Jennifer Andersson

Mitt korta jobb på tidningstjänst

Publicerad 2013-12-30 08:38:42 i Allmänt,

Haha den här historien vill ni inte missa!

Det började med att en av mammas bekanta hade ett jobb åt mig när mamma hörde sig runt. Jobbet gick ut på att åka runt på Hammarö och dela ut olika veckotidningar. 

Så fick börja på det största området, plus att man hade ett extra område. För att ni ska förstå hur omfattande stället var kan jag säga att körde du som en blådåre i sådär 80-100 på sina ställen och kunde varenda brevlåda utantill så var du klar på 5timmar! Kan ni tänka er att köra runt på Hammarö i 5timmar?? I alla fall så körde man på lövnäs, bärsta, Rud och tynäs. 

Fick vara med 4 nätter i rad, men ärligt. Kunde fortfarande inget. Kan säga att sista delen var mörk skogsväg i typ 2timmar, och där stod postlådorna på rad kanske 10st, och inga nummer på mer ä hälften av dem. Du skulle veta ändå vilken låda som var till vilket hus! Vill komma fram till att ingen normal människa skulle kunna göra det där på minst 2 veckor.

Så sa helt enkelt till chefen att jag behövde mer upplärningstid. Men jag hade redan fått följa med 4 nätter, en natt mer än vad man brukar! 
Så där sa vi adjöss, inte skulle jag få betalt heller!

Men så med lite pyssel från mammas sida och så så skulle jag få en ny chans. De erkände att det blev tokigt, nya brukade få börja på cykeldistrikt och aldrig på ett så stort område som det jag fick tilldelat. 

Men jag kände att det inte var ett jobb för mig, det var inte bara det att det var extremt tråkigt utan det var något jag inte kunde göra. Hade verkligen hittat ett jobb som var allt jag inte ville. Vet inte varför men kände att det inte var något alls för mig.

Men fick väl försöka igen i alla fall. Fick börja på ett mindre område, Göteborg och hälltorp. Och där var det mycket bättre. Så fick åka med 3 nätter och sedan 4 körde jag själv.

Det började rätt så bra, råka åka fel någon gång så fick leta mig tillbaka men det flöt på rätt så bra. 

Sen fick jag syn på att bensinmätaren var helt åt vänster. I mammas bil betyder det att det är slut på bensin, tror det är så i pappas också men inte 100. Och grejen var den att det inte lyste rött på bensinskalan så du kunde inte se i vilken ende som var full och tom. Så fick för mig att det var jättelite bensin kvar, men tyckte det var konstigt att det inte lyste någon bensinlampa.

Så var tvungen att åka in till stan för att tanka. För man var tvungen att åka till stan, väldigt miljövänligt! 

Och det gick inte att tanka bilen.. Krångla som helvete men nej det gick inte. Fick ringa en massa samtal till "bilansvarig" och efter ett tag insåg han att bilen var full, därför kunde jag inte tanka för den var nyligen fulltankad.. Jag var inte den första som gjort den tabben men nu låg jag sådär över en timme sent med tidningarna.

Och här tappade jag all motivation till att fortsätta med skiten. Ringde chefen och sa att jag aldrig skulle bli klar i rimlig tid, men hon hade ingen som kunde hjälpa till och rycka in så fick vackert fortsätta tills det blev klart. (Inte konstigt att de har ont om personal så som det jobbet är..) 

Så fortsatte att köra, och gick sämre än förut för nu var jag trött på allt krångel. Vid två trapphus blev det kaos för fatta inte vart jag skulle så där blev det en ända röra. 

Jaja körde klart allt och insåg att det inte blivit helt rätt men det var inte mycket att göra åt, min hjärna är inte skapt för det arbetet helt enkelt. 

Chefen ringde senare dagen efter jag blivit klar. De hade naturligtvis fått in en massa klagomål för att tidningen var sen (det visste både hon och jag att den skulle bli eftersom biljäveln har en så dålig bensinmätare). Hade i alla fall kommit in 31 klagomål. Och många klagomål i vanliga fall ligger på 8... Men som sagt, många var nog för försenad tidning och trapphusen blev endel också.. 

I alla fall så skulle jag tydligen blivit klar för sent även utan turen till stan. Hade blivit klar runt 9 och för de rutinerade är 6 sluttiden. Så hon sa att hon inte kunde anställa mig, och ärligt så brydde jag mig inte. Visst det suger att inte få en större inkomst, men djävla jobbet var absolut inget för mig så kunde inte ens låta besviken på telefon när hon sa att tyvärr så funkade inte detta..

Men får i alla fall betalt för allt jobb jag gjort, alla 8 nätter ;) så då får jag pengar i januari, sen är det från arbetsförmedlingen i februari. 

Så nu är det tillbaka till att leta efter ett jobb jag kan göra!:)

(Måste inflika att jag inte kommer att vilja se varken postlådor eller postenbilar på ett bra tag.. OCH att jag verkligen saknar brevterminalen!!)



Jaha

Publicerad 2013-12-29 20:54:43 i Allmänt,

Snart är det nyår, har lika lite nyårskänsla som julkänsla. Tycker att det är i slutet av oktober nu och inte ett nytt år om 2 dagar! Kommer få fira jul och nyår igen den när snön har kommit...

Idag har jag i alla fall sovit ut ordentligt, sov inget efter jobbet igår så behövde verkligen sova! Sen har jag sett på brors innebandy match, de vann med 9-2. Duktiga grabbar! 

Sen har jag och Marielle tagit en lång skrittur. Var ute i en och en halv timme! 

Har ätit lite god mat hemma nu, blir kortspel och film ikväll. 



Handlat på rean!

Publicerad 2013-12-28 13:10:37 i Allmänt,

I förrgår.. fick med allt jag tänkt hem. Vax och värmeskydd till håret, ett linne att ha på nyår och en passande bh (linnet är lite genomskinligt) och en skinjacka. Jackan var inte planerad men den var det halva priset på och passade bra att ha nu då den är lite fodrad så blir perfekt i detta milda vinterväder! 






Påväg!

Publicerad 2013-12-28 02:10:44 i Allmänt,

Mot jobbet. Som är att åka runt med postbil och dela ut tidningar mitt i natten, funkar jättebra när jag har 0 lokalsinne... Antagligen blir jag klar 2timmar senare än vad man ska.. 



Chezters vintervila

Publicerad 2013-12-27 19:01:05 i Allmänt,

Brukar jag aldrig behöva planera för den kommer automatiskt. Som förrförra veckan då han vila/skritta 4 dagar, och reds lugnt de 3 andra dagarna eftersom hans skor började bli så utslitna. Så där fick han en vecka lugnare.

Sen förra veckan var det ungefär som vanligt, men den här veckan blev inte det.

Han vila mån-tis eftersom vi åkte till mormor och morfar. Sen gick vi ut och promenera med Marielle och Ninni en halvtimme på ons. Sen igår åkte ju skon av så nu har han vilat tors-fre. Men imorgon blir de långpromenad och söndag joggning. Sen nästa vecka ska han skrittas länge 4 dagar och joggas 3.  Därefter får hans vintervila vara slut, då har det ändå varit två veckor i sträck plus en vecka före det.


Då var det dags igen

Publicerad 2013-12-27 18:46:50 i Allmänt,

Har inte haft någon blogglust alls och har inte det nu heller egentligen men ska försöka få igång det hela igen ändå.

Så vad har hänt sedan sist jag skrev? Massor men kan dra upp lite i alla fall.

På hästfronten så har chezter kommit in i en fas där han verkar tycka det är roligt att dra skorna åt alla håll och kanter.. För 2veckor sedan kvaddades en framsko helt och hållet och igår fick jag dra av en lös baksko som höll på att vrida av sig.. (Kan säga att han skoddes för 1v och 4 dagar sedan, %#^*+**^ häst...) men nu ska skon på imorgon och från och med igår blir det boots på alla 4 resten av hans liv. Tur han ändå ska ha vintervila nu! Men tanken är ju att han ska promeneras och joggas och inte bara stå rätt upp och ner. 





Har även skaffat mig ny frisyr då, rakat ena sidan och sedan blir det längre och längre tills det blir i "normallängd". Även låtit Corinne färga! Har aldrig färgat förr så nu var det dags, bra blev det med! Klippte mig på salong moda på orrholmen, rikligt bra salong!


Sen har det firats jul, fick 2 böcker jag önskat mig och lite andra saker. Sen en del pengar. Så har beställt ett nytt träns till chezter att ha i vanlig ridning från ps of Sweden, och ett pannband att pynta ut med!;) även beställt en stor canvas på mig och chezter, ska visa en bild på den sen för sitter vid mobilen och har den på datorn. Men tycker den blev så fin!




Sen är jag så extremt sugen på att resa. Ska bli sååååå roligt att åka till England och se engelsmannens nya liv;) och alla vilda new forest ponnysar, wiii! 

Och så ska det ju bli resa till Åre också, och se vad Maria har för sig uppe i fjällen! Ibland är det bra när vännerna drar sin kos, då måste man ju helt enkelt följa efter!;) och billigare blir det också haha!<3


God jul!

Publicerad 2013-12-24 17:46:03 i Allmänt,


Hoppas ni har en underbar jul, längesedan jag inte var i stallet på julafton.. Känns lite trist men chezter fick i alla fall en god julfrukost med massa morötter och hästgodis.

Träningen för Arnold assarson:

Publicerad 2013-12-07 18:43:22 i Allmänt,

Började väl sådär kan man säga. Eller ja, den började inte! Vår grupp skulle starta 13.15, men visste att det skulle bli senare. Kanske sådär 10-20min innan vi skulle få gå in i ridhuset tänkte jag. För kollade första gruppen och de drog över ca en kvart. Så var vid ridhuset prick kvar över ett, för man vill ju inte chansa. Och hade inte hört något om att det skulle vara någon längre försening. Men vi fick vänta nästan en timme. Det var inte lite kallt stå där ute i blåsten med häst och tunna ridkläder! Sen när vi stått och väntat mer än 45min då minsann varnar de på fb gruppen att det är ca 45min förstenat så de i sista gruppen ska veta det. Vi i näst sista gruppen fick inget höra..

Men kom tillslut in i ridhuset ändå. Vi red samma övningar som i inlägget innan, och även rida diagonalt över raka bommar och byta galopp.

Men ska jag va ärlig tycker jag inte träningen var sådär jättebra. Det var väl inget större fel så men tyckte inte den gav mig speciellt mycket. Sen så var grupperna för stora, 6st blir svårt att verkligen hinna med att hjälpa på den korta stunden. 

Men fick lite tips iallafall och det var bra övningar som är jättebra att använda i vardagsridningen. Som tränare tycker jag inte han var bland de bästa, men tror att det kan handla lite om en vanesak också. Om man tränar några fler gånger för han kommer man nog in i hans sätt att lägga upp träningen osv bättre och kan då få ut mer av träningen. 

Men de tips jag fick kommer i alla fall komma till användning så träningen var bra att ha gjort i alla fall!;)



Snart..

Publicerad 2013-12-07 18:30:23 i Allmänt,

Middag med familjen. Potatisgratäng, kött och sås<3 låter så jävla gott när man har levt på en macka sen 8 imorse!!


Tjuvkikar på träningen!

Publicerad 2013-12-07 10:53:33 i Allmänt,




Kommer bli att rida på 8-volt och byta galopp över hindren. Jättebra eftersom det är lite de vi inte alltid får till! 

Sen kommer vi rida i trav och galopp på två små volter och sedan längs lite på långsidorna i lätt sits. Också bra att öva på rakställning och få med hela hästen på volten, som också är en grej vi behöver öva på.

Full rulle idag

Publicerad 2013-12-05 23:09:06 i Allmänt,

Har gått i ett hela dagen, kom hem för ca 5min sedan och åkte hemifrån runt halv 1. 

Åkte med mamma in till stan idag, drog ut på tiden innan vi kom iväg men tillslut var vi där i alla fall. Hjälpte henne leta finkläder till någon jobbmiddag eller va det var hon skulle på imorgon. 

Sen bar det av direkt och träna skivstång med Corinne, och så nu var det stallet.

Red igenom chezter ordentligt idag, hade egentligen tänkt jogga idag och rida mer ordentligt imorgon men tänkte att det är bättre att rida ordentligt idag så kan jag förhoppningsvis bara flyta på en liten stund imorgon över någon bom. Så är vi redo för Arnold träningen efter det!

Har i alla fall bestämt vad hästen ska ha på sig. Har ju alltid plan A som går ut på att det ser fint ut när jag rider och det går bra. Sen finns plan B som är till för de tillfällena det går mindre bra att rida, och då är tanken att hästen ändå är fint ryktad och fixad, med fina saker osv. Så även fast det går dåligt ridmässigt så ser vi i alla fall snygga ut medans det händer!

Så här kommer hans "outfit" tills på lördag:


Såklart ska ps of Sweden tränset användas. Hoppar alltid med det och vilket träns!!!


Jag och Marielle bestämde att det blir brunt schabrak, Melinda rösta också på det i tisdags och lillis tyckte inte ens jag skulle köpa ett orange schabrak. Och jag tycker båda var väldigt fina så jag blir nöjd med brunt ;)



Sen var jag illa tvungen att åka till hööks idag och handla skydd. För de jag har är slitna och inte så fina längre.. Men måste byta storlek för hästen har stockben.. Så det får mamma göra imorgon ;)



Sen blir det även nytt fint täcke :) så det får inte snöa eller regna för då blir jag inte glad!



Och kan nu tänka er! Jag köpte något åt mig själv också! Så nu ska jag rida i stövlar istället för chaps ibland!;)


Sen ska jag ha på mig mina jeans ridbyxor (som är så slitna så det är knappt något tyg kvar..) men de är de finaste jag har så hoppas de kan hålla ut på lördag..

Tröja vet jag inte riktig.. Kan bli lamicell tröjan jag köpte när Grums sadelmakeri gick i konkurs.. 


Jaja jag har tills imorgon kväll att bestämma mig! 

Stallet sent idag..

Publicerad 2013-12-05 19:18:26 i Allmänt,

Varit med mamma på stan och sen på skivstång med Corinne. Måste börja sluta äta en massa onyttigt mellan träningarna för tycker inte det gett så mycket resultat än.. (Otålig, jaaa) imorgon ska vi köra spinn-pyramid. Vet inte vad det är men tror det är att man tar i mer och mer..

Precis nu är jag påväg ut till stallet, ska fixa allt i stallet och rida med Marielle vid 8. Blir en sen kväll i stallet idag alltså! Väldigt länge sedan det hände, men kan va skönt ibland..


Idag..

Publicerad 2013-12-04 22:45:09 i Allmänt,

Har varit en dag med många bollar i luften. Var i stallet på förmiddagen och fixa mockning osv, sen blev det in till stan på bio. Med en kille jag fika med i fredags, såg på gravity. En film i rymden med nästan bara en enda person genom hela filmen. Den var i 3D och en väldigt bra film, men en sådan man bara vill se en gång.

Sen blev det att hasta iväg mot steppträning med Corinne, väldigt bra att träna lite koordination!

Och efter att vi käkat på donken (det var den träningen) så blev det åter till stallet och ta en kvällspromenad med chezter ihop med Marielle och niagara.

Så nu ska jag snart ta natta, saker att göra imorgon också!


Chezters vecka:

Publicerad 2013-12-04 09:00:03 i Allmänt,

Mån dressyrträning va det
Tis hoppträning blev det
Ons promenad är det
Tors jogg/skrittarbete
Fre trim bom
Lör hoppträning för Arnold 
Sön uteritt (om vädret tillåter)


Dressyr+hoppträning (en låång och rätt så genomtänkt version)

Publicerad 2013-12-04 08:00:25 i Allmänt,

Dressyren:

Gick över förväntan. Johan tyckte det var enorm skillnad från förra veckan, och det tyckte jag med. Chezter var mer avslappnad och jag hitta knapparna lättare, det blev inte någon "kamp" mellan mig och chezter utan vi hitta vårt flyt och han kändes superfin!

Vi red rätt mycket öppna längst medellinjen, och chezter gick riktigt fint där den här gången. Bra tempo och rytm framåt och han kändes mjuk och fin. 

Sen red vi mycket förvänd, där känns det att chezter tycker det är rätt jobbigt och då gäller det att jag sitter upp och får han framför mig och ihop så han inte blev för lång. Och jäklar när han satt ihop, herre vilken känsla!

Så är nöjd med dressyrträningen, när det känns perfekt är det verkligen super. Känns som att jag hittar något litet nytt varje träning. Kan egentligen inte säga vad det är, men man får en känsla från hästen och reagerar spontant.. Kanske att han stretar lite i tygeln, då kan jag lägga om skänkeln och röra lite på bettet samtidigt som jag ger han  en snabb klapp med innerhanden och då får jag ett lagom stöd på bettet igen. Ni vet, när känslan kommer och man bara vet vad man ska göra? 

Bra: chezter kändes mer avslappnad och ihop, och även smidigare
Förbättra: räta upp mig mer i förvända galoppen och hålla ihop han bättre i traven på långsidorna





Hoppningen:

Gick bra den med. Red lite skänkelvikning under uppvärmningen och det gick bra, alltid svårare i vänstervarvet men det kändes lite bättre än det brukar. 

Sen blev det öka galoppen 5 steg, minska 10. Där fick jag en riktig wow känsla ibland, det var pang fram och bang tillbaka. Men utan slit och utan flaxande skänkel, allt gick på en gång på ett kontrollerat sätt med en känsla av att vi var ett. Sådant är härligt att känna och jäklar vad chezter var laddad tillslut haha ;)


Sedan red jag 2-stuts, ett steg räcke. Räcket höjde vi upp så chezter fick trycka ifrån ordentligt på slutet, fick några fina språng med tryck i över räcket vilket kändes bra.


Sen red jag 4 hinder med 6m emellan (ett kort). Det var en väldigt bra övning för både mig och chezter. Han fick korta ihop sig och jag fick vara snabb med att komma tillbaka efter hindret så jag kunde hjälpa honom att hålla sig kort. Det gick helt okej, fick en bra känsla de sista gångerna. En övning som är väldigt bra för oss att göra ofta!


Därefter blev det oxer med två galoppbommar framför, den övningen gick lättast och bäst tycker jag. Flöt på utan konstigheter. Höjde även upp oxern och det gick super så är jättenöjd med den delen av träningen. 

Sedan hade vi ett plank som hoppades ihop med stuttsen och sedan i sammansättningen då vi satte ihop allt till en bana. 


Sista banan gick bra den med!;)

Bra: fick några språng med bra tryck i, såg bra avstånd oftast. Var ganska aktiv i min ridning.
Förbättra: eftergiften över hindren, inte för mycket/lite utan lagom. Fila på sitsen över hindren. Inte hamna i för dålig galopp. Aldrig måtta mot hindret utan bara vänta på hindret 



Låååång dag

Publicerad 2013-12-01 23:39:06 i Allmänt,

Starta med att gå upp 04.20, åker hemifrån 05.40, hemma 23.10.. (Typ, nästan exakt fakta haha)

Dagen har i alla fall varit bra. Rätt mycket folk på mässan vilket var lite jobbigt men lyckades shoppa en hel del i alla fall! Såg både på hoppning och dressyr idag, sen lite roliga smånummer där emellan. Lärorikt och kul att se alla fina ekipage.

Shoppade också som sagt lite grejer till chezter, blev inga skydd eller något till mig (  :(  ) men fick rätt mycket välbehövligt köpt (kan nämna att jag spara ca 1200-1500) 



Ett pannband till ps of Sweden tränset, dock är det i cob men de är stora i storleken och det han har nu på tränset är stort. Så hoppas det ska funka, kosta 200 istället för 500 så lika bra att prova och se! 


Ett tjockt innetäcke för de kallare vinterdagarna, 400gr fyllning. När jag tog fram det såg jag att det var en väldigt bra utformning vid bogarna, och så är det redan mörkbrunt så hästen kan skita ner det utan att de syns ;)




Två nya fina schabrak, så chezter kan vara lite fin någon gång! Hade nätventialtion och allt, hur väl den funkar med sadel på osv har jag ingen aning om men det är säkert jättebra.. 


Ett ulltäcke att rida med, har ett skrittäcke från equality line men det är för tunt nu på vintern. Så köpte ett i ull!:) 

Det var allt, nu är det dusch sen soooova..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela