Jennifer Andersson

Dagens plus och minus

Publicerad 2014-06-28 16:54:08 i Allmänt,

-
# vi hade ingen mjölk imorse.. Det går inte att dricka kaffe utan mjölk!

# jag fick cykla fram och tillbaka till stallet i spöregn

# hästen var trött och less på vädret så skritta en timme idag (hade bara blivit tjafs annars..)

# och naturligtvis var det dressyrträning i ridhuset så fick skritta ute i spöregn!

# när jag kommit hem var alla kläder dyngsura. Fick hänga jackan ute då det droppa om den. Tror ni inte någon jävla mördarinsekt (kanske ett bi eller humla?!) sticker mig något så in åt helvete i armen och på benet!

# så nu har jag två ömma bulor på armen och benet. Har aldrig blivit stuken förr men naturligtvis ska det komma på årets blötaste dag..

# jag kan inte springa på kilene för himlen har öppnat sig för all evighet..


+

# jag ska äta pizza snart

# Chezter är nöjd och såtr inne med back om track täcke

# pappa ska handla räkor ikväll

# ikväll ska jag och Maria mysa med något som jag inte vet vad än




Tjenamors

Publicerad 2014-06-26 10:11:36 i Allmänt,

Idag står stall och jobb på schemat. Ska rida galoppbommar tänkte jag idag. Hoppas de två små sockerbitarna står kvar på fibern så tänkte jag lägga travbommar mellan så han får bli lite lydig.

Fick min lön igår också, känns nästan lite konstigt att få lön igen! Även fast jag bara jobba halva maj så blev det ändå lite pengar i alla fall att röra sig med (efter att hästen tagit upp sin del)

Har även blivit duktig och börjar springa nu. Förra veckan sprang jag 2,5 på kilene och körde ett kortare styrkepass efteråt. Och i tisdags var jag och gjorde samma grej. Ska springa på fredag igen, det ska vara minst två gånger i veckan!



Midsommar

Publicerad 2014-06-21 14:12:53 i Allmänt,

hade en bra midsommar igår! vi grilla lax och hade frukt doppad i chokladfondue till efterätt. så gott! speciellt att doppa grönt äpple.. Ända gången jag skulle kunna trycka i mig typ 3 äpplen på en gång, eller kanske i äppelpaj också.. Var hemma runt tre och sov till ett, där röck halva dagen!
 
var hos hästen såklart innan firandet börja, han fick en slappardag igår såklart. Han skulle fått midsommarmorötter och äpplen men dem glömde jag hemma. Men jag var smart och nämde inte att det var midsommar så han får ha sin midsommarmiddag idag ;) mamma var även snäll och hängde med och tog lite kort, blev några bra!
 
 
Matbild är ju obligatoriskt nuförtiden! ;)
 
 
 

ett snabbt hej

Publicerad 2014-06-18 14:38:52 i Allmänt,

har inte så mycket intressant att skriva men några meningar kan jag nog få ihop!
 
Idag var jag i stallet på förmiddagen. Red ett dressyrpass och det gick helt okej, fick en fin känsla stundvis. Ska jobba ikväll och innan det ska jag förbi och hämta min enkla vinröda klänning som jag ska ha på midsommar, var ett ställe på typ 1cm där de helt enkelt glömt att sy när de gjorde den så farmor har sytt den. Ingen märkvärdig klänning som sagt men väldigt söt!
 
 

annars har jag nyss sett klart fjärde säsongen av game of thrones. Var en riktigt bra serie
Ett kort inlägg men alltid något..
 

Kommer och går..

Publicerad 2014-06-15 17:26:00 i Allmänt,

"Men livet består"
 
Ja det är lite segt här.. Men ska försöka få ut lite mer inlägg!
Var så länge sedan jag skrev här att jag blev tvungen att kolla vad jag sist skrev om..
 
Och jag skrev visst precis när chezter började gå på grönbete. Kan säga att han stormtrivs och att han och lex är typ gifta nu! Hon står alltid vid grinden och skriker när jag har ridit och kommer tillbaka. Idag efter tävlingen när vi kom åkande med transporten gnäggade hon från hagen och han svarade i transporten, hur söta som helst. Står ofta och kliar varandra och myser, men chezter är ibland lite machokille och bryr sig inte om bruden. Beror lite på hur trött/hingrig han är ;)
 
Idag var vi som sagt och tävla i filipstad. Sista omgången i laget. Blev tvåa i finalen och tvåa totalt. Egentligen blev det delad vinst eftersom vi slutade på exakt samma poäng, men de vann finalen och då vann man tydligen hela enligt reglerna. Kändes som det borde blvivt en omhoppning egentligen men jaja. Fick en rätt bra runda i alla fall i lagklassen (100). Men fick ett tjuvstopp på ett plank som gjorde mig irriterad.. Han stanna verkligen i sista sekunden, var inte alls tittig emot så de stoppet får han allt ta på sig. Kom inte tokigt på det heller så var en smula tråkigt...
Men resten av rundan gick ju fint i alla fall.
 
 
I 110 blev det en bra runda tycker jag, hade ett bättre tempo och red som jag skulle och tyckte bara det kändes enkelt. Fick ändå två ner på två räcken.. Kom väl en aning nära och han var lite lång och kom inte upp med frambena ordentligt. Svårt det där, har jag ett bra tempo blir han bara längre och längre och har jag han mer ihop tappar jag tempot.. Men är väldigt nöjd med känslan den rundan ändå!
 
(Sitter och för över bilder från kameran i denna stund. Måste verkligen köpa ett objektiv med ordentlig zoom!)
 
 
Lillebror har ju gått ur nian pch haft bal och grejer. Så tänkte visa lite bilder om det kan börja ladda lite snabbare. Var en hel del jag inte fört över! Men tyvärr så kunde vi ju inte jämföra betyg (hehe..) eftersom han har A-F grejen som är helt åt helvete. Men vi hade i alla fall båda MVG (A) i idrott! Sen ägde han ut mig på eng och jag han på sv osv..
 
 
Jag garnera hans tårta! va tycks?! (jag la inte på grädden, då skulle det sett bättre ut)
 
 
 

Bilder från tävlingen idag:
 
 Samma hinder han gör ett fulstopp på i 100 river han i 110. Tror han tycker det är jobbigt med helvita bommar, svårare att se speciellt när solen lyser på!
 
 Ännu mer 110, bana och framhoppning
På oxer kan han minsann hoppa upp sig när han kommer nära, men räcken är det en annan sak med..
 
 
Svettigt i värmen
 
 
Rosetterna från tiden i laget hänger här hos mamma, den "riktiga" samligen är hos pappa. Där är det uppsatt band de hänger på och allt ;)
 
 
Chezter tyckte det var kul med lagkamrater!!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela