Jennifer Andersson

Tv-serier

Publicerad 2013-05-31 11:00:00 i Allmänt,

Favoriter:
 

Greys anatomy är så bra!! Men har inte hittat den på någon gratis sajt än (viill helst inte ladda ner..) så har bara kunnat se den på tv, vilket blir svårt att hinna.. och komma ihåg. Sett avsnitt lite här och där så har inte följt den så jättebra tyvärr.. Så om någon har något tips på vart man kan få tag på säsongerna så får ni gärna berätta!
 
 
Grimm har jag sett hela första säsongen på Dreamfilm, och nu går andra säsongen på TV! En jättebra serie tycker jag, fast är man inte så intresserad av fantasy är det ingen ide att kolla. Kl 21.00 på fredagar på kanal 5.

 
 
Once upon a time såg jag också första säsongen på Dreamfilm. Det är också en fantasy serie, och andra säsongen går nu kl 20.00 på 5an!
 
 
 
Några jag sett:
 
Ser just nu på första säsongen, finns 5 säsonger på dreamfilm, får se om jag ser allihopa..
 
Sett första säsongen på dremfilm, vet inte ens om det finns fler ;)
 
 
 

FREDAG!

Publicerad 2013-05-31 08:03:00 i Allmänt,

- Rida Chezter (förvånade?)
 
- Rida Svea
 
- Fixa stallet åt Svea, Arven och Chezter
 
- Åka till pappa och försöka ta tag i ponnyns saker, ska ju sälja i princip allt. Någon som behöver hästgrejer i storlekar cob eller 125?
 

- Se på GRIMM
 
- Inte jobba på posten, räcker med 4 kvällar i rad ;)

Ridpasset

Publicerad 2013-05-30 21:59:00 i Allmänt,

Hästarna skoddes igår så blev vila för både chezter och Svea, jag brukar alltid planera in så chezter står/skrittas när hovslagaren ska komma. De kan ju bli lite ömma efteråt och då är det skönt att de slipper bli ridna då.

Men idag så red jag värsta dressyrpasset på chezter med öppnor/slutor längst medellinjen, skänkelvikning, övergångar, serpentiner osv. Red i ridhuset och guuud så svalt och skönt det var! Märks att chezter tycker det är jobbigt med värmen för han kändes enklare idag. Måste verkligen få han klippt.. Se om det går att fixa imorgon kanske?

Svea red jag ute på gruset idag istället. Blev ett kortare pass idag, ca 20-30min, kändes väl ok.Tänkte fiber med Svea och ridhuset igen med chezter imorgon. Ska köra ett ordentligt dressyrpass med han imorgon också och i helgen blir det hoppning!

Morgondagen:

Publicerad 2013-05-28 22:38:14 i Allmänt,

- rida chezter

- trimma Svea, blir nog på gruset vid eq

- fixa stallet åt chezter, Svea och arven

- insläpp i stallet

- åka till hööks och köpa nättäcke till chezter

- jobba kväll på posten

Dagens ridpass

Publicerad 2013-05-28 22:35:53 i Allmänt,

Var fruktansvärt i princip. Kunde lika gärna hoppat av och sagt "spring chezter". Fick inte till något alls, men jättesvett blev han i alla fall. Imorgon blir det ett jättejobb med skrittarbete och övergångar, tänkte jobba lite i backe också. Finns en liten brant backe mellan fibrarna på eq som får duga. Har funderat på att köpa remontträns att ha och byta med, fast helst vill jag ju ha perfect sit of swedens träns Jump Off Revolution. Men va gör det att ha tre?;)

MVG på projektarbetet!

Publicerad 2013-05-28 17:34:53 i Allmänt,

Efter ett Power Point bildspel på 28 bildsidor, en rapport på 20 sidor, en modell i skala 1:50, en CAD-ritning med fasader, sektion, och planlösning. Och ungefär 115 timmar senare så gav allt slit resultat! Får se om jag kan få upp PP imorgon, ska till jobbat strax så hinner inte krångla med det nu. Är inte 100 på hur jag ska göra ens;) men ni får nöja er än så länge med bilder så länge! Blir lite rörigt på de bilder som är animerade, det är för att alla bilder inte är uppe samtidigt i bildspelet, utan de försvinner och så kommer det upp nya... Så valde att inte lägga ut de bilder som det är FÖR mycket på. Enjoy av det ni kan se!;)
 

Blev lite animeringar att fixa.. hehe

Gårdagens pass

Publicerad 2013-05-28 07:58:57 i Allmänt,

Blev ingen ben och Jerry igår, fick bli ett kvällspass på posten istället. Pengar in istället för pengar ut. Idag är en rätt slapp dag, Svea ska vila men chezter ska trimmas igenom idag. Han var väldigt pigg och glad igår, traven gick ok men i galoppen tog energin över och han kunde bara inte ta det lugnt. Fast jag kunde bara skratta åt han för guuud vad roligt han tyckte det var, pigg och fräsch min lilla polle:) klart man blir rastlös när man fått ta det lugnt 3 dagar i rad.

Red inte så jättelänge igår och gjorde en del skrittarbete också, men ändå var han rejält svettig!-.- sen när jag svampar av han fick han gå ut en stund när jag red Svea, sen när jag tog in han stod ärligt talat håren på halsen rätt ut. De är för långa helt enkelt;)

Svea var pigg och glad ute, lite fundersam på vart vi var påväg;) blev inte någon lång tur utan hon fick mest röra lite på sig efter hoppningen igår. Ca en halvtimme var vi väl borta tror jag.

Måndag och fåglarna flyger söderut

Publicerad 2013-05-27 20:20:00 i Allmänt,

Sådär nu är man den enda flyttfågeln som stannar kvar på svensk mark.. okej alla har inte flygit än men väldigt många, vilket betyder att man känner sig rätt ensam och udda. Menmen vad är magaluf eller napa i jämförelse med min fyrbenta havremoppe? Går inte att jämföra!
 
Fast nu när man sitter här så känns det sådär kul att inte kunna hänga med.. Men en resa på en vecka eller en häst året om? Klart jag väljer häst, alla gånger alla tider. Fast tanken finns ändå där på allt man missar, studentresa är ju något man gör EN gång i livet. Känslan av att vara fri från skolan och bara ha skitkul en vecka med kompisarna och bara NJUTA! Kul för dem får man väl säga.. Får väl roa mig på annat vis, tur inte alla kompisar är födda samma år som man själv, fördelen med lite sprida åldrar på kompisar ;)
 

Måndag

Publicerad 2013-05-27 11:52:15 i Allmänt,

- Möte manpower kl 10 om sommartider
 
- Rida Svea, uteritt
 
- Fixa stallet åt Svea, Arven och Chezter
 
- Lunchfodra
 
- Rida Chezter på gruset vid eq
 
- Tröstäta Ben och Jerry ikväll
 

På tal om ingenting alls, lite hundtankar

Publicerad 2013-05-25 20:32:47 i Allmänt,

Mamma passar sinjobbarkompis hund jojje tills imorgon så efter stan var vi där en stund innan pappa hämta upp oss efter jobbet. En chinese crested dog (nakenhund). Har också vilja haft en sådan. Fast en brun/vit. Chokladbrun med vita partier, de är så fina!:)

Och för ett tag sedan hade vi besök av en grannes dvärgschnauzer Molly som traska in på egen hand;) som också är en ras jag skulle vilja ha, en svart i sådana fall tror jag.

Om jag skulle skaffa storhund vill jag ha en grå/vit pitbull eller en doberman. Framtiden får avgöra!..

Chezter fick vila idag, blev så länge på stan och han kan allt få lata sig någon dag extra. Sällan han får det men han måste också få tid art bara njuta av sommaren ibland ;)

Lördag

Publicerad 2013-05-25 09:33:50 i Allmänt,

Vakna av att klockan ringde 06.45 och fatta för någon sekund först inte varför, det är ju ingen skola? Men hade ju morgon och utsläpp i stallet så det kan varit därför kom jag på efter att vaknat till lite.. Så fick cykla till stallet och ge mat åt några hungriga pollar, sen fick de gå ut och käka höt ute i det fina vädret :) mockade och fixa iordning åt chezter också innan jag åkte hem. Ska skritta han i eftermiddag någon gång hade jag tänkt.

Vid 11 åker jag, mamma, lillebror och mormor och morfar till lite olika butiker. Jag ska kolla skor och klänning till studenten, ska ju ha en vit klänning också plus skor till den och balklänningen. Behöver uppgradera mitt sminkförråd också, detta slutar aldrig billigt -.-

Fredag, sista RIKTIGA SKOLDAGEN!

Publicerad 2013-05-24 08:11:00 i Allmänt,

Ett nationella matte c prov (bääää) sen är det SLUT PÅ VANLIGA SKOLDAGAR! ÄNTLIGEN!!!

I eftermiddag ska chezter få gymnastisera lite över öpphöjda bommar i skritt, imorgon blir det skrittjobb i backe och bana och om alt känns bra så kör jag ett lättare pass på söndag. Får vara rädd om min kung<3

Även fast skoldagarna är slut så har jag några inlämningar kvar (snark) som jag tänkt greja med idag också. Sen ska jag även baka då lillebror konfirmerar sig på söndag så då måste det finnas hembakat fika såklart, och skulle han eller pappa göra fikat skulle gästerna helt plötsligt börjat äta nyttigt ;)

Depp..

Publicerad 2013-05-23 22:34:40 i Allmänt,

Dagen blev inte alls bra idag. Gick inte bra på provet och blev ingen hoppning med chezter, han var en aning varm i ena bakbenen i början och även fast det blev lika sedan satt det kvar i huvudet på mig. Och då red jag försiktigt för att "hitta fel". Och chezter tyckte det var rätt bekvämt när piloten släppte på disciplinen.. Så kände att det inte skulle gå, fick inte alls någon bra känsla och allt kändes tveksamt helt enkelt.
Så jäkla töligt då jag gått runt HELA jäkla dagen och tänkt på "tävlingen". Vilken känsla jag vill uppnå och faktiskt föreställt hur det skulle kännas när jag red både på framridningen och inne på banan. Varför ska det vara motgångar hela jäkla tiden? Kan jag inte få lite medvind för en gångs skull, känns mest som att jag offrar allt men kommer ändå ingenstans.

Torsdag

Publicerad 2013-05-23 08:31:37 i Allmänt,

- skola, konstruktions prov och chill ark lektion

- hoppa chezter på pay and jump. 90-100

- plugga matte inför nationella imorgon

- åka till pappa

- gärna hinna med att göra en inlämningar till filmkunskapen eller samhällskunskapen, eller helst båda men det lär inte hinnas med..

Hur lyckas det

Publicerad 2013-05-22 23:07:31 i Allmänt,

Alltid vara regn när det är tävlingar på eq? Alltför ofta känns det som. Typ minst en tredjedel av tillfällena ska det regna.. Det är helt sjukt konstigt -.-

Hoppning

Publicerad 2013-05-22 20:31:51 i Allmänt,

Kände att när det ändå står framhoppningshinder på övrefibern var det lika bra att gå dit och hoppa. Kändes på gränsen till okej, litar inte på min egen ridning så mycket märker jag -.- i alla fall var det så idag, men fick några bra språng men det är ju mest biten mellan hindren som är det största problemet. Men ska bara satsa på att ha en bra galopp imorgon och hitta ett flyt i inte alltför högt tempo. Känns 90 lite halvbra struntar jag i 1m och hoppar en till 90, whats the point? Nä men lika bra att bara få 2 bättre rundor än att känna att båda gick dåligt. Fast får väl hopps att vi kan ta oss runt 1m också;) ska tydligen regna rätt rejält imorgon, det gör inte saken bättre. Nu låter jag inte särskilt taggad känner jag men det kommer allt! F*n får skärpa mig nu, chezter tar ju "höjderna" vi hoppar av bara farten. Dags att sluta fjanta mig och bara rida på!👍

Onsdag och jag är flitig

Publicerad 2013-05-22 14:18:39 i Allmänt,

Gick upp redan vid halv 6 idag och satt en timme med modellen, sen till skolan och skriva en rätt flummig text på samhällskunskapen.. Hehe. Därefter hade vi ingen religion då den är slut så hade tänkt sätta mig och skriva projektrapport. MEN eftersom vi är typ 60st treor som ska dela på 7(!!) datorer så var naturligtvis alla upptagna. Säger ju att det inte är meningen att jag ska plugga!;)

Men som tur är så hade Maria biiiil så åkte med hem och jobbade klart med modellen OCH skrev 9 sidor på rapporten, så nöjd med mej själv asså.. Ojojoj så duktig!:)

Nu är det matteplugg inför nationella på fredag. Och imorgon är det konstruktionsprov som jag inte ser fram emot då konstruktion=fysik typ och fysik= det värsta jag vet och det jag är typ sämst på..

När jag kommer hem ska rapporten skrivas klart så jag kan redovisa ALLT. Ska ju hoppa lite med chezter idag är tanken, men tyvärr får det bli nog på banan vid stallet för jag kommer inte hinna till eq. För mycket plugg -.-

Det är inte roligt nu

Publicerad 2013-05-21 08:31:57 i Allmänt,

Nu står det klart att ödet verkligen inte vill att jag ska plugga. Först dampar datorn, sen så är grejerna till modellen utspridda hos både mamma och pappa så den blir aldrig klar, och igår när jag skulle ha pluggdag då fick jag jobba.. Men nu måste jag verkligen få till det här nu när datorn funkar igen.

Så pluggplanen är:

- modellen, ca 1 timme sen ska den vara klar
- rapporten, 1 & 1/2 timme
- idrottsrapporten, 1/2 timme
- 2 filmresencioner, 1 timme
- samhällskunskap frågor+uppgift 1 & 1/2 timme
- plugga matte och konstruktion

Så typ 10 timmars pluggning sen är det ingenting! Jag ska bara orka genomlida denna vecka så blir allt bra sedan..

Ändrade planer

Publicerad 2013-05-20 17:59:29 i Allmänt,

Fick ett kvällspass på posten så börjar 18-21.30. Lite mer pengar i alla fall. Fick leja bort kvällsfodringen till Fillan, tur jag inte planerat att fixa stallet ikväll. Då hade jag fått säga nej till jobbet.. Lite störande att man kan få pass bara några timmar innan, man har ju bara tur om man kan få till det. Menmen man ska faktiskt vara glad att man har ett jobb överhuvudtaget :)

Hur jävla svårt ska det va?

Publicerad 2013-05-20 14:09:57 i Allmänt,

Skulle ju klippa mig idag. Och när jag pratade med dem i telefonen förra veckan så frågade jag efter en tid vid 1, och då sa hon att jag var välkommen idag kl halv 2. Och så tog hon mitt namn och mobilnummer och så sa vi hejdå.

Men nu när jag kom så var min tid tydligen kl 1?? Och så hade hon tagit fel på en siffra i mitt mobilnummer så de kunde inte nå mig.. Så fick boka om och ta en tid imorgon kl 5.. Hur jäkla svårt ska det vara att i alla fall säga rätt klockslag?

Det går verkligen bra nu, datorn dampar, får inte håret klippt, det regnar, jag har hur mycket skolarbete som helst som jag inte vill/orkar ta tag i. Nästa vecka blir jag f*cking alone när alla drar till napa eller magaluf, jag har haft nackspärr i 3 dagar nu. Jag är helt pank och lever på att låna pengar av mamma, jag får knappt några jobbpass på posten.

Så nu får jag komma ihåg allt bra som jag har. En egen häst och mat på bordet och tak över huvudet och blablabla så nu är vi glada igen. Okej kanske inte men snart får vi hoppas..

Stallet

Publicerad 2013-05-20 13:34:53 i Allmänt,

Stallet fixat och hästen riden, bara kvällsfodringen ikväll kvar.

Red chezter på gruset idag istället då det är en massa maskiner igång vid fibern, ska byggas permanenta stallet där har jag hört.
Gjorde lite olika övningar idag. Skrittövergångar i traven och travövergångar i galoppen. Även serpentiner i traven med halter på mitten. Jobba hela tiden med att när jag gjorde övergångar att jag rätta upp mig i sadeln och han svarade jättefint på det efter ett tag:)
Gjorde även skänkelvikning i trav och skritt in till medellinjen, sen rakrikta några steg innan jag gjorde 10-metersvolt till höger, rakriktning några steg och sedan 10-metersvolt åt vänster. Rakriktning och sedan skänkelvikning ut åt andra hållet.

I galoppen var han lite svårare idag. Efter lite uppvärmning tog jag och gjorde öppnor på långsidorna, sen rakställning på kortsidan och halt på mitten. Gick lite sisådär. Sen gick jag in på en volt och gjorde lite öka/minska steget med hjälp av sitsen. Gick rätt så bra:)

Frisyrer

Publicerad 2013-05-20 09:00:00 i Allmänt,

Ska äntligen klippa mig idag! Var lite väl länge sedan, mitt hår är mer likt trollhår än vanligt..
Mitt hår är ju mer eller mindre värdelöst, försökte få det långt under hela högstadiet med hårinpackning varje natt och små dyra tuber som skulle göra att håret inte blev så slitet. Men det enda som hände var att håret blev lite tjockare, men lika slitet i alla fall. Fick det bara att bli lite nedanför axlarna, och då var det jätteslitet så fick klippa av typ 3cm... Så på sommaren innan gymnasiet så fick jag nog och en dag innan jag skulle klippa mig googlade jag upp en kort frisyr som jag gilla och bestämde mig för att klippa av dreten istället. När jag väl såg de typ 1dm långa hårtestarna som åkte av blev jag lite tveksam, hehe.
 
Men nu tycker jag det är jätteskönt med kort hår, enklare och går fortare att göra iordning. Fast nu tycker jag nästan håret växr ut fortare än förr, bara för att jag NU inte vill ha det långt.. Mitt hår och jag är inte på samma sida helt enkelt..
 
Som sagt var det ju ett tag sen sist, så det har blivit för långt och för slitet. Denna gången ska jag fixa en ny stil som jag inte haft förr, hittade en smart sida där man kan söka runt på olika frisyrer och hittade en som jag gillar. Har egentligen också lust att färga håret, men vet inte färg. Kanske lila?;) (just kidding, I think)
 
 
 
 
 
 

Måndag

Publicerad 2013-05-20 08:00:00 i Allmänt,

- Skola,(?) en lektion och det är filmkunskap.. Värt att se på film.. Sista året på gymnasiet och vi kollar film i 2 timmar? onödig och ovärd skit kurs..
 
- Klippa mig, bye bye hair!
 
- Kolla inlägg till mina fötter
 
- Rida och fixa åt min polle! <3
 
- Plugga om ödet är med mig
 

Tips med backning av släp, slipp tänka tvärtom

Publicerad 2013-05-19 18:56:55 i Allmänt,

Jag har ju inte riktigt kommit igång än med att köra med släp. Tanken är att jag ska ta det utökade b-kortet (då gäller bara uppkörning och inte teoriprov som gäller för BE, blir billigare också). Och då kommer jag (om jag har en ok bil) kunna köra även tungre släp lagligt.
Har ju inget eget släp, så får passa på när vi hyr släp när vi ska på tävlingar och försöka hinna köra lite då.
 
Men ett tips jag har hört är att när man backar med släp är det ju lite speciellt, att svänger man ratten till vänster kommer släpet åka till höger. Här kommer ett enklare sätt att tänka för att veta hur släpet kommer röra sig:
 
Tänk dig släpet ovanifrån när du kollar på ratten. Fram på släpet har du längst upp på ratten, och bak på släpet är längst ner på ratten.
 
 
Om man då har handen längst ner på ratten, alltså vid släpets slut så är det enkelt att uppfatta hur släpet kommer åka när du vrider på ratten.
 
Om du vrider ratten åt vänster, åker släpets badel också åt vänster. Inget mer krångel med att höger blir vänster och vänster blir höger!;)
 
Samma sak om du vrider ratten åt höger, släpet blir också åt höger.
 
Tipset funkar alltså bara om du har handen nere på ratten, har du den längst uppe vid släpets framände kommer du få köra på vänster=höger och höger=vänster upplägget.
 
Har man alltid bilden av släpet på ratten i huvudet kan man alltså alltid hålla koll på i vilken vinkel släpet åker, vare sig du svänger lite eller mycket.
 
Tänk på att ju längre släpet blir desto längre tid tar det innan bakdelen hunnit ikapp i bakningen, det krävs alltså mer svängrum för ett längre släp en ett kortare.
 
Det var mitt backa med släp tips, ska bli spännande att prova det själv!
 
 

Det är inte meningen att jag ska plugga

Publicerad 2013-05-19 17:46:30 i Allmänt,

Skulle ju vara sååå flitig och plugga en massa idag då chezter bara skulle ut på en liten uteritt. Blev lite slapp ridning skritt och trav runt vid hallersrud och bort mot hammarsudde, var väl iväg i en halvtimme typ:)

Men när jag kom hem så åt jag lunch framför en film, så tänkte jag kunde se klart den innan jag började plugga. Men filmen var så dålig (Jack The giant killer) så tappa intresset och somna. Och när jag väl vakna var klockan 3 och jag skulle sätta mig och plugga, började med att försöka arbeta med modellen på stallet.
Det gick ju sådär eftersom min dator har gått på strejk och vägrar fungera (alltså kan jag inte göra något annat arbete eftersom dem finns på datorn) och jag kom heller inte åt mina ritningar så gick inte att göra mycket på modellen + att jag har gjort vissa saker på modellen i fel ordning så det kommer bli mycket krångligare att få den klar än det borde...

Jag vill ta studenten NU!

Chezter planering

Publicerad 2013-05-18 20:00:21 i Allmänt,

Söndag- uteritt, blir lugnt eftersom han hoppa idag

Måndag- trim på övrefibern, träna att ha han mer uppkortad i steget och vändbar. Lite kringelkrok vägar så han får vara ordentligt uppmärksam.

Tisdag- skrittarbete på banan vid stallet, skrittar fram och av i skogen

Onsdag- bommar och småhinder med relaterade avstånd. Lydnad, lydnad, lydnad. Tar nog och hoppar några språng också inför hoppningen

Torsdag- pay and jump på eq. Har lite beslutsamhets vad jag ska hoppa, 90 & 1m eller bara 90.. Hur svårt ska det va?-.-

Fredag- joggning på gruset på eq

Lördag- lite bommarbete i markarbetspasset

Söndag- trim på fiber. Får se vad det blir fokus på, beror på hur veckan gått.

Hoppelihopp

Publicerad 2013-05-18 15:31:55 i Allmänt,

Hopptränade ju som sagt idag. Fast vi red redan vid 9 blev det varmt ändå! Chezter var svettig efter 10min trav, får klippa honom så han slipper bli så svettig i värmen. Hela han var löddrig på slutet stackarn..
Men pigg var han i alla fall! I uppvärmingen kändes det jättebra när vi körde på en stor volt över några utlagda bommar, fick bra avstånd och han var mer ihop och inte så springig i galoppen.
 
Sen hade vi en 8-volt där vi körde en 2-stuts, ett steg och räcke på mitten. Det tycker jag också gick bra, gäller att vänta och ha han ihop så blir det som det ska.
 
Efter uppvärmningen körde vi linjer på böjt och rakt spår, och där började det bli jobbigt. Han blev så stark och storgalopperad så vi fick 5 där det skulle  va 6 och 6 där det skulle va 7.. Sen fick jag tillslut till det men herremingud det var inte enkelt.
 
När vi började hoppa mer bana blev det lite kaos, han tänkte verkligen inte lyssna och då blev det som det blev. Kom väl runt men det känns inte bra när hästen ligger på och vill dra iväg i så stor galopp när han egentligen borde vara mer ihop och snärtig.. Sen hoppa Melinda upp en sväng och galoppera han lite, innan jag provade banan igen. Blev väl lite bättre men måste verkligen få till så han blir mindre stark och hängig i handen, annars är det jättesvårt att ha han ihop i galoppen.
 
Det får bli en massa galoppbommar med en del relaterade avstånd helt enkelt, det går ju att göra i det vanliga markarbetet.
 

Fredag och helg!

Publicerad 2013-05-17 08:45:46 i Allmänt,

Är ledig idag då större delen av klassen har prov i fysik b och jag är en av de lyckliga som inte har fysik längre ;) men det tänkte jag inte på imorse så gick upp och satte mig på bussen ändå.. Men gick av tre hållplatser efter så blev en promenad hem igen på morgonkvisten hehe.

Idag på förmiddagen ska jag i alla fall till stallet och köra lite bommar och småhinder med chezter, ett kortare pass inför morgondagens hoppträning.

Sen så ska jag "redovisa" för utbyggnaden av stallet jag gjort i CAD, får ta med datorn till stallet då jag och programmet just nu inte vill komma överens om hur utskrifterna ska bli.. Och skrivaren sätter sig också på tvären och dampar, teknik är inte alltid så roligt! -.-

Har även modellen till mitt stall att göra klart, och rapporten. Men power pointen är klar, blev bara ca 30 bilder.. Och dess CAD ritning är också färdig! Börjar lätta liite i alla fall med plugget.

Ikväll ska jag också jobba, tack och lov säger jag bara. Ekonomin är inte på topp ;)

Torsdag

Publicerad 2013-05-16 15:17:58 i Allmänt,

Sitter och gör slutklämmen på världens tråkigaste arbete. Ska berätta om parker och växtlighets betydelse för staden, då och nu, material, trädgårdar och blablabla. Jaja dumma frågor får dumma svar! tjihii. Ska skriva slutsattsen nu, det blir att ordbajsa lite så det ser "bra" ut. Man har ju blivit van, får aldrig några vettiga uppgiften av den läran.. (men när den här uppgiften är inlämnad är det SLUT!)
 
Idag ska Chezter trimmas på fibern, imorgon bommar/små hinder och lördag hoppträning :) söndag uteritt en sväng någonstans med någon (?) ;)
 

Onsdag

Publicerad 2013-05-15 08:32:49 i Allmänt,

- skola
- stallet rida Svea
- fixa stallet till chezter och Svea
- plugga..
- filmkväll

Inte lätt när det är svårt

Publicerad 2013-05-14 20:55:32 i Allmänt,

Blev hyfsat lång tid i stallet idag, typ 3,5timme. Idag blev det konditionsträning på galoppbanan, premiär för i år. Valde att inte ens ta med mig snodden, skit fick jag för den idén. Chezter trodde vi kommit ut på ett minfält och gick spänd som en giraff och lång som ett tåg. Fick allt rida ordentligt idag för att få han att skärpa sig, meshästen. Men han kändes hyfsad oftast ändå och vissa stunder släppte det riktigt bra. Men lätt och ledigt var det inte idag i alla fall..
När vi kommit tillbaka till stallet tog jag liniment schampo över hela han och verkligen masserade in, sen tog jag och smorde in hans ben med kyl liniment innan jag stretcha honom. Kändes nästan som att ta hand om en miljonbelopps galoppör ett tag;) nu blir det äta lite maaat innan jag förhoppningsvis orkar plugga lite, har inte så mycket val egentligen så blir att brygga kaffe sen kanske så jag får i mig lite koffein!

Jag kom undan!

Publicerad 2013-05-14 15:02:16 i Allmänt,

Vet inte hur det gick till men provet kändes rätt bra ändå, tack och lov! Nu blir det bussen hem och åka och koppla av i stallet och pussa på min polle som jag knappt sa hej till igår, icke bra.. får ge han lite godis så är jag allt förlåten;)

Tisdag, ner och upp!

Publicerad 2013-05-14 10:37:16 i Allmänt,

Blev riktigt hemskt igår. Har ju religionsprov idag och det är sååå himla mycket som kan komma med. Kändes bra först då jag satte mig direkt när jag kom hem och jobba, satt i ca 4 timmar i sträck. Sedan blev det annat då jag skjutsa brorsan till träning och var tvungen att hinna med hästen och kvällsfodringen. Satt i alla fall dryga timmen efter jag kommit hem vid halv 10 och satt även 1 & 1/2 timme nu på morgonen mellan halv 6-7. Ändå känns det som att jag missat massa...

Men när väl provet är gjort ska jag hem och åka och ta det hyfsat lugnt i stallet, tror jag ska rida på galoppbanan idag om den är ok. Inte ridit där något än, annars blir det nog övrefibern och köra lite konditionsträning där.

Sen ska jag ta mig hem och greja med projektarbete och lite andra uppgifter, har 2 samhällsuppgifter, 2 filmrecensioner och en materialkunskaps uppgift som ska in på torsdag. Sen är det nationella matte c nästa vecka och konstruktionsprov. Får göra något upplägg för allt.. Gäller att hålla ut den här sista tiden!

Pluggtips

Publicerad 2013-05-13 15:54:57 i Allmänt,

Vad jag tycker är bra att göra inför teoretiska pluggprov där man ska läsa en massa text och komma ihåg allt utantill är att först läsa igenom de sidorna provet är på bara rakt av. Sen att gå tillbaka och läsa igen, men den här gången skriver man ner det man tycker är viktigt och gärna lägga det under olika kategorier. Som nu när jag läser om judendomen lägger jag upp olika rubriker så jag kan hålla isär all fakta och få en tydligare bild. Så en rubrik kan handla om Gud, en annan om skrifter osv. Jag gillar att använda punktform då det blir lättare att komma ihåg punkter en ett större stycke text.

Har man fått häften och grejer med olika uttryck osv kan man ha en markeringspenna och strycka under nyckelord som är bra att lägga märke till, att använda markenspennan även på anteckningarna funkar också bra tycker jag för att riktigt pränta in allt:)

Då kan man också se hur mycket man får med till varje kategori, och sedan jämföra med provlappen om man fått med allt. Nu har vi ingen provlapp utan "allt" ska vara med -.- men kan man boken och kollat igenom texterna så är det ju bra!;)

Måndag igen..

Publicerad 2013-05-13 08:41:58 i Allmänt,

Även fast studenten är nära så är det så mycket att göra innan att det känns väldigt långt bort ändå. Idag får chezter vila, måste plugga järnet så jag blir av med allt.. Han har gått så fint i 2 dagar nu så han kan allt vila, kanske att jag skrittar han för hand ikväll, beror på hur långt jag kommit med allt skolarbete.

Slutar som tur är efter filmkunskapen idag, alltså vid 11. Känns så fruktansvärt värdelöst att sitta och titta på en film i skolan när man egentligen vill vara hemma och plugga, hör ni hur konstigt det där lät?;)

Men sen så ska jag nog köpa lite pluggsnacks innan jag tar bussen hem!:)

Länge sen

Publicerad 2013-05-12 21:17:09 i Allmänt,

Inte blivit mycket pluggande på en tid. Haft annat för mig förstår ni.

Starterna på torsdagen gick av bara farten. Han var väldigt stark i första starten och då blev det att jag mest satt och tog tag i tyglarna men hade inte bena ordentligt om så fick en del djupa avstånd. Andra starten skärpte jag mig och använde lika mycket ben som hand och den blev mycket bättre! Nästa "tävling" blir pay and jump på eq 23 (antingen 90-100, eller 100-110 tror jag) och sedan regionalt på Filipstad den 7 juni. Får se efter eq villa klasser jag startar då det är regionalt också.

Sen fick han vila i fredags så då kunde jag passa på att arbeta på min modell, gjort det fre-sön nu men är ändå typ inte halvvägs.... Najsbajs..

Igår gick jag till gruset på eq, ställde han utåt/inåt för att få tag på sidorna och gjorde övergångar. Han är allt taggad nu när man kan vara ute igen, det är mer power i hela hästen nu och mer ihop och lösgjord, jäklar vad härlig han kan kännas! Fick en sådan känsla både igår och idag, men idag var det en gudstjärna över passet också.

Gjorde övningen där man sitter på en stor mittvolt och gör 10 metersvolter utåt på mitten. Han gick som en klocka i ett härligt tempo i traven och var riktigt böjlig, i galoppen tog jag och öka/minska tempot med så små hjälper som möjligt. Räckte oftast med att jag rätta upp mig i sadeln så bromsa han upp sig, och luta jag mig liiite fram igen längde han steget. Och samma runda låga form hela tiden, värsta runda kraftfulla galoppen! Kunde ridit länge där ett tag.

Imorgon får vi se vad som blir, förmodligen får han vila då jag måste plugga något fruktansvärt mycket. Har gjort klart en fet slutuppsats i etik och livsfrågor idag. Tog bara sådär från morgon till kväll. Kommer få sitta sååå mycket och plugga nu så det finns inte, känns nästan som studenten gärna får vänta lite.. (Det här är inte bra hörrni)

Ska se om jag kan dra ihop ett pluggäng imorgon, roligare att vara flera som ändå har samma saker;) så kan man inte lika lätt smita undan.. Hehe..

Tävlingsfix!

Publicerad 2013-05-08 16:48:50 i Allmänt,

Nu är allt klart inför imorgon, har hoppat några språng på chezter och kändes helt okej. Snälla mamma hjälpte mig att ta fram hinder och smörja ALLA grejer, tack så mycket mamma!!

Så medan hon smörjde bada jag chezter, så nu står han och torkar med linimenterade ben och har det gött :) tog även in lite blöta hästar, fast 2 lortgrisar blev överlyckliga när det börja regna och ropade "gytjebad!!!" Och sprang runt och turades om att rulla sig, hade man bytt ut svansarna mot en varsin knorr hade de lätt kunnat tagits för grisar ;)

Så nu är nästan allt packat och klart, så nu är det bara kvar att åka och handla lite grejer innan man åker hem och laddar upp ordentligt!:)

Magnetic Line

Publicerad 2013-05-07 10:00:00 i Allmänt,

Magnetik produkterna kombinerar magnetterapins naturkraft med tekniken och kvaliteten hos Veredus produkter för att ta din hästs fysiska välbefinnande ytterligare ett steg framåt.

 Magnetterapi är en medicinsk metod som behandlar flera sjukdomar hos människa och djur genom att utnyttja magnetiska fält. Faktum är att skapandet av ett magnetiskt fält genom magnetiserade neodymplattor med flera polariteter, placerade vid senor och kotled, hjälper till att återställa den biologiska energin och saktar ner den fysiologiska försämringen av vävnader. Kraften från plattorna stimulerar blodcirkulationen, ökar avlägsnandet av döda celler och toxiner, får musklerna att slappna av samt minskar svullnader. Statisk magnetisk energi stimulerar också produktionen av elastin och kollagen, vilka är oumbärliga vid återuppbyggnaden av vävnader.

Carbon gel vento

Publicerad 2013-05-07 09:00:00 i Allmänt,

Skyddet har en dubbel ventilation som ger perfekta förutsättningar för hästens ben.
Vento har testats noggrant av bla Marcus Ehning.
Hemligheten ligger i de innovativa lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben, är i tvåvägs-stretch för maximal komfort. Mellan-lagret är Aerox, microperfererad neopren, de mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet.

Det yttersta lagret är ett särskilt 3D material med mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt.


Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut.

Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen. Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen, som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilations-hålet.
Ventilationen är alltså både horisontal – från insidan och utåt- och vertikal – från nederkant och uppåt: en innovativ teknologi, som för första gången används i benskydd!


- Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor
- Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.
- Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar ‘överbelastning’ på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.

Tufft på slutet

Publicerad 2013-05-07 08:38:10 i Allmänt,

Nu när man går genom korridorens i skolan hör man väldigt många "jag orkar inte". Märks att alla känner av att det snart är slut och lov, men alltid är det i slutet som allt knölas ihop till en mega boll som de släpper rätt i knät på en. Man vet inte vilken ände man ska börja i, finns liksom inget slut på det hela och man blir bara mer och mer stressad för att inget blir ordentligt gjort.

Sen är det stallet som ska fixas, hästen ridas och skötas om. Blir ju mellan 3-4 timmar i stallet, och sen måste jag ta de jobbpass jag får tag på. Och det blir ytterligare 3-4 timmar som går åt till det.

Det finns helt enkelt inte tid till allting, men ska från och med idag plugga minst en halvtimme varje dag. Förhoppningsvis blir det mer när man väl är igång ;)

Back on track

Publicerad 2013-05-07 08:00:00 i Allmänt,

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilen är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna.

Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen, utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilket är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.Strålning innebär att en värmekälla utstrålar värmestrålning som träffar en annan yta och värmer upp denna.

Back on Tracks produkter arbetar med strålningsvärme och syftar inte till att stänga inne värmen genom isolering, vilket gör att skydden kan ha en andningsfunktion samtidigt som värmeenergin i kroppsvävnaderna ökar.

Måste bara skaffa fram lite av de ytterst sällsynta och skygga pengarna

Publicerad 2013-05-06 23:03:52 i Allmänt,

Vad jag skulle/ska köpa så fort jag har råd. Fast fort lär det ju inte gå..

- longeringssystem från hööks.
Är välbehövligt så jag kan longera han i rätt form, vi hade det på hästarna hos Eva och verkade jättebra tycker jag! Bra att kunna variera ridningen med longering.

- back on track skydd.
Velat ha länge, har ett par "stallskydd" men back on tracks är ju utöver det vanliga.

- back on track nättäcke.
Något som jag tror skulle vara bra för chezter, vet att många använder det och de säger att det funkar.

- jump off revolution från perfect sit of sweden.
Träns på helt ny nivå, sett andra rida med det och verkar verkligen vara så bra som det beskrivs.

- garbon gel vento från Equality Line.
Verkligen ett stort behov. Har inga direkt bra benskydd för tillfället, bara "slit och släng skydd"

-4-h Intensive Magnetic Stable-Boot från Equality Line
Vad ska man säga? Låter som något från framtiden tycker jag ;) men skulle göra nästa vad som helst för att i alla fall få ett par..

- magnettäcke från Equality Line
Ärligt, bara måste ha. Herregud chezter skulle se ut att komma från yttre rymden i det! (Och såklart måste jag ha det för att det ger en sådan bra effekt)

Ridpasset

Publicerad 2013-05-06 20:48:03 i Allmänt,

Blev som sagt bara skrittatbete idag. Starta med att rida fram i skogen på lång tygel, hur härligt som helst!

Gick sen tillbaka till stallet och red i paddocken där ca en halvtimme. Gjorde skänkelvikningar, fram/bakdelsvändningar, volter, halter, ryggningar, serpentiner in till medellinjen osv ;) tränade även på att ha en lång och låg form på lång tygel, gick galant! Han kändes jättefin idag. Jag brukar alltid jobba han lite åtminstone varje ridpass i skritt. Att arbeta hästen på samma sätt i skritt som i trav och galopp är viktigt och bra för hästen och en själv då man verkligen kan tänka på sin sits samtidigt.

Chezters planering:

Publicerad 2013-05-06 08:00:00 i Allmänt,

Måndag: Skrittarbete, jobba mycket lösgörande. Få sträcka lite på sig efter hoppningen.
               Jobba på volt med att flytta han in/ut i skänkelvikning så volten ändrar storlek.
               Serpentiner för att få han ordentligt rakställd.
 
Tisdag: Bommar och vanligt markarbete. Galoppbommar som man kan variera avsåndet mellan
            och upphöjda travbommar. Tanken är att han ska jobba på som vanligt i stadig form och
            inte bli spänd och ta upp huvudet och vilja ligga på för mycket. Känna att han kan vara lydig
           och avslappnad och tänka på att jag är bestämd med vad jag vill och rider för det. Inget åkande eller
          tvekande, nu får det bli annat!
 
Onsdag: Småhinder övning
 
Bra att köra så jag känner att han verkligen lyssnar på mig då han inte kan inse själv vilket hinder vi ska på. Jag måste ha han för hjälperna och känna att han är med mig och att han inte drar på, och att jag inte sitter och åker eller backar. Ska mest rida för en bra galopp och tempo, känna flytet och rida noggrana vägar och koncentrera mig på min ridning. Då är det lättare att få Chezter att gå bra med när jag fokuserar på att göra rätt och inte hakar upp mig på att han är stark. Blir inget långt pass utan bara få lite trim inför torsdagen.
 
Torsdag: Tävling Rudskogen, 90 och 95. Få stabila och bra rundor. Inget annat. Har gått så upp och ner
               nu på sistone så behöver få till de rundorna. Han kändes ju super i onsdags men igår var det
               inte samma sak..
 
Fredag: Vila eller eventuellt en promenad
 
Lördag: Trim på gruset på eq, får se senare i veckan vad vi behöver göra.
 
Söndag: Troligtvis en uteritt

Hopp app

Publicerad 2013-05-05 21:58:40 i Allmänt,

När jag fick min iPhone så kollade jag runt på mycket olika appar och hittade en med lite olika hoppövningar som jag tycker är helt ok. Har gratis versionen men finns nog mer på den som är betalversion. Den kostar 7kr så inte någon dyr app.
Men man kan välja vilken storlek på häst man har, allt från b-ponny till storhäst. Sen på gratisversionen finns att välja mellan 1-4 hinder. Finns tyvärr inte så många olika banor men den säger vilka avstånd man ska ha och antagligen är det bara en liten del som blir gratis.

Lördag

Publicerad 2013-05-04 09:17:27 i Allmänt,

- saluhäst visning på eq
- rida chezter
- rida Svea
- göra projektarbete
Kvällen är inte bestämd vad det blir en..

Få tag på yttersidan (En övning jag gör ofta)

Publicerad 2013-05-03 11:00:00 i Allmänt,

» Bäst är att du börjar i skritt, för att se att allt faller på plats.
» Rid i trav på stora mittvolten i höger varv. När du passerar medellinjen gör du en övergång till skritt och lägger en tiometersvolt till vänster. Tänk på att göra en bra övergång, rakrikta och forma om till vänster. Ge akt på att inte hålla i för mycket i högertygeln och att placera din vikt rätt.
» Åter på mittvolten gör du en övergång tillbaka till trav.
Efter att ha gjort det i skritt några gånger kan du, om du inte har en alltför ung häst, göra övergången till trav på den lilla volten. Så småningom kan du göra den redan efter ett par, tre steg.
Din häst ska hela tiden spåra
Tänk på att ibland byta varv på stora mittvolten, så att du även rider i vänster varv med tio meters volter till höger vid medellinjen.
På en riktigt välutbildad häst kan du göra övningen i galopp, då du rider den lilla volten i förvänd galopp. Du kan också göra övningen mer krävande allt eftersom din häst behärskar uppgiften bättre, genom att variera både tempo och steglängd.
Med den här övningen får du tag på yttersidan och kan vid övergångarna också få en känsla för hur gas och broms fungerar.
Övningen kan göras rätt tidigt i ridpasset även om du först bör värma upp din häst på fyrkantsspåret och på stora serpentiner.

Fredag

Publicerad 2013-05-03 07:00:00 i Allmänt,

- en lektion, samhällskunskap
- plugga projekt osv
- rida chezter på en fiber, dressyr. Tänkte visa en av övningarna jag ska göra sen
- filmkväll med en kompis
 

Något många lever för

Publicerad 2013-05-02 22:32:31 i Allmänt,

Somliga människor har det allt bra. De har förstått hur mycket jobb det är med djur och hur mycket tid och pengar som det behövs för att dessa varelser ska ha det bra, att det blir att man i princip prioriterar deras välbefinnande före ens eget. Men dessa människor tillhör inte jag. Nej då, jag har skaffat det största ”husdjuret”. Den har fyra ben, en man och svans. Om ni gissat häst så är det rätt!

Man kan väl säga att vissa dagar är mer slitsamma än andra. Att gå upp vid halv sex på morgonen för att åka och fodra dessa djur med lite havre och hö känns inte alltid som en bra ide, speciellt inte när det är varmt och skönt i sängen och det är en mörk och blöt höstmorgon. Efter frukosten vill ju dessa djur också komma ut i friska luften och få strosa i hagen, då är det bara att gå ut med alla hästar till respektive hage. Och är det höst får man passa sig så det inte säger ”tjoffs!” och stöveln blir kvar i leran. Men har man häst så har man. 

Fast det är ju ändå kul att rida, det är väl huvudanledningen till att många håller på med hästar? Jovisst är det kul, efter att man borstat av tre kilo lera från hästens päls så det bara ser ut som att den stått på vinden och samlat damm i några år istället för en hel livstid. Då kan man äntligen rida, och hoppas att man kan komma på samma våglängd som hästen så att ridpasset känns bra, men har man otur kan man ångra att man ens borsta hästen just den dagen.                                                                                                              Så någon gång efter ridpasset så är det dags att få in hästarna i stallet igen, och så är det väl alltid någon häst som har bråttom in till maten och inte riktigt fattar att man själv inte har lust att varken bli översprungen eller behöva rusa tillbaka till stallet. Men har man häst så har man.                   Och så när väl alla hästar är inne och man har krattat stallplanen bara för att sedan råkat välta ut skottkärran på väg till gödselstacken så börjar man nästan bli klar för dagen. Man har bara ungefär tusen olika småsaker man vill göra först, som att smörja utrustningen till både en själv och hästen så det blir rent och fint. Kanske behövs det sopas lite till eller så kan det vara spindelväv som behövs tas bort. Hästen kan vilja få lite extra ompyssling innan kvällsmaten, det kan också hända att man blir tvungen att bära ut vatten till hagen så hästen har något att dricka nästa dag. Men har man häst så har man.

            FAST när väl allt det är slut så är det bara att ge lite mer hö och havre innan man släcker och går hem. Och där fick ni er en bild av en fullspäckad dag i stallet! Ni tänker säkert att jag verkligen menade det där om att andra människor utan dessa djur har det bra. Men även fast det kan vara tungt att ha häst så är det en sak jag kan säga er med säkerhet, det kommer ALLTID vara värt det! Det är inte lätt för någon som står utanför att se hur underbart det är, men jag kan ge er en liten hint om saker som lyser upp alla dessa dagar med de fyrbenta vännerna!

 

 Tänk att komma till stallet på morgonen och alltid mötas av en kör av glada morgongnäggningar och spetsade öron och ivriga bankanden, vem kan fortfarande längta efter sängen då? Att sedan släppa ut dem i stora gröna sommarhagar och se dem springa iväg i full fart och inse vilket kraftfullt och magnifikt djur man har.  Och när man sedan ryktat hästen tills den riktigt blänker i pälsen och man känner att man gjort ett bra jobb, vem kan klaga då på att armarna värker? Tänk när hästen får syn på en från hagen och går en till mötes, den känslan av samhörighet kan få en att rysa i hela kroppen.

Och när man väl rider kan man känna den där kommunikationen mellan en själv och hästen, som är så otrolig att det knappt går att beskriva. Vi talar inte samma språk, vi kommuniserar inte på samma sätt, hästen är ett bytesdjur och vi är rovdjur.  Vi är inga naturliga ”vänner”.  Ändå kan en häst lita på en människa, ändå kan en häst villigt och glatt lyda en människa. En häst kan se oss som sin ledare, ett djur som består av 600kg muskler och som lätt skulle kunna vägra göra vad vi säger åt den. Om inte det är otroligt så vet jag inte vad som är det.

Att få känna hästen arbeta under sig, känna styrkan och farten när man svävar över hindren, känna hästen dansa under en på dressyrträningen. Kunna flyga fram i full fart över en äng och känna en kraft och frihet större än vad den värsta bilen skulle kunna ge. Hur många hästkrafter en bil har, går det inte att mäta en äkta hästkraft med vad som finns i en metallklump.                                                                                                            

Och så, det sista man hör innan man lämnar stallet är hästarnas rytmiska tugganden. Vem kan låta bli att känna ett inre lugn då?

Att köpa sig lycka sägs inte vara möjligt, men prova att köpa en häst och du kommer att inse att det går! Vad bryr jag mig om att hästen bränner hål på plånboken, när hästen redan är inbränd i mitt hjärta? Vad bryr jag mig om att jag får ge upp en massa bilder på Karl XI, Gustav Vasa och Selma Lagerlöf, jag behåller hellre bilderna på min häst.

Visst det är mycket tid och mycket pengar. Men jag kan säga att det är gratis styrketräning, mycket frisk luft, du får en vän som aldrig sviker, du får ett liv.

 

Gud nu är CAF 3D delen klar!

Publicerad 2013-05-02 16:49:06 i Allmänt,

Det blir ju inte jättedetaljerat menmen finns mer beskrivet i power pointen!;) tyvärr får ni vänta med en ordentlig redovisning tills jag har hunnit fixa allt och lämnat in!
 
Söder:
Väster:
Norr:
 
Öster:
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina hästen

Publicerad 2013-05-02 13:08:55 i Allmänt,

Skulle vilja beställa några bilder på chezter för förstorning som jag kan rama in och sätta upp, vore lite coolt med inte bara vanliga och svartvita, så lekt runt lite med några bilder:

Torsdag

Publicerad 2013-05-02 08:16:17 i Allmänt,

-skola, förhoppningsvis slutar vi tidigt

-på lunchen ska jag och Maria till trav och ridshoppen. Inte planerat något jag ska handla men plånboken är med

-stallet och fixa, ska nog gå en promenad med chezter

-MÅSTE plugga

Dagens hoppning

Publicerad 2013-05-01 20:22:17 i Allmänt,

Kan säga (för en gångs skull, hehe) att jag är riktigt nöjd med hoppningen idag! Gick med Marielle till ridhuset på eq och hoppa en kortare bana på 1m flera gånger och det flöt på hur bra som helst ^^) kändes plättlätt, tyvärr blev det ont om tid så vi hade inte tid att höja mer -.-

Känns som att det funkar bättre med det tredelade pehlamet än med det raka, han försvinner inte ur handen med det nya bettet. Men ändå kan jag ha hyfsad pli på han. Känns som att 90-95 på rudskogen kommer bli riktigt enkelt;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela