eller något, dygnet vänds fort.
 

God morgon..

Publicerad 2013-07-05 14:59:47 i Allmänt,

Hehe precis ätit frukost nästan, jobbat långnatt (18-06) alltså 12 timmar så sov fram till halv 3 ungefär, somnade halv 8 så fick faktiskt sova en hel del. Måste bara berätta att det är jättelurigt att komma hem halv 7 och solen har precis gått upp och man själv går och lägger sig. Det känns först som att man aldrig ska somna men lyckas alltid göra det ändå ;) länge kan jag sova också vilket är skönt, det är lättare att ställa alarm om man vill komma upp en viss tid än att tvinga sig själv att sova. Skulle först egentligen bara jobbat kväll men fick natten av en jobbarkompis, och det säger jag inte nej till!:)


Gick i alla fall hur bra som helst att hoppa chezter igår. Fick en superkänsla verkligen. Någon liten miss från min sida någon gång annars var det ett riktigt bra pass! Tempot var lagom och jämt, han drog inte iväg något varken före eller efter hindren. Jag kunde ha kontroll på läget ända fram till avsprånget, nu kunde jag påverka honom de sista stegen med! Så jäkla fin och lydig kändes han, allt gick så lekande lätt. Sådana pass är ju för underbara att ha!

Känns verkligen som att det nya bettet är en succé, chezter lyssnar jättefint på det. Hade även bootsen på och det funkade jättebra, så nu vet jag att det går att ha dem vad jag än ska göra.

Idag ska jag rida ett lite lättare pass på fibern är tanken, blir nog hoppträning imorgon så tänkte göra lite övergångar och sidvärtsrörelser typ. Kvällen får vi se vad som händer, hade egentligen lust att kanske gå ut någonstans med några men tror inte jag kommer orka det.. Det tar en del på en att jobbat natt ändå, men massa pengar får man i alla fall, hiss för det!

Ullared

Publicerad 2013-07-03 15:46:33 i Allmänt,

Ska bli så kul att åka med Marielle till Ullared i sommar, finns en MEGA stor hästavdelning där typ allt finns. Kanske inte så mycket mörkesgrejer (har inte varit där sen jag och Fillan varit där typ förra hösten) men kommer ihåg att de hade back on tack i alla fall. Har en hel del grejer därifrån och typ alla har varit jättebra! Sist fick jag två kundvagnar med mig hem tror jag, se om jag kan toppa det?;)

Det finns ju verkligen allt på Ullared, från utomhusgrejer till smycken, datasaker, leksaker, kläder, osv. Ska kolla om det finns ett zoomobjektiv till kameran, jag har ju bara ett standard och det går typ inte att zooma på..

Hatar programmet Ullared eftersom det får Ullared att framstå som värsta stället för udda människor.. Men det är inget fel på grejerna dem säljer och ven vill inte handla så billigt som möjligt men med bra kvalité? Det finns faktiskt normala människor so handlar där med, typ jag;)

Här är mammas lilla förråd av krämer osv från Ullared:

Chezter resten av veckan

Publicerad 2013-07-03 11:53:02 i Allmänt,

Idag- Rida Chezter på banan vid stallet med öpphöjda travbommar.
 
Torsdag- Hoppa Chezter på gruset, mamma får hänga med och vara hinderfixare.
 
Fredag- Chezter ska skrittas
 
Lördag- Rida ett pass på fibern
 
Söndag- Hoppa
 
, kanske en träning?

Kväll nu

Publicerad 2013-07-02 23:16:24 i Allmänt,

Svea joggades ihop med Fillan på arven på övre fibern. Vi blåste inte bort som tur var. Svea var lite mer spänd idag, men blev rätt bra ändå. Fick en bra känsla stundsvis, tycker jag hittat lite mer knappar på henne även fast jag inte rider henne regelbundet. Hon känns inte lika stark och spänd längre utan jag tycker jag kan få henne mer avslappnad och få henne att gå fram och ner på ett avslappat vis, tycker hon lätt springer på i ett spänt kort steg, men när hon kommer ner i formen och slappnar av mer tycker jag hon längre steget och jobbar mer genom hela kroppen och spänner inte upp sig så.

Efter stallet åkte jag och handla lite att äta på Ica eftersom jag ändå skulle förbi pappa och hämta en bok, typ 3-4 sommrar i rad har jag läst Harry Potter böckerna. Jag hinner typ bara läsa innan jag söver men ska i alla fall börja på andra boken nu, och eftersom den var hos pappa fick jag åka dit. Så nu ska jag strax lägga mig och läsa lite, och sen sova. Fast jag är så pigg så lör inte sova än på ett tag ;)

Ridit min stjärna

Publicerad 2013-07-02 17:01:41 i Allmänt,

Nu går jag och chezter hem efter ett pass i ridhuset. Tycker det kan vara lite mysigt att g0 hem ibland, behöver inte alltid rida. Lite motion får man samtidigt också.

Blåste så så hade ingen lust att vara på fibern. Ända dumma med att ha sjön så nära. Gjorde lite olika övningar idag, serpentiner, 10m volter på diagonalen och medellinjen, öppna/sluta längst medellinjen, öka/minska steglängden i trav och galoppen, skänkelvikning osv. Ett blandat pass helt enkelt ;) tycker om att ha lite olika saker med i varje pass. Hatar att enbart typ sitta och rida runt på en volt. Kan jag väl göra vissa stunder men absolut inte för länge.

Nu är vi snart framme i stallet där Svea väntar på att få bli riden. Vi hörs!

Biilder

Publicerad 2013-07-02 00:54:31 i Allmänt,

Idag blev det som sagt bad med marielle och våra luriga hästar. En ville springa lite på stället och vara lite clownaktig medans den andra tyckte det räckte att hålla sig i "barnpoolen", och showa lite genom att lätta på frambenen lite. Men roligt var det och blev några riktigt snygga bilder! Mamma kan få till det ibland ;) Har även jobbat nu på kvällen, samma sak som man alltid gör. Sorterar posten! men här kommer lite bilder från träningen på Alfons: (man ser det inte på alla bilder men gud vad jag ler crazzzyy, va håller ja på me?)
 
 
 

Jäkla blogg.se app

Publicerad 2013-07-01 13:37:20 i Allmänt,

såg att de bilder jag lagt in till förra inlägget bara blivit helt cp, dret app det där. Men sitter inte så mycket vid datorn så tycker det är rätt skönt att kunna använda mobilen istället. I alla fall så i lördags blev det åter mys med grillning och filmtittande med några från klassen, såg en bra film och en jobbig film. Första hette illusionisten och var riktigt bra, den andra hette American history X och handlade om det jag inte tål. Nämligen nynazister i dagens amerika. Jag hatar ALLT med andravärdskriget, jag vet att det hände en massa skit då. Jag vill inte se/höra mer nu! Man mår bara bajsdåligt efter sådana filmer, big NO till sånt! Det var två scener som var bara psykiskt nedbrytande som jag kallar det, en där de höll fast en mörkhyad och hällde en massa mjöl och skit i ansiktet på henne. Det går inte att se sådant. Sen en scen där en nazist (som tack och lov ändra sig i slutet, lite bra i filmen i alla fall) drog en skadad person till trottoarkanten och sa åt han att sätta tänderna mot kanten. Och där fick jag nog och blunda och höll för öronen, jag kan se allt i skräckfilmer, inga problem. Men när det kommer till tortyr och psykiskt påfrestande scener så bara NOOOOO.
 
I alla fall så joggade jag chezter på banan vid stallet igår, sen hängde jag med Marielle och tog kort när hon hopptränade. Har ju inte provat fota några hästar i rörelse än så ville prova! sen plockade jag hinder på eq innan jag red Alfons för Ingela. Kul att prova något annorlunda!:) Han var ju inte direkt pigg men iband lossnade det och då är han UNDERBAR! Men när han är seg och går runt i tuggumi då är det kämpigt alltså.. Fillan tog lite kort som jag kanske hinner lägga ut ikväll.
 
Idag har jag ridit Svea ihop med lillis på arven, hon kändes fin idag tyckte jag. Nu ska jag tillbaka till stallet och rida chezter till vattnet med Marielle, mamma ska få ta snygga foton på oss ;) mockade och så innan jag åkte hem och åt så bara att åka hem igen sen för att sedan jobba kväll. Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har NADA tid över. Jag har knappt hunnit sova något alls den här helgen!;)
 
Nu kan ni få se vad jag köpte till chezter:
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela