Jennifer Andersson

Jag kan inte shoppa längre..

Publicerad 2013-08-28 21:22:25 i Allmänt,

Köpte detta skal+ hörlurar när jag ändå var inne på stan en snabbis igår;
 
Det var först efteråt jag kom på att jag nog vill ha ett mer stilrent skal.. Var stressad för skulle till tandläkaren och slipa lite på en framtand innan jag blir 20 då det kommer kosta typ 700kr för de 20sekunderna! Men villle skaffa ett skal innan, punktslut. Då blir det såhär!
 
Sen så var det även 3 saker för priset av 2. Trodde det var 3 skal för priset av 2 och ville bara ha ett, men det gällde hörlurar också. Men i mitt stressade tillstånd tar jag inte 2 hörlurar (som jag nu insett jag skulle gjort). NEJ jag tar ett skal som såg "kul" ut. Och det är inte direkt stilrent... Vad håller jag på me ibland?
 
Förhoppningsvis så lär jag mig leva med dem eller så kanske jag kan sälja dem eller något ;) Mina andra 2 skal är ju rätt slitna nu..
 
 


Fina hästen!

Publicerad 2013-08-28 20:03:16 i Allmänt,

Idag var chezter SÅ fin på hoppträningen! Tänk att han kan bli som en studsboll fast han har sin långa kropp. Han var så himla kvick i galoppen så det var ingen konst att rida! Snygga galoppombyten fick vi till idag också, UTAN att han sparka bakut.

Det har verkligen släppt inom hoppningen nu. Han är så fin att rida på hinder så man vill bara skratta! Han har blivit väldigt lätt att reglera, blir inte för stark och har en sådan hoppglädje, han var riktigt taggad idag, märks att han tycker det är kul med hinder! Det som är att trimma lite på är att chezter gärna hoppar, men det är inte lika roligt om det blir jobbigt. Och då måste jag rida ända fram till avsprånget så han verkligen tar för sig över hindret och så kan han hoppa något åt höger, så de två sakerna ska det finslipas på.

Vi hoppade lite olika banor idag, med böjda bågar och linjer, kombination osv. Det vanliga ;) fick ibland lite nära avstånd, men inte van att han är så ihop i galoppen så hade faktiskt nästan lite svårt att se idag. Hästen var ju så otroligt ihop mot hindren!:)

Kväll igen..

Publicerad 2013-08-26 22:51:08 i Allmänt,

Chezter blev så glad över att få rida ut!! Ojojoj det var spetsade öron och trav genom hela kroppen! När vi har slut på tävlingar att åka på så ska han få ca en vecka att få vara ute och ridas i skogen innan snön kommer, kommer han gilla!

Träningen för min del gick lite halvmotigt. Sprang ändå 1km fyra gånger igen, med styrka emellan. Men var lättare förra gången. Maria och Corinne hängde på, lättare när man har någon mer i alla fall med sig, få lite motivationshjälp/ draghjälp.

Det var ASJOBBIGT på jobbet idag. Stod och skulle "slänga säck" först. Det är när man häller ner påsarna från postlådorna på rensningsbandet. Vid rensningsbandet stod redan 4st, och vi är vanligtvis mellan 2-3. MEN alla 4 var nya och hade ingen rutin alls! Så insåg direkt att detta skulle inte gå, de sorterade knappt ut några storabrev och det åkte iväg klump (paket osv) in i trumman (en rensningsmaskin) vilket inte ska hända! Så fick hoppa in och hjälpa till. Och naturligtvis kom det massa post.

Så samtidigt som jag skulle mota undan berget med post, sortera ut klump (som i sin tur skulle sorteras ut stämplat/ostämplat), sortera ut stora brev (som i sig ska sorteras stämplat, ostämplat tunt, ostämplat tjockt) skulle jag samtidigt svara på frågor om i princip vartenda brev/packet de fick tag på. Och när de inte fråga la de fel, och jag passar inte att vara lärare. Speciellt inte när jag redan har häcken full! Egentligen skulle de längre ner på bandet sköta stora brev, men eftersom de behövde fråga om typ alla brev så fick jag agera för 3 stationer ungefär, plus vara lärare och svara på samma frågor om och om igen. Idag förtjänade jag allt en guldstjärna för min fina insatts!
Men tiden gick fort i alla fall. Hann bara kolla på klockan en gång i timmen!


Sen var jag återigen extremt duktigt och handlade på hemvägen. Lite "lyxvaror" som inte alltid finns hemma. Sen köpte jag även ett litet förråd av kattfoder. Pappa har en tendens att se på prislapparna när han handlar till offa, och offa gillar inte billigt. Men han envisas med att köpa det så då får man rycka in och köpa lite mer "exklusiv" kattmat så offa kan äta. Så två säckar torrfoder och två burkar blötmat, så nu kan hon mumsa! Hon brukar vara så fet men har blivit smalare nu eftersom hon vägrar äta maten pappa köpt. Tur hon har en förstående matte som köper något gott åt henne, lilla kattlimpan <3



Det var väl det, nu ska jag göra mig iordning och sova. Nya tag imorgon!

Chezters schema:

Publicerad 2013-08-26 10:43:19 i Allmänt,

Måndag- uteritt

Tisdag- trim

Onsdag- hoppning

Torsdag- joggning eller longering

Fredag- småhinder

Lördag- tävling (100)

Söndag- tävling (110)

Today

Publicerad 2013-08-26 10:39:23 i Allmänt,

Idag blir det mer träning (för mig). Först ska jag naturligtvis till hästen, han ska få sig en uteritt. Sen ska hagen rensas på spillhö. Efter stallet blir det att åka och träna på kilene igen med Maria, springa 1,1x5 och emellan det ska jag göra rygglyft, sittups och plankan. Sen lite balansövningar.

Efter det passet är det hem och duscha osv innan jag ska jobba kvällen. Så idag blir det nog lagom mycket att hinna med!

Chezter fick mys igår

Publicerad 2013-08-26 10:33:36 i Allmänt,

Eftersom inte inlägget kom upp igår får det komma upp idag, det pysslades med pollen. Först blev han lite avborstad, sen penslades det hovolja och jag övade 2 gånger på att göra en inbakad fläta av manen. Det gick inte sådär jättebra hehe, naturligt utsläpp är bäst (och blir snyggare än om jag försöker på knoppar eller fläta.) Men skulle vilja ha en SNYGG inbakad fläta på hrf, så får öva fler gånger!

Sen gick vi ut och gick, vi gick till 3 olika backar och gick upp och nerför dem X antal gånger. Jättebra träning för chezter då han fick tänka mer då det inte går att kliva iväg nerför. För det resulterar i att fötterna glider. Så han gick efter ett tag lugnt och försiktigt nerför. Uppför fick han och gå i lugnare takt, ska ju "ta" mer då. Sen får man väl göra om det typ en gång i veckan i 2månader innan man ser lite skillnad kanske.

Var i alla fall ute och gick ÖVER EN TIMME! Sen stretchades det när vi kom hem. Sidorna, ryggen, över och underhals, och "hovkratsövningana" på sidorna och ryggen. Var i stallet i över tre timmar utan att rida!;)

HYLLNING

Publicerad 2013-08-24 21:26:00 i Allmänt,

Till mitt Kimblewick-bett, Chezter funkar helt perfekt på det! Så skönt också att kunna ha ett rätt så milt bett, har ju ridit han på phelam också (gör någon gång då och då nu med, men inte i hoppningen) och det kunde han ändå bli jättestark på, och hängig! Och vissa gånger tog han helt och knäppte av, har ju varit som att hitta en nål i en höstack känns det som. Spelade ingen roll vad för bett jag provade så var resultatet samma- han är fortfarande asstark och hänger sig. Men han har blivit helt förändrad sen jag köpte kimblewick-bettet, nu kan jag få världens superkänsla när vi hoppar/trimmar utan att han känns som ett skenadne tåg som spårat ur!
 
 



Kimblewick-bettet är lika enkelt att rida på som ett tränsbet men har samma fördelar som ett stångbett. Det glider inte upp mot tänderna utan vrider sig framåt-nedåt i hästens mun. Därmed ligger det mer still än ett tränsbett och blir behagligare för hästen.
 
I skog och mark är det enklare att hantera än ett stångbett och fungerar tillfredsställande i dressyren för den som inte trivs med dubbla tyglar. Med de korta "skänklarna" har det emellertid inte samma formgivande funktion som ett riktigt stångbett.
 
Kimblewick-bettet är ett lätthanterligt bett. Det är ett stångbett med mycket kort underskänkel, vilket gör att bettet rör sig likadant i munnen, som ett stångbett gör. samtidigt gör de korta skänklarna att du fortfarande med i det närmaste fullgod effekt kan använda dig av ledande och böjande tygeltag, lika bra som med tränsbett. Dessa fungerar inte lika bra med enbart stångbett.
Du behöver ingen delta-tygel. Du väljer någon av de tre möjligheterna att fästa tygeln, och provar dig fram tills du hittar det som du och hästen trivs bäst med.
 

Tävlingen

Publicerad 2013-08-24 20:13:59 i Allmänt,

Tävlingen idag började helt perfekt. Chezter var så himla fin på framridningen, fick en underbar känsla på framhoppningen och själva ritten satt perfekt! Det gick så enkelt och lätt hela banan. Såg mina avstånd, kunde hålla rätt galoppsprång på distanserna och kunde plocka bort steg när jag ville. Det blev en riktigt perfekt runda! Men tyvärr var jag 2 sekunder för seg så petades tillslut bort från placering, men den rundan var så klockren!
 
I andra klassen var Chezter lite trött och verka tycka att det räckte för idag. Han ville inte gå på fram som han gjorde i första klassen utan vi hamnade i en "backgalopp", vilket resulterade i att vi fick näralägen på hindren om och om igen. Och försökte jag få fram han blev han bara längre, lat häst där faktiskt! Så slurtade med att han rev nummer sex så slutade på fyra fel i grunden. Rundan i sig var helt ok, gjorde ändå det bättre av situationen. Får vara nöjd med tanke på hur fin han var i första klassen!
 
Sen var Rebecka Andersson från saddle attention där och gav gratis akupunktur behandling och sadelutprovning. Så det fick chezter också innan vi åkte hem!
 

Påväg

Publicerad 2013-08-24 08:29:21 i Allmänt,

Nu sitter jag i bilen, nerverna har börjat komma. Försöker hålla dem i schack och bara tänka på att jag ska rida så som jag gjorde igår. Önska oss lycka till!

Snart dags att lägga sig

Publicerad 2013-08-23 21:51:30 i Allmänt,

Snart ska jag gå och lägga mig, ska läsa lite i Harry Potter och halvblodsprinsen först. Precis löst ut 5;an så dags att gå in på näst sista! Det jobbiga när man läser serier är att när de är slut så får man lite halvpanik för man vill fortsätta läsa, nästan svårt att börja på någon annan bok då.


Chezter är i alla fall ordentligt badad och allt är packat inför imorgon. Red han på lite småhinder en stund idag och känslan var jättefin, så den får vi hoppas finns imorgon med! Är mest taggad nu och inte så nervös. Hoppas även det håller i sig, nervös är en av de värre känslorna.

Höll nästan på att inte bli någon tävling idag. Eftersom chezters pass var borttappat någonstans i pappas hus. Vart han nu lagt det! Leta runt som en galning på alla. Ställen papper osv finns. Åkte sen hem en sväng till mamma men hon hade redan letat och inte hittat det, i stallet var det inte heller. Men jag var SÄKER på att det var hos pappa, så åkte dit IGEN och letade. Hittade det tillslut på mitt skrivbord (under en massa kartonger osv som pappa ställt upp där när dammsugaren Dobbie körde runt i mitt rum).

Sen kom pappa heller inte hit med bilen men vi tar pärs bil så det löste sig smidigt ändå. Tänker inte åka till pappa en tredjegång när han sa att han skulle komma förbi! Har redan åkt två gånger till stallet, två gånger till pappa och två gånger till mamma. Nog med transportering för idag!

Nej dags att mysa ner sig i sängen och slappa, godnatt allihop!

NU ÄR DET BESTÄLLT!

Publicerad 2013-08-23 21:30:47 i Allmänt,

Träns Jump Off Revolution

 
Detta anatomiska träns är främst avsett för hoppning och markarbete. Designen på nosgrimman gör att käkbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas och den extra paddingen gör att öronen får större frihet.

Pannbandet har också en helt ny design vilket gör att det är luftigt och nätt för att även här ge öronen fritt spelrum och dessutom kan du byta pannband på några sekunder, även när hästen har tränset på sig. Levereras med pannband i matchande läder och padding.

Med revolution skriver vi ny tränshistoria
Vår nya kollektion är designad utifrån den varelse som ska bära tränset, nämligen hästen. Med största respekt har vi byggt ett träns som är skapat efter hur hästen verkligen ser ut och fungerar, med utgångspunkt i hästens huvudanatomi. Visste ni till exempel att fler
än tio muskler ombesörjer örats rörelse? Med det i åtanke är det lätt att förstå hur ett felaktigt tryck över området kan bidra till muskelspänningar med flera negativa bieffekter som följd.

Förutom funktion och design har vi lagt mycket arbete på att hitta den bästa leverantören som kan tillgodose alla våra krav. Produkterna i Revolutionserien är tillverkade i staden Kanpur i nordöstra Indien, i en fabrik med bra arbetsvillkor och där ledningen aktivt har tagit
ställning mot barnarbete. Tränsen är tillverkade i finaste läder och är 100% ekologiska, från garvning och färgning till läderfinish.

Designade tillsammans med veterinär
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi.

Godkänd vid tävling.

Samtliga spännen är silverfärgade. Komplett med lädertyglar.



Vad säger kunderna?

Jag ska vara ärlig: jag var ytterst tveksam till om ett träns kunde göra sån enorm skillnad som jag hört folk beskriva av era träns. Efter att ha köpt och provat ett själv har jag bara en sak och säga: helt otroligt. En häst som aldrig tidigare skummat i munnen fullkomligt rinner det om vid bara en simpel uteritt, och spänningarna i nacken är ett minne blott. Att det dessutom är bra läder och fruktansvärt snyggt ser jag som en bonus.
// Therese Anna Andersson


Ville bara säga att era träns är grymma. Vi hade vår kiropraktor hos oss i går och Vezpher brukar alltid ha en massa spänningar i nacken (atlaskotan) varje gång kiropraktorn är här. Men denna gång hade Vezpher inga spänningar alls. Stort tack för ett grymt träns som verkligen fungerar.
// Henrik Barry
 
 
 

Dagen före

Publicerad 2013-08-23 13:17:42 i Allmänt,

Imorgon blir det tävling i christinehamn, 100 och 105. Startar SIST i 105, hade jag aldrig valt frivilligt. Kommer vara halvt medvetslös vid det laget av nervositet, mina tävlingsnerver är hopplösa. I värsta fal blir jag helt förstenad och kan knappt andas. Men har lyckats tygla dem hyfsat ett tag nu så jag i alla fall kan rida lite inne på banan hehe. Ska försöka så gott de går att få fina ritter i bägge klasserna, gärna får de ritterna resultera i rosetter naturligtvis! Men bra ritt först och främst, resten blir bonus.

Har fodrat lite lunch till hästarna nu och ska börja göra de vanliga sysslorna innan jag ska trimma chezter lite på småhinder på fibern. Ett relativt kort pass bara för att hitta känslan, sen blir det att fixa iordning inför morgondagens tävling.


Har även fått min lön nu! Så ska beställa jump of revolution tränset idag tänkte jag, sen ska chezter sadel kollas inom en snar framtid då den nog behöver ändras. Så får läggs undan lite pengar för det också. Sen vet jag inte vad jag ska göra med resten, antagligen spara dem tills jag hittar något värt att lägga dem på ;)

Kalla mig duktig!

Publicerad 2013-08-22 22:26:33 i Allmänt,

Idag har jag verkligen rört på mig. Åkte med Maria och tränade på kilene. Körde 1.1km fyra gånger, och mellan blev det olika styrkeövningar i ca 5min innan vi sprang igen. Självklart stretchades det före och efter också, plus att jag gjorde lite balansövningar. Upptäckte att jag får bättre balans under ett träningspass än annars, kanske för att hela kroppen är ingång eller något? Det är min teori i alla fall.

Sen så åkte jag till stallet och gjorde iordning till chezter, red han på lite bommar idag ihop med Fillan och några till som kom dit. Bra att man får rida med lite flera ibland, man blir så bortskämd för man är ju aldrig mer än typ 2!

Passet gick i alla fall inte alls bra. Chezter var hopplös, helt ofokuserad och sprang runt och titta på allt och alla medans han snubbla över allt och inget. Kunde använt megafon och han skulle inte hört mig. Inte lätt att rida på bommar när hästen aldrig fokuserar något på bommen utan är helt uppe i det blå. Menmen fick försöka i alla fall, kan ju bara bli bättre imorgon.

Radio EM

Publicerad 2013-08-21 17:45:50 i Allmänt,

Lyssnade på hoppningen ett tag förut när jag jobbade. Det är ju alltid så att det är en kommentator som faktiskt kan något om hästar och en kommentator som knappt vet skillnaden mellan valack och hingst. Höll på att börja skratta flera gånger, vilket hade varit lite pinsamt eftersom alla sitter tysta och jobbar och det enda ljudet kommer från någon surrande maskin. Men tänkte dela med mig av några av sakerna han sa;

"vilken vacker svans"

"Hästens svans står som en flagga, den är glad över att hoppa alla hinder"

"Gjorde en volt för att hitta rytm och glädje igen"

"En seg och krävande morot"

"Klumpig galopp, den dunsar hela tiden"

"Hästen tänkte på något annat, havre förstås"

"Jag tycket det här är bra för det är felfritt"

"En lycklig svans i lagom längd"

"Den vita hästen med den glada svansen" (han har ett öga för svansar)

"In på dubbelkombinationen" (jag vet inte vad han mena där men kanske att det var två oxrar?)

Snabbis

Publicerad 2013-08-20 23:46:20 i Allmänt,

Så skriver lite igen här då. Inte hänt så mycket sen sist känns det som. Har jobbat och varit i stallet och umgåtts med vänner. Chezter tränade jag med igår istället för i söndags och det känns riktig bra nu, ska försöka hålla mina nerver i styr på lördag så att vi kan visa vad vi går för! Nästa vecka är det tävling på hrf, är rätt så sugen på att köra 100 och 110 både lör-sön och helt enkelt pröva och se hur det går. Då kan man först få en känsla av dagsformen i 100 och sen gå in på 110 ifall det känns bra. Och känns 110 på lör inte bra kan man bara hoppa 100 på sön. Meeeen gillar inte tanken att debutera 110 på "hemmaplan". Fast 100 båda dagarna är bara clear round vilket känns drygt att hoppa... Så känns lite som dött lopp just nu, vet inte 100 vad det uttrycket betyder men vad jag menar är att hur jag än gör så blir det inte rätt.

Orkar inte skriva så mycket mer nu, ska jobba dagen imorgon från 06 så måste sova nu. Ska försöka lägga it något roligt inlägg imorgon!

Planering:

Publicerad 2013-08-15 16:45:04 i Allmänt,

Fredag;
- chezter ska promeneras
-morgon och ut i stallet efter att ha varit båtvakt
- hämta ut skatteåterbäringen! Peeengar!
- åka till Färjestads rid och trav och köpa kylsprey osv
- borde åka till granngården och köpa kraft+spån
- just de hem och sova lite efter att varit uppe hela natten

Lördag;
- trimma chezter lite lugnt innan träning
- på kvällen är det kräftskiva hos en arbetskamrat
- göra något jag inte hann igår?

Söndag;
- hänga med Anna på dressyrtävling och fota osv
- hoppträna när vi kommit hem

Too doo

Publicerad 2013-08-15 16:38:25 i Allmänt,

Idag tog jag lite sovmorgon. Men eftersom jag gått upp 5 två dagar i rad vaknade jag med jämna mellanrum ändå hehe. Drog i alla fall iväg till stallet vid lunch och gav hästarna mat. Tog in chezter och red iväg med Marielle till ridhuset och trimmade lite där. Han var lite spänd och ofokuserad men det blev bättre stundsvis. Synd att vara inne när det är så fint väder men är ju snart ponnydressyr SM så vi får inte vara på utebanorna då man tydligen inte får blanda storhäst med ponny. Hade tänkt rida Svea på gruset igår men nopp gick inte, tävlingarna börjar ju först imorgon så tycker att man allt kunde få rida igår i alla fall, men nix. Bara att traska hem till banan vid stallet istället, tur att den finns i alla fall!

Gick i alla fall bättre att rida Svea igår, hon kändes mjukare idag och fick en bättre känsla. Hade nog gått ännu bättre om vi kunnat vara på en större bana, men man får göra det bästa med det man har.


Ikväll blir det jobb på posten, bara 3 timmar från 18-21. Men sen ska jag vara båtvakt vid mörudden där pappa har sin båt så får lite extra pengar för det, jag ska mest sitta i en liten stuga från 22-05. Är ju van att jobba natt så det blir nog lättförtjänta pengar haha. Fast vad jag ska göra om det verkligen kommer nån vandal eller så har jag ingen aning om. Fast det är en till som ska vara vakt så får hoppas den personen löser det. Jag har ingen lust att konfrontera någon mystiskt typ som kommer gående kl 3 på natten, det är sådant idioter i filmer alltid gör. Man vet att om den kollar efter kommer något hemskt hända, och ändå kliver idioten ut och ska titta efter och blir mördad eller något. Nej jag är varken med i en film och är ingen idiot så jag tänker inte gå ut mer än nödvändigt.

Gör om, gör rätt

Publicerad 2013-08-14 09:11:25 i Allmänt,

Kommer få gå och justera min frisyr känner jag. Det var mycket snyggare med ännu kortare där bak, sen funderar jag även på att få det mer uppklippt.. Sist jag var där hade jag inte bilden med mig, det räcker inte med att säga "ta av så det ligger vid hårfästet" eller "ta av ca 3cm". För det slutar ändå med att de klipper 2mm... Nästa gång ska jag tjata och tjata tills de se klippt av dreten!

https://cdn1.cdnme.se/4066453/7-3/pic_520b1ae0ddf2b3303f91c4ca.jpg" class="image">

Tidig morgon X 2

Publicerad 2013-08-14 07:47:24 i Allmänt,

Idag ska chezter ridas vanligt dressyrarbete blandat med lite gymnastik övningar. Inga höga hinder utan mer markarbete, öva på att hitta avstånden och ha han kvick och energisk så han får jobba igenom hela kroppen.

Igår fick han en välförtjänt skogstur i sällskap med Marielle. Tog på han snodden lite löst för han blir så lätt spänd och hög med huvudet när man kommer ut och då blir han så spänd. Men med snodden blev det bättre, när han känner att det är svårare att få upp huvudet låter han halvt bli. Så blir han inte riktigt så spänd. Ninni kunde till och med galoppera förbi utan att han reagera, det är ett stort framsteg det haha. Trodde han skulle ta chansen att flyga iväg, men nej han bromsa in lite och verkade undra vad fasen hon höll på med.

Jobbade dag igår från 06-12 och gör samma idag. Så har rast just nu, inte lite trött. Huvudet känns som mos, ska nog gå och lägga mig en stund när jag kommer hem. Men först ska jag äta lunch! Igår gjorde jag inte det utan la mig en stund och åkte direkt till stallet efteråt, sen åkte jag och några kompisar på bio så hann inte äta när jag kom hem. Sen åt jag en massa godis på bion så åt inte när jag kom hem heller.

Först när jag gått och lagt mig vid 11 kom jag på att jag inte ätit något på hela dagen. Den ända mat jag åt igår var en rostad macka vid 5 på morgonen.. Hehe ops skärpning får det bli idag!

20 reasons to date a horse rider

Publicerad 2013-08-13 22:05:48 i Allmänt,

1.We have 4 speeds and many positions.
2.We wear tight pants and tall boots.
3.We love getting dirty.
4.We know how to ride our mounts.
5.We perform well with animals.
6.We like to be in control.
7.We’ll ride it for hours.
8.We know how to handle a big girth.
9.We get off easy.
10.We’re always on top.
11.We like it rough.
12.We have our legs spread all day long.
13.We love using whips.
14.Straddling is our natural position.
15.We don’t mind being bucked around.
16.Endurance riders do it longer.
17.We can ride standing or sitting.
18.We think the fast ones are the most fun.
19.We’re used to having hands between our legs.
20.If we fall off we get back on and ride harder.

Dagen slut

Publicerad 2013-08-12 21:55:22 i Allmänt,

Hoppträningen idag gick rätt så bra. Ibland blir det lite mycket tanke och lite handling eller vad man ska säga, det är bättre att man bara rider och hittar känslan för tempo osv så blir det perfekt. Vi värmde upp med lite travbommar på små serpentiner och Chezter var fin där, lite ovillig att verkligen jobba igenom men då gäller det ju att rida ordentligt. Så lite fick jag kämpa för att få han med mig. I galoppen körde vi klockan med tre bommar, då kändes han skitfin i vänster varv men blev lite hängig och dragande i högervarvet. Ska börja rida mycket bommar nu tänkte jag för att verkligen hitta tempot och känlsna ordentligt, var lite fram och tillbaka idag. Finslipa lite så blir det perfekt nästa gång.
 
Sen hoppa vi lite bana med någon linje och där låg hindrern på lite blandad höjd. Jag tycker det blir svårare att rida en bana där hindren är på blandad höjd, man rider ju inte på samma sätt mot ett räcke på 70 som man gör mot kanske en oxer på 1m. Där gick det bra överlag, vissa rundor blev helt perfekta (när jag bara red) och vissa rundor skulle jag "tänka" och då blev det sisådär. Men när det satt var känslan amazzzing!
 
Har nu också anmält mig till christinehamn den 24, 100 och 105. Får se hur det går, ska sattsa på bättre än förra gången i alla fall ;)
 
Mamma var med och tog lite kort!
 
 
 

Tillbaka

Publicerad 2013-08-11 21:59:27 i Allmänt,

Har haft fullt upp med att jobba på tävlingarna och sen hinna med chezter och sova. Jobbade hela fredagen på banan från halv 8 till typ halv 10 på kvällen! Så typ 14 timmars jobb, med att bygga banor, kratta överallt och stampa igen hålor. Och kolla på alla ritter förstås. Hade lunchen i stallet så skyndade mig att mocka och fixa då. Men eftersom han vilade i torsdags gick jag iväg tillsammans med Marielle till ridhuset KL 10 på kvällen! Var hemma i stallet igen vid ELVA! Haha hemma halv 12 typ och så duscha osv, sen sova och börja jobba halv 9.

Blev jobb på banan både lördag och söndag också. Så har passat på att verkligen titta på varje ekipage, hur rider dem, vilket tempo har dem, rider de med mycket/lite säte, hur jobbar de med hand och skänkel, hur är deras sits? Osv sådant man själv kan se och lära av. För min del tycker jag att det såg bättre ut när ryttaren hade lite lättare säte med rätt så stilla hand och skänkel. Sådana små hjälper som man kan se tydligt fast det blir inte så hysteriskt eller vad man ska säga. Vissa såg ut att mest åka runt medans andra verkade tro att hästen skulle antingen stanna eller skena vilken sekund som helst, ibland båda delarna.


Chezter fick vila lördag men trimmade han idag, och imorgon ska jag prova att hoppträna för Eva Örnebring på eq. Marielle undrade om jag ville passa på att vara med nu när det blir på eq, så tänkte eftersom jag ändå är så taggad på att hoppa efter tävlingarna så varför inte? Kul att se vad en annan tränare har att säga, ibland tror jag det är bra att även prova någon annan än ens "ordinarie" tränare. Då kan man få lite annorlunda tips och idéer. Ska försöka få mamma att fota/filma lite med systemkameran också! Den har inte blivit använd så mycket på sistone. Inte bra alls!

Inte sova, inte sova

Publicerad 2013-08-08 17:10:46 i Allmänt,

Känner att jag kanske håller på att få lite sömnbristsyndrom grejs. Jobbade natt i tisdags, och långnatt igår. Sov cirka 4timmar när jag kom hem på onsdagen. Sen klev jag upp som en zombie och drog mig iväg en stund till eq och hjälpte till lite. Hann inte så mycket eftersom jag skulle hinna med chezter och sedan åka och jobba långnatt.

Chezter gjorde jag mycket skrittarbete med igår, och travjoggade lite. Får ta dagarna nu som de kommer lite.

I alla fall så åkte jag direkt iväg till jobbet efter att ha hunnit duscha, vi har haft tur och haft långrast från ca halv 12-01. Så vi körde plump och hade allmänt slappt, roligt med bra arbetskamrater!;)

Men när jag slutade vid 6 åkte jag direkt till stallet och fixade allting där. Var i valet och kvalet om han skulle få täcke på sig. Så svårt nu på sommaren, det är ju inte så kallt ute men om det verkligen regnar är det skönt med täcke på. Fast om de ät inte regnar ordentligt känns det onödigt att ha, då blir det för varmt. Speciellt för chezter som inte tål värmen så bra.

Men satte på det och idag var det rätt beslut eftersom det tydligen regnar ganska bra idag. Någon gång prickar man rätt. Fast fick ju lite hjälp. Eq tävlingarna började ju idag och på något jävligt underligt sjukt vis så blir det ju alltid regn minst en dag... Vad är oddsen att det händer typ 3år i rad eller vad det blir nu?? Kommer ihåg att det var skitfint de två första åren, men sen gick allt åt helvete! Nu får det ge sig helt enkelt.

Men sen när jag kom hem var det inte att lägga sig och sova. Utan i duschen och göra sig iordning, in i bilen och sätta av mot Göteborg! (Liseberg) lyckades väl sova typ 3timmar i bilen men bra går det inte kan jag säga..

Kommer hem sent skulle jag tro. Så får passa på att sova i bilen igen. Ska ju jobba på tävlingarna imorgon och börjar halv 8, så måste boka in lite sovtid!

Nästan spräckte nollan idag (igår)

Publicerad 2013-08-07 02:39:19 i Allmänt,

Jag har haft körkort i typ 1 och 1/2 år nu och (peppar peppar ta i trä) aldrig råkat ut för någonting, någon liiiten miss här och där men aldrig något som gjort ens en repa på bilen ;) men idag höll min nolla på att spricka, pågrund av en jäkla gumma.

Körde me Fillan på hovlandavägen (huvudled) det är 40 där och jag låg runt där, vet inte 100 för jag prata med pappa i mobilen. Och så helt plötsligt kör en tant halv ut i vägen och mitt framför mig. Slänger mig på bromsen och tutar som en galning. Svär och gormar gör jag också och tanten såg helt förskräckt ut. Nästa gång kanske hon ser sig för innan hon kör ut! (Och visst var jag duktig som hade sådan koll fast jag pratade i mobilen)

I alla fall så åkte hon inte på mig tack och lov. Hade ju Fillans pappas bil också, inte kul om det hänt något även fast det skulle varit tantens fel helt och hållet.

Men det roliga är att pappa inte direkt reagera på att han hörde mig tuta och svära. Han prata på ändå som om inget hänt. Inte orolig där inte, fick nästan påpeka för honom att jag faktiskt höll på att bli påkörd. Och han sa något i stil med "ja men det finns idioter på vägarna". Jaja nu vet jag det!

Den där tanten kan verkligen inte sett sig för alls, det är inte direkt skymd sikt så hade hon sett sig för innan hon körde ut i vägen så hade hon lätt sätt mig. Menmen ingen skada skedd, tur det bara var en 40 väg. Om ni undrar varför jag skriver så sent så är det för att jag jobbar natt just nu. Sortering av klump om 3min!

Chezters "omvårndad"

Publicerad 2013-08-06 22:14:00 i Allmänt,

I brist på bättre ideer tänkte jag skriva ett inlägg där jag berättar om vad för extra saker jag gör med chezter förutom det vanliga ni vet, borsta osv. 
 
Nu på sommaren så brukar jag låta Chezter stå inne i boxen i 5-10min innan jag gör iordning för att rida. Just för att han ska få slippa undan solen en stund och kunna gå på toa om han behöver det innan vi rider. Sen får han även betfor med extra vatten innan jag rider, beroende på hur hårt jag ska rida får han mellan 1/4 - 1/2 skopa innan jag rider.
 
Sen smörjer jag alltid hans mungipor så de inte blir torra och oftast tar jag hovolja, både på och under hoven eftersom det är så torrt nu på sommaren.
 
Efter jag ridit ett normalt eller hårdare pass så sköljer jag hans ben med kallt vatten i några minuter på varje ben så de kylls ner. Sen om jag ridit hårdare pass sprayar jag hans ben med issprey eller smörjer in dem med kylgele. Också tar jag och masserar hans rygg med arnika gele eller värmande alovera gele. Beror lite på vad jag gjort för något under passet.
 
Han får även betfor efter att jag ridit, ungefär 1/4, med extra vatten. Ibland (som idag) kan han även få lite extra kraft.
 
Nu har jag även kommit igång med stretchningen igen ordentligt. Stretchar båda sidorna och hans rygg. Sen försöker jag som sagt att låta han skritta på kvällen efter hårdare pass under dagen, men hinns inte med så ofta tyvärr.
 
 

Tisdagen

Publicerad 2013-08-06 21:38:11 i Allmänt,

Idag har Chezter fått ett konditionspass på stora fibern istället. Började med att trava fram lite lugnt innan vi tog 3 varv i samlad galopp i bägge varven. Därefter fick han skritta lite så att han kunde få hämta andan och lugna ner pulsen lite innan vi började på allvar.
 
Tog därefter 4 varv i båda varven, och efter det räckte det faktiskt. Visst han kunde ha sprungit några fler varv men tycker inte man ska utmana ödet och ge sig på mer än vad hästen orkar. Det vet man ju själv hur man blir när man börjar bli för trött när man tränar själv, man börjar slarva och det blir inte lika bra som det var i början.
 
Så istället för att proppsa på att vi skulle fortsätta lät jag han skritta ett tag och travade sedan av en kort stund. Funderade lite under skritten om vi skulle ta något mer varv bara men nej, han var trött och hade inte samma kraft kvar längre. Så varför fortsätta? Det var ju ett tag sedan nu också som vi körde enbart konditionsträning. I vanliga fall består ju ett ridpass av flera olika momnent. Som lydnad, lösgörande, stärkande och kondition. Men att köra på i nästan enbart galopparbete gör att hästen tröttas ut fortare än under vanliga ridpass.
 
Tror det är väldigt viktigt att gå försiktigt fram med konditionsträning av det slag när man låter hästen galoppjobba längre stunder. Det tar tid att bygga upp hästens flås så pass att den orkar den sortens arbete någon längre tid. Hellre ta för lite en för mycket.
 
 
Därefter fick han ordentligt med ompyssling i stallet innan han fick traska ut i hagen igen. Sen åkte jag och Fillan och käka på donken innan vi åkte till granngården och köpte stolp till en sommarhage som vi ska dela upp så Riva och Chezter kan få gå där under en tid och beta. Blev inte uppsatt idag då det ösregnade när vi kom hem igen men imorgon efter att vi byggt bana på EQ så ska det fixas iordingin. Skönt för hästarna att kunna få beta lite innan sommaren är över.
 

Rymden nästa

Publicerad 2013-08-06 13:35:48 i Allmänt,

Köpte ett flugtäcke till chezter när jag var på granngården sist. Det var rea så kosta typ 350 eller nått. Är inte så mycket insekter som tur är men kan vara bra att sätta på om man typ ska tävla på eftermiddagen och inte vill att hästen ska bli smutsig eller för varm i hagen. Och vem vet kanske kommer det mer insekter framöver? Förhoppningsvis inte för chezter verkar inte tycka att idén med täcke över hela kroppen är sådär jättelockande..

Hemma

Publicerad 2013-08-05 23:19:28 i Allmänt,

Dagen började med en sen frukost som det alltid var, vid typ halv 12 hehe.. Man blir rätt seg men kanske är skönt att få ha det så någon gång. Fast väldigt sällan helst, i alla fall om det är flera dagar i rad. Någon dag då och då är aldrig fel.

Sen åkte jag, lillebror och morfar ut och fiska. Jag fick upp en! Och hade sådant flyt så när jag drog upp den i båten så släppte den från kroken. Så slapp försöka ta loss den (vilket jag inte skulle gjort i vilket fall som helst, morfar är expertfiskaren med flera års erfarenhet så då kan han allt få ta av fisken!)

Sen fick både bror och morfar napp direkt efter mig, vi hade lyckats träffa på ett stimm hungriga abborrar på jakt. Tyvärr släppte morfars fisk men Jacob fick upp sin, och den hade en liten fisk i munnen! Blääää men lite häftigt..

Sen hala brorsan upp ännu än.. Så blev 3 fiskar tillslut, rätt lyckat ändå.


Käka hos mormor och morfar innan vi åkte hemåt, var hemma vid halv 8 och då var det bara att packa ihop lite, sen avsläppt vid stallet och hälsade på chezter!

Han hade saknat mig sa han;) så fixade iordning till han, sen joggade vi på gruset vid eq ca en halvtimme. Han kändes pigg och rätt så fin, lite knaggligt i vänstergaloppen men blev bättre stundvis. Ska köra ett ordentligare dressyrpass imorgon tänkte jag.

Mamma och per är så snälla och jobbar en varsin arbetsdag på eq imorgon så jag bara behöver jobba 3 dagar själv istället för 5! Tack så mycket!:)

(Bild på min tremenings katt, en cornish rex) en fulfin katt som mamma säger ;)

5:e boken av 7

Publicerad 2013-08-04 18:11:45 i Allmänt,

Har hunnit komma in på 5:e boken nu, sen återstår bara de två sista! Gills september som sommar? Annars har jag nästan lite bråttom om jag vill hinna läsa alla ;)



FRÅGA
Alla har ju hört talas om enhörningar och kentaurer, men hur många vet vad det här är för magisk hästras som bara de som sett någon dö kan se?

Den som svarar rätt först kan få en länkning!

Semester..

Publicerad 2013-08-04 14:56:55 i Allmänt,

Är hos mormor och morfar från tors-mån. Bara chilla hela dagarna. Sova länge, ligga på bryggan och bada hela dagen, äta mat och fika närsom.

Kan säga att jag blev super rastlös redan i fredags.. Räcker med EN dags semester för mig. Visst kan det vara skönt att ta det lugnt en halv dag. Men en HEL? Nej det funkar inte, kryper ju i hela kroppen på en.

Imorgon ska jag i alla fall hinna med stallet på kvällen, tack och lov! Missade ju pay and jumpen i lördags.. Hade egentligen velat hoppa den, men hellre missa den än någon av de riktiga tävlingarna.

Bild på den lilla lanthandeln som finns här, och vägen ner till sjön från mormor och morfars hus ;)

Samma sak jämt..

Publicerad 2013-08-01 16:31:27 i Allmänt,

När man är hos frisören. Hur många gånger jag säger att håret ska vara JÄÄÄTTE KORT där bak så verkar det aldrig gå fram, spelar ingen roll hur många frisörer jag provar. Alla verkar vara lika rädda för att klippa mitt hår överhuvudtaget. Spelar ingen roll on jag säger "ta 3 cm minst" eller har en bild med som visar exakt hur jag vill ha det. Alltid blir det längre än vad jag tänkt.

Och så frågar dem om man är nöjd, och då har de redan gjort "detaljerna" och tagit av förklädet eller va man kallar det. Så de anser ju verkligen att de är klara och då är det så drygt att säga att jag vill att de ska klippa typ lika mycket igen.. Men är rätt nöjd med längden nu ändå, bara att jag kommer behöva klippa mig igen o typ 3v.. Inte lite drygt,vill väll inte lägga massa pengar på att klippa mig heller. Jaja håret är klippt!


Chezter har fått sig en tur i skogen också med lite trav, han tycker det är sååå roligt att va i skogen. Men svårt att hinna kolla efter alla bergslejon och vargar osv. Så får vara på sin vakt så man inte blir uppäten.

Nej nu ska jag väl packa lite, vi åker väl om en stund skulle jag tro. Får se hur uppdateringen blir, det ligger ju mitt ute på landet.

Dagen rullar på

Publicerad 2013-08-01 10:44:14 i Allmänt,

Vakna efter 4 timmars sömn och var helt groggy innan jag kom upp. Men så efter att snoozat några gånger kom jag upp och iväg till stallet. Gav de hungriga hästarna lite mat inne innan de fick komma ut och äta hö.

Måste bara säga att jag blir så trött på hästar som sparkar och skrapar (hehe chezter är också träffad där..) funderar på om man land sätta upp något så han ger f*n i att sparka. Har provat bubbelplast men hade bara ett lager ch det ger inte så mycket effekt.. Får googla lite och se om jag hittar något snart tips.

I alla fall så mockade jag, fixa mat och extra höpåsar, lackade boxen, tog ut gammalt hö ur hagen och gjorde rent oc fyllde på vattenhinkarna.


Det som återstår är att rida ut en sväng, åka ev till granngården och köpa en till vattenhink (han har 2, en stor och liten men kanske vill ha två stora istället..) och spån, klippa mig vid halv 4 och sen ska vi åka iväg till mormor och morfar ikväll!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela