Jennifer Andersson

Ett snabbt hallå

Publicerad 2014-09-29 22:04:33 i Allmänt,

Kan sumers helgen som att på fredagen blev det ju jobb sen fixa hästen. På kvällen skriva lite sen rätt tidigt i säng. Lördagen var proppad. Tränade, red, fixa stallet, skrev, sen gick jag och Maria och skulle ta "en" öl på lepercan (skriver som det låter...) tog inte så många men inte druckit på såå länge eftersom jag var (hehe är..) fortfarande fattiglapp nummer ett. 

Så slutade med bakfylla, halvförkyld, dödstrött och sådan träningsvärk att jag knappt kom upp ur sängen på söndagen! 
Kan säga att jag idag fortfarande har träningsvärk och fattar inte hur jag alltid kan bli förkyld när jag börjar träna!? Men är bara pytte snorig och lite nysig idag så blev ingen större grej i alla fall..

Men red faktiskt lite dressyr igår, skulle hoppat men jag kunde helt enkelt inte.. Fan inte lätt att börja bli gammal.. Huhu nej 20 är ingen ålder!

Idag har Chezter fått vila, så gjorde hö så det finns fram tills på fredag. Lika bra så spar jag tid under veckan.

Även fått min andra skrivuppgift, ska försöka lägga upp den imorgon. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skiva...



Första texten

Publicerad 2014-09-28 19:33:24 i Allmänt,

Här kommer texten upp från skrivarkursen!
 
 

-          Hum… Va? Nä! Stick iväg!

Att börja dagen med att bli väckt av den håriga byrackan bådar aldrig gott. Den verkar som vanligt inte höra mitt protesterande, men den brukar faktiskt inte lyssna på människorna i huset heller. Så jag antar att jag inte ska ta det personligt.

Den stirrar ner på mig där jag ligger avsparkad på mattan i hallen, om min grabb till ägare bara hade ställt upp mig hyllan. Då hade jag också fått sovmorgon och inte vaknat av en blöt snörvlande nos! Man kan tycka att en helt ny gympadoja är värd mer en denna behandling.

 

-          Ånej! Du skulle bara vå… Försent.

Byrackan tog snabbt tag om mig och började gå iväg. Dess morgonandedräkt är svår att beskriva för er. Men jag kan ju göra ett försök. Först ta en rutten fisk och blanda med sur mjölk, till sist låter du det stå ute en varm sommardag. Där har ni nästan hur illa det luktade!

När jag kände oset av kaffe visste jag att vi nyss gått förbi köket. Vi kom in i vardagsrummet och med en liten duns landade jag på golvet. Jag drog ett djupt andetag och blängde på honom när jag kände att jag var våt av slem.

-          Du vet att det finns en till sko va? Den år ännu smarrigare att tugga på, jag lovar!

 

Okej, jag erkänner att det inte var det ridderligaste jag sagt, men som man säger nöden har ingen lag.

Men som tur var för mig hördes ett väldigt skrammel när byrackans mat hälldes upp i matskålen. Med ett glatt skall sprang han iväg så fort att han kanade på det hala trägolvet när han skulle bromsa. Dunk! Och han for med huvudet före in i väggen. Tjockskallig som byrackan är ruskade han bara lite på huvudet innan han sprang vidare mot köket.

Där fick jag dagens första skratt, det behövde jag!

 

Från min plats under vardagsrumsbordet kunde jag skymta trappen upp till övervåningen, och det dröjde inte länge förrän min grabb kom gående ner med släpande steg. Han hade på sig ett par slitna jeans och en tjockare tröja och jag nickade gillande för mig själv, de kläderna och jag passar verkligen ihop.

Då smög en orolig tanke fram, hur ska han kunna hitta mig? Tänk om han istället tar ett par andra skor!

Grabben gick in i köket för att äta frukost, och jag hörde av tumultet där inne att de var sena igen. Jag tänkte dystert att då skulle de inte ha någon tid att leta reda på mig, och jag som sett fram emot att få komma ut idag! Igår hade grabbens kompisar tittat med smått avundsjuka blickar på mig och sagt att de tyckte jag var ”skit snygg”.

 

Jag avbröts i mina tankegångar av att grabben och hans mamma skyndade ut i hallen, jag kunde inte se dem men det var inga problem att höra vad de sa. När de blir stressade är jag ganska säker på att även grannarna på andra sidan gatan hör dem.

 

-          Mamma vart är min andra sko?

-          Hur ska jag kunna veta det? Ställde du upp dem igår när du kom hem?

Även fast jag inte såg grabben kunde jag för min inre blick se hur han skruvade på sig. Han är en go grabb men ordning är inte hans starka sida.

-          Jaha, då får du sätta på dig ett annat par. Så får du leta upp skon sen, de är ju i princip nya!

-          Men mamma! Jag bara måste ha dem idag! Grabbens röst lät precis lika besviken som jag kände mig när han svarade.

-          Ettan, vart är du? Jag vill inte vara hemma!

Toppen, att ha en partner är inte alltid en dans på rosor. Hon skulle bara våga lägga skulden på mig! Antagligen sov hon när byrackan förde bort mig.

 

Jag rykte till när jag hörde ett jollrande. Hastigt vände jag blicken åt sidan, där kröp grabbens lillebror fram mot mig med tutten i munnen som vanligt.

-          Kom igen, ge mig lift!

Den lille besvarade otroligt nog min bön, tog tag i ett av mina snören och drog mig med mot ljudet av sin mammas röst.

-          Fortare! Kom igen, kryp för allt du är värd!

Och jag måste erkänna, lillen kanske kommer bli en riktigt bra löpare när han blir stor. Det dröjde inte lång stund innan vi var i hallen. Min grabb sken upp när han fick syn på oss.

-          Där är den!

Jag tjöt av skratt när vi sedan sprang i full kareta mot bilen, nu var det bara att gå vidare!

 

 

Morgondagen:

Publicerad 2014-09-26 23:43:33 i Allmänt,

- börjar med en sovmorgon till 9.40 (enda på hela veckan, och nästa osv) men antagligen vaknar jag innan eftersom jag börjar bli inställd på att vakna i ottan.. Men brukar ha ganska lätt att somna om

- träna på Friskis kl 11 (skivstång eller gympamedel) 

- till stallet, rida lite bommar

- under eftermiddagen måste jag skriva, får se sen hur kvällen blir!

Blivit en riktig kontorsnisse!

Nu är schemat överfullt!

Publicerad 2014-09-25 12:09:05 i Allmänt,

Kan börja med att säga att jag har fått jobb, som telefonförsäljare på heltid på Sveriges största telefonförsäljnings företag. Här i Karlstad är det runt 60 pers som jobbar, så kommer jobba mellan 12.15-21 mån-tors och 9-16.30 på fredagar. Vilket betyder att jag måste va i stallet halv 7 på morgonen under vardagarna! 
Sen har jag skrivarkursen också, den får jag fixa med på helgen. Den ska vara inne senast 22 varje måndag så det borde funka sålänge det inte är för långa texter...

Sen har pappa fixat så jag har 20 gånger på Friskis, men nu kommer jag knappt hinna gymma! Det får bli på lördagar i så fall...



Jamen nu är hästen klippt...

Publicerad 2014-09-22 20:44:55 i Allmänt,






Chezter var jätteduktig idag. Var inga problem att klippa alls! Okej lite äckligt var det allra högst upp på huvudet, men förövrigt var det ingen konst alls. Sen prövade jag mest på idag, höll inte på så länge utan gjorde en "grundomgång" (ja jag försöker lägga upp ett litet försvar hehe) men nu är han i alla fall klippt! Klippte inte hela han för vill inte behöva sätta på innetäcke än, det kommer ändå snart! Och nu när jag köpt min egen klippmaskin behöver jag inte köra allt på en gång ifall jag inte vill ;)

Veckans uppdrag!

Publicerad 2014-09-22 15:08:57 i Allmänt,

Ditt skrivuppdrag för den här veckan är just att försöka besjäla ett föremål. Det kan vara vad som helst i din omgivning. Något i din väska, Ett par skor. En fåtölj. Allt kan göras levande. Skriv en kort berättelse utifrån det valda föremålets perspektiv. Låt föremålat känna, se, uppleva, minnas osv. Skriv gärna i jag-form (första person).
 
Läste det nyss, så har inte kommit fram till någonting än. Men har en vecka på mig, det kanske inte låter som någon rolig uppgift men jag är faktiskt väldigt taggad på att sätta igång! Tror detta kan bli riktigt bra. Blir jag tillräckligt nöjd med den så kanske jag publicerar den här!
 
 
 
 

Nästa vecka:

Publicerad 2014-09-21 13:06:18 i Allmänt,

- Måndag:

* Chezter vilar, men ska klippas
(Vilket betyder att jag även måste köpa en klippmaskinen imorgon..)

* kursen "att skriva för barn och ungdom" börjar (så måste kolla efter info idag, inte fått något på mejlen vad jag såg igår....)

- Tisdag:

* rida bommar

* arbetsintervju/infodag

- Onsdag:

* hoppträning

* arbetsintervju/infodag

- Torsdag:

* uteritt

* till bibloteket och skiva (?)

- Fredag:

* dressyr

- Lördag: 

* småhinder

* skriva

- Söndag:

* jogg

* skriva



Två bra pass i rad!

Publicerad 2014-09-20 17:58:29 i Allmänt,

Hästen var fin både igår och idag! Tänkte visa lite hur jag la upp passet igår:

- först trava och galoppera jag fram på fyrkanten och större volter. Han fick gå med halvlånga tyglar och verkligen söka ser ner och framåt. Den uppvärmningen varade i ca en kvart

- sen fick han en kort skrittpaus på kanske 3min

- sen började jag jobba i traven, serpentiner på ena långsidan och därefter öppna på andra. Chezter är en häst som det är bra att nöta saker på, göra samma övning kanske 10gg för att han verkligen ska släppa igenom. Så höll mig bara i ena varvet

- därefter en till liten skrittpaus. Inte bara för att han skulle få en vila utan också för huvudet på han så han inte blir uppstressad och spänd

- sen körde jag galopparbete i motsatta varvet. Red på en stor mittvolt, på ena sidan red jag en liten volt i samma varv. På den andra red jag på en volt i förvänd. Som sagt han var fin i princip hela passet!

- sen liten skrittpaus

- sen travarbete som förut men i andra varvet

- liten skrittpaus

- sen galopparbete i det varv som var kvar

- liten skrittpaus på bara någon minut

- travade av en kort stund

Red i en timme på banan+ skritt fram oc tillbaka till stallet. Men om man tänker på att han fick 5 skrittpauser så kan man dra av kanske 10min eller lite mer. Så kan säga att jag red mellan 45-50min. Hade han inte fått någon skrittpaus mellan det hade han aldrig orkat. Men igår var han på g hela passet så jag gav han tid till vila så han verkligen skulle orka allt jobb.

Idag blev det bommar. Lånat en jättebra bok på bibloteket med allt från enklaste bomövningar till svårklass banor. Såg en bomövning jag ville prova idag. Man lägger tre bommar och rider på dem som ett S. Då ska de vara ca 21,5m emellan. Sen om man rider rakt ska det va 17m. Red på 4 och 5 steg rakt. S:et blev feljl för koncentrera mig mest bara på att få 17m mellan dem. Så fick inte till några bra vinkar haha. Så blev att rida lite i förvänd på pyttebåge och sen rakt över två snea bommar. Men det gick jättebra ändå! Kunde även rida 4-5 och 5-4 utan problem. Det är alltid nyttigt att inte jämnt gå rakt över bommarna.. 

Lät han få samma uppvärmning som igår, men lät han inte få lika många skrittpauser utan blev bara en efter uppvärmningen. Så red inte lika länge idag! 



Vad händer nu

Publicerad 2014-09-19 12:37:48 i Allmänt,

- jag har arbetsintervju nästa vecka tis-ons mellan 16-21.. Eller inte bara intervju utan info om företaget och sljarteknik osv. Ja det är ett telefonförsäljarjobb, inte vad jag hade tänkt fortsätta med men man får ta det man kan få!

- annars så har jag varit på arbetsförmedlingen, ska få praktikplats nu (om jag inte får jobbet). Sökt på bik book och vila (inte bara för att det skulle vara roligt med personalrabatt, vill kunna skriva kassavana på mitt cv också)

- sen har jag anmält mig till en kurs på högskolan "att skriva för barn och ungdom" som pågår under 2,5månad på distans. Det ska bli såå roligt!

- hästen går det både bra och dåligt med. Eller ja ena passet känns han superfin och andra känns det åt helvete. Det känns som om vi hela tiden tar ett steg fram men lika snabbt tar ett tillbaka igen. När jag funderar på det så är han fin nu, jag kan rida på vanligt tredelat oavsett om jag hoppar eller inte. Men samtidigt kan det kännas det som att jag inte alltid får han att jobba genom hela kroppen som jag fick förut. Är det inte det ena som inte funkar så är det något annat. Ibland undrar jag ifall jag gör ett bra jobb eller inte, och då kan jag ena dagen vilja tävla och nästa undrar jag hur jag tänkte eftersom jag bara kommer skämma ut mig om jag försöker igen..



Dagens små planer:

Publicerad 2014-09-19 09:27:46 i Allmänt,

- till bibloteket, läsa lite ur vindens namn och kanske låna någon mer fakta bok

- till stallet, dressyr i ridhuset

- sen vet jag inte.. Inte bästa fredagen men får se om något roligt dyker upp



nuet då

Publicerad 2014-09-11 19:40:00 i Allmänt,

Kan ju börja med idag, hopptränade med chezter och tänkte att det här kommer bli roligt. Han kan funka bra i dressyren på vanligt tredelat eller rakt men i hoppningen har jag inte vetat vad jag ska ta mig till! Så sket i att tänka och satte på det vanliga tredelade, han hänger sig ändå framåt oavsett om bettet är skarpt eller inte...
Så hade inte några förhoppningar på en bra trännig om man säger så.
 
Men oj där fick jag fel. det kändes faktiskt rätt enkelt idag, han var fin under framridningen, lät han gå med halvlågna tyglar först i traven och få komma igång. Lite lätt sits i galoppen i ett bra tempo, någon tempoväxling för att se att gas/broms funka. Gjorde två byten och inga bakuter!
Körde sedan en blandning mellan serpentiner och 8-volt i galoppen, bytte ibland och gick över i fövänd nästa gång. Han slötte sig jättefint och bytte återigen utan att sparka bakut. I traven körde jag mest lite avbrott och igångsättnigar.
 

Tillbaka till hoppnigen då. Började enkelt med att hoppa ett litet smalhinder på 8-volt, gick bra. Visst han väntar inte 100 efteråt men hade ett vanligt tredelat, och med tanke på vad han har gått med för bett förr känns det väldigt roligt att det fungerade så bra nu! (jag borde alltså göra något rätt, det är kul att inse!)
 
Sen började vi hoppa bana, bågar och snäva vägar. Gick jättefint, någon liten miss ibland men sådant händer. Överlag är jag mycket nöjd!
 

Det är tävling på rudskogen nu på söndag, funderade på att åka och hoppa 105 där, kunde väl egentligen kört 110  men inte tävlat sedan HRF i juli och där var det inte mycket som stämde. Men vet fortfarande inte hur jag vill göra... Det går så upp och ner just nu, ena dagen känns det helt perfekt nästa dag känns det förjävligt innan jag knappt hunnit upp i sadeln. Alternativet är att istället köra 110 inomhus på krk 18;e,19;e eller 20;e. Då är det regionalt men tycker inte det är någon jätteskillnad egentligen, tycker det är mer skillnader beroende på vilken som bygger! Eller så kan jag ju köra på bägge, eller bara vänta tills den 28:e och antingen hoppa i kil eller klubbmästerskapen på hrf. Klubbmästerskapen är dock 1m men det kan vara skönt att bara få det lite lätt för sig också, och vem vet hur det ser ut om 2v. Då kanske 1m är alldeles lagom haha..
 
Så jag singlar väl slant imorgon så vet jag hur jag ska göra!
 

This or that..

Publicerad 2014-09-11 16:23:28 i Allmänt,

Just nu vet jag inte hur mitt liv ser ut, eller hur jag vill att de ska se ut! Ena stunden vore det drömmen att åka iväg och jobba utomlands, som voluntär kanske i kina eller australien och jobba med pandor eller andra djur. Eller varför inte åka till kanske England och jobba i toppstall där! Fanns en hel del annonser ute om just hästskötare utomlands just nu.
 
Annars kan man ju försöka få livet att bli mer "ifyllt" hemma, men hur jävla lätt var det då?-.- subway var det som nästan gick i lås. Fick komma på intervju, fick provjobba, gjorde bra ifrån mig... Men så nä de andra måste ha varit ena riktiga superpowerjobers....
 
Så nu har jag sökt jobb på teknikmagasinet i karlstad som sökte extra arbetare över jul och typ 50%. Har ju säljarerfarenhet så kom igen nu! Sökte även till XXL, och.... Det kanske bara var dem två..? hehhe
 
Fyllde även i min "sida" på arbetsförmedlingen, var ju utskriven ett tag i all fall. Men nu är det in igen. F*CK
Ska nog sätta mig nu och söka jobb utomlands också, så får vi se.
Hur kul vore det inte????
 
men man måste komma till ett bra ställe också, inga djur i bur tack! (bur och inhägnad kan väl gå)
 
men alltså så fint!! ee ja precis jag prata om noshörningen.. också..

Go horsie go

Publicerad 2014-09-08 21:39:51 i Allmänt,

Idag har jag både fått saker gjorda och bara latat mig. Pysslat lite här hemma (tagit i och ur diskmaskinen) sen åt jag, och fika, och såg på Desperate Housewives. Därefter åkte jag till stallet, det regna så gjorde det vanliga. Mocka och fixa maten, sen smörjde jag även tränsen och gjordarna.
 
Därefter hem, äta och fika igen! (mmm) läste lite, somna.. Såg lite på Desperate Housewives. Sen hade det sluta regna så cykla ut till stallet, gick en promenad med chezter (i över en timme!) och sedan ryktade jag han riktigt fin, trimma manen också.
 
det var väl allt i stora drag...
 
 
sötaste ponny!<3

Namn är viktigt, ta det på allvar!

Publicerad 2014-09-05 18:08:55 i Allmänt,

Många har säkert lagt märke till Chillbox Frozen Yoghurt som har öppnat i Mit i City i centrala Karlstad. Där väljer man först yoghurt, sedan har de en disk med massa tillbehör man kan ha på. Alla tillbehör har en varsin namnlapp så man vet vad det är man tar.  I slutet av disken finns det smälta choklader att hälla på, en av dem ska vara Nutella. Som jordnötsallergiker i över 10år har jag stenkoll på vad jag kan äta, och vad jag ska undvika som kan ha spår av jordnöt. Jag tänker inte gå in på detaljer, för det skulle bli ett eget kapitel… Och det är allmänt känt att jordnötsallergi är något man måste ta på största allvar. Det är därför även spår av jordnöt måste skrivas med i innehållsförteckningen på livsmedel.

Nutella har jag ätit många gånger, och ofta mer än vad som är bra kanske… Så det visste jag att jag kunde äta. Jag tar alltså och häller på lite och sätter mig ner och äter. Som tur är så äter jag väldigt långsamt, och redan efter två skedar känner jag att något är fel. Jag slutar genast äta och inser att jag fått en mindre allergisk reaktion. (Det var tur denna gång att jag tog en liten mängd Nutella)

Förbryllad går jag tillbaka och ber om innehållsförteckningen på de choklader jag tagit, och hon sa att det var i Nutellan det fanns jordnöt.

 

På Ferreros hemsida (De som tillverkar Nutella) står det dessutom att de inte har några jordnötter i, och efter alla gånger jag ätit Nutella så vet jag att det stämmer. Det jag gissar på är att det är Nöt- crème de har på Chillbox Frozen Yoghurt, men som de tycker är ungefär samma sak som Nutella. För de flesta är det kanske ingen skillnad, men för en jordnötsallergiker kan det vara skillnad mellan att leva och dö. Nöt-crème innehåller jordnötter!

Hon som jobbade var jättetrevlig, sa att hon genast skulle sätta upp en lapp så man kunde se att den innehöll jordnöt och att jag fick ta mig en ny.

När jag åter ställer mig i kön står tre små tjejer framför mig i tio årsåldern. Så hör jag en av dem säga:

-          Jag är jordnötsallergiker.

Kassörskan är densamma som jag nyss pratat med. Hon säger att det är jordnöter i Nutellan och efter viss förvirring kommer det fram att den lilla tjejen inte tagit någon Nutella. Men tänk om flickan inte nämnt att hon inte tålde jordnöt? Eller att kassörskan inte hade haft informationen i så färskt minne och kanske inte kommit ihåg?

Jag var en aning skakad efter den händelsen, inte bara för att jag mådde dåligt över reaktionen jag fått, utan även vad som kunde ha hänt med flickan…

 

 

 

 

Fika på Carli

Publicerad 2014-09-05 11:31:48 i Allmänt,

Nu finns Carli på Skoghall! Hemmagjord glass och bakverk, bröd och mackor, choklad och te/kaffe. Väldigt fin lokal också!
Så nu sitter jag här och fikar med tremening, sen in till stan och sitta på biblioteket med Maria. Blir inget bokskrivande idag då jag inte orkar kånka på datorn (den väger minst 4kg..) för jag och Emelie tog också en morgonpromenad innan vi gick hit och äter frukost/fika och kunde inte konka runt datorn. 

Sen ska vi äta lunch på stan sen är det hem och fixa med hästen som förövrigt var både hemsk och superfin igår.





nya frisyren!

Publicerad 2014-09-02 21:39:00 i Allmänt,

här kommer de första "riktiga" bilderna på min nya frisyr!

(ni som har instagram kan också se den helt nygjord på, sök på "salong moda")
 
 

Ridbilder!

Publicerad 2014-09-02 20:36:50 i Allmänt,

Idag har emma varit med och fotat i stallet, så här kommer lite bilder!
Efter stallet blev det lite tjejtime med emma och maria, så kul men tiden går alldeles för fort..
 
 
 
 
haha bjuder på ett fint byte!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela