Jennifer Andersson

HYLLNING

Publicerad 2013-08-24 21:26:00 i Allmänt,

Till mitt Kimblewick-bett, Chezter funkar helt perfekt på det! Så skönt också att kunna ha ett rätt så milt bett, har ju ridit han på phelam också (gör någon gång då och då nu med, men inte i hoppningen) och det kunde han ändå bli jättestark på, och hängig! Och vissa gånger tog han helt och knäppte av, har ju varit som att hitta en nål i en höstack känns det som. Spelade ingen roll vad för bett jag provade så var resultatet samma- han är fortfarande asstark och hänger sig. Men han har blivit helt förändrad sen jag köpte kimblewick-bettet, nu kan jag få världens superkänsla när vi hoppar/trimmar utan att han känns som ett skenadne tåg som spårat ur!
 
 



Kimblewick-bettet är lika enkelt att rida på som ett tränsbet men har samma fördelar som ett stångbett. Det glider inte upp mot tänderna utan vrider sig framåt-nedåt i hästens mun. Därmed ligger det mer still än ett tränsbett och blir behagligare för hästen.
 
I skog och mark är det enklare att hantera än ett stångbett och fungerar tillfredsställande i dressyren för den som inte trivs med dubbla tyglar. Med de korta "skänklarna" har det emellertid inte samma formgivande funktion som ett riktigt stångbett.
 
Kimblewick-bettet är ett lätthanterligt bett. Det är ett stångbett med mycket kort underskänkel, vilket gör att bettet rör sig likadant i munnen, som ett stångbett gör. samtidigt gör de korta skänklarna att du fortfarande med i det närmaste fullgod effekt kan använda dig av ledande och böjande tygeltag, lika bra som med tränsbett. Dessa fungerar inte lika bra med enbart stångbett.
Du behöver ingen delta-tygel. Du väljer någon av de tre möjligheterna att fästa tygeln, och provar dig fram tills du hittar det som du och hästen trivs bäst med.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela