Jennifer Andersson

Måste man gå så måste man gå

Publicerad 2015-04-29 11:52:28 i Allmänt,

Hur ska jag börja? Vissa människor tillåter Gud ha djur. Jag verkar inte vara en av dem. Alla kattgrejer är fixade, matskålarna kom fram till Ica igår. Men... Alltså va i helvete är det med denna värld

Men annars är ju livet roligt. Tränat 3 dagar i rad. Imorgon blir det igen. Sen tors-sön eller fre-sön åker vi till mormor och morfar. Ska bli skönt med en helg ute på landet, bara njuta. (Kanske kan höra om de har någon granne eller så som vill att jag går ut och joggar med hunden en sväng? Ja jag saknar djur något enormt) 
var hos Maria igår, såg på got. Hon bjöd på Sibylla. Så snäll! (Eller? ;) )
Och då fick jag hälsa på hennes vovve/marsvin Elvis. Insåg då att han är det enda djur jag träffar nuförtiden. :(

Nu sitter jag i solen utanför jobbet. Är redan 95% säker på att jag kommer få en bra provision denna vecka. Det år ju kul i alla fall






Upp och ner som en pannkaka

Publicerad 2015-04-27 09:41:24 i Allmänt,

Har varit en bra vecka träningsmässigt. Varit på gymmet 4 dagar, två pass styrka 2 pass löpning. 

Igår var jag även på badhuset. Inte varit där sedan de gjorde om. (Som var för typ 2-3år sedan!) simmade 50min. Först en kvart bröst, två "snabba" längder, två lugna. Sedan en kvart rygg, en längd utan armar. Sedan 20min bröst. Gillar inte direkt att simma, det går ju så jäkla långsamt. Skulle jag hamna i havet med en haj är det ju ingen ide att ens försöka simma ifrån den. Är man i skogen och möter en björn har du inte heller så stora chanser men man kan ändå försöka springa ifrån. Att simma ifrån en haj är helt omöjligt. Om man inte är en baddare på crawl (hur det nu stavas) och har tagit OS medalj typ.

Sprang 5km i lördags. Måle var att springa de på 25. Blev 28-29 tillslut... Råkade komma åt nödbromsen när jag skulle gå för att få ner pulsen så min tid osv försvann... Men lyckades hålla 11km i 5mim mitt i springturen som jag inte orkat innan. Så något positivt var det i alla fall. 

Men diet mässigt har det kollapsat sen i torsdags. Alldeles för mycket skit under helgen hehe. Men det ska det bli ändring på nu. 

Nu ska jag göra ordning mig för att åka till gymmet och träna med PTn, önska mig lycka till!



Två positiva saker jag märkt denna vecka:

Publicerad 2015-04-24 18:47:45 i Allmänt,

Ett, att springa 25min är inte jobbigt längre. Eller ho jobbigt men när jag väl är klar känner att jag skulle kunna springa mer

Två, jag kan inte äta en massa onyttigt längre. Igår åt ja två bitar tårta, mådde en aning dåligt efter det.
Nu när jag kom hem från jobbet gick jag bananas. Åt smörgåstårta, en bulle, en liten tårtbit och mörk choklad. Och Marabous också, så ingen av de "nyttigare" varianterna. Nu mår jag illa, så kommer inte vilja äta mer onyttigt i helgen. Min kropp orkar inte längre med en massa skit. Perfekt!



Iblands saknar jag han så mycket

Publicerad 2015-04-23 18:23:00 i Allmänt,

Jag önskar jag kunde säga, att det är en fas vi går igenom. En storm vi måste orka rida ut.
Jag önskar jag kunde säga, att vi klarar det tillsammans. Att allting kommer ordna sig till slut.
Men hur säger man till någon, att här tar vägen slut.

Vi kan bara vara dom vi är, så ge mig inga skäl. För vad vi än kallar det, så är det bara ett långsamt farväl.
Här är din drottning utan krona. Likgiltig och trött, en sorglig figur. Som du aldrig riktigt mött.
När jag ser mig över axeln, på åren som bara gick. Ser jag allt som gick förlorat, men också allting som vi fick.

Jag tvår mina händer i kärlekens namn. Du kan vinna allt du förlorar ibland, men vägen som vi färdas
på den leder ingenstans...
 
 
Låten heter "ett långsamt farväl" och den beskriver så bra hur det kändes när jag sålde chezter... jag ville ha allt, men fick släppa min kung. För både hans och min skull. Men nu har han en ägare som tycker jättemycket om honom. Och han har ett stort fint stall med massa kompisar. Och nu får han njuta av att vara pensionär. Får se om jag orkar åka och hälsa på han framöver..
 
 
 

Jag kommer och jag går

Publicerad 2015-04-22 23:02:13 i Allmänt,

Men några rader kommer ändå. Vad ska jag skriva? Min kissekatt ska hämtas om 2v och 3 dagar. Ska bli skönt att dra iväg, även fast det bara är till Stockholm och bara över en dag. 
Sen har jag satsat fullt på min träning nu. Köpt nya springskor (känns knappt att man har dem på sig!) sen är jag på gymmet 4 dagar i veckan. Körde ett pass med tränaren i måndags, sen körde jag själv igår. Och dagen igår... Har aldrig haft sådan träningsvärk förr. Fick dra på mig heat lotion med alovera både på jobbet och innan jag skulle gå och lägga mig. Så idag fick det bli vilodag, armarna har jag haft go träningsvärk i idag. Men resten av kroppen har varit bättre i alla fall. 

Imorgon ska jag träna halv 7 på morgonen. Jag inser att jag måste ha något att vara riktgt besatt av, annars är det illa. Förr var det häst, nu träning. (Och katt!<3) 

Sen ska jag och tremening på någon föreläsning om eget företagande mellan 9-11. Det var gratis och tja, det kan väl vara intressant. Sen jobb, som bara känns tyngre och tyngre. Eller nja börjar bli totalt likgiltig. Kulkul.... Fattar inte hur jag ska kunna sitta inne och ringa hela dagarna mitt i sommaren... 

Var det något mer? Jo jag ska börja ta tag i simningen också. Inte gjort det än. För jag hittar inte min baddräkt, den som kostade 400kr på stadium som jag använt en gång. Jag tänker bara inte köpa en ny, när min borde finnas någonstans! Sååååå irriterande, ni anar inte.

Sen har jag hittat världens bästa recept på nyttiga chokladbollar. Nu kommer jag kunna överleva min nyttiga diet hehe

Såhär ör receptet:

Ca 1dl russin (i originalet var det 8-10 dadlar. Men de tänker jag inte ha..)
2,5dl havregryn
2 matskedar kaffe
Drygt 1dl kokosfett
1 matsked kakao (var två i originalet, men en är lagom, eller till och med drygt en)
1/2tsk vaniljpulver (var ett kryddmått, men känns lite lite)
Lite honung

Mixa allt i en mixer, och så har man nyttiga men ändå rätt goda chokladbollar! Om de är godare än vanliga? Nja kanske inte men de är ett väldigt bra allternativ och ändå goda!





Stress

Publicerad 2015-04-14 19:07:34 i Allmänt,

Måste bara säga att även fast jag inte har häst kvar, så har jag ändå inte 5min över på dagen oftast. Hur är det möjligt?!
Vet ni vad jag gjorde i lördags? Jag var så stressad, att när jag kom hem öppnade jag ytterdörren, men hann inte få in båda benen innan jag smällde igen dörren. Vilket resulterade i att jag smällde dörren på min hälsena. Svärandes i högans sky lyfte jag in benet. Tur ingen var hemma de skulle väll fått en hjärtinfarkt när jag stormade in som en kamphund med rabies!




Mos

Publicerad 2015-04-14 12:03:32 i Allmänt,

Jäklar vilken hurtig morgon! Först cykla jag till gymmet (mamma tog bilen..) sprang 30min, cykla hem. Snabbduscha, gick ut och gick med Emma <3 i typ en och en halvtimme! Så nu sitter jag och är så mör i benen på jobbet att jag inte vet om jag ska gå ut och gå på rasterna. (Som jag brukar göra) för det regnar ju dessutom också just nu i alla fall :(
Imorgon blir det kalas med musketörerna! Längtar sååå! Vi har inte varit alla 4 sen sommaren efter studenten. Helt sjukt!!!!




1000 olika vägar (varning för förvirrande inlägg)

Publicerad 2015-04-13 23:30:28 i Allmänt,

Vet inte om det märks att min "plan" med livet går åt en det ena, än det andra hållet? Just nu är jag påväg åt lite alla möjliga håll. Och vet inte om jag kan klara det, om jag vill det, om det är för mig, om jag kommer ångra mig, om det kommer bli bra, om jag väljer fel, om jag väljer rätt, om jag borde tänka om, om jag tänker rätt. En väldigt massa OM. så helt vill jag åka till Afrika, eller varfan som helst där man kan försörja sig på att tvätta elefanter och typ åka jeep och se ifall alla lejon är kvar. Bo i en hydda och leva mitt i regnskogen. Underbart finns inga val överhuvudtaget.
 
Lite så är mitt humör ikväll. Sen kan jag vara jättetaggad imorgon. Skulle inte förvåna mig, går inte att förutspå. Men vill ni se lite hur min "framtid" tar sig? Läs vidare då. Annars, tja. Hitta på något annat.
 
 
för det första så har jag sökt 15 olika utbildningar (jag var tvungen att gå in på antagning.se för jag har ingen koll på hur många de var. Inte heller koll på i vilken ordning, jajamen....).
 
Fysioterapeutprogrammet var i alla fall högst upp. I Göteborg och Linköping.
Sedan rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning (Örebro).
Sedan Fysioterapeut i Luleå. 
stycken Juristutbildningar kommer efter det.
Och sedan Rättsvetenskapliga programmet här i Karlstad. 
Och sen kör jag på Kandidatprogram i kriminologi. 
(jag vet att detta träd har många grenar, det är ju det jag säger..)

Politices kandidat också i Karlstad. (Härifrån kommer sådana som jag nog egentligen inte kommer vilja gå men som jag tog med för att... tja... kanske som ista utväg?....)
 
 
därefter kryssa jag i socionomprogrammet (fast det kanske skulle vara rätt roligt att gå ändå?)
och sist offentlig förvaltning och ledning. (ingen kommentar, men den fick hänga på. Jag hade väl en bra tanke när jag valde den)
 
 
Jag känner att jag inte riktigt orkar ta tag i högskoleutbildnig. Och det bästa är att jag nog (är typ 90% säker) att jag inte kommer tacka ja till någon av dessa. Utan Emma satte en ännu bättre ide i mitt huvud. Att söka till Polishögskolan i Juni. Jag var ju inne på att göra GMU för bara någon månad sedan. Men så blir jag feg och tänker att nej, hur ska det gå? Men har börjat inse att så är jag ju när det gäller typ.. allt? 
Snacka om att inte tro på sig själv... 
 
Så va fan, nu är det att ta tjuren vid hornen (alltså typ, mina egna horn..) och bara köra och kunna säga att fan det här kan jag. 
 
Vet inte alls vart jag ville komma med detta inlägg. Men ibland är det skönt att bara skriva av sig. Imorgon blir det gym innan jobbet och inte bara bygga upp sig fysiskt utan också ta tag i det mentala. 
 
 
 

Bra start

Publicerad 2015-04-07 12:12:07 i Allmänt,

Började dagen vid halv 8. Gick upp oc tog en snabb frukost. Fick skjuts till gymmet (mamma skulle ha bilen) gynnade ca 40-50min gick sedan hem. (Kände mig lite ynklig) tog en snabbdusch, åt en apelsin. (För immunförsvaret) sen gick jag och tremening (<3) till Carli (där hon jobbar) och tog oss en varsi latte (jag tog en bulle också, oups) 
Sen gick vi till klipporna vid sjön och satte oss och bara njöt och prata. Naturligtvis gick tiden alldeles för fort så blev lite stressigt mot jobbet. Men vem fan bryr sig. Synd att jh inte var ledig, men får njuta av det fina vädret på rasterna. Måste sluta skriva börjar om 4, ha det gött!


Sista dagen i frihet

Publicerad 2015-04-06 13:49:56 i Allmänt,

Imorgon är det jobb. Fyyyy fanannaanannanaanfn. Nej vill inte

Har strosat runt på stan och tittat på träningslinnen. Men hittar inget jättekul. Kanske hitta två som jag gilla på Intersport och då var det 2 för 300kr tror jag. Men nja, har inget shoppingsug alls idag. Mycket märkligt!

Kollat även efter en vattenmugg/termos. Ni vet säkert vad jag menar. Men hitta ingen sådan rolig heller, eller jo det kanske jag gjorde men tyckte det var onödigt att lägga pengarna på. Helt plötsligt har jag börjat hålla stenhårt i pengarna. Kanske beror på priset för PT, fy faaaaannnn det blir inget mer med det efter de 6 gånger jag betalt för. Får bli att låta storebrors kompisar få svartjobba lite hehe ;)

Har på tal om träning gått ber 2kg på två veckor. Tycker jag är bra gjort.
Har i alla fall köpt en Träningsloggbok idag. Och en chokladkaka på lagerhouse, hihi

Sen har jag blivit halvsjuk. Har inte direkt ont i halsen, men den är ändå irriterad. Sen är jag inte direkt snuvig, men nästan. Sen känner jag mig rätt trött/sliten i kroppen. Men kan ändå inte säga att jag känner mig sjuk. Mycket konstigt. 
Jag har varit på gymmet 4 gånger denna vecka. Men kör alltid gym-vila-gym-vila, osv. Så har alltid vilodag dagen efter gymmet. Så borde inte tagit ut mig för hårt. 

Det kan ju vara så att jag förbränner det dåliga fettet och att det är en massa slaggprodukter som släpps lös då och att det är därför jag känner mig hängig? Eller? Min teori i alla fall. 

Annars då? Vet inte om det är något mer. Har haft en bra påsk, god mat och hängt med familjen, träffat Maria och bara njutit som faaaaan av att vara ledig. Mycket svärande blev det känner jag..

Men imorgon blir det jobb, buhu. Men i alla fall bara 4 dagar, men ändå. Dags att skaffa nytt jobb, dirr. 



Glad påsk!

Publicerad 2015-04-04 16:11:01 i Allmänt,

Ätit god mat hos mamma. Imorgon blir det hos pappa. Som tur är ska jag träna också imorgon! Men är litelite förkyld. Pytte ont i halsen och pytte snuvig. Så får bli vilodag idag så kör jag imorgon. Då har jag ändå varit på gymmet 4 dagar denna vecka.

Jag, mamma tog fina kort efter maten. Får se om jag lägger ut några ikväll. Jacob och hans flickvän va med en sväng också.
Nu blir det snart efterätt!


Provade även mitt stativ en sväng, det är bra!




Röra röra och röra på sig lite mer

Publicerad 2015-04-03 10:27:18 i Allmänt,

Hej igen typ en vecka senare. Menmen så kan det bli.
Hur har min vecka varit då? 
Jo tack helt okej så långt. Jobbade bara mån-tors och dessutom 9-17.45 igår så hade kvällen ledig tack och lov. Finns ju inga mer pissiga tider än att jobba 12-21! Men har börjat ta tag i jobbsökandet nu. Fick ett bakslag eftersom de la ner kundtjänsten på telia i Karlstad som jag sökt till. Skit också. Men har två jobb annars jag sökt. Hittills

Annars har jag varit på gymmet hittills två dagar denna vecka. Ska dit om en stund igen. Var på en fatscan i tisdags. Och nej det blev inte bra. Väldigt snopet men jag har mer fett på kroppen än jag trodde. Så för en gångs skull ser det bättre ut än vad det är. Men hade väldigt lite dåligt fett i kroppen. Och det var ju ett plus. 

Jobbet den här veckan har gått skit (blir ett hoppigt inlägg detta) men vi har bytt manus och ingen får det att funka. Så jaja jag har timlön så skit samma. 

Sen höll jag på att dö igår. Är den veckan i månaden och brukar bara ha ont i magen dagen innan. (Vilket var i ons) så igår tog jag inte med några värktabletter till jobbet. BIG MISSTAKE

Jag började få ont efter typ två timmar på jobbet. Sen blev det helt fruktansvärt. Jag kunde inte koncentrera mig för 5;öre. Inte heller äta min lunch för det gjorde så fruktansvärt ont. Inse att jag aldrig kommer kunna överleva utan värktabletter. Var nära på att jag fick dra hem. 
Men fick kalla ut "ambulansen" och fick mina tabletter.. Ojoj vilken lättnad! 

Igår kväll var Maria här, så vi åt potatisgratäng och rostbiff (mmmm) och sen "nyttig" (enligt Maria) glass till efterätt. Sen spelade vi lite Nintendo 64 <3 men måste köpa nya dosor då två är spårlöst borta och en är väldigt seg så den är glapp eller något sådant.

Maria visade mig även runt i antagning.se;s värld. Så har nu sökt till typ 5 jurist utbildningar, 3 rättsvetenskaplig, någon kriminolog, en socionom, och sen.. Eee.. Det var 12 sammanlagt i alla fall! Så får vi se hur det blir om jag kommer in och om jag tackar ja.

Sen såg vi after earth (redan sett den men den är bra!) och sen var de dags att gå och lägga sig inför idag. 

Idag bli det:

- gym
- stan
- fota med tremening?
- handla
- fixa inför påskmiddagen imorgon?




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela