Jennifer Andersson

Chezter på grönbete

Publicerad 2014-05-30 19:00:00 i Allmänt,

Den här veckan har chezter nörjat gå i den frodliga sommarhagen (alltså den med MASSA gräs..)
 
I måndags gick han 2,5 timme. Tis 3,5 och onsdag 4. Sen igår gick han ca 8 och idag typ 5. Så med början imorgon får han gå hela dagar. Han får bara kvällshö nu och mycket mindre kraftfoder (=jag kommer spara sååå mycket pengar!..)
 
Om det intresserar er kommer hans vecka här också:
 
mån- dressyr+"småskutt"
tis- uteritt
ons- dressyr
tors- kondition
fre- Promenad i ca 1timme
lör- hoppning
Sön- trim med bom
 
 

maleficent andra gången!

Publicerad 2014-05-30 18:52:55 i Allmänt,

I onsdags var jag och marielle på den första visningen av maleficent, och det är verkligen en film för mig! Kan knappt bli mer jennifer över det ;) så ikväll tänker jag dra med tremening på den också, den var så bra att jag är mer än villig att se den två gånger på bio! Kosta vad det kosta vill.. Det enda som är negativt är att "vanliga" Törnrosa är lite förstörd nu, inte för att jag sett den på evigheter men den slår inte den här nya versionen precis.
 
 
 
 

Såhär har hästens vecka varit:

Publicerad 2014-05-22 23:46:45 i Allmänt,

Mån- Kondition på galoppbanan (gick bra, han blev rätt svettig kan man säga, men gud va pigg han va!)
 
Tis- jogg (Lulla runt i sådär 20min, kändes fin)
 
Ons- lite markarbete (gick åt h*lvete, hade babypehlamet som helt plötsligt inte funka ALLS längre.. Så satt massa i skritt och trav bara tillslut..)
Tors- skrittjobb
 
Tors- Skrittjobba i 45min (+20min fram och tillbak till hrf), med typ 10 olika övningar BARA i skitt. Hade det vanliga tredelade och han va superfin! Körde lite öppna/sluta, skänkelvikningar, fram/bakdelsvändning, korta/länga steget, 8-volt, små serpentiner, ställa ut/in på volten, vända runt för ytterskänkeln, rida med helt lång tygel och låta han sträcka ut halsen ända ner till backen i princip.. Tömde hela ideförådet kan man säga!;)
 
Fre(imorgon)- Blir det lite kort markarbete/hopp pass. Ha det simpelt och bara cheka av inför lördagen. Finna en bra känsla och ta något språng och få ett bra "bagage" med sig
 
Lör- Tävling i Arvika. Lagklass (95) och sedan hoppar jag 105
 
Sön-
 
 
 

Nya jobbet.. telefonförsäljare! dumdumdum...

Publicerad 2014-05-22 23:33:06 i Allmänt,

Ja i söndags började jag det glamorösa jobbet som telefonförsäljare. Numera säljer jag hemtelefon+el, sitter och ringer upp personer i mellan 4-5 timmar och bara försöker mölja över dem så de tackar ja. Vilket inte händer ofta. Tänkte va rolig och skriva ett "typiskt" samtal.
 
J- Hej det är Jennifer från **** jag söker Barbro?

(Och är det barbros man som svarar kan de säga att hon inte är hemma, istället för att säga att de inte vill prata med mig)
 
J- Nähe är det mannen i huset jag pratar med?
 
(den lätta gick jag inte på. Och jo det brukar det vara)
 
J- Jamen då kan jag ju lika gärna prata med dig dig då. Jo det är så jag ringer angående er hemtelefon, för den har ni kvar eller hur?
 
(jo det stämmer)
 
J- Ett bra val, det stämmer att ni har telia idag?
 
(ja det är det för det ser jag på datorn redan hehe)
 
J- Ja okej men då vill jag hjälpa dig att få ner den där fastaavgiften från 165kr till bara 98 i månaden. Det låter bra, eller hur?
 

(man ska fiska efter att kunden säger ja minst tre gånger, under dessa 5 dagar har det lyckats på 2 äldre tanter.)
 
Här börjar de flesta säga att "nä vi ska inte ha något", "vi är nöjda som det är", "jag tänker inte byta" osvosv..
 
Så nu är det man bara MÖLJER argument.. I 99/100 fall i onödan.
 
Några fraser: "Jamen det blir billigare för dej, det är ända skillnaden som kommer bli", "du behöver inte lyfta ett finger", "det du har idag är onödigt dyrt", "varför tvekar du?", "Du kan ju bara prova på", "vi har ingen uppbindningstid", "vi har ångerrätt", "vad är det som telia har som du anser bättre?", "vi gör bara en kort regristrering och du kan luta dig tillbaka och spara pengarna."
 
Den här delen kallas typ avslut, det är nu man ska "hova in kunden". I princip ska vi köra in på regristreringen så snabbt som möjligt. Det funkar väldigt sällan men så är det 2% av alla vi ringer som vi har som mål att sälja på.
 
 
I alla fall så har jag redan haft några "lustigkurrar" i luren. Ett exempel va:
 
Kunden- det finns ingen lars här
(herregud vi båda fattar att du är lars, fler har kört med den)
Jag- Nähe vem pratar jag med nu då?
(det roliga är att många kommer av sig där, de tror jag ska säga tack för mig)
Kunden- ja vad gäller de?
Jag- Jo det angår Lars hemtelefon
Kunden- Jag ska inte ha något
PÅKOMMEN haha!
'
En annan gammal gubbe presenterade sig som Adolf Hitler, väldigt osmakligt tycker jag.
Jag- Jaha lever han?
Kunden- Ja han återupptod
Jag- Jaha men har adolf någon hemtelefon då?
 
sen minns jag inte vad han sa, men något med nej. de kunde väl i alla fall hitta på lite roligare grejer om de ska vara klipska kan jag tycka.
 
 
 
Kan i alla fall säga att tiden går väldigt fort på jobbet vilket är ett plus, och är en rätt bra timlön så ska inte klaga. Sen ska man "känna av" kunden och är det en sådan som jag skulle va (en sådan som alltid kommer säga nej) då ska vi säga tack för oss och gå vidare. Så det är inget krav på antal nej osv som andra kan ha. Men är skönt att tjäna lite pengar igen!
 
 

buhu (helt jävla vansinnig)

Publicerad 2014-05-12 13:34:58 i Allmänt,

hej bloggen!
nu kommer det bli ett "tycka synd om mig" inlägg så ni vet det i förväg, för den här helgen har ju inte varit en av de roligaste kan jag säga!
 
För er som inte vet det har jag jobbat på hopptävlingarna på EQ hela helgen. Startade på torsdag kväll med att bygga hinder. Vi skulle börja 18, men banbyggaren var inte närvarande förens typ 18.30 så vi stod och vänta en halvtimme typ innan vi kom igång! Byggde två banor och sen ställde vi ut blommor till alla hinder. Vi var klara vid 23.00! Så tog typ 5timmar..
 
Red chezter i torsdags också. Red på en 8-volt över en bom och han lyckades faktiskt byta över bommen utan att vi hade "räser" tempo. Men han fick verkligen koncentrera sig ;)
 
På fredagen började tävlingarna 7.00 så jag och mamma var där 06.30. (Snälla mamma hjälpte till tors-fre så jag kunde få ihop mina 5 dagar) Och där var vi fram till 22 då tävlingarna var slut! 15,5 timme!!! Och självklart regnade det till och från...
 
Plus att vi var i stallet innan och släppte ut hästarna och fixade ordning till chezter. nu var jag så smart att jag gjort höpåsar till hela helgen på torsdagen, så det var klart i alla fall.
 
Samma sak blev det på lördagen, men då jobbade bara jag. Och det regna då med, men naturligtvis tittade solen fram en sådär lagom stund för att jag skulle bli som en svullen tomat i ansiktet. Kan säga att vind och sol är inte den bästa kuren för ansiktet! När jag gick upp igår var hela fejset typ svullet och det kändes som sandpapper över kinderna, näsan och kinderna var knallröda.
 
Så kom igår då. Gav mig lite sovmorgon och var inte i stallet innan. Jobbade från 06.30-19. Det regna i princip hela jävla dagen, och min påse med regnkläder och favoritstallmössa försvann mystiskt på lördagen så hade inga regnkläder. Men som tur var fick jag låna, men blev ändå blöt in på bara skinnet.... Sen blev det en snabbis till stallet och göra det allra nödvändigaste hos chezter. Skulle egentligen ha ridit men jag var så jävla sliten så det gick inte. Så han har vilat i tre dagar men idag ska vi rida lite i alla fall!
 
 
Men nu äntligen är mina 5 dagar gjorda!!
 
Men vill ni veta något mer "roligt"? Att eftersom det regna så igår så blev det fuktigt i fickan som min telefon låg i. Så när jag kom hem igår hade den fått knäppen! Lampan lyser på den och skärmen är helt svart. Men det går att ringa och smsa till den och jag kan svara när det ringer (får gissa var svara knappen sitter) men hör inte ett ljud när jag väl svarat men den som ringde hör  mig! Torkade den med hårblåsen igår och la den i en strumpa med ris men ingen förbättring idag. Torkad den med hårblås igen och la den åter i strumpan när jag gick upp idag. Men får nog inse att det är kört!
 
Så har alltså jobbat ca 50 timmar på 3 dagar, blivit av med mobilen och kommer antagligen få köpa en ny, blivit av med rengställ plus mössa. Men vadå jag har ju i alla fall anläggningkort värt 5000kr.. Ååå vänta en ny mobil lär kosta typ detsamma! Och utöver det har jag jobbat som en idiot och förllorat min mössa och regnställ.
 
 
Så min helg har varit bajs kan man säga. Och det blir ännu värre eftersom jag ska på arbetsintervju idag, och de skickade sin adress på sms. DET HÄR ÄR JU FÖR HÄRLIGT. Och så är det någon/några som ringer på min mobil stup i kvarten och lämnar även sms.... HAHA det har aldrig varit sådan rullians på telefonen förr naturligtvis! Skulle inte förvåna mig om det är fler arbetsgivare som ringer också... Det skulle stämma in så bra i den här röran!
 
Nej nu ska jag cykla iväg till stallet, utan musik som är så jävulskt tråkigt.
 
 

Chezters vecka

Publicerad 2014-05-06 23:51:54 i Allmänt,

Mån uteritt
Tis trim
Ons småhinder
Tors hoppning (bygga till tävlingen på kvällen)
Fre skritt (jobbar på EQs tävling)
Lör bom (jobbar på EQs tävling)
Sön trim (jobbar på EQs tävling)



Sent inlägg bättre än inget

Publicerad 2014-05-06 23:45:54 i Allmänt,

Ja hejsan igen! Här kommer lite svammeltext för jag har inte så stor inspiration eller ork så det får bli som det blir det här ;)

Igår kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde.. Red ut på chezter i alla fall, en långtur med mycket skritt och trav runt ridstigen och sedan lite trav på asfalt. Det ska ju vara bra att rida på asfalt i små doser så trava typ 300m. Juste sen va jag och Maria till kilene och träna. Japp äntligen kommer jag igång med det igen!! Vi starta med att jogga en kilometer i lugnt tempo. Sen la vi upp det olika eftersom Maria blivit någon slags stålkvinna och värsta konditionen tydligen medans jag är som en snorkråka.. Tyckte till och med det var aningens jobbig att springa 1km! (-.-') 

Så hon börja springa intervaller och jag körde styrketräning med situps och rygglyft. Sedan sprang jag 2,5. Fick tyvärr stanna en gång för blev smått illamående, men gick typ 50m så gick det över och så iväg igen!;) sen körde jag lite mer styrka innan jag noga stretcha hela kroppen. 

Hade tänkt vara superduktig och springa imorse 2,5. Men så regna det ute och så kom jag ihåg att någon ledare på Friskis sagt att det tog kroppen 72 timmar att återhämta sig fullt så då tänkte jag att springer jag nu så kanske jag blir sjuk.. Så skippa det idag men ska komma iväg imorgon istället om det inte spöregnar som de gjort hela dagen idag!

Idag har jag handlat ny hårfärg på Ica, jag börjar bli blondbrun nu och där går gränsen. Brunblond kan jag överleva men inte det här! Så imorgon ska det tonas igen!!
Sen har jag kollat på massa serier eftersom vädret är som det är, och i eftermiddags hängde Maria med till stallet och fick prova att rida chezter. Såg väldigt bra ut med tanke på att det var första hästen hon satt på på 7månader! Jag red först och trimma lite och han kändes fin, och kul sen att se han från marken sen vilket inte händer så ofta.
(Emma ska inte du komma hem så du också kan prova min springare?)

När jag kom hem hade mamma haft värsta rycket och bakat massa olika sorters kakor. Så hon hade gjort bollar av deg till mig!<3 gottigott!! 
(Ser ni ironin att hon ska göra värsta kakbaket dagen efter jag börjat träna igen?!)


Nej nu ska jag läsa lite innan jag ska sova, så godnatt!

Den är lite bättre än den ser ut att vara, av 5 så ligger den på en svag tre. Läst ettan redan och visst är de läsvärda men inte super enligt mig..

Hemma

Publicerad 2014-05-04 22:19:45 i Allmänt,

Idag bar det av hem igen, red ett dressyrpass på chezter när vi kommit hem. Gick rätt så bra, red på en stor volt och la mindre volter både inåt och utåt i traven för att få koll på sidorna. La in avbrott till skritt och övergick sedan till att rida på ett mindre fyrkantspår där jag flytta bogarna i hörnen istället för att rida ett "runt" hörn. Gjorde sedan lite samma i galoppen och det kändes rätt så bra det med.

Nu är det sista filmen av jurassic park, 3an visar alla tre filmerna tre dagar i rad.  Imorgon ska jag äntligen börja träna igen, jag och Maria ska till kilene och springa. Får se hur upplägget blir! 

Ska även försöka komma igång med skrivandet mer ordentligt imorgon, få lite struktur på dagarna..


Hos mormor och morfar

Publicerad 2014-05-03 20:10:51 i Allmänt,

Är just nu hos mormor och morfar, åkte i torsdags och imorgon åker vi hemåt. Blivit massa mat, fika och latande så nu är man verkligen uppvilad tills man kommer hem. Jag och mamma var nere vid sjön och tog lite kort igår, får se om vi kommer ner och tar några till ikväll. För övrigt så var jag och Maria på stan i onsdags och då köpte jag 3 par sommriga byxor för 600kr, tur man hittar saker på rea när man är så fattig som man är! Hade bara mörka byxor så var tvungen att köpa ljusa.. Sen blev det även 2 t-shirtar som fick hänga med. 
 
(både t-shirt och byxor är nya, 150kr för byxorna och 200 för tröjan. Billigt är såå bra hehe)
 
 
 
Chezters vecka har fått vara ganska lugn eftersom vi hoppade 3 gånger förra veckan. Så i måndags blev det promenad, tisdags körde jag kondition och då var han yber pigg och fick inte så värst rolig känsla utom de sista 5 minuterna.. I onsdags blev det dressyr och då var han grymt fin! Innan vi åkte i torsdags red jag ett pass på fibern över en simpel galoppbom. Red lite på en 8-volt över den och även i två små fyrkanter så jag fick med yttersidan, växlade alltså mellan rakt och böjt spår och gick riktigt bra. Han blev lite hängig emellanåt men fick en fin känsla stundvis. 
 
Fredag och lördag vilar han eftersom jag inte är hemma. Får se vad det blir imorgon, antingen dressyr eller skogen. Inte bestämt mig än..
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela