Jennifer Andersson

Ja dagarna de går

Publicerad 2013-11-28 20:14:07 i Allmänt,

Igår stod småhinder på schemat. Öva på att vända upp ur sväng på hindret, så att jag fick med yttersidan och behöll galoppen. Det gick bra. Sen bytte jag galopp över hindret och gjorde samma från andra hållet. Från höger till vänster funkar klockrent, men vänster till höger funkade bara om han fick ha ett högre tempo i galoppen, som inte behövdes på de låga hindren, hade de varit på typ 1,10 hade de funkat. Men de låg på max 70cm..
Det som är lite irriterande när det gäller att rida på låga hinder med chezter är att han tycker att man ska ha samma tempo på dem som på en bred oxar på 1,20.. Och får han ha det tempot då går det jättesmidigt, men det blir jobbigare om man har ett normalare tempo för de småhindren på 70cm.. 

Men tyckte det gick ganska bra igår, inget "wow" pass men så kan de va ibland. Man får hoppas att det ändå gör att man får det lättare nästa gång man hoppar ;)



Idag blev det vanlig dressyr. Tempoväxlingar, övergångar, öppna/sluta, förvändgalopp, skänkelvikningar. Chezter var på sitt "tittig och spänd" humör men tycker ändå att det gick rätt så bra. Han kändes fin stundsvis. 


Sen så blev det att åka in till ATG och kolla hans tänder och vaccinera. Chezter gillar inte tandläkaren, men han var så borta så det gick bra. Hans tänder var det inget större fel på heller, lite slipning och raspning så var de fina. Fick vara kvar där ett tag tills han piggna till lite så det gick att lasta honom! 

Trött häst<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela