Jennifer Andersson

Hoppelihopp

Publicerad 2013-05-18 15:31:55 i Allmänt,

Hopptränade ju som sagt idag. Fast vi red redan vid 9 blev det varmt ändå! Chezter var svettig efter 10min trav, får klippa honom så han slipper bli så svettig i värmen. Hela han var löddrig på slutet stackarn..
Men pigg var han i alla fall! I uppvärmingen kändes det jättebra när vi körde på en stor volt över några utlagda bommar, fick bra avstånd och han var mer ihop och inte så springig i galoppen.
 
Sen hade vi en 8-volt där vi körde en 2-stuts, ett steg och räcke på mitten. Det tycker jag också gick bra, gäller att vänta och ha han ihop så blir det som det ska.
 
Efter uppvärmningen körde vi linjer på böjt och rakt spår, och där började det bli jobbigt. Han blev så stark och storgalopperad så vi fick 5 där det skulle  va 6 och 6 där det skulle va 7.. Sen fick jag tillslut till det men herremingud det var inte enkelt.
 
När vi började hoppa mer bana blev det lite kaos, han tänkte verkligen inte lyssna och då blev det som det blev. Kom väl runt men det känns inte bra när hästen ligger på och vill dra iväg i så stor galopp när han egentligen borde vara mer ihop och snärtig.. Sen hoppa Melinda upp en sväng och galoppera han lite, innan jag provade banan igen. Blev väl lite bättre men måste verkligen få till så han blir mindre stark och hängig i handen, annars är det jättesvårt att ha han ihop i galoppen.
 
Det får bli en massa galoppbommar med en del relaterade avstånd helt enkelt, det går ju att göra i det vanliga markarbetet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela