Jennifer Andersson

Seeeen chezter vecka:

Publicerad 2014-01-30 08:49:10 i Chezter,

Mån- vila (pgr av skon..)
Tis- vila (pgr av skon)
Ons- jogg
Tors- dressyr 
Fre- hoppträning 
Lör- trim med bom (lite lugnare pass)
Sön- dressyr



Torsdag:

Publicerad 2014-01-30 07:00:21 i Allmänt,

- tidig stalldag. Rida chezter i ridhuset, mycket lösgörande arbete och lite tempoväxlingar

- lunch med mamma, tremening och hennes mamma

- fika med gammal barndomsvän 

- "våffelkalas" på kvällen

Gillar sådana här dagar, socialt på hög nivå!! Det får bara inte bli för många i veckan, då riskerar man nog att bli utbränd ;)






Ett sent inlägg 2 gg!

Publicerad 2014-01-29 23:39:48 i Allmänt,

Hade skrivit massa på ett inlägg nyss. Och så försvann hela skiten så får börja om igen!! Flfkflfkcoofdlndns...!!!!

I alla fall. Söndag
Hopptränade på förmiddagen, var i stallet tidigare och släppte ut och dona runt. Träningen gick bra, mycket lydnad, gymnastik och lite teknik. Inga höjder utan fokus på perfektion på låga hinder. Gick bra och jag är nöjd!
Dona runt efter träningen också. Var i stallet över 6 timmar!

Sen på kvällen va jag med Corinne och vi åkte och köpte massa gottigheter. Måste säga att vitlöksbröd och räksallad är gooott! Kollade på filmen jumpers och spela kort, smidigt att vi bor på gångavstånd från varandra ;)

Måndag
På dagen vet jag inte vad jag gjorde.. Men på kvällen skulle det vara dressyrträning med chezter. Men det blev det inget med eftersom han hade särat på sin tredje framsko! Så från och med nu får han antingen ha 4 brodd eller inga alls! 

Tisdag (igår)
Igår blev det snurr på hjulet på allvar! Hade bara 2 saker inplanterade. Arbetsförmedlingen på förmiddagen och Hovslagaren skulle komma på kvällen. Så efter mötet på arbetsfördelningen sökte jag lite jobb och kolla film. Tänkte ta stallet samtidig som Hovslagaren på kvällen. Men så ringde folket från eq och undra om jag ville med på en föreläsning med Mia Törnblom om självkänsla. Och jag ville jättegärna med så sa ja och tänkte att allt löser sig säkert så smidigt så! (-.-') 

Så fick dra iväg till stallet fort som satan och fixa ordning allt, åka hem och direkt börja fixa till mig. Sen ringde dem som har stallet mitt i allt och undra om jag kunde ta in hästarna för de var dåliga.. Så stress iväg till stallet igen och få in djuren! 

Sen köra mot stan och försöka få tag på Hovslagaren samtidigt, fick ett svar tillslut så hon visste att jag inte skulle vara i stallet när hon kom. 

Kollade på föreläsningen och den var så jäkla bra! Lite fakta kan jag dela med mig av:

-95% av alla tankar du tänkte idag tänkte du igår också 
- vi fattar mellan 2500-10 000 beslut om dagen

Sen sa hon såklart mycket mer men orkar inte gå igenom allt.. 

Dagen lärdom- har man häst är det väldigt svårt att göra spontana saker, om man inte har turen att stallet är klart innan grejen dyker upp. Det sög ju...

Kan meddela också att jag fick världens förkylning också på kvällen som sitter i fortfarande..




Onsdag
Idag då tog jag ut hästarna på morgonen och jogga chezter en sväng i ridhuset (även fast jag trodde jag aldrig skulle kunna komma upp ur sängen under natten, så bra mådde jag..) 

Sen kom Corinne över och stanna tills sena kvällen ;) hon är också sjuk så vi behövde inte känna att vi smittade ner varandra i alla fall! 




Nämen en fin häst idag!

Publicerad 2014-01-25 22:20:31 i Allmänt,

Blev att sova länge idag, gick upp vid halv 2! Slöa lite och såg på film innan det bar av mot stallet. Hade ingen brådska utan "slöa runt". Gick iväg till ridhuset och red lite bommar. 

Började med att rida över två plank i trav, sen lägga lite 8-volter för att få han mjuk och följsam. Gick bra tycker jag!

Sen red jag lite över travbommar på volt, det som är så bra när de ligger på volt är att man har tre olika avstånd utan att behöva hoppa av och ändra. Så red både på normalt avstånd i mitten, och korta/längde när jag red på yttre/inredelen. Då får man ju även öva på att ha hästen precis där man vill ha den!
Chezter var superfin där, lite trixigt i vänstervarvet men sen släppte det.

Red lite galopp sen i lättsits och försökte ha en låg avslappnad form, gick lite sådär men kändes bra lite då och då.

Sen dåååå, så red jag lite över två plank. Gjorde lite olika övningar på större/mindre volt, litet fyrkantspår, snäv sväng direkt upp på planket. Kort galopp mot, större galopp.. Gjorde lite byten också vilket funkade bra, han svara direkt men han vill fortfarande sparka bakut när han byter! Ibland byter han vanligt men då vill han gärna ha en jäkla fart framåt.

Men det gick riktig bra alltså att rida planken, han kändes fin!! 



Vinterbus!

Publicerad 2014-01-24 17:57:52 i Chezter,

Idag umgicks jag och chezter i hagen en stund. Vi gick runt där i hagen och han följde efter hela tiden! Spettsade öron och mjukt kom upp med mulen i mitt ansikte. Stod och klia lite på han och var jätteskönt att bara tralla runt där! Chezter tyckte det var jättekul att bara få besök i hagen, för hur ofta stannar man kvar och grejar i hagen?! Sen blev han lite busig så när jag smacka och vifta lite med handen för att han skulle gå bort lite så jag kunde få med i alla fall hela huvudet på bild gjorde han ett litet glädjeskutt och trava iväg en bit. Sen stannade han och kolla på mig med en blick som sa "Ska vi göra om det??" Men kände att det kanske inte var det smartaste att ha en taggad chezter rusandes runt i hagen, men någon mer liten trav gjorde han.
 
Bilderna är oredigerade men det får duga!
 
 
Han blev lite besviken när jag gick!
 

Dagarna rullar på

Publicerad 2014-01-24 09:31:39 i Allmänt,

Gör en liten snabb uppdatering här. Kan väl börja med att säga att chezter var rätt så fin att skutta med i onsdags men igår var han väldigt spänd och stark. Idag kom jag faktiskt på att jag skulle prova lite horsemanship, får se hur det går! Tänkte ta med kameran också och fota lite.

Idag är det fredag som alla nog vet och har varit i stallet på morgonen och fixat ordning, inte gjort något med chezter än men har hela dagen på mig att hinna med det. Ikväll är det återigen fest på samma ställe som förra gången, var riktigt bra förra gången så får hoppas på samma igen!



Möt den dolda byn, första kapitlet (2)

Publicerad 2014-01-23 17:42:08 i Möt den dolda byn,

Sorry för en dag sent, men här kommer i alla fall andra delen. Blir inte alls nöjd men förhoppningsvis blir det bättre och bättre ju mer jag skriver..

 

 

Även fast en man på 90år kunde se ut som 15 i byn visste han ändå om sin sanna ålder. Den enda som inte hade en aning om sin sanna ålder var Herus. Han trodde han var mycket gammal, men tiden hade låtit honom hoppa så mycket fram och tillbaka genom tidsvalven att han inte längre var säker.

Han hade minnen som var från byns första tidsålder. Den var då ung och inte alls så kraftfull som den var nu. Den hade inte varit avskild från resten av världen på den tiden. Tvärtom hade den varit i centrum, flera gånger om året kom handelsmän från flera håll i landet för att sälja förnödenheter och vackra föremål till byns folk, för att i gengäld få råvaror och material de behövde på sin fortsatta färd.

Men inte alla hade kommit till byn i goda ändamål. Ju mer magi som började genomsyra ju fler började komma till byn. Några blev så häpna av vad de fick se att de började förlora förståndet. Allt de ville ha var det byn inte kunde ge, den magi som hade börjat genomsyra dess marker.

Det verkade som om magin påverkade utomsående mer än vad den gjorde med invånarna i byn. Vissa blev förkrossade när de inte fick vad de ville, andra såg rött och rasande anföll de byn. Men det dröjde en tid innan saker gick överstyr.

När tre stora viltjägare från de norra fjällen kom genomresande, stora starka karlar med hårda muskler som spände under den stramande huden. Klantatueringar som prydde deras bröst och armar, tatueringar som berättade historier om vilda jakter på stora vidunder. Storslaget mod och blänkande svärd som skar genom kött och ben lekande lätt.

De ingav respekt från de till synes normala invånarna i byn, men de var vänligt sinnade och hade bara kommit för att sälja skinn och klor. Men så hade många först varit, vänligt sinnade tills magin fick dem att förlora förståndet.

 

Byborna fruktade vad männen skulle kunna ta sig till om de blev besatta av magin, så de försökte förgäves skynda på deras resa. Men männen ville stanna, ta igen sig efter den långa resan. Och de började förändras.

De började bära med sig vapen vart de en gick, de stora vassa svärden hängde vid deras sida. Genom hot och våld tog de vad de ville ha. Herus var på den tiden en liten pojke, troligtvis inte mer än åtta somrar. Hans hår var orange och spretade åt alla håll likt små eldslågor, hans ögon var klart gröna som gräset under sommaren. Innan solen avlämnar sin gula färg på det då den hettar upp världen. Han bodde med vad han trodde var sin biologiska pappa och sina två mindre systrar. Hans pappa var en snidare, den skickligaste i dessa trakter.

Det var svårt att hålla isär i vilken ordning Herus liv hade gått, hans tidsväg var inte rak som alla andras, den hoppade fram och tillbaka. Tog bort och la till, han hade ibland absolut ingen aning om i vilken följd händelser i hans liv hade kommit.

 

Männen kom med sina horn och klor till snidaren, bad han göra de vackraste sakerna han kunde. Som de sedan kunde sälja dyrt. Herus far gjorde vad de bad om. Men genom att magin hade börjat genomsyra även hans far blev hans skapelser så underbart vackra att männen inte kunde få nog.

När deras klor och horn tagit slut och de inte längre hade något de kunde låta hans far jobba med tog de det svåra beslutet att lämna byn. Men bara för att jaga mer, och sedan återvända så fort de kunde.

 

Men de kunde inte hålla sig för att berätta för alla de mötte om denna by där den storslagna snidaren bodde. Berusade berättade de högljutt om de fina sakerna de sålt dyrt längst vägarna och visade stolt upp några av verken de hade med sig. Och många av de personer som fanns på dessa landskrogar var tjuvar och män besatta av mörkret i denna värld.

Ett antal på 50 män gick ihop och gick mot denna underliga by. Alla utom tre stannade strax utanför gränsen, medan de andra tre gick mot snidarens hem.

”Vi har hört att du kan göra underverk med dina händer och verktyg” sa en av männen när han klampade in genom dörren.

”Hade jag ingen talang hade jag inte kunnat försörja mig på det jag gör” sa Herus far ödmjukt och viftade diskret med handen bakom ryggen åt Herus och hans systrar, som satt och lekte i rummet intill med träfigurer deras far hade gjort. 

 

Herus förstod att deras far ville att de skulle smyga uppför trappan till övervåningen. Han tog sina systrars händer och de smög upp.

De kunde höra hur samtalet blev allt hetsigare där nere. Men de pratade för fort för att Herus skulle förstå vad som hände. Varför bråkade männen med hans far?

 

Plötsligt hördes det tumult i rummet nedanför. Herus kunde höra sin far och männen ropa.

”Far!” Han sprang nerför trappan, och blev stående framför en av männen, hans ögon hade fått ett mörkt sken över sig och hans ansikte sprack upp i ett vilt flin när han såg hur den lilla pojken darrade framför honom.

Flytta på dig”, väste mannen hotfullt fram och lät sig undslippa ett glatt hummande efter.

”Var är far?” Frågade Herus, och backade några steg. Men stod ändå kvar.

”Inte hos dig längre, pojk! Så antingen går du undan, eller..” Han höjde svärdet och satte spetsen vilandes mot Herus strupe. ”Så kan du få följa med honom dit han gått”.

 

Allt mod rann ur Herus kropp, utan kraft kvar vek sig hans ben och han kravlade bort från mannen. Herus kunde höra mannens vänner skratta från köket. Han kravlade några meter så han kunde kika in. På golvet låg hans far, med blod forsande från ett sår i halsen. Hans ögon var tomme på liv.

 

Herus kunde höra sina systrar skrika från övervåningen. Men han vågade inte göra något. Istället kröp han in i det stora golvuret i vardagsrummet, det bästa gömstället när de brukade leka kurragömma.

 

Herus kunde höra hur mannan som hotat honom gormade åt hans systrar när han släpade dem nerför trappen. Dörren öppnades och stängdes, sen blev allt tyst.

 

Herus började skaka av gråt, men var fortfarande oförmögen att lämna sitt gömställe. Tillslut måste han ha somnat där han satt i spillrorna av sitt liv.

 

 

 

”Vill du ångra det du gjort?” Viskade en röst i hans öra. Herus satte sig upp, han var fortfarande inne i uret, och luckan var stängd igen. Han försökte öppna den men det gick inte.

 

”Vem där? Släpp ut mig!”

”Jag är ingen vem, ingen han, ingen hon, ingen det. Jag är större än så.”

”Så vad är du?” Frågade Herus, förbryllad av vad som kunde låta så mäktigt.

”Jag är tiden, och med min hjälp kan du få dem du älskar tillbaka. Du kan få bli hjälten som räddar dem.” En längtan och ett hopp större än Herus någonsin känt forsade in i honom.

”Hur skulle det gå till? Far är redan död och mina systrar antagligen miltals härifrån.” En förnärmad fnysning fick han till svar.

”Vad som får ske och inte ske är mitt beslut. Jag bestämmer över både det förflutna, nutiden och framtiden.”

”Varför kommer du och vill hjälpa mig?”

”Jag kom inte till dig, du kom till mig. Du vet väl om att du sitter gömd i en av mina tjänare? En av dem som visar människor min betydelse.”

”Hur kan du hjälpa mig då? Kan du få pappa att leva igen?”

”Jag kan ta dig tillbaka i tiden så du får en chans att rädda din familj. Men jag vill ha något i gengäld”

”Säg vad du vill ha!”

”Det är väldigt enkelt, jag vill att du tjänar mig lika troget som det ur du sitter i. Du ska få uppleva den kraft jag har, du kommer få förmågan att resa i tiden. Förändra saker och leva förevigt.”

”Jag antar ditt anbud, hjälp mig nu att rädda min familj.” Svarade Herus allvarligt efter en kort sekunds tvekan.

”Välkommen säger jag väl då. Jag hör av mig igen.”

 

 

Rösten dog bort, men uret började skälva. Herus hoppade förskräckt ut, framför hans ögon snurrade visarna bakåt. För att sedan stanna upp och börja ticka flera timmar tidigare.

 

”Kon ligger bakom dig Lea.” Herus stelnade till, han vände sig långsamt om. Där på golvet satt han och hans systrar återigen och lekte. De verkade inte kunna se att han stod i samma rum.

 

”Det har en enkel förklaring,” hörde Herus tiden säga i sitt huvud. ”Du finns redan med i den här tiden, du kan inte finnas som två personer.”

”Hur ska jag kunna hjälpa dom om de inte kan se eller prata med mig?”

”Ta det lugnt, jag ska lära dig spelets regler. Men det tar sin tid! De tre männen har inte sett dig än, för dem är du synlig eftersom du skapar en ny möjlig version. Den andra du har redan börjat leka med dina systrar, den är dömd till den tidsversionen du nyss lämna. Men nu har du möjligheten att skapa en annan innnan männen hinner in i huset.”

”Och hur ska jag lyckas med det?” frågade Herus desperat. Men tiden var borta..

Johan träningen

Publicerad 2014-01-22 00:08:20 i Chezter,

Gick bättre den här måndagen än förra i alla fall. Hopptränade ju på söndagen så han hade säkert lite träningsvärk på måndagen. Lät han stå under söndagsnatten med back och track täcke och magnetskydd så han skulle "orka med" måndagens träning också. Han hade även magnetskydden på sig igår natt, måste vara rädd om hästen!<3 
(Och se till att använda de dyra sakerna man köper...)

Men tillbaka till dressyrträningen. Det var lite på och av, mycket av arbetet bestod i att ha bettet liggande rätt i munnen och att chezter skulle slappna av och ta ett ärligt stöd i handen. Sen bara ta det lugnt och andas när han spände upp sig och jobba i varje steg så han höll takten. Ibland lossnade det och han kändes fin sisådär 10m. Sen flög huvudet upp och han spände upp sig och börja "stöttrava" som jag väljer att beskriva det. Och så var det bara att börja om igen!

Kan väl säga att ridningen längst fyrkanten i trav var det som gick bäst.. Det var då han var som bäst längst tid. Några förvänd sluta i trav gick helt okej också. Men annars blev det mycket spänd häst och smått irriterad ryttare.. 

Den förvända slutna i galopp funkade inte alls. Vi vände upp halv igenom och så fort vi vände in tog chezter fart som om vi var påväg mot ett hinder, sen blev hela förvända sluten en enda dragkamp då chezter absolut inte ville vara med på noterna. Sen spänd jag antagligen upp mig och blev för dragande.. Så det var ingen av oss som gjorde vad vi skulle då kan man säga!

Men de stunder då han var fin kändes super i alla fall! Får kämpa för ännu fler sådana stunder nästa gång! Men vill verkligen ha hem tränset! Red med hopptränset lördag och söndag och det är stor skillnad hur han känns. Jag trodde inte ett träns kunde ge sådan effekt men han trivs verkligen bättre med det tränset, lite är säkert bettet också men han är mer avslappnad i nacken och även resten av kroppen när jag har ps tränset. Och avslappning kan inget bett skapa på egen hand! 

(Ja det blir en hel del tjat om ps tränsen,)



Möt den dolda byn, första kapitlet

Publicerad 2014-01-21 09:00:00 i Möt den dolda byn,

 

Vem som var byns äldsta var svårt att veta, byn tjänar inte tiden som resten av världen gör. Den låter tiden komma och gå, vridas tillbaka och rusa framåt efter behag. Den som var ung igår kunde vakna upp och vara 10år äldre nästa morgon. Tid från någons liv kan tas som straff, men man kan också bli belönad med tid ifall man gjort något som gynnar byn.

Den som står tiden närmast och är dess förhandlare är en ung pojke vid namn Herus. Herus var mycket förtjust i guld, när han inte var inne i klocktornet gick han ut i skogen för att fånga guldstenar. Inte många hade skickligheten att ta dem innan de blev vanliga stenar igen, knepet var att låta bli att tänka på vilken rikedom guldet gav. Minsta begär efter den glänsande metallen och det blev en vanlig gråsten igen.  

Herus ville inte ha guldet för att kunna bli rik, han gick med guldet till smeden. Smeden hjälpte honom att kunna göra vackra klockarmband och ur så vackra att ögat aldrig skådat något finare. Därefter tog han dem till klocktronet, de vackraste satte han upp på väggarna för att alla skulle få beskåda de fina klockorna. Hans favorit var ett golvur som stod vid ytterdörren.  Den var gjord av hans största fångst, en guldsten lika stor som en ko. Det hade tagit honom en månad att bara få en skymt av dess guldform, ett halvår till innan han lyckades lägga handen på den och på det sättet fånga den i dess sanna form.

Uret var format som ett timglas, i botten på glaset glittrade mängder av krossat guld som smälts fast. Över sanden flög en vacker trast, vingarna var utsmyckade med vackra mönster som gjorde att man kunde få för sig att trastens vingar flaxade. I övre delen rann inte sanden neråt, den såg ut att fara runt i kupolen ihop med två dansande rådjur. Herus älskade den vilda skönheten uret ingav. Tiden var något man inte kunde styra, även fast många påstod att det var det han gjorde. Byn var övertygad om att den hade tiden i ett järngrepp, bara Herus visste att den hade fel.

Och det hade han fått lära sig den hårda vägen..

 
Blev en kort början, men nästa blir längre. Ska försöka få ut andra delen på onsdag!

Möt den dolda byn

Publicerad 2014-01-20 19:30:00 i Möt den dolda byn,

 
 
Hade tänkt börja skriva lite berättelser här på bloggen, har inte skrivit så mycket som en kort novell sen jag vet inte när.. Så nu ska jag försöka börja ingen, ni får ursäkta om jag är ringrostigg såhär i början! ;) Första delen kommer ut imorgon!
 
 
 
 
 
 

Börjar dagen i stallet

Publicerad 2014-01-20 10:54:56 i Allmänt,

Åkte och tog ut hästarna imorse. Chezter har stått med back on track täcke inatt som skulle av och magnetskydd på alla 4 bena så kände att jag lika gärna kunde åka och ta ut dem eftersom jag ändå behövde fixa ordning chezter. Fixa även så alla hästar fick ljummet vatten i sina haghinkar, det uppskattades! fjordingen kunde inte ens vänta tills jag hällt i vattnet utan han börja dricka på en gång. 

Passade på att fixa stallet samtidigt också, så ikväll är det bara att gå iväg till dressyrträningen på en gång! 



Ny sak på bloggen ikväll!

Publicerad 2014-01-20 10:00:00 i Möt den dolda byn,

Ikväll kommer jag börja med en ny sak på bloggen, ska försöka att ge ut i alla fall 2st i veckan.. Hoppas ni kommer uppskatta dem och låta er sugas in i den värld som kommer...
 
(mystiken är på topp)

Första hoppträningen efter vintervilan

Publicerad 2014-01-19 21:02:11 i Chezter,

Det var en glad och pigg Chezter som överlycklig fick hoppa idag! Herreminngud vad stark han var, men nu går det att ta ordentliga halvhalter och han lyssnar. Han blir tack och lov aldrig så brutalt stark som förr längre! Inte ens efter 3 veckor utan hoppning, då inser man hur långt vi kommit ändå.
 
Hoppade inte något högre idag, bättre att ta det lugnt i början eftersom varken han eller jag är "hoppade" på så länge. Men hade lite stuts, travhoppning, båge och linje. Mycket lydnad och gymnastik. Det gick väl helt okej idag, han var som sagt stark och pigg men inte konstigt och det är ju kul att han gillar det!
 
 

Påväg hem

Publicerad 2014-01-19 02:23:55 i Allmänt,

Efter en rätt så rolig fest. Blir att somna direkt man kommer hem och taggs för hoppträning halv 11 imorgon! Va i stallet senats kl halv 10, finns ingen tid att sova hela dagen efteråt som alla andra när man har häst. Men det som inte dödar härdar! (Yyyäää)


Planer för denna lördag

Publicerad 2014-01-18 07:24:57 i Allmänt,

- åka till hööks och köpa boots

- åka till granngården och köpa kraft

- åka till byggmax och köpa pellets

- rida chezter och fixa stallet

- feeeest på kvällen




Gårdagens ridpass

Publicerad 2014-01-18 00:21:55 i Chezter,

Ja eftersom klockan slagit över 00 så blir fredagens ridpass gårdagens ridpass, vilket betyder att man nu kan lägga det bakom sig. Långt bakom sig. Vet inte vart jag ska börja ens. Red på längre tygel i skritten först som gick bra, han frusta ett par gånger och kom ner i formen. Traven kändes också fin. Red lite skänkelvikning in till medellinjen och där gick jag in på en liten 8-volt innan jag flytta ut åt andra hållet i skänkelvikning. Han kändes mjuk och följsam och är nöjd med den delen. Skönt att skritt och trav funkar som det ska!

Men sen kommer ju galoppen. Kan ärligt säga att jag fick lust att antingen låta hästen springa tills han skulle bli så trött att han helt enkelt inte orka spänna sig så, eller helt enkelt hoppa av och troligtvis lämna hästen där i ridhuset och begrunda sina synder. 

Nu lät jag kanske lite väl hård men det var väldigt frustrerande att försöka göra något arbete i galoppen men en häst som är spänd som en stålfjäder och livrädd för absolut ingenting! I början hade jag tålamod och red med halvlånga tyglar så som jag gör i början för då har han oftaste lättare att slappna av och komma ner i formen när man har lite mer ledig tygel. Så han får komma igång och bli varm innan jag kortar tygeln. Men det var meningslöst den här gången. Sen red jag lite tempoväxlingar, öppna på långsidorna, volter av alla dess storlekar. Massa saker bara för att få han att sluta titta på allt som inte fanns och i alla fall slappna av i ett öra eller vilken kroppsdel som helst! Fick tillslut en helt ok känsla typ 2 varv på volten..

Sen fick han skritta lite, hetsigt flåsande eftersom han var så långt ifrån lugn som han kunde bli.. Tog lite mer galopp därefter, på mittvolten där jag gick från stor till mindre och mindre volt och sedan tvärtom. Flytta in/ut bakdelen och bara försökte på alla vis få han att fokusera och slappna av. Blev ett halvdant resultat men bättre än vad s var innan så slutade där och tänkte att jaja, det ser inte lika illa ut längre. 

Red ju med det "vanliga" tränset idag också. Och han är mer avslappnad när jag använder ps of Sweden tränset som sitter mycket bättre. Men har ju hoppbettet på det tränset och blir ett himla krångel att byta fram och tillbaka, men snart så borde det andra tränset jag beställt komma fram. Så han kan ha träns som är gjorda efter hästen huvud varje ridpass! Jag skyller inte det dåliga ridpasset på tränset, men med ett träns som faktiskt är gjort för maximal passform så trivs hästen bättre. 

Blev väldigt långt detta, ska i alla fall ta nya tag imorgon och rida över någon bom. Får se om gårdagens pass gör att det blir lättare idag!



Mina hårprodukter:

Publicerad 2014-01-17 10:36:32 i Allmänt,

(Jag måste ju skriva om något och det var det här jag kom på..)

# aloe-jojobaba schampo och balsam. Förbättrar ph-balansen i hårbotten bland annat

# Beverly hills schampo och hårinpackning. Var något som frisören tipsade om. Ska väl göra allt som alla schampon osv gör nuförtiden. Skyddar, stärker mm

# Loreal Paris casting crème gloss. Är en grej jag fick med från färgningspacketet som vårdar håret och ger glans. Använder den bara när håret ska "piffas upp"


Frusit r*ven av mig!

Publicerad 2014-01-16 21:57:45 i Allmänt,

Satans vad kallt det är nu, speciellt när man heter Jennifer och inte gillar att ha en massa kläder på sig.. Så idag har jag gått med vanliga strumpor i ridskorna, tur att inga tår har dött känner jag.. Sen ett par mjukisbyxor, inga långkalsonger eller något. Men hade i alla fall en tjocktröja under jackan och mössa på huvudet, så lite smart var jag i alla fall!

Var i stallet och skritta en timme ihop med Isabell och lex, svinkallt men skönt att få ta det lugnt någon dag.

Sen har jag varit och filmat Anna när hon tränade för jan med Algots, såg jättebra ut! Fick agera hästskötare och ta hem hästen efteråt då Anns skulle vara med på dressyrmötet inför tävlingarna i sommar.

Men nu är jag hemma och ser på djurinspektörena, är så j*vla förbannad just nu så kanske skriver ett långt argt inlägg sen!


Härligt att rida en glad häst

Publicerad 2014-01-15 20:05:17 i Chezter,

Då är chezter småhoppad idag, med betoning på små. Men tycker det är bra att börja med de lägsta höjderna, få tillbaka flytet och kunna slipa ihop allt igen. Chezter var väldigt glad och taggad, lite svår att hålla ihop mot "hindren" så blev mycket lydnadsträning idag. Ännu en anledning till att ha låg höjd, hoppa en övertaggad chezter är inte alltid det lättaste! Tycker det gick bra ändå idag, det var ju ändå 3 veckor sedan vi hoppade sist. Ska bli skönt att börja hoppa igen på söndag!



Brodd hit och dit

Publicerad 2014-01-15 11:28:47 i Häst,

Kom på nu att jag hade skrivit att chezter skulle ridits ut igår, men det går inte så bra just nu då han bara har två brodd fram, bak har jag fått i fyra men han har slitit ner för mycket på framskorna för att jag ska kunna sätta i brodd där.. Så han har bara bak på fram. Lustigt irriterande eftersom jag hellre vill ha tvärtom, 4 fram och 2 bak. Nu vet jag inte hur jag vill ha det.. Lutar lite åt att ha 4 brodd fram och på bakhovarna ha två stora brodd i de bakre hålen och 2 mindre i de fram, han ska skos igen om ca 2 veckor. Så har lite tid att bestämma mig! Tills dess blir det lite lugna skritt och trakturer ute. Men eftersom han inte kan vara lugn just nu så får det antagligen bli mest skritturer, inte mycket att göra åt om inte hästen kan vara försiktigt i detta väder!



Utvärdering Johan träning

Publicerad 2014-01-15 08:10:40 i Chezter,

I måndags började dressyrgruppen igen. Innan vi startade började jag med att låta chezter gå på långa tyglar i skritten och söka sig så långt ner han kunde komma, därefter likadant i traven. Tyckte han kändes rätt så fin och avslappnad. Men när vi väl "började" så blev han bara mer och mer spänd.. Det gick sakta men säkert neråt på "fin" skalan. När vi började galoppera var det helt jävla kört.. Han streta upp med huvudet och var så spänd så han kunde inte ens galoppera ordentligt. Han var helt enkelt för spänd för att få något som liknar runda steg. Tänk er ett fyrkantigt hjul så, så rörde han sig ungefär.. Hacka sig fram.. Det kändes skit helt enkelt. Sen när vi återvände till traven gick det lite bättre igen. Galoppen släppte även den på slutet, de sista minuterna. Efter att vi nått botten på "fin" skalan någonstans i mitten av passet gick den saaaakta uppåt igen tills den kom till ett "bra" läge. Bara han slappnar av är han ju hur fin som helst att rida! Men när han spänner upp sig funkar absolut ingenting, okej om han blir tittig på något läskigt. Men att bara allmänt bli superspänd för att vi galopperar det tål jag inte, löjlig häst..  

Men efter att ha ridit i typ 40min så släpper det ju, halleluja..



Finer tisdag

Publicerad 2014-01-15 00:51:54 i Allmänt,

Nu har det slagit över till onsdag, men tänkte skriva om tisdag nu i alla fall. Varit i stallet idag i 4,5 timme, tog ut tre kärror ur chezters box. Han står ju på "bädd" i princip, tar ut lite då och då. Idag blev det uttaget ordentligt. Sen skruva jag efter mycket om och men i så han har 4 brodd bak, fram gick det inte för han har slitit ner skorna för mycket.. -.-' 

Red i ridhuset, hade framme travbommar och två bommar på långsidan som jag red mellan 6-4 steg på. Han var fin under uppvärmningen men han har börjat bli så spänd när man ska galoppera, fattar inte varför men han kan inte vara det minsta avslappnad! Väldigt irriterande kan jag säga att det är.. Han kan ju vara avslappnad och fin i traven men i galoppen blir han jättelöjlig! Har antagligen med det kallare vädret att göra så får hoppas han "vänjer" sig snart.. 


(När jag kom hem tog jag ett bad, måste säga att det var så jävla underbart!)

Sen ikväll har jag varit på bio och sett hobbit del 2 med Emelie och Johan. Den var riktig bra!!! Sådana storfilmer måste ses på stora duken, går inte att vänta och hyra den eller något annat.. Första gången måste vara på bio! 

Nu ska jag sova, godnatt alla kära!
Älskar min frisyr <3 



Canvas är sällsynt

Publicerad 2014-01-12 07:35:49 i Allmänt,

För när jag nämnt att jag beställt en canvas frågar alla- vad för något??

Jag tycker canvas tavlor är den finaste sortens tavla som finns, och ett av de snyggaste inredningsredskapen!
 (Nu lät jag allt lite kultiverad eller vad man säger)

Min lägenhet kommer bestå av canvas, saker med citat på och coola saker som sticker ut. Den kommet bli så läcker.

Men tillbaka till canvas. För alla borde veta vad en canvas är, och skaffa ett antal och sätta upp. Designa själv är roligast!;) 

En canvas är ett foto som är tryckt på en målarduk, sedan trär man duken över en trädram så bilden blir utåtstpende. Det var hela förklaringen till canvas, the best of the best





Tar tid att köra

Publicerad 2014-01-11 20:49:08 i Allmänt,

Har kört runt 15gg fram och tillbaka från eq till Karlstad idag. Men nu är alla på middagen och de ska åka en stor hyrd buss hem så behöver inte köra något på natten idag.

Chezter fick tyvärr vila idag för fanns ingen tid att ens vara i stallet.. (Mamma fick mocka, extra hö hade jag fixat för hela helgen) De två stunder telefonen var tyst ett tag var jag tvungen att äta. Sen kollade jag lite på sadelclinicen som var idag, att man verkligen ska försöka hitta den raka sittsen osv, tå och knä ska vara i linje och så uppåt. 

Men imorgon ska jag rida lite bommar i ridhuset på kvällen tänkte jag, kanske något litet sockerbitshinder. Beror på om det är mycket folk so rider samtidigt..

Nu ska jag duscha för mitt hår är så fett, kanske hade schampo i det i torsdags.. Och har ju haft vax i helgen och sedan bara sköljt av det och tagit lite balsam. Det blir inte så bra resultat så haft mössa hela dagen haha ;)



7 saker

Publicerad 2014-01-10 13:36:46 i Allmänt,

- jag har satt hästarna först sen jag var 12, och ska jag vara ärlig kan jag nu i efterhand känna att det blev lite för mycket häst och för lite umgänge med kompisar osv. Skulle ha önskat att jag kunnat släppa lite och gjort annat roligt oftare.

- jag har verkligen ingen aning om vad jag ska plugga på universitetet, antagligen tänker jag köra på en kurs som heter kreativt skrivande, bara för att ha något roligt att göra typ.

- i framtiden skulle jag vilja vara författare, kunna bli lika stor som J.K Rowling. Chansen är liten men satsar man mot stjärnorna kan man i alla fall landa i himlen!

- är emot att ta bort djur med giftinjektion, för vissa hästar kanske det är bäst men jag tycker bultpistolen är det allra bästa. Det går snabbt och hästen märker inget, den är bara borta. Med gift kan de kämpa emot i flera minuter innan de slutligen dör. Visst får de lugnande men deras hjärnor funkar fortfarande, klart dem märker när deras hjärtan inte orkar slå längre!
När de bulta Athena och hon föll ihop fick jag den värsta känslan jag någonsin upplevt. Kan inte ens beskriva vad det var, men ångrar inte att jag stannade. Det var jätteskönt att se hur smidigt och enkelt det gick. 

- jag gillar att ha planerade dagar, uttrycket "ta det som det kommer" är ett av de värsta jag vet. 

- måste alltid äta någon frukost på morgonen. Om jag inte gör det kan jag ibland bli svimfärdig och tappa all energi. Sen om jag äter en halv macka så försvinner det, jättekonstigt..

- när jag var liten sov jag med tre gossedjur. Kaninen Pelle, tomten tomten (bra namn va?), och kamelen chaklind (stav) hade även ett tag en jättesöt docka i pyjamas som hette snarkis, men sen blev jag för rädd om han för att sova med han, så han fick ligga bredvid sängen i en egen liten säng som morfar gjort. Så han inte skulle gå sönder!



Tidigt i stallet idag

Publicerad 2014-01-10 11:02:48 i Allmänt,

Var i stallet på morgonen och tog ut, mocka osv. Chezter fick sig en promenad runt torp. Det blev ca en halvtimmes promenad så för lite egentligen men har sovit jättedåligt inatt så mådde inte så bra imorse. Så orkade inte gå längre, men ätit lite frukost och druckit kaffe nu så mår bra igen.

Har plockat upp två kunder nu på förmiddagen i stan och kört till eq, ska hämta upp en person från equline vid 7 på flygplatsen. Det är bara den körningen jag har just nu, telefonen kommer väl börja ringa snart antar jag.. Hoppas bara jag inte har någon körning vid 5 för vill hinna se hoppclinicen!  

Har varit duktig och skrivit upp alla adresser till de tre olika Scandic hotellen, så jag kan använda gpsen på mobilen för att hitta rätt. Och så kan jag söka på Google Maps efter flygplatsen och Centralstationen ifall det behövs, eftersom jag inte har något lokalsinne så är det tur att det finns gps!



Hejsan bloggen

Publicerad 2014-01-09 17:33:47 i Allmänt,

Hade tänkt vara i ridhuset och rida över någon bom idag men naturligtvis var ridhuset låst (vid ett på dagen..) och nyckeln låg inte i den jackan jag hade på mig. Så red iväg till fibern istället, och det var rätt bra såhär i efterhand för kommer ju bli kallare så lika bra att vara ute medans man kan!
 
Mötte Anna och en glad Alfons också, så vi fick lite sällskap påväg hem  ;) Cheter var i alla fall fin idag, inte lika taggad som igår. Red lite tempoväxlingar idag också, och snabba avbrott mellan trav och skritt som gav bra resultat.
 
I galoppen kändes han också rätt så fin. När vi skulle byta blev han lite för på och försökte byta själv, men det har nog med extra energin att göra för han var värre med bytena igår. Räckte med att jag vände över banan så ville han byta. Så sista gången gick jag över i förvänd och sedan tillbaka, så han inte ska bli så på med att byta varje gång.
 
Imorgon ska han skrittas och lör-sön bommar/småhinder. Kommer få vara i stallet tidigt imorgon och på lördag i alla fall för ska vara chafför till dem som kommer till EQ;s hemässa hela fre-lör och fram till typ 16 på söndag..
 
 

Gårdagen

Publicerad 2014-01-09 10:41:20 i Allmänt,

Igår då så red jag en väldigt glad och pigg chezter på fibern. Men han kändes jättefin då och då så känner att vi är påväg att hitta tillbaka efter vilan. Passa ha rätt bra igår att få vara på fibern, stor öppen yta där han verkligen kan "få plats" att röra sig framåt. Det känns mer rymligt och öppet ute på en stor fiberbana än i ett ridhus, det är ungefär det jag menar.
Red lite tempoväxlingar och sidvärtsrörelser, gjorde några byten och han blev fin ibland men oj vad stark han var i början! Mycket krut i den hästen nu.. Red lite lätt sits i galoppen först och då kom tåget fram, men efter att sedan ha jobbat han en stund så kändes det bättre.


Var även och körde spinningpuls igår med Emelie. Då har man en pulsklocka på sig som visar ganska exakt var du ligger i puls. Fanns 5 olika pulslägen. Inte ansträngande, något ansträngande, ansträngande, väldigt ansträngande. Och till sist jävligt antändande så man är uppe i maxpuls!


Nästan hela passet skulle man ligga någonstans på väldigt ansträngande delen. Den var rätt stor så man kunde ligga typ mellan 70-90% i puls) 

Jag låg på stadiga 86 nästan hela tiden, och det var viktigaste att man höll en stadig puls. 

Sen i "finalen" så skulle man ge allt man hade i 3,5min. Och efter typ 50min spinning är det inte mycket kvar av en kan jag säga! Men stod upp och trampa på som en idiot i alla fall. Låg på 93% av maxpulsen, och då är det jobbigt kan jag säga!..


Sen blev det handla på Coop (jättekul efter att man tränat, på med luvan)
Efter vi handlat blev det god kvällsmat hemma hos Emelie, det var vi välförtjänta av!



Och till sist blev det tre avsnitt sv supernarural med Corinne. Det var som schooby doo fast för ungdomar, ett monster för varje avsnitt så var lite halvt B... Men något man kan se på om man inte har något annat för sig typ ;)




Kroppen är körd..!

Publicerad 2014-01-07 19:49:50 i Allmänt,

Herremingudvadjagärtrött! Sitter på bussen hem nu efter ett skivstångsintervall pass med Corinne. Har ju inte tränat sedan före jul, eller om jag tränat en gång mellan jul och nyår.. Minns inte faktiskt. 

Men det var ett tag sen i alla fall, men jag lastade på stången som vanligt i alla fall. Den där stången höll på att bli min död flera gånger.. Det var tungt, jag blev till och med yr och illamående en sväng, blivit det en gång innan men då var jag lite förkyld.. 

Gick inte sådär jättebra med skivstången idag kan man då säga. Men tig ut hela kroppen ordentlig i alla fall! Jättebra tänkte jag, för innan nyår var sista delen lagom med intervallövningar. Ibland kändes de till och med för lätt men det var rätt skönt eftersom man kör slut på musklerna under skivstången.

Men nu så borde det inte heta skivstångsintervall längre, utan 2mördarpasssomärihoppsatta! Det var seriöst så inåthelvete jobbigt, det var 16 intervaller, kanske var 8 typ förut??

Inte bästa passet att börja med efter "vintervilan" haha! Sen var jag tvungen att till bussen också. Kommer bli ett kärt återseende av både duschen och soffan när jag kommer hem..

Brukar faktiskt gå helt okej att träna efter ett uppehåll, men då har jag ju fortfarande ridit typ 6 dagar i veckan och cyklat till stallet då och då! Så haft en helt okej grundkondition och fysik.
Men nu har jag ju inte ridit ordentligt på 2 veckor och då var det genast jobbigare att träna!

Så där är beviset, ridning är träning!


Snart hemma

Publicerad 2014-01-06 22:57:56 i Allmänt,

Efter en kortvisit i Malung. Åkte igår förmiddags och hem idag på kvällen. Igår blev det god "plockmat" eller vad man ska kalla det.. Små köttbitar stekta med kryddor och soja, rostat bröd med vitlökssmör, och stekt haloumi ost. Låter kanske som "jaha...gott". Men jag älskar det av någon anledning!

Sen blev det tv tittande i soffan (sååå ovanligt). 

Nej nu ska jag inte skriva mer, annat än att jag vill göra en maaaassa roliga saker nu!! Ärligt kan jag inte vinna lite pengar så jag kan ha råd att leva lite???



Mål 2014

Publicerad 2014-01-05 23:22:41 i Allmänt,

Med chezter:
 
 
 
- Få den perfekta känslan allt oftare och allt längre. När han kommer ner och blir ihop och rund i formen och man känner hur hela hästen rör sig under en i ett luftigare mer kraftfullt steg. När man är på exakt rätt ställe, inte för kort och spänd i formen eller för lång. Det där gyllene läget då allt stämmer och inget känns omöjligt. Då man känner att "wow" jag kommer aldrig kunna sluta rida! 
 
 
- Ha lättare att acceptera dåligare ridpass. Och kunna fokusera även mer på de bitar som gick bra, Jag har så lätt att hänga upp mig på ridpass då det gått dåligt. Och ju mer jag tänker desto mer har gått dåligt. Nu ska jag (förhoppningsvis) börja tänka att okej, idag var det något som inte var som det skulle. Sen fundera på vad det kan bero på. Hur jag red dagen före? Vädret? Var jag för otålig? Var chezter för pigg/trött för att fixa de krav jag ställde? Vad kan jag göra nästa gång för att det ska gå bättre? (Haha låter som det kommer bli mindre uppsattser framöver..)
 
 
- Fortsätta lägga ner en massa tid. Stallet kan ibland ta 5 timmar, oftast är det runt 3-4. Beror lite på vad jag gör. Men jag ryktar chezter före i princip varje ridpass. Jag stretschar han nästan varje dag, jobbar han i skritt en stund innan jag börjar värma upp han. Lägger ner tid på att få han varm innan jag börjar det "riktiga" arbetet. Låter han få skrittpauser när han inte riktigt orkar längre. Hatar att stressa runt, i stallet tar det den tid det tar!
 
 
- Alltid ha tålamod när jag rider. Ta ett steg i taget och inte bli irriterad om det inte känns bra från början.
 
 
- Lägga ner tid på skritt. Att försöka gå ut och gå med han en timme två gånger i veckan. En dag på hans "vilodag" och en gång på kvällen efter hoppträning.
 
 
(Kanske ska ta lite mer konkreta mål också haha..)
 

- Göra klockrena starter på 110
 
- Kunna landa i rätt galopp i alla fall 8/10 gånger..
 
- Snabbare byten ibland kan önskas
 
- Hoppa spikrakt över hindrena
 
- Debutera 120 under utomhussäsongen
 
- Tro på att vi klarar det
 

Ps of Sweden!<3

Publicerad 2014-01-05 17:14:36 i Allmänt,

Fick ett mejl från dem för någon dag sedan. De skrev att pannbandet jag beställt inte fanns hemma men skulle komma i mitten av januari. Det stod redan på sidan när jag beställde pannbandet så det var ju ingen nyhet! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller va säger man?

Men ville ju ha just det pannbandet så att det tar lite längre tid spelar ingen roll!

I alla fall skrev dem att de skickar tränset och pannbandet samtidigt, och så får jag en tränspåse osv. De skickar alltid med lite extra grejer nuförtiden (typiskt de inte gjorde det när jag köpte första tränset..) 

Och så kommer jag få ett extra pannband! Bara för att det jag beställde inte fanns hemma just då. Så får två pannband till priset av ett! Älskar deras träns och deras superservice till kunderna! 




 

Chezters upplägg nästa vecka:

Publicerad 2014-01-05 14:08:28 i Allmänt,

Mån- vila
Tis- lugnare trim
Ons- bommar/småhinder
Tors- trim
Fre- skritt
Lör- trim med bom
Sön- hoppning tror jag 
(ska vara chaufför till kunderna under eq mässan i helgen fre-sön så måste kolla hur mycket tid det tar..)



Pigga chezter..

Publicerad 2014-01-05 12:18:00 i Allmänt,

Jogga faktiskt ute på gruset idag, var några som hoppa i ridhuset och det går inte nu att jogga runt en avslappnad chezter bland en massa hinder.. Var rätt blött men inte så mjukt underlag så helt okej att rida. 

Chezter kändes helt okej, men ska bli skönt att rida som vanligt snart igen! Trimma på som vanligt så man verkligen kan få jobba igenom hela hästen. Men är som sagt ganska nöjd med dagens lilla pass, han är ju pigg och glad i alla fall!<3


Pigg chezter!

Publicerad 2014-01-03 19:59:09 i Allmänt,

Idag var det en dag med joggning. Kör ju nu den här veckan att jag varannan dag skrittar mellan 60-90min och varannan dag joggar ca 20-30min. Kan säga att chezter är väldigt pigg, glad och laddad just nu! Han känns hur fräsch som helst och är så på tårna hela tiden så man vill i ena sekunden bara skratta och den andra önskar man sig lugnande medel eftersom han har svårt nu att slappna av. Men inte så konstigt nu eftersom han inte rids ordentligt än. Men nästa vecka ska vi igång som vanligt! 

Men tror han kommer kännas helt underbar att rida när jag verkligen kommer igång och jobba han mer. Nu sitter jag ju inte och trimmar hela tiden utan han får mest röra på sig och så får jag nöja mig med att det känns acceptabelt i alla fall. Han är ju oriden just nu så man får ta det för vad det är. 

En riktigt fin oriden häst är han just nu helt enkelt ;)



Shoppat på hööks

Publicerad 2014-01-03 19:44:01 i Allmänt,

Har verkligen dåligt med pengar nu och det är inte bra.. Har ändå snålat och kunnat hålla en bra nivå på ekonomin men nu börjar det bli lite halvkris.. Men ska ju få pengar från tidningstjänst 25:e och sen blir det från arbetsförmedlingen i februari så det är inte så länge jag måste klara mig nu i alla fall.. 

Fick i alla fall tre grejer shoppade på hööks idag, en mineralsten som man hänger upp i boxen, en ny magplatta som jag gillar skarpt! Den är jättemjuk och inte lika hård som den andra är, och den är mer formad så hästen störs mindre av den. Sen är det möjligt att både ha marginal eller innspänningstyglar som du kan sätta fast i bågar. Den har även fint mönster i vitt men det är det inte på den bilden de visar på internet så kanske köpte en nyare modell av den eller något?

Chezter fick också ett nytt schabrak som var på rean, så 50% billigare blev det! Har ju nu 5 finare schabrak, 3 som är på gränsen till för slitna och de har krympt en del, och ett som är bara lite slitet. 




Dagens planer

Publicerad 2014-01-03 10:18:52 i Allmänt,

Ska duscha och göra mig klar alldeles strax för att sedan hämta upp Marielle och åka och titta lite på hööks nu när de har rea. Har egentligen väldigt dåligt med pengar kvar så ska försöka att bara köpa det nödvändigaste. Behöver ett regntäcke eftersom 3 av mina täcken inte håller emot regn och det fjärde är spårlöst borta...... Behöver en magplatta också då den jag har nu inte går runt med den nya padden under.. Och en saltsten! 

Sedan är det saker som inte är super akut men som jag egentligen också vill köpa, och det är schabrak och ridbyxor och någon fin ridtröja.. 

Efter hööks i alla fall så ska vi in till stan för Marielle behövde köpa smink, jag ska inte köpa något. (Hoppas jag verkligen att jag håller också.) 

Sen ska vi fika innan vi drar oss hemåt och joggar våra fina hästar!


Nyårslöften

Publicerad 2014-01-02 00:41:35 i Allmänt,

Våga, vilja vinn. 
Dags att ta tag i saker och göra sådant man inte trodde man skulle klara av. 2014 ska bli ett år av nya oupplevda vägar som ska utforskas. 

Detta år ska jag ha fötterna stadigt i marken samtidigt som jag hela tiden rör mig åt något håll. Vara stark i mig själv och välja de vägar jag själv vill ta. 

Lev här och nu
Jag ska fokusera på vad som händer här och nu. Komma ihåg det förflutna men inte låta det påverka det som händer just nu. Och vad som sker i framtiden sker i framtiden. Så behåll nuet!

Vänskap är som stjärnor, 
du kan inte alltid se dem men de finns alltid där
I år ska vänner och nära personer få den plats de förtjänar. Unna tid till att visa omtanke för alla dem som jag håller om men som jag inte alltid eller nästan aldrig visar.. Nu ska jag inte vara feg och dra mig tillbaka när jag egentligen vill komma närmare. Människor som betyder något speciellt för mig på något sätt ska få veta det!


Det här är lite av de sakerna jag vill uppnå under året, allt kan inte komma på en gång men man kan alltid försöka så når man fram bit för bit. 2014 kan ta sin början!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela