Jennifer Andersson

Fitbit

Publicerad 2015-03-28 11:56:06 i Allmänt,


Själva armbandet ser ut såhär. Sen är det totalt 5 "ljusknappar" på det. En knapp representerar 2000 steg. Så målet där är alltså 10 000 steg på en dag. Så när man trycker på armbandet två gånger lyser olika många knappar upp beroende på hur långt du gått.

Sen kan man sätta på sömnläge när man går och lägger sig. Då märker den om man är rastlös i sömnen eller om man vaknat. (Detta var en skitnatt, brukar vara Max 30min rastlös och inte vakna heller..)



Här blev jag lite slarvig igår. Du ska helt enkelt skriva in vad du åter under dagen, så kan du se hur mycket som kommer in/ut och vad som blir över av de förbrända. Det i färg är vad jag ätit. 


Sen finns de hur långt jag gått. Och även hur många steg jag gått. I torsdags var jag på gymmet, därför blev det färre steg ;)







Sen kan man även utmana vänner som också har armbandet. Så jag och Emma kör weekendworrior nu. Den som tar mest steg under helgen!


Sitter på bussen

Publicerad 2015-03-27 08:38:27 i Allmänt,

Mot jobbet så tänkte hinna skriva några rader. Kan ju först berätta att jag har börjat tråna på optimal träning istället för Friskis. Och imorse märkte jag att mina lår har blivit smalare! Blev gör häpen men oj där var det visst också skillnad. 
De har i alla fall just nu ett gym på hammarö (ska öppna ett till som är större) sen har de ett jättetjusigt i stan. Ska ta lite bilder när jag är där nästa vecka. Ser väldigt elegant ut, lite mer som ett spa än gym nästan. I stan är det större, plus att de har en ångbastu. Och så samarbetar de med en frisörsalong så det finns salong schampo osv att använda, och padds osv.

Så nästa vecka ska jag träffa min PT, och sen göra ET fatscan. (Hjälp!) eller då farligt är det inte. Man sätter geléelektroder på kroppen så mäter den fett, muskler, vatten och slaggprodukter. Man får helt enkelt veta hur man ser ut på insidan. 

Sen har jag även köpt ett fitbit armband så jag kan hålla koll på hur mycket jag går, förbränner, sover osv. Kan visa bilder hur det ser ut sen.

Idag blir det jobb (suck..) och sen ikväll blir det Disneymaraton med tremening!



Tagit tjuren vid hornen

Publicerad 2015-03-21 22:49:29 i Allmänt,

Idag har jag äntligen tagit tjuren vid hornen. Sa till mig själv när jag började på PEC (som är för ett halvår sedan typ) att samtidigt som jag jobbade skulle jag söka annat jobb. För hade inte tänkt att vara säljare någon längre stund.
Men träffade så många härliga kollegor av alla dess slag så man blev kvar helt enkelt. Och sen när jag började tjäna ihop provision utöver vanliga lönen så blev det ännu roligare. Och vart kan man få sig en heltidstjänst nuförtiden?? Och jobbet var faktiskt kul också, för man vande sig eller vad man ska säga.

Som ni förstår kanske med alla dessa bortförklaringar har jag inte sökt ett enda jobb under detta halvåret. Inget överhuvudtaget... Men idag hände det!

Har sökt till Telias kundtjänst (heltid över sommaren, sen är det ovisst hur mycket det blir, om det blir mer) men det behöver jag inte fundera på än. Inte säkert att jag får det..
Sen har jag sökt till en resturang som ska öppna vid nya Friskis och Svettis. Ödet?? Vore hur bra som helst att ha jobb och gym i samma byggnad!

Anledningen till att jag vill ha nytt jobb är delvis för att jag har tröttnat att sitta som en cd skiva och bara köra om och om igen i princip samma sak. En sak skulle vara om de fick in kundtjänstuoodrag som de pratat om. Men inget sådant har hänt än och det är framtidsplaner så kanske inte händer det här året ens... Sen har mina "favorit" kollegor antingen slutat eller fått sparken... Visst är dem som är kvar härliga också men ändå inte samma sak längre. 
Och sen vill jag inte jobba 12-21 nu i sommar! Alltså ärligt det är riktiga skittider, under vinter/höst har det varit okej. Men nu när våren tittat fram och man inser att man kommer sitta instängd under 4/7 sommarkvällar och ringa arga människor som njuter av semestern... 
Hade de kunnat erbjuda typ 70-80% hade jag kunnat tänkt mig att stanna. Men det är bara heltid. (Tvärtemot som det verkar vara annars, att man får slåss för att få i alla fall 50%) 

Sen blev jag irriterad när jag hade besiktar Chezter och var skitledsen så jag kände att näe, jag kan inte jobba. Först hade jag tänkt ringa och säga att tyvärr, jag är sjuk. Men så tänkte jag sanningen vara längst så jag sa som det var. Fick til svar att njaaa, det är nog igen anledning till att ge ledigt.. 
När en annan säljare någon månad tidigare inte hade kommit till jobbet för att hon hade varit på Snop dog kvällen innan och var bakfull. Det till och med sa coachen till oss och det skratta dem åt... Visserligen är det en säljare som säljer som f*n. Sen är hon crazy i samtalen och kort sakt hård och skulle nästan säga på gränsen till otrevlig. 
Men när hon kunde få ledigt och inte jag kände jag att....nehejdå. 



Fler bilder på Pavlova (lova)

Publicerad 2015-03-19 21:45:58 i Allmänt,

Mamma har sagt att om katten är hemma och tassar runt när hon kommer hem någon dag slänger hon inte ut den. Så hon har i princip sagt ja. Och det är inte förens i maj som katten kommer så det är lugnt, gott om tid att tjata. Eller gott om tid att skaffa lägenhet ;)






Sälen 4ever

Publicerad 2015-03-17 12:45:42 i Allmänt,

Är i Sälen för tillfället. Åkte hit i söndags och stannar tills på onsdag. Helt underbart här kan jag säga!
Åkte upp tidigt på söndagen, så vi åkte skidor några timmar på söndag redan. Sen på kvällen blev det att spela rappakalja, ni som inte spelat det måste verkligen göra det. Ibland spårar det så man knappt får luft för man skrattar så.

Igår blev det skidåkning under dagen. På kvällen åkte vi till experium. Så det blev att åka en massa ring i tåg, 5pers.. Det var kaos när vi skulle prova att sitta två i en ring och man åkte upp på kanterna så ringen höll på att välta osv. Stoppet var svårast, rakt ner i en liten grund sak. Rena krascherna! Man kunde sitta längst fram och så sög vattnet en bakåt så man helt plötsligt var längst bak. Ojojoj
Körde lite vatten volleyboll, var i utebadet. (Har ni sett livets källa med Jack sparrow? Tänk er när de ska fånga en sjöjungfru, av någon anledning tänker jag på den scenen när vi kom ut och ångan steg från vattnet. Speciellt när det mörkna på)
Sen var det skitsynd att ingen hade en vattentät kamera med sig. För vi gjorde ett mänskligt torn. Jag satt på tremeningsaxlar, sen lyfte hennes pojkvän upp oss båda ur vattnet. Hur häftigt som helst! (Roligt att se de andra basarnas reaktioner hehe) sen lyfte jag upp tremening och en annan tjej på mina axlar (säger att jag blivit stark) och så försökte han lyfta oss alla tre. Tyvärr funka inte det.. Men hoppas att vi nästan lyckades..
Sen prata vi på att göra en mänsklig pyramid, och helt plötsligt var vi ensamma i utebadet haha! (Vi lyckades inte med en pyramid..)

På kvällen blev det tacos och världens godaste kladdkaka till efterätt. Mer spelande efter det, tycka lika eller som hund och katt tror jag det hette. Också roligt spel.

Idag har vi kört skidor. Börjar kännas lite i benen nu faktiskt. Backarna är fina, idag har de varit lite väl uppkört på hindfjället tycker jag. Men sen ska vi till Tandådalen så får vi hoppas att det är bättre där. Har varit bra skidåkning så här långt i alla fall. Dragit mig X-antal gånger, men har också lyckats hoppa i hoppen i lilla parken alla tre i rad. Graindat (stavas det så?) lite och det har också gått bra. Kört i skogen och det har varit blandade resultat. Men det blir lurigt med skare, träd och en jäkla lutning. Och råkar man bli lite för framåtlutad på ett tunt ställe så kan skidan fara in under snön och så blir det en vurpa. 

Ikväll blir det utgång (om de andra "ungdomarna" orkar) men de skulle sova middag så skulle de nog orka ;) 

Och imorgon ska man redan åka hem :( menmen.. Skönt med vår också

Köpte förresten en Sälen tröja för 99kr!. De brukar kosta 500, men av någo anledning kosta de bara 99kr!

Glider fram på moln

Publicerad 2015-03-12 11:51:47 i Allmänt,

Starta dagen med att gå till bussen, sådär tidigt som man gjorde förr i tiden när man skulle till skolan. Låter kanske jobbigt men den kyliga morgonluften och solen som sken var faktiskt en perfekt start på dagen!
Gick sen med tremening från stan til gymmet. Körde det vanliga, märker faktiskt att jag blivit starkare och fått mer kondis. Gött mos

Sen tig vi faktiskt bussen tillbaka till stan och käka lunch på ett mysigt ställe. (Sandys tror jag det hette) åt världens godaste pasta med kyckling. Luncherbjudande också så 49kr kostade det. Och var minst 2 portioner jag fick. Bara att frossa i sig

Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet. Har fortfarande chans att få silver (950kr/v) men om det skiter sig har jag garanterat brons (320kr) inte lika mycket men alltid något! Brukar tänka att jag tjänar tillbaka skattepengarna ;)

Är lite småtrött men piggnar nog till  hoppas jag. Blir en kopp kaffe på jobbet innan vi startar


Hur söt!?????

Hur det går med tränandet

Publicerad 2015-03-08 12:48:39 i Allmänt,

Det går bra, annars hade ni nog inte fått höra något ;) varit på gymmet 4 dagar denna vecka till och med. Två gånger med tremening i gymavdelningen. Först kör vi springbandet 20min. Jag går raskt första 5 sen joggar jag lugnt 5, ökar sedan lite mer i 5, och sen högsta tempot i 5. Men är andra veckan jag kör springband så gjorde ett "normal" arbete. Jädrar va snurrig man blir när man går av! Och så är det ju en trappa ner till gymmet, skulle vara skönt att kunnas springa ute men jag blir som en pipanka varje gång. (Varje gång så fort det är minsta kyligt i luften..)

Men efter det körde vi lite allt möjligt i gymmet i typ 30min. Så ett pass på ungefär 50 min alltså.

Sen var jag på gympa medel igår. Bra att få lite rörlighet och lite blandat någon gång i veckan. Sen idag blev det skivstång.
Så i dagsläget väger jag 65,5kg. (Wow modigt att skriva det här kände jag, till "allas" beskådning) inte tänkt att bli tyngre men vill ha bort det överflödiga som kommer från alla godsaker jag unnar mig. Men inte tänkt gå på någon galen diet men i alla fall försöka dra ner påt om det funkar ;)

Tänkt skriva ett inlägg om för och nackdelar utan häst snart också. Kan säga att jag ha haft massa konstiga drömmar, inatt drömde jag att Chezter blivit ridskolehäst på hrf och han sprang runt som en idiot i hagen och var helt knäpp. Sen tror jag inte ens att hästen såg ut som Chezter i drömmen men det kändes i alla fall som min förre detta häst. Just den där känslan av att den inte var min längre var så jobbig... Men Chezter i verkliga livet har det bra i alla fall, det som räknas <3

Sen har jag även börja titta på lägenhet och även så tänkte jag skaffa katt. Ska visa bild på rasen, av reaktioner jag fått på snapchat så kommer de flesta av er nog att rynka på näsan och undra hur detta ens är möjligt ;)
Sen vill jag börja kolla på safari, har ju råd att åka nu!

Tror inte jag ser någon skillnad på armarna, menmen jag orkar mer i alla fall ;)


Le åt livet

Publicerad 2015-03-04 12:12:50 i Allmänt,

Idag känns som en bra dag. Började dagen med att vakna av mig själv. Vilket jag alltid för nu. Men alldeles för tidigt (första gången är typ antingen halv 5 eller vid 7, va är felet?) men då kan man bara somna om/dra sig fram till typ 9 då jag ska gå upp. Och det är jätteskönt. Så sen gick jag upp, såg lite modern family och åt scones. Fixa ordning mig och åkte och klippte mig. Blev nöjd men nu är jag blond på det rakade, det ser inte så bra ut. Men själva frisyren blev fin!
Sen har tavlan kommit på mig och Chezter, eller ja den är på Ica. Så får hoppas mamma hämtar den idag. För fick inte hämta den förens vid 16. 

Sen är det ju lillördag idag! Då får man ha med sig godis. Och snart är det helg och den kommer bli jättebra ser det ut som!


Men hej igen

Publicerad 2015-03-03 11:59:27 i Allmänt,

Sitter på jobbet och är jättetrött. Vet inte varför men vill bara sova just nu. Skulle vara bra med lite socker eller något just nu. Men som vanligt tog jag inte med pengar för jag ska inte köpa något.. Men när vi åker hem ikväll ska jag gå av vid affären och köpa mig både det ena och det andra. Det är ju ändå lillördag imorgon!
Imorgon ska jag klippa mig igen!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela