Jennifer Andersson

Johan träningen

Publicerad 2014-01-22 00:08:20 i Chezter,

Gick bättre den här måndagen än förra i alla fall. Hopptränade ju på söndagen så han hade säkert lite träningsvärk på måndagen. Lät han stå under söndagsnatten med back och track täcke och magnetskydd så han skulle "orka med" måndagens träning också. Han hade även magnetskydden på sig igår natt, måste vara rädd om hästen!<3 
(Och se till att använda de dyra sakerna man köper...)

Men tillbaka till dressyrträningen. Det var lite på och av, mycket av arbetet bestod i att ha bettet liggande rätt i munnen och att chezter skulle slappna av och ta ett ärligt stöd i handen. Sen bara ta det lugnt och andas när han spände upp sig och jobba i varje steg så han höll takten. Ibland lossnade det och han kändes fin sisådär 10m. Sen flög huvudet upp och han spände upp sig och börja "stöttrava" som jag väljer att beskriva det. Och så var det bara att börja om igen!

Kan väl säga att ridningen längst fyrkanten i trav var det som gick bäst.. Det var då han var som bäst längst tid. Några förvänd sluta i trav gick helt okej också. Men annars blev det mycket spänd häst och smått irriterad ryttare.. 

Den förvända slutna i galopp funkade inte alls. Vi vände upp halv igenom och så fort vi vände in tog chezter fart som om vi var påväg mot ett hinder, sen blev hela förvända sluten en enda dragkamp då chezter absolut inte ville vara med på noterna. Sen spänd jag antagligen upp mig och blev för dragande.. Så det var ingen av oss som gjorde vad vi skulle då kan man säga!

Men de stunder då han var fin kändes super i alla fall! Får kämpa för ännu fler sådana stunder nästa gång! Men vill verkligen ha hem tränset! Red med hopptränset lördag och söndag och det är stor skillnad hur han känns. Jag trodde inte ett träns kunde ge sådan effekt men han trivs verkligen bättre med det tränset, lite är säkert bettet också men han är mer avslappnad i nacken och även resten av kroppen när jag har ps tränset. Och avslappning kan inget bett skapa på egen hand! 

(Ja det blir en hel del tjat om ps tränsen,)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela