Jennifer Andersson

Mina ben är helt slut..

Publicerad 2014-07-05 18:15:15 i Allmänt,

Men det är inte pågrund av mitt och chezters pass, red i ridhuet då det var så varmt och en massa insekter var som en svärm runt oss. Var kom dem ifrån?! var ganska mycket insekter i hagen också så släppte ut han med flugtäcke plus massa flugspray efteråt.
 
I alla fall så var han super fräsch idag! Märktes inte att han varit dålig, fast det märktes att jag inte ridit på en vecka. Var lite vildhäst över han idag. Pigg och glad kexchoklad!
Men som sagt han är back on track, så blir att ta det lite lugnt imorgon också och sedan är det att rulla på som vanligt nästa vecka. Ni anar inte hur skönt det är!
 
Har fått räkningen för veterinärbesöket i lördags också.. 5300kr.............. Tur han är försäkrad! (För har ju inte fått räkningen från ATG heller..)
 
ndhuhveriuhjgrehbgvrtbnerbtjvwpotkbvpot4rjbgvjribjvrbr...
 
Istället för att ligga 950kr plus som jag trodde först ligger jag nu minus, ordentligt minus. Precis när min ekonomi höll på att vända till plus igen! Ska försöka få veterinär räkningarna på avbetalning, annars blir det intressant!
 
Nu kom jag på att jag kanske ska förklara rubriken också. Jag har varit ute och sprungit på kilene, bara 2,5km men jävlar vad jobbigt det var ändå.. Sprang ju bara en gång förra veckan så är lite för oangagerad i min träning känner jag.
 
Men nu är i alla fall mina ben helt slut och jag är nöjd att jag kom iväg överhuvudtaget. Hann sola lite också så kanske blivit en halv nyans brunare??
 
 
 

ibland blir det mycket!

Publicerad 2014-07-05 00:06:43 i Allmänt,

blev afterwork igår, det var lyckat! Kom hem vid 05.00. Fick sova typ två timmar, sedan upp till hästen och fixa allt. Sedan bar det iväg till kusten över dagen, gått och tittat i lite butiker och åt på resturang. Tog bakad potatis med räkröra (måste ju vara skaldjur när man är på kusten!)
 
vi gick även upp till kungsklyftan, (det bästa att göra när man är bakfull och sovit typ inget) var 3km!
Och det var där de spelade in ronja rövardotter! Så om ni minns den djupa klyftan som är med i filmen vet ni vad jag pratar om.
 
Men nu är jag hemma igen och ska snart sova, imorgon ska det tränas och jag ska rida chezter igen!!
 
 

Idag är det torsdag

Publicerad 2014-07-03 17:19:02 i Allmänt,

Och jag startade dagen vid 8. Då jag skulle ringa och ta bort tiden på hästkliniken eftersom Chezter är bra igen. Ringde 10 gånger mellan 8-8.45 och tillslut kom jag fram.
Sen låg jag kvar i sängen till halv 1!

Men sen kom jag upp, mamma bakade bullar så åt macka till frukost och sen två degbullar till efterrätt, mums!

Hunnit med hästen idag också, mamma gick ut och gick med han medan jag fixade stallet. Han hade varit tittig ute i blåsten så han är allt pågång igen!


Nu sitter jag på jobbet, ikväll ska det bli afterwork. Vi ska hem till en arbetskollega och sedan till Putte i parken. Förra afterworken blev inställde så får se om det blir något idag!




Hårkampen är igång igen!

Publicerad 2014-07-03 10:03:20 i Allmänt,

Under högstadiet kämpa jag som f*n för att få långt hår. Till ingen nytta..

Men nu är jag inne på det igen, men jag vill behålla den korta sidan men låta den andra växa sig så lång den kan! Så nu äter jag tabletter för håret från Apoteket, med biotin osv.

Sen kör jag balsamsmetoden (okej jag använder schampo kanske en gång varje eller varannan vecka, men jag brukar ju ha en ridhjälm på mig 6 dagar i veckan då blir det dretigt..) men har inget schampo på "topparna" på min långa sida i alla fall ;)

Annars kör jag bara schampo och hårinpackning. Sen har jag även köpt en olja för håret och en olja för hårbotten. 

Så nu är kriget igång igen!



Planen för Chezter

Publicerad 2014-07-02 19:45:49 i Allmänt,

Chezter var ju dålig lör-mån. Men efter han fått en massa dropp så piggna han till och åt/drack ordentligt i måndags kväll. 

Så han går nu i vinterhage med knappt något gräs alls, och får hö att äta istället ute. Han får gå där tills på måndag är tanken, sen får han gå ut på ett annat bete där det inte är riktigt lika kraftigt. 

Han går in tidigare tis-tors. Då är han ute från halv 8 till 4. Tänkte han skulle gå ute lite längre under helgen, till typ 6-halv 7.


Om han fortsätter att pigga på sig tänkte jag jogga lite försiktigt på lördag och söndag. Så får vi se lite efter det hur jag lägger upp nästa vecka. Men om han är som han "ska" blir det nog såhär:

Måndag- promenad
Tisdag- lättare trimpass
Onsdag- uteritt
Torsdag- lättare trim med bom
Fredag- skrittarbete
Lördag- trim med bom
Söndag- hoppträning (?)

Sen veckan därefter är det tävling på söndagen. Planen är att hoppa 100 och 110, det är ju på hrf så nära och bra!




chezters mystiska anfall?..

Publicerad 2014-07-01 22:35:06 i Allmänt,

Min lördag blev ju inte som tänkt.. Var ju i stallet mitt på dagen, fick cykla dit i spöregn. Kommer till stallet och hästen ligger ner i hagen?! Han kan ligga ner och sova ibland om man kommer tidigt på morgonen, men aldrig annars. Och verkligen inte en dag då det spöregnar något kopiöst!
 
Men tänkte att jag inte skulle måla fan på väggen direkt så gick in och mockade en sväng. När jag tömde skottkärran stod han upp igen.

Så tog in han och han var som sagt jättetrött. Strök ridningen och vi skritta en runda istället. När vi var hemma igen vid tre så fick han stå inne.
Sen ringde de från stallet vid sex och sa att chezter låg helt utslagen i boxen, och lugit ner i dryga en timme! Så det var att slänga sig i bilen och köra rally till stallet, tror det tog typ 5min för mig allt som allt...
 
Så vi lyckades få upp han men han var dålig. Inte "han är döende" dålig men väldigt trött, ingen matlust och allmänt eländig med lite feber.
Fick ringa distriktsveterinären och fråga om råd för kolik verkade det inte som. Veterinären sa att jag skule ta en 20min promenad med han och hålla koll på han fram till nio och sedan ringa om han inte blivit bättre.
(Han blev inte bättre)

Så fick kalla ut distriksveterinären vid tio en lördagskväll (fram till 12, där var den lönen plus lite till..)
Hon gav han i alla fall dropp, febernedsättande, kramplösande och smärtstillande och han piggna på sig liiite. Fick åka ut och kolla till han en gång sedan mitt i natten och då stod han fortfaradne upp och verkade "ok".
 
Så var i stallet 4 gånger på lördagen.
Chezter får dropp..
 
 
 
På söndagen tog jag ut hästarna, han var bättre och hade ingen feber och ätit lite av höt under natten. Men under dagen i hagen la han sig helt utslagen igen så när jag kom för att kolla till han så låg han platt i hagen.. Såg det från vägen så då blev det plattan i backen och hann knappt stanna bilen innan jag sprang ut. Men han var inte svår att få upp så då tog jag in han så åt han sin betfor. Sen en liten promenad innan han fick vara inne. Skulle egentligen jobbat men det gick ju inte..
Så åkte lite fram och tillbaka till stallet och kollade till hästen och tog någon 5min pormenad. Var väl i stallet 5 gånger eller något.
 
 
 
Sen igår så tänkte jag att han borde vara bättre. Var där på morgonen igen och han åt sin kraft osv, verkade allmänt pigg ändå. Men sen ringde de från stallet återigen mitt på dagen och sa att chezter ÅTERIGEN låg utslagen i hagen. i panik lyckades jag ta mig till stallet där jag ringde ATG och krävde en tid direkt. Kan ju inte vänta tills hästen är akut på riktigt?!
 
Men han var uppe när jag kom, tog in han och så bar det iväg till ATG. Där tog dom blodprov och kollade igenom hela hästen. Mun, ben, tarm, puls, osv..
Sen fick han 10 liter dropp och blev jättematglad och väldigt mycket piggare! (vilket de inte brukar bli vid dropp)
 
Men han åt allt han fick även när vi kom hem. Åt upp all kraft och hö, drack osv. Så imorse när jag var i stallet var hans hönät slut och han hade druckitt lite ur båda hinkarna. Idag har han fått gå i sin "lilla" vinterhage och fått hö att äta ute. Ingen har sett han ligga ner och han verkar bättre. Har gått två 15min promenader med han idag och man märker att han inte är på språng som vanligt men bättre i alla fall. Så nu får vi hoppas att han blir helt återställd nu när han kan äta igen!
 
Blodproven visade heller inga större grjer. Normala organ värden men en aning nedsänkt värde på vita blodkroppar, så de gissade på att han fått en lindrig tarminfektion av något olämpligt han ätit.
 
 
Lilla plutten <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela