Jennifer Andersson

Få tag på yttersidan (En övning jag gör ofta)

Publicerad 2013-05-03 11:00:00 i Allmänt,

» Bäst är att du börjar i skritt, för att se att allt faller på plats.
» Rid i trav på stora mittvolten i höger varv. När du passerar medellinjen gör du en övergång till skritt och lägger en tiometersvolt till vänster. Tänk på att göra en bra övergång, rakrikta och forma om till vänster. Ge akt på att inte hålla i för mycket i högertygeln och att placera din vikt rätt.
» Åter på mittvolten gör du en övergång tillbaka till trav.
Efter att ha gjort det i skritt några gånger kan du, om du inte har en alltför ung häst, göra övergången till trav på den lilla volten. Så småningom kan du göra den redan efter ett par, tre steg.
Din häst ska hela tiden spåra
Tänk på att ibland byta varv på stora mittvolten, så att du även rider i vänster varv med tio meters volter till höger vid medellinjen.
På en riktigt välutbildad häst kan du göra övningen i galopp, då du rider den lilla volten i förvänd galopp. Du kan också göra övningen mer krävande allt eftersom din häst behärskar uppgiften bättre, genom att variera både tempo och steglängd.
Med den här övningen får du tag på yttersidan och kan vid övergångarna också få en känsla för hur gas och broms fungerar.
Övningen kan göras rätt tidigt i ridpasset även om du först bör värma upp din häst på fyrkantsspåret och på stora serpentiner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela