Jennifer Andersson

Chezters vecka:

Publicerad 2013-10-07 22:37:22 i Allmänt,

Måndag- uteritt
Tisdag- jogg
Onsdag- markarbete
Torsdag- trim
Fredag- markarbete
Lördag- småhinder
Söndag- hoppning

Idag som sagt red vi ett varv på ridstigen ihop med Fillan och riva. Roligt var det och nöjda var vi allihopa! Chezter skötte sig exemplariskt också i princip och tyckte det var ok faktiskt att vara sist när vi galoppera haha.

Imorgon ska han bara joggas lite på banan hemma, han verkar lite sliten efter hoppningen igår så han får ta det lugnare två dagar nu. Så blir bara att rida kanske 20min eller något imorgon.

Onsdag blir det lite markarbete, bomövningar så han kommer ihop ordentligt och noga med vägar och så. Rakt före rakt efter alla bommar, hålla koll på högersidan som gled iväg igår. Tänkt lägga ut först 2 bommar på rakt spår på typ 18m och sen tre med 9m emellan och sen öva på att få han ordentligt tillbaka på bakbenen och sen få fram han igen men fortfarande lika ihop så han inte blir längre.

Torsdag blir det vanlig dressyr, får se vad som blir fokus på. Lite skänkelvikningar antagligen som var lite halvknakligt igår och galoppombyten som strula lite åt ett håll igår. Var länge sedan det var problem med bytena, men tror han tyckte det var extra jobbigt igår eftersom stackaren inte är klippt än... Upps... Men på onsdag ryker pälsen! (Ja det kan vara smart att köpa en egen klippmaskin, men.. Wait for it.. Okej kanske ska fundera på det.)

Fredag blir det återigen någon bom. Tänkt just nu att ha bom på volt, och lägga ut "staket" före/efter så man kan få lite hjälp med att hålla koll på bägge sidor. Kanske lägga ut så man kan köra klockan också, både på ett litet fyrkantspår och rundad volt. Beror alltså på om man har "bomstaketen" utlagda

Lördag blir det ett kortare pass med en liten bana på typ 70cm. Bara för att hitta en känsla och tempo och sedan rulla på. Öva lite olika vägar, växla galoppen och checka av hur det ligger till.

Söndag blir det (tror jag) hoppträning. 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela