Jennifer Andersson

Sjuk hela dagarna långa...

Publicerad 2014-02-06 20:59:45 i Allmänt,

Har under en tid varit sjuk till och från. Förkyld hit och dit, men nu har det satt sig ordentligt! En jäkla rethosta som jag har haft i över en vecka nu.. Allmänt hängig och snorig, så jobbigt! Har ridit ändå, sålänge man inte är sängliggande går det ju fortfarande att rida. Men snälla mamma har fått hjälpa mig i stallet så jag "nästan" har vilat. Fast tis-ons fick chezter stå, bara för att jag skulle kunna få chansen att vila. Men är inte så mycket bättre ändå så idag blev det lite dressyr i ridhuset på en övertaggad chezter.
 
 
Ja så kan man också ha grimman
 

Bevis!

Publicerad 2014-02-04 09:37:34 i Allmänt,

Provade ju att rida med det nya tränset igår. Och tror ni att det var skillnad? Svar JA. Tränaren var rätt fascinerad och tyckte det såg jättemycket bättre ut än sist! Till och med mamma såg skillnad!! 

Men bytte ju också bett förra veckan, men det gjorde inte direkt någon skillnad. Han verkade trivas lite bättre just nu med det bettet men själva ridningen var den samma.

Så ni som tror att jag bara inbillar mig att de tränsen funkar bättre, HUR kan det då komma sig att hästen alltid är mer avslappnad och går allmänt bättre varje gång jag använder ett sådant träns? 

Chezter är så mycket mer avslappnad i hela kroppen när han har ps tränsen. Han är ju rätt så spänd av sig nu och speciellt i nacken. Så att använda träns som ligger och trycker gör ju inte saken bättre! Ps tränsen är ju anatomiska så de ska vara bekväma för hästen att ha på sig. Och chezter blir mycket mer harmonisk och taktfast, spänner sig knappt alls och är allmänt fin att rida!




Fick ju ett extra pannband eftersom jag fortfarande inte fått det jag ville ha.. Men den som väntar på någon gott väntar aldrig för länge.. Eller?

Sen fick jag även en liten burk med hästgodis, en tränspåse och läderbalsam!


Jag tog en massa bilder men nästan alla är mystiskt borta.. Dret telefon!

Äntligen!!

Publicerad 2014-02-03 12:39:29 i Allmänt,

Fick äntligen besked om att tränset från ps of sweden kommit fram!! Över en månad sedan jag beställde det!!
 
 

Ny header

Publicerad 2014-02-01 23:28:43 i Allmänt,

Den jag hade var ju inte det finaste som funnits.. Men blev lite nöjdare med den här! fast aa den är ju inte i rätt format men speleröll.. har ingen lust att sätta mig in i det där så får se ut som det ser ut ;)
 
 
 
Ett av mina favoritcitat, nu kör vi!!!

Chezter för 6 år sedan!

Publicerad 2014-02-01 21:01:00 i Chezter,

 
 
 
Har inget liknande klipp på mig och chezter. Inte ofta som jag har någon med och filmar så har inte så mycket att välja på.. det är ju skillnad på att hoppa inne och ute och vad för banor man hoppar.. och det krångla att ladda upp så får bli ett klipp på oss senare..

Blev lite ändringar i veckan

Publicerad 2014-02-01 13:29:50 i Chezter,

Så hopptränade igår istället för på söndag. Chezter var jättefin under uppvärmningen då vi körde små serpentiner på ena långsidan och skänkelvikning in och sedan ut till väggen igen på andra långsidan. Men han blev lite väl het när vi skulle köra galopp på fyrkanten och köra fram 10 steg, tillbaka 5. Och sedan tvärtom. I början gick det rätt så bra, men sedan ville han väldigt gärna fram, men tillbaka blev han stressad och stark och tyckte att det var en väldigt dålig ide att ta det lugnare mitt i alltihopa!
 
Sen till själva hoppningen då. Vi började med att komma in i trav på ett kryss (trav hoppa....) Sedan ett galoppsprång räcke, sedan två galoppsprång oxer. Det gick bra, trodde att det skulle bli trångt när det blev högre. Men faktiskt så blev det inte det! Funkar jättebra att hålla ihop honom nu mellan linjer och "kominationer" nu, ett bestämt hooo, och han reagerar direkt. Nu är det bara mellan hindren han kan bli lite hängande och sprinig. Men tror det har att göra mycket med att vi inte hoppat på ett tag också!
 
Han blev lite springig och stark när vi väl hoppat klart serien men annars gick den övningen bra. Oxern låg på 120 något på slutet och tyckte det kändes bra. Skönt att känna att lite fortfarande sitter i ryggraden trotts att det var någon månad sedan vi verkligen "hoppade" eller vad man ska säga.
 
Sedan tog vi andra långsidan som var tre stuts, 6 galoppsteg oxer. Det gick också rätt bra, kom bra in varje gång på stutsen och sedan blev det rätt bra ner till oxern också. (oftast i alla fall) Och sedan satte vi ihop en bana med stutslångsidan och två räcken. Man kom först lågsidan, snett igenom räcke, snett igenom från andra hållet och sedan ner på oxern på 6 steg tror jag det var.
 
Där blev chezter som sagt hängig, stark och lång mellan hindrena. Och då måste jag använda både hand och lika mycket skänkel för att orka få honom att lämna handen och sköta sig själv mer. Men då började han med att sparka bakut så som han gjorde en sväng förra vintern (?) Provade då när jag var  hos eva att ta av sporrarna (rider ju med 10mm runda ponnysporrar ganska ofta) men då blev det inte alls bra..
 
Men vi provade det igår i alla fall, och faktiskt så funkade det den här gången! Så sista rundan blev klockren! Det är väl lite som med bettet, ibland behöver man ha mer hävstång på bettet och ibland räcker det med att bara ha lite. Och ibland kan det funka utan sporrar och ibland inte. Tror det är mest i början under träningen som jag behöver ha tygeln på det lägsta hålet i bettet och sporrarna, om jag ska ta av sporrarna eller höja tygeln är det nog när Chezter har blivit lite tröttare ochh inte har lika mycket energi kvar. 
 
 
Och äntligen lyckades jag få hindrena att stå nästan exakt där dem stod under träningen också! Annars brukar det alltid bli att banan inte blir som den var för av någon anledning så blir hindrena felplacerade även fast jag tycker jag placerar ut dem rätt! Men nu blev det bra ^^
 
 
 
 
 

Möt den dolda byn, första kapitlet (3)

Publicerad 2014-02-01 12:36:11 i Möt den dolda byn,

 

Hjärtat dunkade i bröstet på honom. Han kunde höra för tydligt hur männen gick på stigen upp mot huset. Hjärnan ville inte fungera, han kunde inte få någon vettig tanke. Skulle han slåss mot männen? Tre stora starka karlar mot en liten pojke? Tanken var bara skrattretande!

Nej han skulle bli tvungen att på något sätt få männen att självmant vända om, lura dem på något sätt… Men hur!

”Det får bli att improvisera”, sa han nervöst till sig själv och gick mot dörren. Han såg sig inte om när han gick ut, han ville inte se på sin familj och veta att han var deras enda hopp.

Männen fick genast syn på honom, men fortsatte att gå fram mot huset. Herus började gå dem till mötes med så bestämda steg han kunde.

”Hallå där grabben, bor du här?” frågade den största av männen och tittade ner på Herus. Herus hjärta slog en volt när han kände igen mannen från trappan.

”Ja herrn det gör jag.” Han försökte att hålla rösten stadig, men hörde att den darrade.

”Är din far hemma?”

Herus tänkte så frenetiskt att han blev orolig för att männen skulle kunna höra hur hårt hans hjärna jobbade.

”Jo det är han, han håller på att laga mat.”

”Jaha du, då ska vi gå och prata lite med honom innan ni hinner sätta er och äta.” Männen började återigen gå.

”Vänta lite, mina herrar” hasplade Herus ur sig. Männen stannade men deras ansiktsuttryck visade att de var otåliga och inte tänkte stanna länge för att prata den här gången.

”Jag vet att ni kom hit för att få bevis för min fars gåva som snidare, och att ni vill att han följer med er på era resor så ni inte behöver komma hit varje gång med era horn utan kan sälja dem på direkten.” Herus hade inte haft en aning om det här, när han kände efter inom sig kunde han känna hur informationen flödade in i hans huvud som formbar dimma. Tack tiden, tänkte han lite bättre till mods. Han var inte ensam när allt kom omkring.

 

”Men det finns fler här i byn som har gåvor som kan vara till nytta, fantastiska spårare och någon som kan få upp eld när hon än önskar. Det finns många här som ni borde ta med er.” Männen lyssnade intresserat, pojkens lockande ord om hur lätta deras resor skulle kunna bli fyllde deras huvuden. Aldrig mer kalla nätter om man alltid hade eld, aldrig mer behöva spåra i dagar… En plan började ta form i en av männens huvuden.

 

”Jasså det säger du, men då ska vi nog vänta med att prata med din pappa. Det är nog bäst att vi försöker tala med flera i byn innan vi frågor om någon vill med på våra resor.”

 

De båda andra männen såg häpna på sin kamrat men vände också de om och gick bort från huset. Herus stod kvar, överraskad av hur lätt det gått.

Ett litet steg var det här. Men det kan vara som med ringar på vattnet, det sprider sig större. Du får inte tro att det är en enkel sak att ändra på tiden.”

”Nejdå tiden, jag ska tänka på det.” Svarade Herus ut i tomma intet, så lättad och glad att han kände att nu kunde vad som helst få ske. Han sprang det fortaste han kunde in i huset, vilt skrattande. Hans familj var säker!

Männen stannade inte kvar i byn, utan gick tillbaka till de andra männen som väntade på deras återkomst.

”Hittade ni smidaren?”

”Jodå, vi hittade honom.”

”Så vad hände?”

”Jo, hans pojke berättade att det finns fler med ovanligt stora begåvningar i den här byn. Gåvor som vi alla skulle behöva ha.”

”Men hur ska vi kunna övertala flera stycken? Det kommer aldrig gå..”

”Vi är 50 män, den här byn är liten och de flesta har familj. Vi hittar allt sätt att övertala dem som vi har intresse för.”

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela