Jennifer Andersson

Tisdagen

Publicerad 2013-08-06 21:38:11 i Allmänt,

Idag har Chezter fått ett konditionspass på stora fibern istället. Började med att trava fram lite lugnt innan vi tog 3 varv i samlad galopp i bägge varven. Därefter fick han skritta lite så att han kunde få hämta andan och lugna ner pulsen lite innan vi började på allvar.
 
Tog därefter 4 varv i båda varven, och efter det räckte det faktiskt. Visst han kunde ha sprungit några fler varv men tycker inte man ska utmana ödet och ge sig på mer än vad hästen orkar. Det vet man ju själv hur man blir när man börjar bli för trött när man tränar själv, man börjar slarva och det blir inte lika bra som det var i början.
 
Så istället för att proppsa på att vi skulle fortsätta lät jag han skritta ett tag och travade sedan av en kort stund. Funderade lite under skritten om vi skulle ta något mer varv bara men nej, han var trött och hade inte samma kraft kvar längre. Så varför fortsätta? Det var ju ett tag sedan nu också som vi körde enbart konditionsträning. I vanliga fall består ju ett ridpass av flera olika momnent. Som lydnad, lösgörande, stärkande och kondition. Men att köra på i nästan enbart galopparbete gör att hästen tröttas ut fortare än under vanliga ridpass.
 
Tror det är väldigt viktigt att gå försiktigt fram med konditionsträning av det slag när man låter hästen galoppjobba längre stunder. Det tar tid att bygga upp hästens flås så pass att den orkar den sortens arbete någon längre tid. Hellre ta för lite en för mycket.
 
 
Därefter fick han ordentligt med ompyssling i stallet innan han fick traska ut i hagen igen. Sen åkte jag och Fillan och käka på donken innan vi åkte till granngården och köpte stolp till en sommarhage som vi ska dela upp så Riva och Chezter kan få gå där under en tid och beta. Blev inte uppsatt idag då det ösregnade när vi kom hem igen men imorgon efter att vi byggt bana på EQ så ska det fixas iordingin. Skönt för hästarna att kunna få beta lite innan sommaren är över.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela