Jennifer Andersson

Blev lite ändringar i veckan

Publicerad 2014-02-01 13:29:50 i Chezter,

Så hopptränade igår istället för på söndag. Chezter var jättefin under uppvärmningen då vi körde små serpentiner på ena långsidan och skänkelvikning in och sedan ut till väggen igen på andra långsidan. Men han blev lite väl het när vi skulle köra galopp på fyrkanten och köra fram 10 steg, tillbaka 5. Och sedan tvärtom. I början gick det rätt så bra, men sedan ville han väldigt gärna fram, men tillbaka blev han stressad och stark och tyckte att det var en väldigt dålig ide att ta det lugnare mitt i alltihopa!
 
Sen till själva hoppningen då. Vi började med att komma in i trav på ett kryss (trav hoppa....) Sedan ett galoppsprång räcke, sedan två galoppsprång oxer. Det gick bra, trodde att det skulle bli trångt när det blev högre. Men faktiskt så blev det inte det! Funkar jättebra att hålla ihop honom nu mellan linjer och "kominationer" nu, ett bestämt hooo, och han reagerar direkt. Nu är det bara mellan hindren han kan bli lite hängande och sprinig. Men tror det har att göra mycket med att vi inte hoppat på ett tag också!
 
Han blev lite springig och stark när vi väl hoppat klart serien men annars gick den övningen bra. Oxern låg på 120 något på slutet och tyckte det kändes bra. Skönt att känna att lite fortfarande sitter i ryggraden trotts att det var någon månad sedan vi verkligen "hoppade" eller vad man ska säga.
 
Sedan tog vi andra långsidan som var tre stuts, 6 galoppsteg oxer. Det gick också rätt bra, kom bra in varje gång på stutsen och sedan blev det rätt bra ner till oxern också. (oftast i alla fall) Och sedan satte vi ihop en bana med stutslångsidan och två räcken. Man kom först lågsidan, snett igenom räcke, snett igenom från andra hållet och sedan ner på oxern på 6 steg tror jag det var.
 
Där blev chezter som sagt hängig, stark och lång mellan hindrena. Och då måste jag använda både hand och lika mycket skänkel för att orka få honom att lämna handen och sköta sig själv mer. Men då började han med att sparka bakut så som han gjorde en sväng förra vintern (?) Provade då när jag var  hos eva att ta av sporrarna (rider ju med 10mm runda ponnysporrar ganska ofta) men då blev det inte alls bra..
 
Men vi provade det igår i alla fall, och faktiskt så funkade det den här gången! Så sista rundan blev klockren! Det är väl lite som med bettet, ibland behöver man ha mer hävstång på bettet och ibland räcker det med att bara ha lite. Och ibland kan det funka utan sporrar och ibland inte. Tror det är mest i början under träningen som jag behöver ha tygeln på det lägsta hålet i bettet och sporrarna, om jag ska ta av sporrarna eller höja tygeln är det nog när Chezter har blivit lite tröttare ochh inte har lika mycket energi kvar. 
 
 
Och äntligen lyckades jag få hindrena att stå nästan exakt där dem stod under träningen också! Annars brukar det alltid bli att banan inte blir som den var för av någon anledning så blir hindrena felplacerade även fast jag tycker jag placerar ut dem rätt! Men nu blev det bra ^^
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela